Minskade fosterrörelser | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Minskade fosterrörelser

Idag är jag en orolig själ. Igår rörde sig bebis nästan inget alls mer än att jag kände ett par steeenhårda sparkar inåt. Om ni undrar hur jag känner av när han sparkar inåt och inte utåt mot magen så är det för att hela magen och kroppen verkligen skakar till ordentligt då. Detta hände kanske tre/fyra gånger under dagen men annars var han helt lugn och denna unge brukar sparka KONSTANT och hela tiden i vanliga fall åt alla håll och kanter. Har känt av honom MYCKET och dagligen enda sedan vecka 26 skulle jag tro (första rörelserna kände vi i vecka 20). F blev också orolig när jag berättade när han kom hem igår så han spenderade kvällen med att buffa runt på magen, prata med magen och putta bebis lite fram och tillbaka. Jag drack även både söt, stark saft och iskallt vatten och hoppade lite upp och ner + låg på mage (ja, jag kan fortfarande ligga på mage trots att jag går in i vecka 30 på måndag, haha) för att bebbe alltid brukar bli lite “sur” när jag gör det och sparka lite extra. Efter alla test och experiment fick vi kanske fem/sex små buffar på magen och sen var det inte mer med det – men det kändes ändå tillräckligt tryggt för att kunna somna. 

Jag har moderkakan i framkant så har nästan aldrig känt av rejäla sparkar i mitten av magen utan känner dom tydligaste på sidorna när jag ligger på sidan. Han brukar även sparka som en vilde rakt in i revbenen men det kände jag inte heller av igår. Jag är en person som är såå orolig för allt och inget. Innerst inne tror jag faktiskt inte att det är någon fara och jag vet att bebis kan vända sig i magen fortfarande och sparka åt andra hållet. I och med att jag faktiskt har känt av honom lite så känner jag mig ändå ganska trygg men F tyckte ändå att vi skulle åka in och kika ifall jag inte har känt något på ett par timmar. Då kommer han hem från jobbet isåfall och vi åker sedan vidare till sjukhuset. Men hoppas att allt är okej och hoppas att jag får känna lite mer buffar och rörelser inom dom närmsta timmarna så att jag kan lugna mig lite. Har ni varit med om liknande? 

Hoppas allt är bra med dig där inne i magen.. <3 (Bild från när jag var i vecka 20)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats