gabriellajoss

Gabriella Joss

100 frågor och 100 svar

1. Vad har du för klädstil? 

Jag har ganska enkel klädstil. Gillar svarta byxor och enkla toppar i basfärger. Tycker om urringat och vringat och älskar vita converse och “vanliga” svarta kängor.

2. Bär du ofta smycken? 

Nej.. Jag har armband ibland och sedan har jag enkla örhängen på mig hela tiden. När jag tappar bort det ena örhänget som jag har på mig så vet jag att det är dags att köpa ett nytt par, haha.

3. Färgar du håret?

Ja, det gör jag! Och det har jag gjort länge.. Vet knappt vad jag har för naturlig hårfärg. Är otippat nog rätt ljus i mig själv förutom ögonbrynen som är riktigt mörka. Brukar fundera på hur jag skulle se ut med min riktiga hårfärg.

4. Vad äter du helst till frukost? 

Jag älskar bananpannkakor med grädde och nutella + massor av bär och frukt. Annars tycker jag om rostmackor och juice också.

12583831_10208447722451945_1329135672_n

Så gott är detta! Mums! Recept finner du HÄR. 

5. Vilken är din favoritfrukt? 

Jag älskar nektariner och clementiner. Ananas är också gott. Och kiwi.. Alltså jag kan inte välja bara en, haha..

6. Favoritbär då? 

Körsbär helt klart! Finns inget bättre. Och så älskar jag hallon. Dom får komma på andra plats.

7. Vad har du för hudvårdsrutin? 

Jag använder mig av Dermalogica produkter. Tycker att dom är jättebra för min ganska oroliga hy. Jag har lätt att få utbrott och dom dämpar verkligen och gör min hy till det bästa den kan bli.

12606972_10208447722371943_15385425_n

Här är produkterna jag använder! Har dock bytt ut produkterna från “clear start”-serien mot produkter för känslig hy istället. Dom var lite väl starka för min hy.

8. Hur startar du helst veckan? 

Med en god frukost efter en på tok för lång sovmorgon! Massor med gos med mina killar i sängen och inga måsten.

9. Är du en vädermänniska? 

JA! Jag kan bli så deppig när det är dåligt väder och tvärtom. Vet att jag är långt ifrån ensam om detta. Älskar solen!

10. Solar du solarium eller har du slutat med det? 

Jag solar väldigt sällan för tiden. Läs mer om det här. 

11. Vad tycker du är det roligaste/jobbigaste med youtube?

Jag tycker att det är roligt att man kan få en djupare insikt i andras liv. Det är kul att få se en vlog när man ex. har följt någon på blogg/instagram under längre tid. Det jobbigaste är nog att komma ihåg att filma egna vloggar och videos. Har inte riktigt kommit in i det ännu trots att jag tycker att det är väldigt kul.

12. Vad ser du mest fram emot just nu? 

Vår resa! Vi åker om nästan exakt en vecka och jag är så taggad!

13. Senaste inköp? 

Jag klickade hem lite tighst och en SÅ snygg baddräkt. Dom ska få hänga med utomlands. Sedan har jag inhandlat massor med disktabletter, våtservetter, frukt och sist men inte minst reseförpackningar till schampo, balsam och hudvård. Så slipper jag släpa med stora flaskor på flyget.

14. Dagens tacksamhet:

Jag är tacksam över att ha så fina vänner och en sådan fin familj. Det är guld värt.

15. Tränar du helst hemma eller på gym?

Det är väldigt olika från dag till dag. Jag får mest motivation när jag är på gymmet men tycker å andra sidan att det är smidigare att bara göra lite snabba övningar på yogamattan.

16. Vad använder du för smink till vardags? 

Foundation, lite concealer, solpuder, mascara, svart ögonskugga på övre fransraden och läppglans.

17. Vad fikar du helst på café?

Det beror helt på mitt humör! Är jag hungrig så vill jag gärna äta någon god macka eller fräsch sallad. Är jag sötsugen så är det bästa jag vet något med choklad och en chai latte på sojamjölk.

18. Det pinsammaste som har hänt på senaste? 

F kramade om mig bakifrån på skoj när vi var ute och gick och jag lutade mig lite framåt. En gubbe cyklade förbi och skrek “det där var någonting nytt”. Vi insåg rätt snabbt att det såg lite fel och konstigt ut, haha..

19. Vilken är din favoritmat? 

Jag har så himla många. Spagetti och “kött”färssås älskar jag! Sedan gillar jag tacos, hemgjord pizza, Fs hemgjorda broccolipaj, quorngryta med massor av curry och grönsaker.. Åh, listan kan göras lång. Och nu blev jag hungrig, hehe 😉

20. Har du och F lika syn på uppfostran? Hur tycker ni att man ska uppfostra ett barn? 

Ja, det har vi verkligen! Vi tror på det Astrid Lindgren sa: “Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”. Vi lever efter det =)

21. Vad hände igår? 

Vi fick strömavbrott (!!) och jag umgicks med min mormor under dagen. Jason var med! Sedan har jag solat på balkongen och ätit sallad till middag, packat inför resan och gottat mig med frukt och choklad på kvällskvisten.

22. Jobbigaste just nu? 

Att Jason håller på att få tänder. Tycker så synd om honom.

23. Vilken är din favoritblomma? 

Vita rosor som är riktigt stora och nästan lite fluffiga. Om ni förstår vad jag menar, hehe.

24. Hur ser en perfekt fredagskväll ut? 

Tacos till middag och ganska mörkt ute för myskänsla. Tända ljus och en bra film. En sovande bebis på bröstet och F bredvid mig i soffan. Lite gottis på det kanske. Mer än så behöver jag inte.

25. Vilken mat går snabbast att laga för dig? 

Typ ALL mat. Jag lagar nästan bara mat som går snabbt. Det mesta tar mig max tio minuter.

26. Hur ofta dammsuger du? 

Nästan varje dag.. Det blir smutsigt med två hundar här hemma..

27. Hur många par skor har du? 

Jag vet inte.. Jag hade jättemånga förr men har sålt och skänkt då jag inte använde dom. Får ta och räkna dom snart, haha.

28. Vad tycker du om sex innan äktenskapet? 

Jag tycker att det är upp till var och en!

29. Vilken är din favoritserie? 

Jag älskar Prison Break och Modern Family.

30. Något du borde göra just nu? 

Packa inför flytten i september.. Ska berätta mer för er så småningom! =)

31. Något du har massor av hemma? 

Filtar! Vi har en hel korg med filtar + att Jason har flera hyllor i sin garderob som är fyllda med filtar. Man kan inte ha för många.

32. Det roligaste med att ha barn: 

Att få se sitt barn utvecklad och få känna en kärlek som är större än allt annat i livet.

33. Och det jobbigaste: 

Det dåliga samvetet som medföljer när man blir mamma, hehe.. Ni mammor vet nog vad jag pratar om 😉

34. Vad har du för favoritgodis? 

CHOKLAD!

35. Hur gammal tycker du att man ska vara innan man försöker få barn?

Jag tycker att det är upp till var och en men det kan ju vara bra att se till att man har någon form av inkomst och en trygg boendesituation först.

36. Gillar du kladdkaka? 

Jaaa, massor! F är expert på kladdkaka och min favorit är den med nutellagömma. DÖR.SÅ.GOTT! Nästan farligt god och jag skulle kunna äta upp hela.

37. Speglar du dig ofta? 

Jag söker inte upp speglar ofta för att spegla mig men om jag går förbi en spegel eller liknande så gör jag alltid det.

38. Röker du? 

NEJ!

39. GIllar du att kolla på skräckfilm? 

Nej, jag klarar inte av det för fem öre. Får ont i magen och mardrömmar.

40. Vad gruvar du dig över? 

Att jag ska iväg en vecka i september (läs mer här) och att jag blir utan mina killar i en vecka. För dom kommer det att gå alldeles utmärkt och relationen mellan F och Jason är lika stark som den mellan mig och Jason. Så det tvekar jag inte en sekund på. Men för min egna del kommer det att vara jobbigt! Men roligt ändå! Komma iväg lite för mig själv och dessutom ska en av mina bästa vänner Emelie med. Ska njuta och ladda batterierna för att bli en ännu bättre mamma och fru när jag kommer tillbaka. Så ja, det är skräckblandad förtjusning.

41. Vad lyssnar du på för musik? 

Allt som går på radio typ.

42. Läser du många bloggar?

Ja, det gör jag verkligen. Nu på sommaren är jag dock inte lika uppdaterad men försöker att kika in hos mina favoriter varje dag ändå.

43. Vilken är din favoritsort på Marabou?

Digestive älskar jag men vet inte om den finns kvar… Var längesedan jag köpte den. Jag gillar också helnöt och scweizernöt.

44. Favoritsmak på chips då? 

Jag ÄLSKADE franska örter förr! Kommer ni ihåg dom? Det var mina absoluta favoriter i hela världen. Dom försvann helt plötsligt och jag var så ledsen, haha.. Nu gillar jag nog naturchips med dillsmak mest.

45. Tar du mest bilder med kamera eller mobil? 

Mobil helt klart! Försöker att bli bättre på att fota med kameran men det går sådär. Tycker mobilen är så mycket smidigare och man har ju alltid med sig den. Bilderna med kameran blir ju dock mycket, mycket bättre så jag övar mig på att ta med den överallt.

46. Vad vill du hitta på i sommar? 

Åh, finns SÅ mycket jag vill göra! Vill åka på äventyrsbad, Umeås utebad, kanske ta en bilresa genom Sverige, åka till Öland eller Gotland, ha en weekend i Stockholm njuta av solen, ha en date på tu man hand med F, umgås med familj och vänner.. Listan kan göras lång.

47. Ett roligt sommarminne? 

När jag och F skulle gå på bio och det började ÖSREGNA från ingenstans. Det regnade i typ tio minuter och sedan avtog det. Vi kom dit helt genomblöta och alla andra var snustorra, haha..

48. Något på TV som du hatar:

Svampbob! Jag tål det inte. F älskar det dock.. Förstår inte varför.

49. En serie som du bore se: 

Dexter! Vår hund är döpt efter den serien men ändå har jag knappt en aning om vad den handlar om. Det är Fs favoritserie så jag borde kolla på den snarast. Vi kanske får se den tillsammans snart =) Är den bra?

50. Vad tycker du om att ge barn socker? 

Vi ger inte Jason socker men han har fått smaka lite två gånger. En gång fick han slicka lite på vanljglass och han har också smakat lite tårta av sin farbror när Fs farmor fyllde 100 år. Men mer än så har han inte fått och lär inte heller få på ett bra tag. Tycker att det är upp till varje förälder och man får komma överens inom familjen om vad som är rätt och fel. Vi kommer inte att ge våra barn socker i onödan men någon gång ibland vid festliga tillfällen känns helt okej för oss. Hur gör ni andra föräldrar?

51. Gillar du att bo på hotell? 

Förut gjorde jag det men sedan började jag fundera kring dålig städning och sådant. Ni vet när man hittar hårstrån i dom vita sängkläderna som inte gått bort i tvätten eller upptäcker spår efter andra gäster på badrummet eller liknande.. Nej fy! Tror att det bara är jag som tänker på sådant då jag är överdrivet städglad och pedantisk, haha.. Eller är någon annan som jag!? =) Men ja, det är ju skönt att slippa städa och tänka så mycket.. Annars trivs jag faktiskt bäst hemma.

52. Vad läste du när du var yngre?

Sune-böckerna och Harry Potter-böckerna.

53. Vad var ditt första jobb? 

Jag delade ut reklam som 13åring.

54. Och ditt andra jobb? 

Jag jobbade som diskare och servitör. Började när jag var 14/15.

55. Vad är ditt drömjobb? 

Just nu trivs jag jättebra med att hålla på med sociala medier. I framtiden får vi se var jag hamnar men jag har en del planer och drömmar.

56. Vad ska du göra till hösten?

Vara hemma med min familj och leva precis som jag gör idag. Jag funderade på att plugga lite Matte C på sidan av men väntar nog med det någon termin till. Vill njuta till fullo av Jason iallafall ett par månader till.

57. Det snyggaste i ett kök?

Vitt kakel och en snygg fläkt i rostfritt stål.

58. Är du lycklig? 

JA, JA och JA!

59. Har du någonsin tvekat på F? 

Ja, det har jag! Vi har hängt ihop så länge och sedan så tidiga år så det har hänt många gånger från bådas sida.

60. Var ni överens om Jasons namn? 

Ja, det var vi!

61. Om ni får en till pojke, vad ska han heta?

Det vet vi faktiskt inte… Vi får klura på det ett tag till.

62. Har du fått tillbaka din mens än?

Neeej! Så tråkigt. Ammar fortfarande mycket.

63. Har du några instagramtips? 

Ja! Uppdatera några gånger om dagen och variera ditt flöde. Ha samma filter på alla bilder och lägg ner tid på att fota i bra ljus.

64. Hur länge har du bloggat? 

Jag har bloggat hur länge som helst men jag startade en blogg i januari 2014 som började växa sig allt större rätt snabbt.

65. Hur bor ni idag?

Lägenhet i Umeå precis vid älven. I ett område som heter Öbacka Strand. Jättefint!

66. Hur vill ni bo? 

I villa. Tyvärr så kommer det inte upp så mycket på den fronten här i Umeå. Vi funderar på att bygga nytt framöver istället.. Men vi håller koll på hemnet varje dag.

67. Tuggar du tuggummi? 

Jag gjorde det hela tiden förut men på senaste har jag inte gjort det alls.

68. Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Spara, skänka och resa =)

69. Har du blivit dumpad? 

Jaa!

70. Och har du dumpat någon? 

Japp!

71. Vad ser du först hos en kille? 

Ögonen och armarna. Älskar armar med lite muskler på, hehe.

72. Handlar du mycket begagnat? 

Nej, nästan aldrig. Jag gillar nya saker. Men ibland hittar man fina fynd! Älskar bland annat äldre porslin.

73. När berättade du för din mamma att du var gravid? 

Direkt jag hade gjort graviditetstestet. Typ sekunden efter!

74. Vad stör du dig mest på hos andra? 

Jag stör mig på folk som går långsamt framför en och vägrar flytta på sig när man har bråttom!

75. Favoritparfym? 

Jag älskar The Body Shops dofter! Persika och hallon är favoriterna.

13521696_10209724744776705_1017277957_n

76. Vad är du beroende av? 

Choklad, min familj, gelénaglar, min mobil, instagram och sol.

77. När blir du arg? 

När jag är trött eller hungrig. Eller ja.. Jag blir nog inte arg men lättirriterad.

78. Hur mycket shoppar du för varje månad? 

Det är olika! Allt från 1000:- och uppåt.

79. Sparar ni undan pengar? 

Ja, det gör vi.

80. Har Jason ett sparkonto? Hur mycket sparar ni? 

Ja, det har han. Vi sparar hela hans barnbidrag varje månad.

81. Vad gör du onödigt ofta? 

Skrollar igenom instagramflödet..

82. Vad borde du bli bättre på? 

Att inte stressa upp mig för småsaker.

83. Är du romantisk av dig? 

JAA! Jag är den där töntiga personen som skriver gulliga lappar, gör personliga presenter och säger “jag älskar dig” 100 gånger om dagen. Jag tycker om att överraska också.

84. Var vill du resa i vinter? 

Till Thailand! Förhoppningsvis kommer vi iväg i början av nästa år =)

85. Favoritmärke på barnkläder? 

Livly och Kappahls Newbie.

13101150_10209296239264335_814750300_n

Här har Jason på sig en så fin dress från Livly =)

86. Hur lång tid tog denna lista? 

Över en timme, haha.. Jag har dessutom kommit på alla frågor själv utöver dom som ni har ställt lite här och där bland kommentarerna och i mail.. Känner mig nästan smått galen som typ intervjuar mig själv skriftligt 😉

87. Vad gör dig ledsen? 

Människor som medvetet trycker ner andra, djurplågeri, barn som växer upp utan kärlek och trygghet och allmänna orättvisor i världen.

88. Skulle du vilja åka till USA? 

Ja, men det känns lite läskigt om jag ska vara ärlig. Vet inte ens varför.. F har varit där och det finns massor med spännande att se och uppleva. Har ni varit där?

89. Favoritdag på veckan? 

Fredagar och lördagar. Även fast vi är hemma hela veckorna så är det helgfeeling över dom dagarna.

90. Vad var din första tanke när du såg plusset på graviditetstestet?

HJÄLP! Vad händer nu? Är detta verkligen sant? Oj! Detta kan inte stämma!

11096869-10153249261933130-641968697-n

Här var jag i vecka 14 tror jag =) Bilden är tagen precis efter KUB.

91. Ångrar du mycket av det du gjort i livet? 

Nej, jag drar lärdom av alla “misstag” istället. Dom formar mig till den jag är och har gjort mig klokare.

92. Största rädslan i livet: 

Att något ont ska hända någon jag älskar.

93. Vad tycker du om mest på dig själv och med dig själv?

Mina ögon och mitt hår och min kropp. Jag är omtänksam och snäll och ser efter folk i min omgivning.

94. Vad tycker du om mest på din partner?

Hans stora hjärta. Han är genomsnäll! Jag älskar hela honom.

95. Hur skulle din familj beskriva dig? 

Målmedveten, pratglad och med massor av tankar/planer kring framtiden konstant. Tror jag iallafall, haha.

96. Varför tog ni reda på kön under graviditeten? 

För att vi (läs jag, haha) inte kunde hålla oss. Jag ville verkligen veta!

97. Vilken mataffär handlar du helst på?

ICA MAXI

98. Hur ofta går du på bio? 

Det var längesedan nu. Snittar kanske en gång var tredje månad.

99. Var promenerar du helst? 

Vid älven här i Umeå.

100. Varför äter ni glutenfritt så ofta?

För att vi båda upplever att magen känns mindre uppblåst och mår allmänt bättre i kroppen.

12388154_10208179688951275_249797074_n

Denna pasta är såå god! Helt utan gluten!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie Sandberg

  Hej! Är det okej att sno denna lista och använda den som en mall till sig själv? Tyckte många av dina frågor var intressanta och vill göra denna personlig för mig men behöver denna till hjälp! 🙂

 2. Maggi

  Hej, ville bara slänga in ett väldigt bra tips jag fick gällande barnens växande tänder. Ta lite flytande alvedon och massera tandköttet med det när ni märker att det är jätte jobbigt för honom. 🙂 det har funkat gör bra på våran dotter och jag gillar att man slipper bedöva hela barnet med när det kanske bara är tänderna som kliar. Ha en trevlig kväll!

 3. Agneta

  Varit i New York i våras med sonen. Heeelt galen och underbar stad! Ska tillbaka nästa år! Jag är ändå en smått orolig person när det gäller att flyga, flygplatser osv efter allt som händer i världen. Konstigt nog fanns inget läskigt med denna stad! Tycker tex tunnelbanan i Sthlm är “värre” än i NY. Dessutom poliser överallt! Åk dit själva nån gång, ta med gossen när han ännu är bebis eller vänta till han är iaf 7-8 år.
  Ha en fin sommar och resa fina du!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig 🙂 jaha! Det kan jag inte tänka mig 😉 Tack för tips, detsamma och kram <3

 4. Olivia

  Testa “Bjäre Chips” med smak av gräddfil och lök! Bara älskar dem och då är jag ingen chipsmänniska egentligen. Har köpt dem både i Blekinge och Skåne i alla fall så håller tummarna för att de även finns i Umeå:)

 5. Ida

  Vi tänker lite likadant angående socker. Jag tycker att det är onödigt att ge när hon är precis lika nöjd med frukt som gottis. Men hon har fått smaka ett fåtal gånger och jag skulle inte göra en stor grej av det om någon gav henne lite glass på fingret när vi är borta hos någon. Men hur som helst, en annan fråga. Jag har bara gjort mina naglar två gånger, geléförlängning. Men nu tänkte jag testa akryl för att alla verkar gilla det bättre. Men du gillar gelé bäst alltså? Kanske ska ta det ändå då. Varför gillar du gelé bäst? 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen ellerhur! 🙂 tänker precis som du! 🙂 Jag gillar gelé bättre för att jag upplever att materialet är mer “studsigt” och att gelé hanterar smällar och sådant bättre. Akryl går av direkt, iallafall för mig <3 kram

 6. Sara

  Vi har också döpt vår hund efter serien dexter, han är en 6 månader parson russell terrier 🙂 har sett serien tre ggr, den är definitivt sevärd!

 7. Fembarnsmamman

  Haha, trodde bara det va jag som inte gillar att bo på hotell av den anledningen du skrivit. Dom flesta jag känner äääälskar att bo på hotell o tycker det är så lyxigt. När jag bor på hotell tycker jag mest det känns lite småäckligt (vem har legat och svettats på samma madrass som jag ligger på?) och jag måste tex sprita fjärrkontrollen till tv:n (läste nånstans att den är bland det mest ohygieniska på ett hotellrum) osv, haha
  Knäpp man e.
  Kram

 8. H

  Har för mig att du gick natur på gymnasiet och då har du väl redan läst Matte C kurserna? För jag går natur nu och vi läser Matte C. Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Man fick välja själv om man ville läsa det eller inte. Jag gick en linje som var natur/estet som typ bara finns på Waldorfgymnasiet 🙂 så är nog lite annorlunda. Jag valde iallafall bort Matte C, kram

 9. Frida

  Jag har varit i News York och blev störtförälskad i den direkt! Ska lätt dit igen och drömmen är att bo där en vacker dag 🙂 Mycket folk och hög puls, love it! 😉

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack! Åh! Läser massor! Blondinbella, Kenza, Hugo Rosas, Paulas, mammasangel, fridaochmelody, Linda Hallberg, Michaela Forni, Janni Deler, Angelica Blick, Alexandra Bring.. Kan göra ett inlägg om det någon dag! Följer hur många som helst! 🙂 kram kram <3

 10. Sara

  Hej 🙂 Tack för en jätte bra och intressant blogg! 😚
  Kan du inte skriva lite om Jasons bvc besök? 🌸
  Hur har de gått när Jason fick vaccenationen, tänder, följer han sin längd, vikt och huvudomfång?
  Har själv en son på 6 månader 🙂 Han har legat över de “standard” sträcket med vikt, längd och huvudomfång sen han var 2 månader gammal 🙈 😅
  I början vart man jätte orolig och tänkte att något var fel, Nu i efterhand har man förstått att de är absolut är ingen fara 🙂 Men en ny bliven mamma är orolig för minsta lilla när ens lilla inte följer de “standard” kurvorna..

  Ha en fin kväll och tack åter igen för en bra blogg 💕☀️🌸

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej hej <3 Han är 80 cm lång och väger runt 13 kg. Så han är en stor kille som växer på massor! Han älskar mat och har precis börjat krypa och ställa sig upp mot saker. Så man får hålla stenkoll på honom, hehe. Sedan tycker han om att leka med leksaker och busa med våra hundar. Han är väldigt aktiv om dagarna och har nu två nya tänder på gång. Han har två sedan innan också. 🙂 <3 Förstår att du varit orolig fina du! Det hör ju verkligen till som förstagångsmamma 😉 Stor kram till dig och verkligen stort tack för så fina ord! Betyder så mycket för mig!! <3 Hoppas du och din pojke mår bra och njuter av sommaren<3

 11. Lisa

  Jag har vart i USA två ggr. Första gången besökte jag Washington Baltimore och NY. Andra gången bara NY. Älskar den staden

 12. Shanelle

  Rolig läsning! Läser inte många bloggar men jag har verkligen fastnat för din, eller man kanske ska säga eran då det är fler involverade, verkligen fin läsning 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh vad glad jag blir!! Du anar inte hur mycket det betyder för mig 🙂 TACK och kram <3

 13. Elvira

  Läser sällan bloggar men måste säga att jag har fastnat för din! Du och din familj verkar så himla härliga och kärleksfulla! tack för en underbar blogg!! kram kram❤️

 14. Cassandra

  Har en dotter som är 2 veckor äldre än er son, då jag läste om socker till barn så håller jag med dig och det roliga var att min dotter har precis som Jason bara fått smakat något slick från en vanilj glass och nån sked tårtbit också! Ha ha 🙂

stats