gabriellajoss

Gabriella Joss

En liten hemlis som jag burit på i någon vecka

Vi ska mellanlanda i lägenhet! Vi har köpt en bostadsrätt. En nyproduktion som är lika stor som den vi bor i idag fast med lite annorlunda planlösning. Så kan vi leta vidare efter drömhuset i lugn och ro. Ni som hängt med ett tag vet att vi köpte ett hus, skrev på kontrakt och var SÅ glada. Vid besiktningen som gjordes efter att vi skrivit kontrakt fick vi dock reda på att huset inte alls var i det skick som vi trodde och vi var tvungna att dra oss ur och häva köpet. Har varit så ledsen för det. Men man lär sig något och går vidare med livet.

Lägenheten vi bor i nu är en hyresrätt och den hade vi redan sagt upp i samband med att vi skrev kontrakt. Så det blev lite bråttom att finna nytt boende! Men ja, nu har vi iallafall ett nytt hem för den närmsta tiden och vi flyttar in första september. Och husjakten fortsätter! Vi håller tummarna att det kommer upp något för oss inom det närmsta igen. Är ju inte allt för bra utbud här uppe i Umeå och runtom. Vi pratar lite om att bygga helt nytt också men det känns så långdraget och omständigt. Å andra sidan får vi allt precis som vi vill ha det då. Men i vilken ände börjar man? Ni som bygger, berätta gärna! Och hittar ni något fint hus i Umeå eller runtom så får ni mer än gärna tipsa! Vi hänger på hemnet varje dag i hopp om nya hus i vår smak.

13553250_10209803084775156_43774492_n

Känns så bra och vi kan äntligen pusta ut! Lägenheten vi köpte har två balkonger och är som sagt nybyggd! Jätteskönt! =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Vi valde att bygga ett smålandsvillan hus då det var ett bra men billigt allternativ, vi kunde inte få allt som vi ville men i stort sett. Det har varit mycket jobb och är fortfarande. Huset är ju helt färdigt men vi har nu trädgård kvar som vi ska göra helt själva. Att ta in folk blir dyrt men är man lite händig så rekommenderar jag verkligen att bygga. Jag är 21 år och har inte ägt hus förut. Maila gärna om du vill veta mer!
  PS, älskar verklien din blogg!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh så underbart det låter 🙂 Åh, kanske mailar lite senare <3 TACK för så fina ord <3 stor kram

 2. Emma

  Tror det är klokt att bo först i ett hus och sen isåfall bygga nytt efter ngr år, svårt att veta hur man vill ha det innan man bott i ett hus:) en äldre kollega sa till mig att det är andra el tredje huset man vet exakt hur man vill ha, och de är nog sant. Dock ääääälskar jag vårt hus och skulle aldrig vilja flytta härifrån(det har ju ett torn och allt!:D)

 3. EVELINA

  Grattis till bostadsrätten! Det blir säkert en bra lösning, och nu har ni god tid att känna efter hur ni vill göra med huset – bygga eller inte bygga nytt – och leta efter det perfekta som passar er. Sedan är ju lägenhet bra också på det sättet att de alltid går att sälja (ofta lättare och snabbare än hus) och också att hyra ut. Vi drömmer också om hus och trädgård, men är fortfarande inte säkra på var vi vill bo så vi har också nyligen köpt en lägenhet som blir klar i november/december, den blir ett bra mellanskede tills vi vet hur vi vill göra med hus i framtiden 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   TACK! 🙂 jamen ellerhur! Det är så sant! Förstår! Stressa inte <3 hus är ju ett livstidsprojekt så ni har god tid på er 🙂 kram kram

 4. Johanna

  Jag och min sambo bygger hus i Luleå. Vi har inflyttning i början av september och då har det tagit oss ca 1,5 år från det när vi tackade ja till tomten till inflyttning. Väldigt långdraget men sååå värt det i slutändan 😀❤️ Lycka till!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh lyx 🙂 så underbart <3 ja, det verkar ta sin lill tid, kram<3 och tack detsamma! Lycka till med inflytt, så spännande! 🙂

 5. Hanna

  Om ni vill bygga hus och hittar en tomt så ring till byggkontoret på kommunen innan ni köper och uppge fastighetsbeteckningen på tomten så ni får veta om det finns någon detaljplan eller områdesbestämmelser som ni måste förhålla er till. Kan vara bra att ha koll på innan ni hittar ett hus ni vill bygga utifall det huset inte passar in i detaljplanen/områdesbestämmelser. Då får ni dessutom veta om det finns några bygglov på tomten eller om det sökts bygglov som det blivit avslag på.

 6. Sofie

  Vi valde att bygga efter flera års letande efter hus! Ångrar inte en sekund att vi valde som vi gjorde! Har varit tufft stundvis men det är det sååå värt! Tog ett år från att vi skrev papper på tomt och hus tills att vi flyttade in och då gjorde vi allt invändigt själva vilket medför att det tar längre tid! Vi byggde med fiskarhedenvillan och där kan man ändra på befintliga ritningar som man vill förutsatt att det inte är bärande väggar! Vi är så nöjda! 😍

 7. Anette

  Ett tips är ju att lämna ut lappar i det område ni är intresserade av. “Vi letar hus att köpa”-typ och en kort presentation av er. Då kan man också få napp innan det kommer ut till försäljning! 🙂

  Och grattis till lägenheten!

 8. Emilia

  Vi är mitt uppe i planering av husbygge. Vi bygger med Eksjöhus och ja, det är mycket att tänka på. Hade inte sambon varit snickare så vet jag inte om vi hade fixat det, för det är han som har koll på allt och ser till att det inte är ett dåligt hus osv. Vad som finns i väggar är ingenting jag tänkt på, men det gör han. Så därför blev det just EH efter att ha kolat runt hos olika tillverkare. De har bra standard och bra stomme. Bra prisklass. 🙂

  Jag tycker dock ni ska testa på huslivet först innan ni bygger, för det är inte alls som man tänkt sig. Och man kommer på saker. Vi bor idag i ett litet hus på 79kvm och det är även vårt första hus. Trots att vi bara bott här sen november -14 är jag glad att vi köpte detta och inte byggde nytt direkt, för nu har vi så mycket mer kött på benen gällande allt. Vi har verkligen fått känna på vad vi vill få ut av ett hus och vad som är vår värld känns helt oväsentligt. Så nyttigt, för man kanske inte ens trivs i hus trots att man tror att man ska göra det. Men allt är ju individuellt, men för vår del var det nyttigt att testa på innan vi hoppade på detta nybygge-tåget. 🙂 Nu när vi är mitt uppe i det känner jag ju att vi borde gjort det här på en gång, för det är verkligen speciellt att få göra sitt eget hus från grunden. Planera efter dina behov och önskemål, men jag tror ändå att vi behövde mellanlanda.

  Lycka till i husjakten! 🙂

 9. Kajsa Dahl

  Åh, skönt att det löste sig med en tillfällig bostad! ☺️ Vars är eran nya lägenhet? 🙈😃

 10. Caroline

  Vi stod i liknande sits: köpa befintligt eller bygga nytt hus? Och såhär i efterhand så är jag SÅ glad att vi väntade och köpte ett befintligt!! Dels är det billigare, dels kunde vi köpa ett hus som passar oss både när vi är två, tre och fyra i familjen. (Tre sovrum, med smart planlösning och inte idiotstort när vi bara är två). Vi tänkte ju bygga ett hus som var 160-170 kvm för att man ska kunna bo där “för alltid” och nu stormtrivs vi två på våra 118 kvm. Jag trodde att vi skulle veta exakt vad vi vill ha eftersom vi båda är uppvuxna i hus men jag kan på riktigt inte understryka SKILLNADEN det är när man bor i sitt första, egna hus! Nu hinner vi upptäcka små saker som man önskar, kommer på är onödigt och verkligen uppskattar i huset vi har – och då är man MYCKET bättre rustad då man ska lägga ut så sjukt mycket mer pengar när vi bygger nytt en dag. Så verkligen mitt tips! Prova husliv INNAN ni bygger nytt!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för tips!! 🙂 ja, det var lite vår första tanke. Att testa på huslivet i kanske fem år och sedan börja bygga. Man märker ju rätt snabbt hur man vill ha det när man väl provat leva så ett tag.. Åh, det är så svårt! Å andra sidan tar det ju såå lång tid att bygga så kanske lika bra att börja direkt..Kram

 11. Ella

  Vad skönt att ni fick ta på något att mellanlanda i! 🙂 Om ni inte vill bygga hus från grunden så finns det ju färdiga “husmallar” så kallade nyckelfärdiga hus, som man kan beställa, men göra egna tillval så det är ju ett tips! 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen verkligen! 🙂 Det är nog så vi kommer att göra! Med lite få korrigeringar! Tror inte vi kommer att skissa upp ett från grunden faktiskt 😉 Kram kram <3

 12. Louise

  Åh va härligt att de löst sig för er. Tänkt på er och önskat att ni skulle hitta en bostadsrätt.
  Grattis. 🙂

 13. Petra

  Bygg hus! De gör vi för vi hittar inget som passade oss. Vi pratade med en säljare på smålandsvillan och han fixar allt de ända vi behöver göra är att bestämma husmodell och hur det ska se ut invändigt. Tomten köpte vi från kommunen. Så säljaren ringer oss när det kommer papper som vi ska skriva på.
  Ring till er kommun och se om dom har någon tomt till salu. Alla tomter som dom har står inte alltid med på någon lista. Sen prata med hussäljaren och kör en ungefärlig kalkyl sen prata med banken och få ett lånelöfte. Vi bestämde hus och pratade med banken i februari och huset kommer stå inflyttningsklart i november. Så de tar inte så lång tid. Lycka till!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Låter ju jättebra! 🙂 <3 Tack snälla för att du delade med dig om hur det går till. Tycker det verkar så krångligt och har knappt orkat sätta mig in i det 🙂 Och toppen att det går så snabbt också! Kram

 14. Lisa

  Bygga hus ÄR en lång process, helt rätt. För mig och min sambo kommer det ha tagit mer än två år från att vi började processen tills vi flyttar in ni i oktober. Dock behövde vi stycka av mark till en tomt, det var det som tog längst tid. Om man köper en byggfärdig tomt går det nog mycket snabbare om man slipper hela bygglovsprocessen dessutom ☺ Vi valde ett monteringsfärdigt hus (VårgårdaHus) och på sånt är det ganska lång leveranstid men oj så smidigt! Kan verkligen rekommendera att bygga ett modulhus om man ska bygga, så skönt när någon har koll på allt och allt bara flyter på 👍 Dock är det väl bra att husbygge är en ganska lång process, det är ju lite pengar det handlar om 😉 Lycka till med husletandet! ☺

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men wow! Det är lääänge 🙂 Förstår! Jättetack för att du delade med dig :)Så är det ju 😉 kram

 15. Linda

  Gud vad härligt att ni hittat en mellan landning!
  Vi var precis som eran sits, sålde vår lägenhet men hittade inget så fick bo i andra hand tills vi tillslut köpte tomt och nu medans vi bygger flyttade vi hem till föräldrar! Allt löser sig alltid!
  Du får gärna gå in o kika min blogg jag nyss startat dock men, mycket om husbygget!

  Följt din blogg ett tag och du är verkligen toppen! 😊
  Kram

  1. Awan

   Hej fina du!

   Hur mycket kommer ni få betala nu för hyran, är det billigare än den ni bor i nu som är hyresrätt? Kram

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Hej hej! Vi kommer att betala precis lika mycket som idag men då amorterar vi några tusen 🙂 kram <3

  2. Sara

   Hej fina du!

   Hur mycket kommer ni få betala nu för hyran, är det billigare än den ni bor i nu som är hyresrätt? Kram

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Hej finis! 🙂 vi kommer att betala 12.000 (lika mycket som idag) men då är cirka 4000 i hyra, 2500 i ränta och resten amortering 🙂 kram <3

  3. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, det känns så skönt! 🙂 förstår <3 skönt att ni fick bo där under tiden. STOR kram och tack för så fina ord. Underbart att ni bygger nu! <3 Och så fin blogg du har ::)

stats