gabriellajoss

Gabriella Joss

Jag mår inte så bra just nu

Dom senaste dagarna har jag blivit deppig från stund till stund. Jag har egentligen inte någon aning om varför då jag är väldigt tillfreds med allt i mitt liv. Jag känner mig älskad och jag älskar min familj så mycket så att det inte finns ord som kan beskriva. Ändå kommer dom där jobbiga känslorna då och då. Jag känner mig otillräcklig och ledsen. F säger att jag har haft så varje höst/vinter under hela vårt förhållande men det är inget jag själv har något minne av. Klart att jag har kunnat bli lite höstdeppig någon dag även tidigare år men nu har jag fått den där jobbiga känslan under flera dagar och hur mycket jag än vrider och vänder på det så förstår jag inte varför. Större delen av dagen är precis som vanligt och jag är jätteglad och känner mig lycklig! Sedan kan det bli kväll och jag kan känna mig lite tom och ensam och till och med gråta en skvätt. Känner mig så knäpp.. Kan det vara amningshormonerna som spökar eller är det kanske den “vanliga” höstdeppen som kommer med mörkret fast lite starkare i år? Jag älskar mörkret och tycker att det är mysigt men kan samtidigt få lite panik över att det är typ sju månader kvar tills Umeå blir ljust och lite varmare igen.. Jag är bra på att övertänka saker och just den tanken är rätt tung.

Jag kan också känna mig otillräcklig. Otillräcklig som mamma, som fru, som vän, som människa.. Jag känner själv att jag inte gör allt för mycket om dagarna men ändå så går dom flesta dagarna i ett. Flera obesvarade sms på mobilen från vänner, glömmer bort att prata om “normala” saker med F och det blir mest snack om blöjor och tvätt, känner att jag kanske borde ha hunnit med att tvätta håret och noppa brynen då jag ändå mest är hemma om dagarna. Ändå är det inte gjort.. Ja, ni kanske förstår! Känns som om jag inte hinner med allt jag borde och sätter så hög press på att vara mitt bästa på alla fronter varje dag. Ibland hinns det inte med trots gott om tid. Dessa känslor kan komma fram rejält när den där ledsna känslan kommer fram från stund till stund.

Jag är en sjukt positiv person i allmänhet. Är väldigt sällan nedstämt och ledsen och känner mig för det mesta sprudlande och full av energi. Men dom senaste dagarna har jag inte känt så till 100% utan känt mig totalt misslyckad och värdelös några timmar om dagen. Känt mig nedstämt och ledsen. Jag hoppas på att hitta tillbaka till mitt vanliga jag igen för det är inte alls roligt att känna sig deppig och otillräcklig. Jag vet att jag är en grym mamma, fru och vän egentligen men ändå kommer det sådana känslor i samband med deppigheten. Att jag borde göra mer och hinna mer. Att jag inte duger. Nej usch.. Blir nästan arg på mig själv att jag känner så då jag VET att jag gör mitt bästa jämt och att det räcker gott och väl. Man är inte mer än människa heller.

Aja.. Ville bara dela med mig lite. Kanske finns det någon där ute som känner detsamma just nu och du är långt ifrån ensam. Skickar en stor kram denna fredagskväll till er alla! <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fannyemmaviola

  Många blir nog lite höstdeppiga och vissa får ju faktiskt just depressioner på hösten. Jag är lite deppig till o från och ibland kommer det rejält på hösten o ibland inte. För mig handlar det mycket om mitt tillstånd för övrigt då jag har flera diagnoser som orsakar mkt värk och trötthet, är jag trött o utmattad kommer ofta deppigheten och tappar suget att ens göra något. Testa dvitamin o annars sök hjälp aldrig fel o prata med ngn och utvecklas o lära sig om sig själv. Kram

 2. Kikki

  Det finns ett jattebra d-vitamin tillskott som heter D-Lux (kop den hogsta dosen) det ar en spray som du tar en dos under tungan. Det ar tunn hud dar sa jattebra upptagningsformaga (dvs din kropp kan ta till vara pa det mesta av vitaminen). Jag har haft precis samma i flera ar & borjade sedan med dvitamin varje host (sa fort vadret vander typ) kor anda tills Mars/april nar solen borjar komma fram igen.
  Visst, ….funkar inte detta sa kanske forsok med Ktb- terapi eller liknande, det ar ju aldrig fel att prata om saker xxx stor kram fran en annan d-vitamin bristare =) haha xx

 3. Pernilla

  Det är okej att känna så, det får vara så just nu. Det kommer bli bättre och du är inte ensam. Jättestarkt av dig att öppna dig för alla och det är viktigt att prata om det. Det finns alltid hjälp att få om det blir för jobbigt. Hoppas det blir bättre snart ❤

 4. martina

  Inte läst allas kommentarer o d kanske redan är någon som skrivit om detta…gå o ta prover på vårdcentralen för sköldkörteln. .behöver inte vara d men för mitt fall så va det det

 5. Ida

  Hej Gabriella!
  Du verkar vara en väldigt glad och positiv person. Ibland måste man tillåta sig själv att må dåligt också. Känn en trygghet i att det positiva och glada finns kvar och kommer tillbaka och må inte dåligt över att du mår dåligt för det gör man ibland. Du verkar ha mycket underbart i ditt liv och kanske är det så att ju lyckligare man är desto mer har man att förlora och så får man ångest över det. Du duger och du räcker till och du kommer att må bättre men du kommer även att må sämre och det är okej. Jag har själv en underbar man och två fina barn och överväldigas av ångest och känslor av otillräcklighet ibland och tänker på det som en tacksamhet och ödmjukhet inför det fantastiska liv jag fått äran att leva.
  Hoppas allt känns bättre snart och ta hand om dig.

 6. Angelina

  Förutom kanske combo av minskad amning samt höstdeppen kan det nog också bero på att du jämt är så positiv med höga prestationskrav. Med de egenskaper går luften lätt ur dig och du känner otillräcklig men själva verket gör så pass mycket för din familj, försök att sakta ner i livet och andas mer för att känna något slags ro. Ett tips från mig att underhålla hjärnan för att sluta fokusera på en själv är att hitta någon slags hobby att aktivera dina händer, målabok eller sticka. Och när jag säger det här menar jag inte för att förminska dina känslor utan mer ett sätt att distrahera ditt.tillfälliga tänkade. Sen får vi hoppas att du mår mycket bättre snart! ♥️ Jag själv får vårdepressioner där jag känner mig obekväm i min egen hud haha! Sen avslutligsvis vill jag bara säga vilket bra inlägg,

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig och tack för alla tips <3 ja, vi får hålla tummarna för det, kram <3

 7. Frida

  Prova att börja äta D-vitaminer nu när det är mörkare ute. Kan hjälpa för “höst/vinterdepression”.🌸

 8. Fanny

  Jag förstår dig till hundra! Jag känner mig just nu sjukt otillräcklig då jag är i vecka 33 och vi är precis inne i ett flyttkaos som sker på söndag. Jag har ett kontrollbehov och vill att saker ska ske fort och helst mest så som jag vill ha det. Då jag vet att jag packar mer logiskt än min sambo 😉 får panik av att kastruller och viktiga papper hamnar i samma kartong tex. Men har fått stränga direktiv av barnmorska och alla i min omgivning att inte göra något alls. Så ja, jag har trappat ner på att hjälpa till iallafall! Så ikväll grät jagen skvätt för att jag inte “är mig själv” som höggravid och inte kan köra på i den takt jag alltid gör!

  Hoppas det känns bättre snart ❤️ Du är ju en superwomen! Titta på dig! Läs din egen blogg! Haha påminn dig själv om hur stark du är!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig! Kände samma under min graviditet! Man vill bara bli sig själv igen, haha. Det är du med!! Underbara du! STORT lycka till med allt 🙂 och hoppas du lyckas njuta lite av dom sista veckorna med, kram kram <3

 9. Rebecca

  Har inte läst tidigare kommentarer, men tror du inte att det kan vara “pms” att du kommer få tillbaka din mens snart? Om du inte redan fått det. Jag kände av humörsvängningarna TYDLIGT några månader innan jag fick tillbaka mensen. Hade glömt hur vidrigt det kan vara…. Kan ju såklart vara höstdepp också! Men du får tänka att det kommer gå över och ha lite tålamod med dig själv 😉 stor kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jo, det kan nog vara så! Har inte fått tillbaka den ännu.. STOR kram och tusen tack fina du! Ska ha lite tålamod med mitt “jobbiga” jag 😉 kram <3<3

 10. Evelina

  Hej☺️ Tänker som så att det skulle kunna vara lite pms, som någon annan skrev, det kanske är mens på g? Det finns ju nackdelar med mens men det visar ju i alla fall att kroppen är redo för en ny graviditet och att ni kanske kan försöka få ett syskon till Jason som ni viljat? Sen har väl alla perioder där det går upp och ner men jag tycker inte att du behöver oroa dig för depression än om det inte håller i sig länge såklart! Hoppas du mår bättre snart! Så kul att följa dig och er vardag, du skriver inspirerande och tar så himla fina bilder! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Så kan det helt klart vara!! 🙂 <3 jag har ju inte fått tillbaka den ännu så kan ju vara så. Tack för alla fina ord och tack för all pepp!! STOR kram <3 <3 ha en underbar helg 🙂

 11. Kram

  Det är säkert bara lite höstdepp Gabbi, jag har själv mått lite dåligt de senaste veckorna men om det inte beror på något speciellt är det bara att “vänta ut det” och inte oroa sig för mycket💕 Ta hand om dig och övertänk inte i onödan, det blir säkert bra snart igen!!! Tack för en jättefin blogg❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, jag hoppas de <3 så skönt att jag inte är ensam!! <3 Stort tack för kommentaren och stor kram 🙂 <3 tack för fina ord <3

 12. Terese

  Som någon redan nämnt är det bra att ändå fundera på förlossningsdepression. Jag har haft det och känner igen mycket av det du skriver. Sen kan man givetvis ha en vanlig höstdepp, men förlossningsdepp kan dyka upp flera år efter förlossningen. Bara värt att tänka på!

 13. Nathalie

  Förlossningsdepression kan komma upp till att barnet är 1 år. Jag fick barn för 2,5 veckor sen, åkte på det efter 3 dagar, nu behöver det ju inte vara det, men en tanke bara. Stor kram

 14. Sofia

  Jag följer din blogg dagligen men har aldrig kommenterat. Dags för det nu! 🙂
  Jag har världens finaste dotter på snart 9 månader, ska flytta till vårat första hus snart och har väldigt mycket annat att vara glad över. Men jag känner igen mig i vad du skriver, en deppighet som inte går att relatera till något speciellt. Vilket är väldigt frustrerande!
  Jag tycker du är en inspirerande ung tjej och jag vill egentligen bara skicka en kram, det blir bättre snart ❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh underbart 😀 stort grattis till ett så mysigt och lyckligt liv <3 TACK för att du delade med dig, känns så mycket bättre. STOR Kram och detsamma finaste du 🙂 <3

 15. Linn

  Man kan ju bli deppig av miljoner olika anledningar, men för mig var det i alla fall jättetydligt att amningen påverkade. Varje gång jag trappade ner fick jag en svacka och när jag slutade helt (när sonen var 15 månader) ville jag bara grina i flera dagar… Amning frigör lyckohormonet oxytocin, så det kanske inte är så konstigt att man känner av när dosen sänks. Visst har du trappat ner en del på senaste tiden? Det kan vara det som ligger bakom i så fall!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, jag tror nog helt klart att det kan vara så! Han ammar mest på kvällen nu och lite på morgonen. Han har dock fri tillgång till bröstet men blir som sagt mest kväll och morgon iallafall. Så vi har helt klart dragit ner mycket sedan jag kom hem. Tack för info. Tror nog att detta kan vara anledningen. Kram <3

 16. Sofia

  Gud så jag känner igen mig i det du skriver! Känner exakt likadant. Känner mig också deppig, otillräcklig och ibland helt tom på känslor. Ibland gråter jag utan att veta varför. Har börjat äta antidepressiva mediciner och vissa dagar känns det som att det hjälper och andra inte. Känns som att det börjar bli allt mer vanligt att må dåligt och känna så i dagens samhälle, vilket jag tycker är skrämmande! Jag menar vart ska det sluta?! Aja, hur som helst så har jag inte direkt några tips utan tyckte bara att det var skönt att du delade med dig. Är skönt att veta att man inte är ensam <3 Hoppas att det blir bättre för dig snart! Kramar

 17. Erica

  Kan vara så att du dragit ner på amningen och att hormonerna spökar. Exakt så var det med mig. Perioden man slutar amma och precis efter var riktigt jobbig för mig. Först att man får deppiga tankar när man drar ner på amningen sen att efter amningen fick jag dålig hy, tappade massa hår och brösten såg riktigt tråkiga ut. Ett år efter att jag slutat amma mådde jag så mycket bättre. Håret växer ut brösten återfick nästan sin form och hormon nivån var typ stabil 🙂 har 2 barn och är 25 år. Tro mig det blir bara bättre!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jag tror nog att det kan vara så! Tänkte inte ens på det <3 tusen tack för att du delade med dig och stor kram 🙂

 18. Anna

  Halkade in på din blogg av en ren slump då jag kikade efter bloggar från Umeå då vi snart ska flytta dit och OJ vilket träffande inlägg. Känner så igen mig i det du beskriver. Är också alltid (oftast) väldigt glad och positiv men på slutet har luften bara gått ur mig. Precis det där med att bara prata blöjor med sambon, inte orka svara på sms från vänner osv, det är jag inne i just nu. Så skönt att läsa att någon känner likadant, även om jag såklart hoppas att du mår bättre snart <3 Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh så roligt att du hittat till bloggen och hoppas du är här för att stanna 😀 tusen tack för att du delade med dig. STOR Kram och detsamma <3

 19. Dea

  Jag tycker att det är så bra och modigt att du vågar dela med dig av det i en värld där oftast bara det perfekta livet får utrymme. Vi behöver bryta normen om där alla tror att alla andra är så lyckliga jämt. Vi är människor och det är helt ok att vara deppig tänker jag. Ibland måste man kanske vara det, ta in känslan, reflektera och jobba med sitt inre. En väg att utvecklas och växa som människa. Helt naturligt och faktiskt något positivt. Du kom ju faktiskt på hur bra du är och att du duger! Om det håller i sig och du upplever att det är för jobbigt ska du givetvis be om hjälp. Hoppas att du får en riktigt bra kväll ❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, det är ju oftast så på sociala medier! <3 Men det känns skönt att skriva av sig då någon annan kanske känner sig mindre ensam om dom känner samma sak. STOR kram till dig och detsamma <3 du har helt rätt i det du skriver <3

 20. Bea

  Åh jag känner igen mig såå mycket! Mitt kommer och går, inte just på hösten men kan vara nedstämd och känna sig otillräcklig utan anledning ibland. Tror det är något man får försöka acceptera och göra sånt man gillar! Kram

 21. Gabrielle

  Rent spontant när jag läser ditt inlägg tänkte jag först att första barnet kan det vara jobbigt den första året eller 2.. Men du kanske har d-vitaminbrist? Eller brist på annat.. Jag ringde vc och fick tid för att kolla alla värden i kroppen men har inte gjort det än.. Iallafall fick idén från min syster som var lite deppig och hon hade d-vitaminbrist. Men livet är ju så,, upp och ner. Och det kan vara bra också för att uppskatta att man mår faktiskt bra sen 🙂 hoppas du känner dig bättre snart <3 kram

 22. Sandra

  Du är ej ensam ❤ samma tankar snurrar här i mitt huvud. Känns just så att man ej räcker till åt något håll fast man är hemma hela dagarna. Får ej allt det man tänkt sig gjort osv. Att bli mamma ändrade verkligen mitt liv på ett helt annat sätt än vad jag hade föreställt mig. Allt det där bra ändrade men sedan att t.ex. ej hinna träffa vänner så ofta man tänkt sig, att ej hinna/orka städa och laga mat kom lite som en chock. Att vara mamma är det bästa jag vet och det är det jag satsar på till 110% för tillfället så det där andra blir lite! Man måste väl bara komma lite ihåg (jag åtminstone) att ta hand om sig själv och de närmaste också!
  Kramar till dig! Det tar sig nog 😊

 23. Dess

  Pröva på att gå ljusterapi hjälper så sjukt bra mot höstdepression! Finns massa olika varianter men det är värt ett försök. Finns ju även naturläkemedel på apoteket mot lite oro kan vara värt också att pröva för å se om de minskar depp symptom det är ju absolut inget beroende framkallande utan bara växtbaserat tror de borde gå i samband med amning med 🙂 och försök och inte tänka för mycket låt humöret vara och gråt en skvätt det är bättre att få ut det blir värre om du håller det inne och när man tillåter sig själv å känna det samt pratar om det är ett tecken på ett bra tillfrisknande lycka till och tack för en fantastisk blogg ♡

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla du för tips! Och ja, du har helt rätt! Så kan det ju vara 🙂 <3 stor kram och tack för fina ord <3

 24. Sabina

  Känner mig också nere och har gjort det ett tag nu. Ena stunden känns allt bra och sen bara rasar det. Går runt med oroskänsla i magen nästan hela tiden. Hoppas det hår över snart, och för dig! Kram!!

 25. Evelina Vestblad

  Känner exakt likadant, och har gjort det några år, mitt började för ca 3-4 veckor. Säkert för hösten kommen som förvisso är superfin och mysig på sitt sätt men innan man vänjer sig vid mörkret och att d-vitamin inte riktigt finns med på samma sätt så är det nog lätt att deppa ihop lite grann. Vilket såklart är okej men fruktansvärt jobbigt.
  Skickar iallafall 1000000 kramar och…. jag tänkte skriva “och så håller jag tummarna att det vänder snart” men jag är säker på att det vänder snart! Ha en fantastisk kväll och helg.
  Krama om din fina familj och igen, kram till dig fina Gabriella 💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår <3 ja, så kan det nog vara! Som du säger är hösten härlig och mysig men ändå mörk och lååång :/ TACK för all pepp underbara du. Och ha en fin helg!! STOR kram <3<3

 26. Elin

  Hej! Hoppas dessa deppkänslor försvinner snart❤️ Kan det vara mens på gång? sen jag fick mitt andra barn så har jag varit såå känslig i två tre dagar innan mens. ALLT får mig att gråta och är så nedstämd utan anledning. Nu har jag förstått att det beror på hormonerna i samband med mensen. Kram på dig i alla fall ❤️ Och! Superfin blogg, älskar att läsa den!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, så kan det kanske vara! Var likadan när jag hade mens men det känns ju så långt bort just nu då det är typ två år sedan jag hade det sist, hehe 🙂 Stor kram till dig, tack för att du delade med dig och TACK för fina ord <3 <3<3

 27. Mimmi

  Håll i tankarna och be f ha lite under uppsikt så de inte är förlossningsdepression, de kan komma inom de första året ❤

 28. Sofia

  Hej! Jag känner samma, för två månader sedan sa jag upp mig från mitt jobb pga jag blev mobbad. Jag var först sjukskriven och när jag sa upp mig blev jag nästan genast mycket bättre. Nu har jag börjat plugga en kurs på universitetet och extrajobba lite – men precis som du känner jag mig ändå otillräcklig ibland fastän jag ofta är upptagen så dagarna går i ett 🤔 Konstigt det där… jag brukar bara tänka att det är ok att inte vara jättrglad jämt. Man får känna sig lite seg och låg ibland! För vi är jätteduktiga. Du tar hand om din familj och hemmet och jobbar samtidigt. Jag gick igenom ett treårshelvete på mitt förra jobb och kom ut levande. Självklart får man vara lite hösttrött. Kraaam!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men va!? Så hemskt att bli mobbad på en arbetsplats.. Hatar alla former av mobbing och att göra narr eller skratta åt andra människor 🙁 att vara elak i allmänhet. Nej fy! 🙁 så bra att du sa upp dig! <3 Förstår att det känns tungt. Du har så rätt i det du skriver och glöm aldrig hur duktig och bäst du är!! Tack för all pepp och kram <3<3

 29. Hanna

  Det kan det mycket väl vara, en höstdepretion alltså. Försök göra det du gillar och ta inte på dig för många måsten. Lämna dem till en annan månad istället. Ett tips är även att äta D-vitaminer då vi får i oss alldeles för lite utav det på hösten o vintern. Och det kan leda till deppighet. Bara ett tips! Ta hand om dig och hoppas du snart piggar på dig (: kram !!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för tips fina du! Ska börja äta det <3 Har faktiskt en burk sådana hemma! Stor kram och tack återigen 🙂 <3

 30. Josse

  Lilla vännen då <3 Jag känner dig inte, men ville skicka dig en styrkekram. Läser din blogg då och då och tycker du är inspirerande ung kvinna. Själv är jag 23 så jag är inte så mycket äldre, men tycker du är desto mer mogen än vad jag är. Du har mycket tänkvärt att dela med dig av och du är absolut inte en dålig fru, mamma osv egentligen. Det är bara deppigheten som får dig att tänka sånt som du själv förklarar. Du är väldigt insiktsfull och jag är säker på att dina förmåga till att analysera dig själv så djupt är vägen för dig att hitta tillbaka till lyckan igen.

  Jag själv har lidit av återkommande depressioner och har neuropsykiatriska diagnoser. Det jag upplever tar mig ur deppigheten är bland annat skapande. Just jag håller på med nålfiltning. Sen tycker jag om att titta på vetenskapliga dokumentärer och serier för då känner jag mig oftare som en del av något viktigt. En del av denna jord, en del av gemenskapen. En del av konsten. En del av allt som får oss att känna oss som riktiga människor. Så mitt tips är verkligen att söka i dig själv i vad just du brinner för och som du aldrig kan hålla dig ifrån; ett hett intresse. Gör det även om det känns jobbigt just nu så kommer du säkert bli lite stolt över dig själv när du gjort det. Annars behöver man ju lite vila ibland. Kanske behöver du gå ned i varv lite. Eftersom jag gillar skapande och tycker det är en lugnande och meningsfull aktivitet så föreslår jag att om du har lust kanske göra något till dig själv, din son eller din man. Kanske kan du testa på och sy något ex lapptäcke, göra egen babynest osv osv. Att göra något som du ser andra gör som du blir inspirerad av; gör det själv. Lyssna på musik, titta på feel good-filmer. Kram på dig och hoppas verkligen du mår bättre snart.

  Rörigt inlägg förlåt. Men tycker det är viktigt att högpresterande unga kvinnor som du med höga krav får lite stöd och tips från någon som mig som verkligen inspireras av dig och vet hur det är att befinna sig på djupet eftersom jag gjort det många gånger. För just nu mår jag ändå bra i mig själv; nåfiltning, min sambo och mina katter är mitt liv <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack för att du delade med dig <3 du anar inte hur glad jag blir för så snälla och fina ord. Betyder otroligt mycket för mig <3 tack för alla tips och för att du delade med dig av allt detta. Tog åt mig jättemycket av det du skrev. Stor kram och så härligt att du mår så bra idag. KRAM <3

 31. M

  Hej!
  Känner så igen mig. Har precis pratat med min sambo ikväll om att jag känner mig lite deppig från och till utan att veta varför. Kanske är det så att det är skiftningen mellan årstider som ställer till det eller bara en stor trötthet efter 1 1/2 års föräldraledighet. Ska börja motioner mer och äta bättre och vi ska bli lite bättre på att hitta tid för oss tillsammans så inatt sover Lillan hos mina föräldrar. Kämpa på. Kram.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, så kan det kanske vara! Låter toppen! Man får försöka finna det där lilla som gör en glad och peppad igen när det känns jobbigt. Träning funkar ju oftast väldigt bra som du skriver, kram <3

 32. Matilda

  Nu är jag inte riktigt i samma situation men kanske kan det jag gör fungera för dig också. Som höggravid finns viljan att göra en massa men orken försvinner snabbt. Jag har börjat skriva en lista på saker som jag ska göra under dagen. Det kan vara något större projekt och något enkelt som att sätta in den rena disken i skåpen eller noppa ögonbrynen. Att ha en liten lista med några viktiga och mindre viktiga saker som man får bocka av tycker jag ger tillfredsställelse i kroppen och jag får bevisat för mig själv att jag faktiskt har gjort något under dagen och inte bara legat i soffan som det kan kännas som ibland. Massa kramar till dig och hoppas den känslan hos dig försvinner snart.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår verkligen! Vet precis hur det är att vara höggravid, hehe.. 🙂 Tack för tips fina du! Och stor, stor kram!! <3

 33. angelinalovelin

  Du är bra precis som du är! Du gör ju hela tiden ditt bästa för alla i din omgivning❤️ Hoppas det blir bättre, styrkekramar till dig

 34. Jennie

  Åh vännen! Precis så känner jag också just nu:( har en skrutt på 3 månader och man är för det mesta hemma men trots det känns det som att man inte hinner någonting! Jag har sååå ont i magen för jag stressar så sjukt mycket, det är ju helt galet när man inte ens behöver stressa utan kan ta allt som det kommer….jag vill på nått sätt att allt ska vara tipp topp….jag, bebis, mannen, huset! Känner mig sjukt otillräcklig och har ständigt dåligt samvete….tror det är livet som mamma helt enkelt

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   FÖRSTÅR dig <3 <3 du är fantastisk och SÅ duktig! Det är ett dygnet-runt-jobb att ta hand om ett barn och det är nog svårt att förstå för folk som inte har barn.. Vi gör det bra allihop! Stor kram till dig och tack för att du fick mig att känna mig mindre ensam <3

 35. Emma

  Först och främst skulle jag vilja säga till dig att ibland är man ledsen och har det tufft och det är helt OKEJ att känna så. Att vara ledsen och deppig är något som jag tror varje människa upplever ibland och det är inget fel på det. Jag lider av depression, speciellt på hösten och det är väldigt viktigt att få må dåligt ibland. Sen ska man veta att det finns en gräns. Jag kan vara hemma en hel dag och bara ligga i sängen med datorn, jag orkar inte ens gå upp och sätta igång en maskin disk ibland. Det kan låta väldigt tragiskt men när man inte mår bra kan minsta lilla grej upplevas som att man skulle springa ett maraton. Jag förstår dig fullt ut och självklart är det inte meningen att man ska gå runt och må dåligt. Jag tycker att du ska kontakta sjukvården om Detta håller i sig för sjukvården kan erbjuda fantastisk hjälp. Jag är också en väldigt glad och har mycket energi annars men ibland mår jag också bara dåligt och är helt tom samt att jag inte orkar med någonting. Du är långt ifrån ensam och kom ihåg det. Ingenting med dina känslor är konstigt, vad jag har lärt mig av att inte alltid må så bra är att det är totalt omöjligt att sudda bort känslor man inte vill ha för det går inte. Ta hand om dig Gabbi och våga ta hjälp om det på något sett blir för tufft. Även om inte vi känner varandra så har vi varandra och jag är med dig. Stor stor kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men usch då 🙁 tack för att du delade med dig.. Låter jättejobbigt. Men starkt av dig att söka hjälp <3 Jag kommer nog inte att kontakta sjukvården i första laget då det förmodligen kommer att gå över av sig självt men TUSEN tack för omtanken och för all pepp!! <3 Skickar stora kramar till dig och tusen tack för att du delade med dig!! <3 Betyder så mycket för mig att du kommenterade <3

 36. Veronika

  Høres ut som det er høsten og mørket som kjennes, ja. Håper du føler deg bedre snart < 3 Selv har jeg nettopp funnet ut at jeg er gravid. Med min eks.. Aner ikke hva jeg skal gjøre nå, tanken på abort er så grusom.. Vet ikke hvorfor jeg skriver dette men måtte bare dele det et sted. Ha en fin helg! Du er min favorittblogger. Klem!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack fina du!! <3 förstår.. Hoppas verkligen att du kommer fram till det bästa beslutet för dig. Följ ditt hjärta och din magkänsla, dom vet bäst!! <3 du är fantastisk! Tack för fina ord och stor kram till dig!

 37. Anna Köhler

  Vill sända dig en stor stor kram läst din blogg länge o vet att du är en fantastisk mamma och fru 🙂 själv är man deppig för man är gravid o blev nyligen dumpad så jag själv känner mig värdelös när sånt sker

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack fina du!! <3 NEJ MEN VA!?? Herregud så hemskt för dig. Du förtjänar bättre än då! Stor kram till dig. Hoppas allt löser sig till det bästa.

 38. annie

  Du kanske har känt dig stressad en tid, över att prestera på olika plan med blogg, familj, vänner, komma iordning efter flytt m.m. och inte hunnit vila och då kan alla känslorna komma på en gång. Då får man pausa lite och vila upp sig och sen brukar man vara tillbaka på banan igen efter ett litet tag, så är det iallafall för mig. Kram!

stats