När ens partner har varit otrogen.. | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

När ens partner har varit otrogen..

Fick ett mail av en tjej igår angående att hennes pojkvän har varit otrogen mot henne. Jag frågade henne om det var okej att jag lyfte frågan med er och det var det. Så skriver ett inlägg om det här så att hon kan ta del av både mina och era tankar. Ni brukar ju vara så himla bra på att komma med tips, erfarenheter och råd och det får ni mer än gärna göra här i kommentarsfältet.

“Hej Gabriella! Vill börja med att tacka för en jättefin blogg. Har läst den i flera år nu enda sedan ni flyttade till Göteborg. Vet inte varför jag frågar dig egentligen men det känns som att du är en vän fast vi aldrig har träffats just för att jag har läst så länge och du alltid har svarat på mina kommentarer på bloggen och så. Min pojkvän sedan fem år tillbaka var otrogen mot mig för en månad sedan och det känns som om min värld rasar samman. I början var jag mest arg men nu pendlar jag mellan att vara ledsen och glad. Ena stunden vill jag förlåta honom och känner att jag har kommit en bit på vägen men andra sekunden blir jag arg och ledsen igen och hatar honom för det han har gjort. Vi har pratat om barn och bor redan tillsammans sedan ett år tillbaka. Vi har verkligen ett liv tillsammans och jag trodde aldrig att detta skulle hända just mig. Har du varit med om liknande? Hur hade du gjort för att gå vidare? Jag vill ju vara med honom men vet inte om jag kan gå vidare från allt som har hänt. Han ångrar sig jättemycket och säger det varje dag. Det var ett misstag och det kommer inte hända igen! Jag vill verkligen förlåta men det är svårt! Känner mig så sviken. Förlåt för ett konstigt och lite rörigt mail men hoppas verkligen på svar. Hoppas att du och din familj har det mysigt i Paris!”

Hej finis! Tack snälla för så fina ord. Värmer verkligen jättemycket! Jag blir så ledsen när jag läser ditt mail. Kan knappt tänka mig hur det måste kännas. Jag själv har aldrig varit med om ett sådant svek och jag hoppas verkligen på att jag aldrig ska behöva det heller. Man vet ju aldrig vad som händer i livet och vi är ju alla människor som gör misstag ibland. Dock vet jag inte om man kan kalla otrohet för just ett misstag då man gör ett aktivt val till det hela. Sedan tror jag absolut att han ångrar sig nu när han insett vad han faktiskt har ställt till med! Det är inte ett litet “misstag” att vara otrogen utan en stor grej. Man sviker den som älskar en mest och förstör ett förtroende man har byggt upp till fullo.

Jag vet inte vad jag hade gjort om F var otrogen mot mig. Jag hade nog förlåtit just för att vi har ett liv ihop, ett hem, ett barn.. Hela livet kretsar liksom kring vår relation och det vi har byggt upp tillsammans under åren som vi har varit ett par. Samtidigt så är ju det lätt att säga nu! Man vet ju faktiskt inte hur man hade reagerat förrän man stod i situationen.

Jag tror att man måste förlåta sin partner GENUINT om han/hon har varit otrogen. Man måste bestämma sig att man verkligen ska gå vidare och göra det till 100%. Annars kommer man bara att gå runt och vara ledsen och arg hela tiden. Om man väljer att stanna med någon som har varit otrogen mot en så har man ju gjort ett val att just gå vidare och måste då också göra det. Så tänker jag iallafall. Då är man på något vis “ansvarig” till att få relationen att fungera igen tillsammans med sin partner. Man får bygga upp den från noll igen tillsammans.

Nej fy.. Jag vet inte. Jag får ont i magen när jag tänker på det som har hänt dig. Kan knappt föreställa mig hur det känns som sagt. Följ ditt hjärta och din magkänsla och OM du verkligen vill leva med honom så tycker jag att ni ska satsa på det tillsammans och göra allt ni kan för att fortsätta. Berätta gärna hur det har gått framöver och hoppas du får massor med tips och råd bland kommentarerna här. KRAM <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Donna

  Jag och killen har varit tillsammans i 2 år, jag har trott att vi har ett helt underbart förhållande för han har behandlat mig så som ingen kille gjort tidigare. Han va den som sa att han älskar mig först och ville ses varje helg innan vi bestämde oss för att flytta ihop. Månaderna gick och jag kände att detta kunde inte ha varit ett bättre förhållande enligt mig, lr ja jag trodde de iaf. vid 2 tillfällen skulle han ut med sina arbetskollegor vilket jag självklart tyckte att han skulle göra. Han åkte och hörde inte av sig på hela kvällen så tillslut somna jag hemma på soffan. Vaknar kl 8 på morgonen och han är inte hemma ännu, efter många om och men får jag tag på honom och han kommer hem och säger att han somna på bussen hem, vilket jag inte riktigt trodde på men släppte de väl helt enkelt. Efter andra gången han gör Samma sak så säger jag till honom att jag är inte dum, jag fattar att du varit med någon annan. Men han nekar att han varit otrogen. Älskar man någon så mycket som jag älskar honom så släppte jag detta denna gång med. Efter några månader flyttar vi till min hemstad och jag känner att vi kanske kan lösa detta och de blir bra mellan oss. Men jag hade fel för tjejen han varit otrogen mot hör av sig och berättar allt om de två. Dom har haft sex 3 gånger under tiden vi varit tillsammans. Han åkte till henne båda gångerna när han va ute med kollegerna och somna hos henne, sen vakna han av att jah ringer honom. Sista gången åker han till henne och äter middag och sjävklart har sex med henne när jag är hos hans syster. Inte nog med detta ljuger han för tjejen han legat med att vi bråkar hela tiden och att vi har sex fast han ligger med den andra tjejen.

  Vi har aldrig bråkat på våra 2 år vi varit tillsammans och vi hade inte sex på 1 månad. Han rörde mig knappt.

  Han har skickat till massa tjejer att dom är snygga och han vill dejta dom!’

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men alltså åh 🙁 <3 så himla hemskt.. Du är så stark <3 skickar en stor styrkekram till dig som tagit dig igenom detta!

 2. kim

  Kom på killen med att vara otrogen…. gick i terapi för jag mådde så dåligt av det… all tillit var borta… men han grät bedyrade…. att jag var den enda och ångrade sig… sedan händer en sak som jag reagerade på… kollade upp honom… och det visar sig att han öppnat konto på badoo och happypancake… vid ett tillfälle när han var på örat… talar han om lösenordet på eposten… loggar in… och ser då han har gått med en otrohetssida… namnet stod… testade med lösenord han brukar använda.. Jag förstår inte hur kvinnor och män kan skicka nakenbilder på sig till okända… så var fallet… när jag trodde allt var bra så skrev han om vårt dåliga förhållanden.. han bjöd ut kvinnor till höger och vänster— jag undrade vilka fler sidor han var med i… (den sista hade jag inte berättat om) Var bara jag… han älskar mig och vill leva med mig. strunt-… jag kopierade ned varenda konversation… och på 2 månader har han lagt flera 1000 på den sidan… var meddelanden kostar 15 kr…. och bara till en var det 15-.. Så fick han allt snyggt och prydligt utskrivet…. + att jag ändrade i hans profil och bytte kort till ett när han var bakfull… skäggig… skrev han hade problem med potensen (Sant) och spriten… sedan ändrade jag lösenord, Nådiga Luntan fick han i näven det blev ett par sidor…. så nu är det gråt och tandagnissel… men jag åkte hem till mitt… bytte telefonnummer… ändrat min epostadress… vill inte ha någon lögnaktig i telefon… som ljuger värre än en häst travar…. En gång otrogen alltid otrogen. och gräset är inte grönare på andra sidan…. Köp blommor till frun, sambo, pojkvän, man flickvän… istället för att kuta i säng med första bästa… sprit är ingen ursäkt… Jag hatar otrohet… En tumregel till: Gör inte mot din partner gift/ogift som du inte vill han/hon ska göra mot dig själv… Ett rent samvete är bästa huvudkudden…. skippa honom… alla är värda att bli älskade… och ska inte må skit i ett förhållande

 3. A

  Han kommer utan tvekan att vara otrogen IGEN. Jag förstår det är svårt men denna tjejen måste sätta sig själv först! Inte bry sig om han blir sårad när hon lämnar honom. Han gjorde ett medvetet val. Det är faktiskt oförlåtligt. Jag tror absolut att han älskar henne, men tyvärr inte tillräckligt för att kunna vara trogen. :

 4. Alona

  Det är verkligen svårt och säga vad skulle man göra då när man befinner sig i en situation. Men är det verkligen att vi tjejer tror ej att vi förtjänar män i våra liv som ej är otrogna ? Om nån är otrogen man förtjänar ej den andra personen, så tycker jag!

 5. Pernilla

  En tanke som flög förbi för mig, är att om man INTE hade bott tillsammans. Hade det varit annorlunda då? Alltså hade det varit Byebye direkt utan tvekan då? För många blir nog lite för bekväma och tänker “åh vad jobbigt att göra slut/flytta härifrån”… Jag själv har ett ex som inte var någon ängel, och för mig blev det till slut bara enklare att lämna honom för att jag visste att jag inte kunde lita på honom.

 6. Isabell

  Jag har varit i en relation där han var otrogen. Jag drog direkt när jag fick veta det. Detta var dock inte en engångsgrej utan han hade en till flickvän i en annan stad. Det krävs mycket manipulation och planeringen för att klara av något sådant, och för mig är det värre än ett “misstag” . Jag skulle aldrig kunna förlåta en otrohet, för mig är ärlighet och trygghet hörnstenarna i en relation och utan dem så rasar allt. Däremot så tror jag inte att alla som är otrogna kommer vara det igen, och precis som du skriver så tror jag att om man väljer att stanna så måste man förlåta med hela sin själ, annars kommer det alltid finnas ett underliggande agg mot den andra personen. Mitt tips om tjejen som skriver väljer att stanna är att gå i terapi tillsammans. Ibland kan man behöva hjälp på traven för att hitta tillbaka till varandra och kunna känna trygghet igen och parterapi tror jag kan hjälpa om hon väljer att stanna. Lycka till!

  1. Marlene

   Jag har gått igenom samma sak, fick veta i helgen att han hade hållit på med en annan tjej när han var i Australien och dessutom legat med massa andra, i fem månader och vi hade vart tillsammans i sex månader. Dumpade honom direkt, usch

 7. F

  Usch, jag vet hur det känns! Detta har hänt mig med, i början av vårt förhållande. Och precis som någon annan skrev blev det faktiskt konstigt nog bättre efteråt, även om det var riktigt piss just där och då. Fram tills dess hade vi glidit in i förhållandet utan att någon av oss egentligen visste vad vi ville. När detta hände gjorde jag först slut och sedan var det som att vi båda förstod vad vi förlorade och hur mycket vi egentligen tyckte om varandra. Som många andra har skrivit är otrohet inget misstag men man kan verkligen ångra sig efteråt. Det som hänt var hemskt men det var som att kärleken till varandra var större och värd att kämpa för ändå. Jag tror att det viktiga är, precis som Gabriella skrev, är att du verkligen känner efter om du genuint kan förlåta honom och verkligen kan leva vidare med det utan att det ligger kvar och gror och att du tänker på det varje dag i framtiden. Lyssna på ditt hjärta, Alla mina vänner sa att jag skulle göra slut och det hade jag också sagt till min vän i samma situation, men i slutändan är det du som bestämmer. För mig hjälpte det att prata mycket om det med honom i början (även om han tyckte det var jobbigt att jag tog upp det hela tiden), och att inte bara försöka släppa det över en natt och aldrig prata om det igen. För mig var det viktigt att ställa alla frågor 1000 gånger tills jag kände att jag inte behövde gå runt och undra och spekulera, jag ville veta exakt hur det gick till (låter knäppt, jag vet). Men sedan visste jag allt och jag gick vidare naturligt. Så för oss gick det bra, men det är såklart olika från situation till situation. Så mitt tips är: var ärlig mot dig själv och bestämmer ni er för att försöka – ta den tid du behöver för att känna hur det känns! Kram <3

 8. Kim Bramstång

  Så som en man skrev här i kommentarerna så finns det ofta en anledning till varför man är otrogen.

  Jag har haft ett väldigt rufft förflutet med en pappa som misshandlade mig psykiskt och en mamma som gick bort i cancer och lämnade mig helt ensam med honom. Jag bröt mig loss när jag var 16 och har sen dess kämpat med att må bra igen. För jag mår fruktansvärt dåligt för min barndom.

  Träffade killen i mitt liv för två år sedan, vi bor nu i hus ihop och har en son på 9 månader. Jag kan verkligen inte tänka mig en framtid utan honom men jag var otrogen mot honom. Jag strulade med en kille på en fest och det rejält. Dock handlade det inte om att jag inte älskade min sambo!

  Efter vår son kom till världen så hamnade jag i en förlossningsdepression samtidigt som min sambo fick en verkligheten chock och överlät allt som hade med vår son att göra på mig. Det blev så intensivt för mig, som om jag vore ensamstående även om vi var sambos samtidigt som jag gick med självmordstankar och inte orkade. Jag hade allt planerat, skulle vara otrogen så att han inte skulle förlåta mig och sen ta livet av mig för att slippa allt.

  Min sambo fick reda på otroheten och insåg också då att jag höll på att försvinna från honom på riktigt. Och när han insåg det så insåg han även hur ensam jag varit och hur otroligt dåligt jag mådde. Vi fick pratat ut om allt då han tidigare inte gick att prata med om situationen då han själv inte såg den.

  Idag är jag på bättringsvägen, min sambo tog ut pappaledighet och hjälper till enormt med vår son nu, lyssnar på mig och gör allt för att underlätta!

  För mig var otroheten att sätta ner foten rejält och få honom att vakna upp när inget annan funkade. Så mitt råd är att sätta er ner och prata om det, hitta hans orsak till det! Lycka till ❤️

 9. Anne

  Otrohet är aldrig ett misstag, om inte personen är förståndshandikappad eller allvarligt psykiskt sjuk typ.. Förutsatt att han inte faller inom nån av dom kategorierna så gjorde han ett aktivt val att svika och förstöra livet för den han påstår sig älska. Om ni bestämmer er för att försöka så var beredd på att det kommer bli fruktansvärt kämpigt i flera år (för båda), och dom jobbiga minnena kommer aldrig att försvinna helt. I så fall måste ni acceptera att ni ska vara tillsammans på nya villkor. För förhållandet kommer nog aldrig bli som förr, det har han valt att ta ifrån er..

 10. Elin

  Att vara otrogen är inget misstag, det är ett val. Min uppfattning är att något i förhållandet inte är bra, därav otroheten. Jag personligen hade aldrig viljat fortsätta ett förhållande med vetskapen om otroheten men även om vetskapen att han inte är nöjd med det vi har. Båda förtjänar bättre än så, Har aldrig varit med om otrohet själv men har man det och väljer att fortsätta relationen tror jag att man måste gå vidare helt ochu håller och släppa det som har hänt och inte älta det. Gör man det kommer det inte bli en bra och sund relation för någon av parterna. Hoppas det löser sig för tjejen! Kram

 11. Caroline

  Nej, nej, nej…. självklart är han ledsen nu, när han inser att han kan förlora dig. Sen när han inser att han Inte riskerar att förlora dig blir det inte lika ångerfull. Mitt ex förklarade det precis på det sättet, efter andra gången av otrohet. Det bar ångerfullt tills jag förlät – men sen var det ju fritt fram att göra det igen. Och det är inger misstag. Man råkar inte trilla med snoppen i någons fiffi eller tungan k någons mun. Man väljer att skada sin partner. En av mina föräldrar var otrogen och de skilde sig. Blev tillsammans igen, för de hade ju ett liv ihop. Men varje gång de bråkar kommer detta upp igen, och den otrogna blir aldrig förlåten till 100 %….. detta äg ändå 15 år sen nu……

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig fina du <3 galet att det är så.. Men det är ju något stort som verkligen påverkar en relation, stor kram! 🙂

 12. Linda

  För 6 år sedan var jag med om samma sak. Fick reda på att min dåvarande sambo varit otrogen när jag var bortrest på träningsläger med fotbollen. Han hade gått runt och pratat om det till gemensamma vänner han trodde stod på hans sida men som sedan berättade för mig, trots att han fick valet att berätta själv men inte gjorde det.
  Jag blev helt knäckt, vi hade planerat barn och hela den biten. Inte nog med de så fick jag också veta att det inte var första gången.
  På något sätt ville jag förlåta då jag verkligen älskade honom men insåg att jag älskar mig själv mer. Jag visste att jag aldrig skulle kunna glömma och därför gjorde jag valet att lämna honom, eller ja rättare sagt slänga ut honom.
  Ångrar det inte en sekund men har tyvärr än idag svårt att lita på män pga av det.

  Du måste göra så som hjärtat säger. Lyssna inte på hjärnan och gör det du innerst inne tror att du skulle må bäst av.
  Man kanske kan förlåta men inte glömma, och att han ska få skit hela tiden hjälper inte heller.

  Lycka till!

 13. .....

  … du får nu en kommentar av någon på andra sidan av otroheten!! Ser i kommentarerna att alla deras killar vart otrogna mot dom. Men jag var tyvärr otrogen mot min kille. 🙁
  Ung, dum och korkad 18åring! Han har förlåtit mig.. men JAG har inte förlåtit mig själv än idag, 5år senare!
  Jag förstår fortfarande inte hur jag kunde vara så dum, vad fan tänkte jag med!
  Gråter än idag av all ånger och ilska mot mig själv.
  Men han förlät, han förstod.. han friade… och idag lever vi som man och fru med vår lilla älskling♡
  Det tog ett bra tag innan jag fick tillbaka hans tillit. Vi hade ett extremt turbullent år..men vi blev så mycket starkare tillsammans av allt.

  Och citatet “den som en gång varit otrogen kommer va det igen…” stämmer kanske på vissa men aldriiiiiig någonsin igen för min del.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack fina du för att du delade med dig <3 tror precis som du att man kan lära sig något och aldrig mer göra om det. Fint av dig att dela din historia. Stor kram 🙂

 14. K

  PS. Menar såklart inte att det skulle vara varken ditt eller mitt fel om personen i fråga gjorde om sitt “misstag”, minns inte extrakt det första citatet men det var något liknande, och det kändes väldigt motiverande och starkt att läsa om och om igen när jag själv befann mig i den sitsen. Kram

 15. K

  Detta är ju inte samma sak, men jag var tillsammans med en kille och vi var sådär töntigt kära. Vi planerade en framtid tillsammans och jag kunde inte tänka mig ett liv utan honom: han var verkligen sådär ödmjuk och snäll och förstående. Men en dag kom han hem, och våldtog mig. Det var det värsta jag har varit med om. Det var så långt ifrån den person som jag tyckte att jag kände. Jag var så extremt rädd till en början och vägrade träffas, han bad om ursäkt säkert tusen gånger och sa att han inte visste vad som flugit i honom. Han uppmuntrade mig att anmäla honom och lovade att erkänna allt. Det var så extremt svårt. Många sa “klart du ska anmäla” och “klart du ska lämna honom” men för mig var det allt utom självklart. Det ingen berättar för en när man går igenom så stora svek, är att man fortsätter älska personen precis lika mycket som innan. Och det är så smärtsamt!! Jag avvaktade i 3 månader innan jag “bestämde” något, kände själv att det behövde vara MITT beslut, och inte någon annans. Jag läste mycket på internet hur andra hanterat liknande situationer. Men citaten “första gången är det hans fel- andra gången är det ditt fel för du valde att stanna” (eller nåt liknande) hjälpte mig att inse att det fanns en STOR risk för att det skulle hända igen även om han ångrade livet ur sig. Även citatet “life gets better when you stop accepting crap and demand something more” (älskar citat) hjälpte. För det är ju så: det fanns en chans att vi skulle kunna lappa ihop förhållandet eget det, men såhör i efterhand är jag glad att jag lämnade och bad honom att aldrig mer kontakta mig. Jag gick i behandling för posttraumatisk stress efteråt och har fortfarande svårt för närhet, vi hade aldrig kunnat laga det på nåt bra sätt tillsammans. Det jag vill tillägga är också: det går få det bra igen med någon annan!!! Även om det inte känns så just nu, så finns det fina personer där ute som aldrig skulle behandla dig så! Och det var något av det läskigaste jag gjort, att släppa någon ny in på livet. Men jag är så glad att jag vågade för han är mitt livs RIKTIGA kärlek.
  Know your worth!! Det GÅR gå vidare efter en sånhär händelse. Det är otroligt tufft men det är SÅ värt när man kommer ut på andra sidan, och vaknar bredvid någon som man känner att man litar på till 100%, även om man aldrig trodde man skulle kunna lita på någon igen. Kramar till dig!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 Jättefint skrivet. Och så jävla hemskt att du fått gå igenom en sådan sak.. och så stark du är som tagit dig vidare. Får rysningar när jag läser din text. Skickar en miljon kramar till dig!! <3

 16. Evelina

  Hej Gabriella. Och hej till dig som skrev till Gabriella. Först vill jag säga att du är stark som delar med dig och jag blir såå ledsen att du har behövt vara med om detta. Jag själv kan verkligen förstå. Jag har oxå varit där och idag så jobbar jag med att stötta tjejer kvinnor som har varit med om jobbiga saker i relationer. Eftersom jag inte vet mer än det som står i inlägget ovan så ger jag dig en allmän stöttning. Jag håller helt med andra här som säger att otrohet är ett enormt svek och att de är ett aktivt val. Att någon som man älskar och som ska älska en tillbaka gör något sådant känns helt förödande. Det finns ju oxå dom gånger då dessa saker går att lösa i en relation och relationen kan fortsätta. Men jag tror då att de krävs engagemang och vilja från bådas sidor. Så att det inte blir så att du vill fortsätta men han inte vill det. Det kan skapa ytligare problem. Eller att han vill fortsätta men du känner dig för sårad. Vilket du har rätt att känna. Det är en komplicerad situation och jag tycker att du ska känna med ditt hjärta vad du vill och inte. Följa magkänslan. Jag har som sagt varit med om en otrogen partner och det slutade med att jag lämnade det förhållandet. Vi hade varit tillsammans i 1år då jag beslöt att bryta för under det året hade han varit otrogen 2 gånger med sitt ex. (Vad jag vet om. Några kompisar sa att de visste att de var fler gånger) Vi provade parterapi och att bara försöka gå vidare. Detta var mellan första och andra gången han var otrogen. Då jag fick veta att de hänt en andra gång så fick jag nog. Jag förstod att han skulle fortsätta göra så och behandla mig på det sättet så jag valde att göra slut. Jag hoppas du finner den väg som passar dig och gör dig lycklig.

 17. Elli

  Otrohet kan nog vara det vidrigaste & värsta som kan “drabba” ett förhållande! Min kille har aldrig varit otrogen (vad jag tror/vet/hoppas…), men i början av vårt förhållande så skrev han med flera tjejer (säger inte att det är nåt fel med att skriva med andra). Men han skrev saker som man bara skriver till nån man älskar & är tillsammans med. Jag tror som flera andra skrivit att det inte är sexet som är värst. Det värsta är att bli sviken av den man älskar, att bli ljugen rakt upp i ansiktet, att gång på gång lova att sluta men ändå fortsätta. DEN känslan gör så ont i hela kroppen & hjärtat! Han ljög inte bara en gång för mig, utan flera gånger & vi jobbar än idag på vårt förhållande. Tillit är inte lätt att jobba upp igen, det tar ÅR! Kan kan fortfarande bli ledsen/orolig för småsaker, som vanligt vis jag kanske inte ens tänkt på om jag litat på honom! Hur som hur, jag hoppas det löser sig för dig på ena eller andra sättet! ❤️

 18. Amanda

  Jag brukar inte kommentera särskilt ofta men känner att jag skulle kunna bidra med något här… i alla fall med ett annat perspektiv. Varnar för lång text men ifall det kan hjälpa någon så vill jag gärna bidra!

  Jag var otrogen mot min kille förra sommaren. Det låter så sjukt overkligt när jag skriver det, men det är sanningen. Jag hade varit tillsammans med honom i nästan ett år när det hände. Var ute med en kompis som inte var riktigt bra för mig, och vi träffade ett gäng killar varav en utav dessa jag tyckte var snygg. Men jag hade inga som helst planer på något eller så, det var definitivt inte “planerat” eller hur man ska säga… Det ena ledde till det andra och vi hamnade i säng den natten. Det värsta jag någonsin gjort och något som jag kommer ångra för resten av mitt liv. Grejen var att jag under själva sexet mådde dåligt och redan då hade en sådan ångest som knappt går att beskriva. Vi avslutade raskt och killen jag nyss träffat drog medan jag var kvar. Jag ringde min pojkvän som också var ute och drack den kvällen, vi träffades och jag velade mellan att berätta eller inte. Jag bestämde mig för att berätta, allt. Det var nog det som räddade oss. Jag berättade precis allt (som han VILLE veta) och var så öppen med allt jag kunde. Undrade han vem jag skrev med, vem som ringde eller ville se om jag hade någon kontakt med killen jag hade varit otrogen med så visade jag honom. Utan tvekan, och jag tror idag att det var det som räddade oss. Idag bor vi ihop och har det så otroligt bra. Det som hände då känns så extremt långt borta för oss båda, det är inget vi tänker på längre. Och jag vet att det är något som aldrig skulle kunna hända igen. I och med att jag fick känna hur det känns att svika den jag älskar mest och att jag aldrig kommer glömma den smärtan – det gör att det bara inte går att upprepa igen.

  Jag tror som sagt att det handlade om att jag bestämde mig direkt för att berätta och att ha 0 hemligheter. Direkt efteråt var det definitivt jobbigt en kort period men vi sågs fortfarande. Sexet blev lidande till en början men även det kom igång efter ett tag. Dessutom så har min pojkvän lätt för att glömma. Eller kanske snarare förlåta och gå vidare. Jag tror ärligt talat att jag mådde sämre än honom, i och med att jag fick bearbeta det hela under en längre tid även fast han redan hade släppt det och gått vidare. Idag har vi det som sagt otroligt bra och även fast man kan tro att min pojkvän kanske skulle vara överbeskyddande och väldigt svartsjuk idag så är han inte det. Visst bryr han sig lite extra och är rädd om mig, men inte så att jag kvävs vilket jag var rädd för till en början. Det känns otroligt skönt och jag är så glad att jag har hittat mannen i mitt liv. <3

  Förlåt för lång text, men tänkte att det kanske kunde hjälpa någon! Kram på er!

 19. Marie

  Jag vill inte kommentera någon annans förhållande då det bara är personerna i förhållandet som vet hur det verkligen ser ut. Jag kan däremot kommentera utifrån min egen erfarenhet från mitt senaste förhållande som tog slut i maj i år. Vi hade varit tillsammans i över 5 år och förlovade i över 4 av dom åren. Hela historien är för lång för att skriva här men det hela slutade med att jag kom på honom med att vara otrogen. Det visade sig att han hade ljugit om hela våran relation och sagt att jag var en hemsk person (antagligen för att försöka intala sig själv att det han gjorde inte var helt oberättigat). Det har tagit mig ett halvår att bygga upp min självkänsla, mitt självförtroende och att inte vakna upp varje dag och känna mig värdelös. Jag har ett nytt jobb, en helt ny livsstil och jag tror aldrig att jag har varit så nöjd med mig själv som jag är idag. Det är dock långt kvar att gå och jag har fortfarande väldigt svårt att lita på folk som en följd av hans val.
  Det jag försöker komma fram till är att jag vet vilken otrolig skada otrohet kan göra, även om man som jag valt att lämna. För mig skulle det varit helt otänkbart att stanna kvar men jag dömer ABSOLUT inte någon som väljer att göra det.
  Känner att den här kommentaren blev väldigt rörig men jag hoppas att det är någon där ute som förstår vad jag försöker säga 🙂

 20. Linn

  Jag hade varit tillsammans med min pojkvän i 3 år, när jag en dag fick ett telefonsamtal av en tjej som berättade vad som hade hänt. Jag förlät honom och vi är fortfarande tillsammans nu 2 år senare. Men tilliten kommer nog aldrig komma tillbaka helt, och det är ofta jag tänker på det fast det är så längesen. Vi har det väldigt bra i vårt förhållande nu, vi träffades ju när vi var tonåringar. Men som många här under har skrivit så förstör en otrohet väldigt mycket och jag tror aldrig att ens förhållande blir likadant igen tyvärr…
  Stor kram!

 21. Caroline.

  Min kille var otrogen mot mig för ca ett halvår sedan. Vi har varit tillsammans i 13 år. Två barn på 5 år samt 1,5. Han hade en relation med en på sitt jobb. Fruktansvärt. Har känt mig arg , ledsen och förudmjukad. Vi separerade i somras en tid men det höll inte. Han ville aldrig släppa mig och jag var inte tillräckligt stark för att skita i de. Jag har under denna tid funderat över varför jag inte bara sa dra åt helvete och drog. Jag vet att jag inte har gjort något fel och tänker aldrig ta på mig hans val att vara otrogen. Aldrig. Det får stå för han. Men jag har valt att stanna kvar för att försöka. Dels för att vi har barn ihop samt för att jag fortfarande älskar han. Hade detta hänt utan barn i bilden hade vi inte varit tillsammans idag. Det vet jag. Och nej jag är inte med honom bara för att vi har barn utan för att det är svårare att lämna och glömma bär man hela tiden måste prata och ses. Man kan säga att det var hans “väg” in igen. Tur för han måste jag ändå säga. Men oavsett vad just du gör så ta aldrig på dig hans fel. Det måste han äga och inte du. Kärlek är jävligt svårt. Det tar lång tid. Mina sår är ännu inte läkta och kanske inte kommer att bli de. Men nu är det jag som känner efter och gör detta för mig själv. Tanken att han skulle vara otrogen igen dyker självklart upp. Ibland flera gånger om dan men ibland inte alls. Skulle de ske igen så är det hans förlust och absolut inte min. Vi jobbar på de varje dag. Han från sin sida att han är ledsen och har ångest. Från min sida är det om jag kan leva med detta i bagaget. Han vet om de och det är bara tiden som Ian utvisa de. Och det får han faktiskt vänta på.
  Lycka till!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig.. Fick rysningar av att läsa din text. Så fint v dig att dela med dig. Förstår att det är något man får jobba med varje dag. Fint av er att fortsätta med det. Kram

 22. Min berättelse

  Första gången jag fick reda på att mitt ex var otrogen blev jag helt förstörd. Precis som ni andra beskriver så är det världens svek och förtroendet gick från 100 till 0 på en sekund. Mitt ex visade stor ånger, grät varje dag och skrev handskrivna brev om hur mycket jag betydde för honom och hur mycket han ångrade sig. Då jag var helt säker på att han var mitt livs kärlek och kände “alla gör misstag” så förlät jag honom. Jag var helt hopplöst förälskad trots sveket. Efter ca 1 år samma kväll som vi flyttade in i en egen lägenhet tillsammans, när vi höll på att packa upp våra grejer så får jag ett telefonsamtal av en tjej som berättade att de hade haft sex med varandra för bara någon månad sedan. Där gick gränsen för mig! Jag bröt all kontakt och senare fick jag även veta flera andra gånger då han varit otrogen. Vi har ingen kontakt idag och idag, två år senare har jag äntligen släppt honom efter att ha varit totalt förstörd. Nu har jag äntligen börjat vågat släppa in folk och Idag ser jag varningstecken tidigare än vad jag gjort förut. Jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till någon som svikit mig som mitt ex gjorde.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig av din historia. Väldigt fint av dig <3 förstår att det är svårt att släppa in folk än idag. Det är ju ett stort svek, kram<3

 23. Frida

  Hej! Jag sitter på “andra sidan”, då jag har varit otrogen mot min pojkvän. Det var tidigt i vårt förhållande och jag gjorde det för att jag var osäker på mitt förhållande. Jag ångrar mig varje dag för det jag gjorde trots att min pojkvän förlät mig. Jag vet att jag sårade honom enormt mycket och jag visar ständigt för honom hur mycket jag älskar honom och att jag vill leva med honom. Jag kommer aldrig någonsin såra honom igen, skulle aldrig ens kunna tänka på att vara med en annan man. Han är mitt livs kärlek och jag kommer aldrig vilja släppa taget om honom. “En gång otrogen, alltid otrogen” stämmer inte alltid. Prata med din pojkvän, helt öppet. Förklara din oro över att det ska hända igen. Säg att han måste visa att han ångrar sig och berätta att tilliten är borta och måste byggas upp på nytt. Fråga varför han var otrogen och vad det betydde. Känn efter vad du vill, lyssna på ditt hjärta. Vill du vara med honom? Då ska du vara det. Kram <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 förstår att du ångrar dig! Alla gör vi fel och ja, jag tror precis som du att det inte alltid stämmer! Antingen så stämmer det eller så stämmer det absolut INTE. Stor kram <3

 24. Moa

  Jag brukar inte kommentera, men jag ser att de flesta som kommenterat är i hennes situation så jag tänker att jag delar med mig av hur det är att vara den som är otrogen.

  Jag hade precis fyllt 16 år och jag hade då varit tillsammans med min kille i EN vecka när jag var otrogen. Jag skulle på fest och hade lovat honom att jag inte skulle vara otrogen, men likt förbannat så kysser jag en kille den kvällen.
  Men jag var ärlig och försökte ringa han direkt för att berätta vad jag gjort, jag tror inte på att hålla sånt hemligt då ett ex till mig gjorde det mot mig och jag hatade han så mycket för det. Iaf jag berätta för min kille dagen efter via sms (då jag inte fick tag på honom kvällen innan) så tuff var jag och han blev såklart jätteledsen, arg och besviken, men han valde att förlåta (tack och lov!). Och vi har nu varit tillsammans i tre år och han är verkligen den bästa människan i hela mitt liv och jag är så tacksam över att han gav mig en andra chans. ‘MEN det har inte varit en enkel resa tillbaka och det har varit många bråk pga detta, jag gick heller inte på fest förens 7 månader efter att jag varit otrogen för att han inte kände sig bekväm med det och då respekterade jag det.

  Jag tror att det löste sig så bra mellan mig och min kille dels för att det hände efter en vecka in i förhållandet, jag tror att både han och jag med handen på hjärtat kan säga att vi inte älskade varandra på samma sätt som vi gör idag, kärleken växer ju för varje dag som går, dels för att jag var ärlig direkt och dels för att jag alltid stått för vad gjort, det finns inga ursäkter för vad man gjort och framförallt så är det inget misstag utan ett val man gör. Men framför allt så är ganska säker på att det löste sig för att vi båda ville att det skulle funka.

  Jag hoppas att det löser sig till det bästa för just er, jag vet att det är långt ifrån alla som faktiskt är otrogna och sen aldrig gör om det. Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 jag tror också att det är många som är otrogna som aldrig skulle göra om det igen. KRAM

 25. Caroline

  Jag personligen hade aldrig gått vidare med en person som varit otrogen mot mig. Då har personen på något sätt förlorat respekten för mig. Tänker man ens tanken på att vara otrogen är det inte rätt och då borde man lämna personen innan man sårar på det sättet. Sedan kommer man aldrig riktigt kunna få tillbaka den fulla tilliten till personen igen… Hur mycket man än vill så kommer man alltid ha det i bakhuvudet och oroa sig för att det ska hända igen. Nej säger jag. Livet är för kort för att spendera med någon som inte är en trogen. Hur jobbigt det än är att lämna, för känslorna finns där… så gör du bäst i att faktiskt lämna honom.

 26. F

  Brukar inte kommentera bloggar/sociala medier, men nu känner jag mig nästan tvungen! 5 månader efter vi träffades och 3 månader efter vi sagt att vi skulle vara tillsammans så hände det, han va otrogen… Inte fysiskt utan jag kände på mig det och snokade i hans telefon (vilket jag är emot egentligen) och japp, där var det mitt framför mina ögon! Vid denna tid hade jsg precis gjort ett stort steg i livet och skulle flytta ihop med honom, 20 mil från min hemstad! Hjärtklappning, tårar och tankar rusade genom mig! Men han kändes som mannen i mitt liv! Jag älskade honom, så vi gick vidare! Jobbig händelse och jag levde med en stress att det skulle hända igen och tyvärr hände det igen! Denna gång med en person som stod nära min familj… Fick en chock! Fick reda på det 2 månader efter det hänt och inte nog med det, jag va gravid i vecka 10. Förvirring och tankar, ska man göra abort? Lämna honom? Behålla barnet och lämna honom? Behålla båda? Vi hade det inte dåligt eller något! Så konstigt! Hur tar man sig vidare nu? Men vi höll fast vid varandra, va inget fysiskt denna gång heller (inte mer okej för det vill jag tillägga). Sedan hände det jag aldrig skulle hända! En tjej skrev till mig och sa att min kille skrev till henne!!! Omg, jag va i vecka 35!!!! Vad i helvete kände jsg då! Vad gör jag nu?! Arg, ledsen, besviken! Konfronterade honom, jag visste vad som skrivits då hon skickat konversationen. Han blev helt förstörd och jsg sa att händer det igen så går jag! Livssituationen blev ju inte lättare liksom! Älskar honom enormt, han är mitt livskärlek trots sina enorma snedsteg! Nu kanske vissa kommer tycka jag är dum i huvudet, och det har jag också tänkt ibland! Men lämnar jag honom lämnar jsg även allt jag älskar med honom! Lämnar min framtid och pappan till vårt barn! Nu blir snart vår bebis 1 år och det har varit lugnt vad jag vet! Det blev nog ett uppvak ordenligt när vi fick vår bebis! Dock lever jag med en stress när hans telefon plingar, men nu äntligen ska jag ta tag i mina tankar och mitt mående, på torsdag ska jag träffa en professionell person och prata av mig! Han har gått hon psykologer också som jag tror har hjälpt! Hoppas min historia kan hjälpa något, och hoppas du känner att du gör rätt beslut! Jag känner att jag gjort rätt trots hans många snedsteg! Puss och kram <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig. Gud, får så ont i magen av att läsa det där. 🙁 nej fy! Och så var du gravid dessutom! Hoppas att det aldrig mer händer och jag förstår att du tänker till varje gång hans mobil plingar till, kram <3

 27. Frida

  Min pojkvän var otrogen mot mig när vi hade varit tillsammans i ungefär 4år. Jag blev totalt förkrossad. Varje dag var hemsk. Det kom verkligen som en chock då han verkligen inte var en kille man trodde sådant om.. Jag var inte stark nog att lämna honom, ville tro på att “det inte var meningen” och att han älskade mig. Jag hade ju planerat min framtid med honom. Försökte stanna och förlåta men hela tiden kom det fram mer och mer. Ångrar varje dag jag gav honom! Önskar jag hade lämnat honom dag 1. Dock tog de många år att komma över o våga lita på någon igen. Han förstörde mycket av mig och mitt liv. Otrogna killar förtjänar inte en chans till!

 28. Frida

  Jag har själv varit i en relation då killen var otrogen mot mig och jag valde att stanna med honom iallafall för han ångrade sig och skulle bättra sig.
  Jag kunde dock inte sluta tänka på de där och heller inte lita på honom till 100%. Upptäckte efter ett tag att han inte direkt hade bättrat sig och uppenbarligen inte ångrade sig då han pratade med ett antal andra tjejer bakom ryggen på mig och mer än så behövde jag inte veta för att lämna honom.
  Men ska inte dra alla över en kant och han kanske verkligen ångrar sig och kommer bättra sig, men tyvärr finns känslan alltid kvar i en. 🙁

 29. Terese

  Jag var tsm med en killen gick barn tidigt och jag hade flyttat till en för mig främmande stad jag kände ingen. När vår dotter var 8 månader så var han otrogen första gången som jag fick veta i alla fall å det var med min kusins kompis. Jag hade inte så mycket till val än att förlåta eller jag försökte förlåta och mitt krav var då att flytta från staden vi bodde i till där jag bodde förut sagt å gjort så gjorde vi det. Jag började jobba å jag jobbade helger ibland och fick då veta att han tog med vår dotter till olika tjejer och när hon sov så låg han med dom. Jag stängde av jag låtsades som om att jag inte visste om dom. Men jag insåg att det här funkar inte längre jag kan inte som människa förlåta någon som gjort så där mot mig hur mycket jag än ville så kunde jag inte. Och dom som kan göra det beundrar jag för då är Du oerhört stark som person. Jag hoppas att allt löser sig till de bättre 🙂

 30. I

  Gud detta är så himla svårt och så individuellt! Jag har heller aldrig varit med om det så kan inte till 100% säga hur jag skulle reagerat eller gjort. Däremot känner jag ändå mig själv och vet att även om jag skulle förlåta honom för det han gjort, skulle jag nog tyvärr aldrig kunna glömma. Jag skulle alltid vara orolig eller misstänksam om han åkte iväg och tänka på det som hänt förr. Jag skulle nog också gå och vara ledsen över det. Därför skulle jag lämna relationen. Dels för att jag inte heller ser det som ett misstag utan som du säger, ett aktivt val, och dels för att jag inte tror att min och min pojkväns relation någonsin skulle kunna bli så bra igen. Hoppas det ändå är till någon hjälp och att du får må bra igen vilket du än väljer! <3

 31. Maria

  Vill man gå vidare? Hur blir det med tilliten? Jag förlät en kille en gång och det slutade bara med att jag blev extremt svartsjuk och oskönt. Inte oförtjänt heller då det visade sig att han var otrogen på nytt hela tiden..

  Så känner att man måste fundera på var det ett misstag, kommer det hända igen, kan man förlåt?

  Och snälla skaffa inte barn säger jag bara. Att ha ett barn tär mycket på relationen och är det skakigt sedan innan är det verkligen ingen bra start. Ge det lite tid om du väljer att förlåta. Skaffa barn kan ni göra då relationen är stabil. Man vill ju helst att ett barn ska få ett par föräldrar som bor tillsammans om det är möjligt.

  Hoppas allt löser sig ❤ lider verkligen med dig.

 32. Emelie

  Mitt ex var otrogen, jag förlät honom först men sedan visade det sig att det var ett mönster. Han fortsatte och gjorde det igen och igen. Sen ljög han om det, det enda han var ledsen för var att jag kom på honom. Känner man att man kan lita på sin partner så kan det vara värt att chansa, men tillit är alltid prio ett i ett förhållande. Man ska aldrig behöva oroa sig för vad ens partner gör och inte gör och man ska aldrig känna att man behöver sitta barnvakt. Så om du vill gå vidare måste du kunna släppa det som hänt, gå vidare och inte använda det mot honom eller känna att du går och mår dåligt. Ingen är värd att må dåligt över tyvärr, man ska vara med någon som lyfter en.
  Hoppas det löser sig för dig, kram!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej men herregud 🙁 så jäkla hemskt att han gjorde det flera gånger.. 🙁 starkt av dig att lämna! Kram <3

 33. Bella

  Jag har själv varit utsatt för otrohet. Vi hade pratat om barn och flytta tillsammans till en lägenhet. Han gjorde slut med mig utan att säga någonting om varför han gjorde det, några veckor efter kom de fram att han varit otrogen, flera gånger. Jag gick vidare, vilket var så svårt. All ilska, besvikelse och uppgivenhet man blir lämnad med. Svårt att nu kunna lita på folk och rädd för att binda mig igen. Men jag kunde inte se honom i ögonen, efter allt han gjort mot mig. Jag kunde inte lita på honom, man brukar säga att en som är otrogen en gång är det flera gånger. Om man har de i kroppen att göra så mot en person man älskar så är det något som är fel. Från mina erfareheter så ska man absolut inte förlåta otrohet, jag gjorde det absolut inte och idag är jag glad att jag inte gjorde det. För under åren när han har haft en ny flickvän har han varit otrogen mot henne också. Att vara otrogen är ett val man gör i livet, om man har mage att göra det valet är de personen i frågas beslut. Och det ska man inte förlåta. Gå in på min blogg och skriv om du vill prata. Jag kan berätta mer eller bara lyssna och hjälpa eftersom jag varit ut för samma sak. Många kramar!

 34. L

  Hej! Det här är första gången någonsin jag kommenterar någons blogg. Tycker detta är ett så otroligt viktigt ämne för det händer så många tyvärr, även mig. Kände mig tvungen att dela med mig. Jag var som du och ville verkligen förlåta min pojkvän (han var ju inte en sån person som gjorde sånt egentligen). Jag förlät honom trots att han inte ville bli förlåten. Flera av mina kompisar har haft förhållanden där deras pojkvänner varit otrogna, och jag var alltid vännen som sa “skit i honom, du förtjänar bättre!”. Tills det hände mig. Jag ville inte förlora min livs kärlek.. Efter första gången jag förlät honom, gjorde han om det två gånger till. Det tog tre gånger för mig att inse, att det fanns en anledning till att han gjorde det från början. Så mitt tips till dig är att ta reda på den anledningen, för att se om det går att lösa. Så du slipper gå igenom den smärtan flera gånger som jag gjorde. Kärlek är värd att kämpa för, men otrohet är aldrig ett misstag. Det händer av en anledning, och ni måste båda vilja lösa anledningen tillsammans..

  Hoppas allt löser sig för dig 🙂

 35. Victoria

  Först vill jag bara säga att jag förstår hur hemskt du har det och vilken mardröm det är att vakna på morgonen.. All styrka till dig!

  Min pojkvän har varit otrogen mot mig i början av vårat förhållande och det här kanske låter knäppt, men relationen blev BÄTTRE efteråt. Vi hade en väldigt stormig relation, där min pojkvän tog mig för givet och allt var på hans villkor (undrar i efterhand varför jag ens stannade kvar, kärlekens mysterium ibland..). Efter att han varit otrogen var det jag som fick kontrollen, eftersom att jag gjorde slut och han ångrade sig extremt. Det var som att det blev en vändpunkt för honom, att han insåg att han verkligen gjort fel. Han var helt nedbruten. Ett tag efteråt bestämde jag mig för att jag ändå ville försöka, då han verkligen visat sin ånger. Då visade det sig att han var en helt annan person, som att en blockering han hade innan hade släppt (den som gjorde att han inte vågade komma mig nära och ständigt flydde från sina känslor). Idag har vi varit tillsammans i fyra år efter att detta hände och bor tillsammans. Otrohet är självklart inget jag rekommenderar för att laga ett förhållande, men för oss råkade det faktiskt bli så.

  Och jag vet att man kan få höra mycket negativt när man tar tillbaka en otrogen partner, så glöm inte att vad du än bestämmer dig för så är det rätt för dig. Lita på din känsla!

  Lycka till och många kramar!

 36. Ida

  Jag hade ett förhållande i 3.5 år med en kille, han var otrogen en gång och jag förlät, ett år senare åkte han utomlands med sina kompisar, 1 månad efter fick jag reda på att han hade legat med en tjej där, där föll poletten ner för mig. Vägen tillbaka från att må som värst var inte lätt men nu 2 år senare har jag träffat mannen i mitt liv.

  Man brukar säga “har man varit otrogen en gång så kommer det hända igen”. Jag tror på det citatet. Är så ledsen för denna tjejens skull, Vet hur du mår & jag själv vill ALDRIG uppleva det igen!
  Kramis

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig. Så hemskt att det ska behöva vara så 🙁 jag hoppas att det citatet inte stämmer.. 🙁 KRAM KRAM <3

 37. Elin

  Av min egen erfarenhet så säger jag släpp, gå, vänd dig inte om! Första gången är man SÅ ledsen och SÅ ångerfull, andra gången är man ju ledsen och ångerfull -såklart..-, tredje gången får du höra det på omvägar, och så fortsätter spiralen neråt tills du får nog alldeles för sent när ni kanske har ännu mer ihop än bara ett boende.. Det är min erfarenhet av det hela. Det kanske bara handlade om denna enda gången i hans fall, men oddsen är inte helt på hans sida.

 38. Emelie

  Hej! Fyfan vad ledsen jag blir när jag läser detta! Jag själv har också vart med om detta men då var jag dock bara 15 år. Jag stack för jag tycker det är så otroligt fel och jag var helt förkrossad. Den han låg med var dessutom en väldigt bra vän till mig så hon har jag aldrig pratat med igen! Tyvärr mådde jag sjukt dåligt utan honom och klarade inte vara utan mer än 2 månader. Jag kunde inte sluta älska han och han ångrade sig så himla mycket och sa det jämt och grät framför mig. Det var väldigt svårt att börja umgås igen efter detta då jag var väldigt arg och ledsen ena stunden och andra glad och kär. Jag ville inte göra något sexuellt i början och sa till han att den där vill jag inte ha i mig när den vart i min väns kropp hehe. Men det blev bättre och böttre, litade först inte på honom för fem öre och han har verkligen fått bevisa att det går. Nu har vi vart ihop i 3 år (är nu 18 år) och vi har det bättre än någonsin! Jag är helt säker på att det är mannen i mitt liv och ser hela min framtid ihop med honom. Det tog lång tid men nu är vi där. Jag tror faktiskt aldrig han skulle kunna göra om något liknande igen. Nu är det väl såklart mycket värre för dig eftersom du är äldre och ni dessutom bor tillsammans! Men lycka till och följ ditt hjärta! Båda besluten är helt rätt hur du än gör. Stor kram!!!
  Och tack för världens bästa blogg gabbi<3

 39. Helena

  En otrohet är ett sånt svek i ett förhållande att jag tror det är svårt att reparera. Inte just sexet i sig är värst utan mer känslan att den man älskar delat känslor, tankar, gemenskap med någon annan. Efter en otrohet tar det i genomsnitt 3 år innan man slutar tänka på det varje dag. Det kommer alltid vara ett före och ett efter otroheten. Sen blir även tilliten väldigt tilltufsad efter en otrohet. Med facit i hand och erfarenheten rikare vet jag idag att jag aldrig skulle stannat kvar i ett förhållande med en man som varit otrogen. Sveket gör för ont och det blir aldrig detsamma mer.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig 🙁 så jäkla hemskt.. Jag känner rent spontant att otroheten är “värre” om det handlar om att man har haft en relation med en annan person och inte bara sex. Om man delat känslor och så och kanske haft känslor för någon annan. Kram

 40. Midia

  Min första tanke är att man inte ska säga till sin partner, Jag förlåter dig fast man i själva verket är jätte ledsen och vill stycka ihjäl sin partner i 1000 bitar, Låt dig själv vara ledsen arg osv och jobba tsm, Bygg upp relationen låt det ta sin tid och när det har gått en bra tid så vet man att ja jag har förlåtit eller nej jag kan inte leva med dig! Men tillåt dig vara arg och ledsen, Låt tiden läka såren!

Annons
stats