Gabriella Joss

Annons

Just nu…

…Försöker jag tänka positiva tankar. Att allt kommer att gå bra och att vi kommer att få en bebis i slutet av detta år/början på nästa år. Jag känner mig så otroligt upplyft av alla era peppande och snälla ord. Ni är så himla fina och allt ni säger betyder så himla mycket för mig. Tar till mig av allt det fina och peppar mig själv när det behövs. Ni behövs så mycket i mitt liv! Tack för att ni hänger med genom allt!

…Tror jag att vi har ett leveransdatum på huset! Det känns så så roligt! Det står den 6e november men vi har inte fått det bekräftat än så är inte 100% säker. Men snart vet vi nog exakt! Men hoppas att det stämmer. Det betyder att huset står helt klart i typ mars/april 2018. Vi längtar ihjäl oss! Ett år går förhoppningsvis fort.

…Tänker jag på hur coolt det hade varit om bebisen faktiskt kom i december!? Jag har nämligen drömt flera, flera gånger att jag föder barn i just december av någon anledning.. Har även skrivit om detta här på bloggen, minns ni det!? =) Det har ju varit himla häftigt iallafall om det faktiskt blev så.

…Ser jag fram emot helg just för att få lite kvalitetstid med familjen. Större delen av helgen kommer att gå åt att packa och köra bort möbler och andra saker + att vi ska spackla och måla.. Men jag vet också att vi kommer att hinna mysa och prata en hel del också och det behöver jag verkligen.

…Har jag ont i ryggen! Varför då? Känns nästan som att jag bär på något tungt hela tiden, haha.. Det är i ländryggen smärtan sitter och igår när jag nös så högg det till där ordentligt. Gör ont när jag böjer mig ner och sådant också.. Blää. Hoppas att det går över.

…Funderar jag på vilket MVC jag ska vända mig till för inskrivning framöver? Vi gick till ett så himla bra i Göteborg. Det var privat och så himla mysigt och personligt. Man fick mycket tid, blev tagen på allvar, fick prata mycket. Jag hade dock otur och fick byta barnmorska tre gånger på grund av uppsägning och semester men själva stället var så trevligt kommer jag ihåg.. Har ni som bor i Umeå några tips? Berätta gärna!

…Har vi så otur med vädret! Det bara regnar och snöar och blåser.. Och är KALLT! Var är värmen.. Har minnen av att man i slutet av maj brukar kunna sitta och sola ute och bara njuta av försommaren även här uppe i norr.. Håller alla tummar att vi får fint väder snart.

..Känner jag mig så uppblåst och svullen! På morgonen har jag ingen mage alls och på kvällarna kan jag knappt knäppa byxorna. Med Jason i magen upplevde jag en hård kula längst ner på magen redan i vecka 4/5 men nu gör jag inte alls det. Nu är jag mest bara svullen till och från.

18578671_10212949070222826_570739006_n 18578877_10212949070262827_681398354_n 18622997_10212949070302828_329755295_n

Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

 1. Molly

  Så vacker du är! Lyser verkligen 😍 Jag har länge undrar vad du brukar köpa dina bh:ar? Du får alltid så fin push-up! Har själv svårt att hitta bra bh:ar.
  Kram❤️

 2. Pauline

  Jag är ett december-barn! Såå mysigt när man kan sitta inne med en filt, varm choklad och e bra film!

 3. M

  Stort grattis till plusset! Plussade själv ganska nyligen och har en liten som är i samma ålder som Jason. Ska bli så kul att få följa med på samma resa igen!

  Sen vill jag bara inflika att det inte nödvändigtvis behöver betyda att man ligger nästan 1 år efter i utvecklingen jämfört med sina kompisar som är födda i januari bara för att man är född i december, men det vet du säkert redan. Jag har flera kompisar som fått hoppa över en årskurs i skolan för att de varit tidiga trots att de är födda sent på året. Jag tror inte att man ska lägga för stor vikt vid det 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack!! 🙂 men så roligt, grattis!! Och ja, så är det ju verkligen 🙂 bra skrivet, kram

 4. Maria

  Fast att du känt en ”kula” i vecka 4/5 förra gången hade inte med graviditeten att göra i så fall. Livmodern kan inte kännas genom magen förrän runt v 12 för den är så långt ner i bäckenet och för liten innan dess. Så det var nog snarare dina tarmar du kände då.

 5. Mamma bläckfisk

  Jag har fyra decemberbarn. Mitt första barn föddes 14 december och två år senare föddes hans tre småsyskon (trillingar) den 12 december. Så alla mina fyra barn fyller år inom loppet av två dagar. Men om jag hade fått välja skulle jag ha valt en annan födelsemånad till dem. Nu kommer de alltid att vara yngst i klassen och ligga nästan ett år efter i utveckling jämfört med de klasskamrater som är födda tidigt på året. Och i december är det fullt upp med annat och det blir både stressigt och dyrt att klämma in födelsedagsfirande också samtidigt som allt annat kul (Jag älskar jul) som händer.
  Grattis och lycka till med graviditeten!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ååh så roligt med så många decemberbarn! Vilket sammanträffande! 🙂 Förstår absolut.. Finns ju både för och nackdelar med allt 🙂 KRAM och tusen tack <3

 6. Ida V

  Jag går hos Katarina på Dragonens hälsocentral (jag fick min son för 6 månader sen) och hon är verkligen helt fantastisk! Otroligt omtänksam, trevlig och bra på sitt jobb! Jag kände mig alltid trygg med henne.

  Valde Dragonens MVC efter flera tips från vänner och kollegor (varav ena hade haft just Katarina och tyckte hon var jättebra!) och för att de tyckte att deras BVC var riktigt bra också.

  Ps. Hoppas smärtan är övergående!

 7. Anonym

  Hej Gabriella! Jag beundrar dig och din blogg så mycket! Jag håller tummar och tår för att allt ska gå jättebra med den kommande bebisen! Jag har en fråga till dig som jag tror du aldrig skrivit om, men känner du dig någosin ensam? Eller har du någonsin känt dig ensam, under perioden du varit tillsammans med F? Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej finis!! <3 tack <3 NU gör jag faktiskt det.. Känner mig så ensam i min graviditet just för att F jobbar mycket och vi inte hinner ses så mycket och prata om alla tankar, känslor osv.. Men annars brukar jag faktiskt inte känna så. Tror jag är extra känslig just nu bara på grund av hormonerna. Stor kram <3

 8. Livet som singel 20-åring med barnlängtan

  Så himla mysigt med en bebis om några månader, det går så himla fort. Snart kommer du sitta där i ditt nybyggda hus med man, hundar och två minisar. Dröm! Önskar dig allt gott Gabriella, ni är sådana fantastiska människor och föräldrar. Ni förtjänar verkligen allt ni har och får! Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, jag hoppas att allt går vägen <3 och tusen tack!! Betyder så mycket för mig 🙂 <3<3 kram

 9. Elin wernvik

  Jag bor i Ersmark och går till Gun på ersboda. Hon är BÄST! Är beräknad i början av december. Kul att vi är så nära 🙂

 10. Felicia Selsborg

  Åh alltså jag är så glad att ni äntligen blivit gravida igen! Bara tjöt av lycka när jag läste på Insta! Tror och hoppas att allt kommer att gå toppen för er och kommer vara med er hela vägen.
  Tusen kramar ❤❤

 11. Sandra

  Grattis till er hoppas allt kommer gå bra, följde hela eran förra graviditet men känns extra spännande denna gången då jag precis själv plussade i veckan 🙂 kommer ni ha en egen gravid vecka för vecka på eran youtube kanal? Skulle verkligen älska det! 😀

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ååh grattis!! <3 och tusen tack!! Ja, självklart kommer vi köra på något sådant, kram<3

 12. Alex

  Jag går på Umedalens MVC, helt underbara är de där. Gick där med andra barnet och även om vi nu bor i en helt annan del av stan så går jag där igen nu med trean för jag känner mig så trygg där och trivdes så bra, blir värt den där extra lilla tiden det tar att köra dit. Men hört gott om både Dragonen och Teg.

 13. Emma

  Det är så fantastiskt att du är gravid! Jag vet själv hur svårt det är att slappna av och njuta av det men dem stunderna som du njuter, ta vara på dem lite extra!
  Jag hade också extremt ont i ländryggen i början på min graviditet och min bm så till mig att det är hormoner som gör att man kan få ont. Stor kram, jag följer dig och tänker varje dag på hur det går för er. Det kommer gå jätte bra <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ellerhur!! <3 Tack snälla du för att du delade med dig. Läste faktiskt det nu i helgen med 🙂 Skönt att det bara beror på hormoner, kram kram <3 och tack igen <3

 14. Simona

  Magen blir annorlunda me barn nr två 🙂 så va de för mej 🙂 det dundra mycket fortare och den blev större. Har en tjej på 1,5 och en kille på 5 månader. Koll magen vart större trots att han vart 3 veckor för tidigt född! Samt att magmusklerna är tröttare på kvällen än på morgonen 🙂
  Grattis till en till bebis! December barn är bra barn 🙂 haha minstingen är förr den 19 december 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, det är ju så 🙂 <3 tack för att du delade med dig!! Och tusen tack!! Kul att ni har ett decemberbarn 😀 <3 kram

 15. Katja

  Hej och en peppande hälsning från ett soligt och varmt Göteborg. Den känsligheten känner jag såå igen, under graviditeten var mitt humör upp och ner och tyvärr efter att ha längtat så länge efter att bli gravid så var det irriterande att jag lätt blev arg och ledsen, för hormonerna bara flödade!! Natten till fredagen började värkarna och vår prins föddes fredag den 19/5 kl 11.08. Så omtumlande och stark upplevelse och fast det bara var 5 dagar före BF var han väldigt liten, vägde bara 2485 g. Nu ska vi bara lära oss att hitta amningsvägar så han blir starkare. Det ska bli så roligt att följa din väg till födelsen av nästa barn och jag önskar er lycka till och vilket spännande år ni har framför er!!!

 16. Ann-Sofie

  Stort grattis till graviditeten! Så glad för er skull! Bor också i Umeå och har bf i augusti. Vi går på Dragonens hälsocentral hos mvc (även fast vi bor på andra sidan stan). Har vart himla nöjda! Så trevligt bemötande och man känner sig tagen på allvar. Känner också att vår barnmorska verkligen ger tid för att prata, så viktigt när man går igenom något så stort! Då jag också är ung (21) så var jag rädd att det skulle påpekas hos mvc, men oj så fel jag hade. Verkligen inget dömande alls vilket är en sådan stor lättnad. Så rekommenderar starkt! Lycka till framöver! <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack!! Och tack för tips 😀 låter ju jättebra verkligen! Stor kram <3 detsamma!

 17. Amanda

  Så roligt att du är gravid! Grattis 😃🌸 jag är själv gravid med vårt första barn, & ska oxå föda i dec/jan! Så kul att få följa er resa! Håller tummarna för att allt går bra 🌸😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack!! Och stort grattis!! <3 håller tummarna för dig med!! <3 berätta gärna hur det går, kram

 18. Amanda

  Grattis till graviditeten <3 har skrivit innan att jag hoppades att den glada nyheten var en liten bebis i magen 😊 Så roligt för er!
  Jaguar också jätteorolig för missfall och gick och väntade på att börja blöda nästan. Hade ingen lång väg till graviditeten, snarare tvärt om, men var så orolig. Allt gick bra och idag har jag en son som blir 1 år (!!!!) om ca 2 veckor.

  Tänkte också på din smärta i ryggen, låter som foglossning. Jag fick det i v.6 och det höll i sig hela graviditeten. Tänk på att vara försiktig med tunga lyft nu när ni ska flytta! Hoppas att det bara är tillfälligt och går över snart.

  Och så en liten peppning ang ditt illamående.. ju mer illa man mår desto mindre risk är det för missfall. Anledningen till detta är att graviditeten är stark = mycket hormoner = mycket sympotom. 😊 Brukar alltid kännas lite bättre att höra det när man mår illa och är rädd för missfal.
  Jag har jobbat på gynavdelningen på ett sjukhus i Östergötland.

  Kram på dig?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack!! <3 Åh stort grattis till din skatt. Så skönt att allt fick bra. Och tack för tips och info.. Så kan det nog vara. Det där med illamåendet – Ja, jag får verkligen försöka tänka så! Att det är något positivt. Då blir det lite enklare att ta sig igenom det 🙂 Stor, stor kram! Och tack för en peppande kommentar.

 19. Pauline

  Gud vad kul att ni ska bli fyra! Vilken lycka!❤️

  Har ett litet tips till dig då jag själv är tvåbarnsmamma till två små och det är; passa på att sova när och så ofta du kan nu medan du är gravid, inte nog med att kroppen behöver det, huvudet behöver det också. Sen så är det lättare nu när din man kan ta hand om er son, när man väl blivit fyra så är man tacksam för de stunder och nätter som man faktiskt sover bra. 😉

  All lycka till till er!❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack!! <3 Jaa, jag passar på och F ger mig sovmorgon både lördag och söndag 🙂 så tacksam för det! <3 blir ju att kliva upp rätt tidigt med Jason annars då han börjar 8 på morgonen (F alltså). KRAM och tack <3<3

 20. Maria

  Känner igen mig i den där känslan av att vara uppblåst och svullen! Jag väntar också andra barnet (har en dotter som är jämngammal med Jason) och magen sväller upp och blir så stor om kvällarna redan nu i vecka 10, ser ut som när jag var i vecka 20 förra gången haha…. jag tror det har att göra med att kroppen redan har gått igenom en graviditet och liksom är ”töjd” invändigt, att den snabbare fattar vad som är på gång och börjar förbereda plats på en gång – självklart är det ju inte livmodern och bebisen som tar plats såhär tidigt, utan gaser osv x)

  Är så glad för er skull och hoppas att tiden går fort så att du kommer över den där tröskeln när man börjar må bättre igen! Själv har jag känt mig sjuk konstant sen jag plussade… eller jag mår nog lika som första gången, bara det att nu har man ju en 18 månaders att underhålla istället för att kunna vila ordentligt 😉

  Stort lycka till nu, ska bli SÅ roligt att följa dig i graviditeten! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hahaha 😉 jaa, jag känner verkligen igen det.. <3 Tror också att det kan vara därför! 🙂 Åh vad skönt att du säger det.. För jag känner likadant + att jag är nedstämd som tusan!! Vill bara att det ska gå över, hehe 🙂 Stor kram och stort tack!! Och grattis till er med <3

 21. Emma

  Ett stort grattis är det första jag vill säga! Jag håller mina tummar och tår att allt går vägen! I mitt hjärta känner jag att detta slutar lyckligt❤️Du är så otroligt vacker!! Kram Emma

 22. Lina

  Helena Nilsson på Ålidhems familjecentral kan jag varmt rekommendera! Har haft henne till båda mina graviditeter!

 23. Cissi

  Jag tror ni får bf i mitten av januari. Men bebis kan ju komma i december ändå 😊

  Ryggont är vanligt under graviditet 😊 I en av mina fyra graviditeter grät jag om kvällarna för det gjorde så ont fast att jag satt/låg för vila.

  Min mage har svällt mer och mer för varje graviditet. Men bara just i början. Massor av gaser som varit väldigt smärtsamma dessutom. Sista graviditeten var hemsk pga gaser som aldrig ”kom ut”. Gjorde så ont och man mådde inge bra alls av det.

  En till sak som är jobbig för varje graviditet.. EFTERVÄRKAR. De gör mer och mer ont. En del känner inga eftervärkar efter första förlossning, utan märker av dem först vid andra förlossningen. Jag hade ont redan vid första. De höll i sig mycket längre oxå. Kändes som värkar då man skulle föda. Låg bara och skakade i en svettpöl de första nätterna.

  Spännande att få följa ännu en graviditetsresa med er. Kul att se hur du upplever allt denna gång jämfört med första 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, så kan det ju vara 🙂 <3 Tack för att du delade med dig av allt detta. Spännande att det kan skilja så pass mycket ändå! Vi får se hur det blir för mig. Och så glad jag blir att du tycker det, kram! :)<3

 24. E

  Är du alltså gravid?? Hur har jag missat detta… Annars blir det ju mer mot februari eller senare som bebisen skulle komma om du inte är gravid nu redan.

 25. Frida

  Ont i ländryggen hade jag också precis i början när vi plussade på Stickan. Är nu i v 12 nu med mitt andra barn och är lika orolig som du. Har blött från och till och haft ett missfall för några veckor sedan (det visade sig vara tvillingar från början). Men kroppen säger mig att fostret som är kvar mår bra och växer på där inne! Men det är svårt att släppa alla negativa tankar, förstår dig verkligen. Håller alla tummar att de går bra för dig <3 🙂 kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår dig.. <3 Hoppas verkligen att allt går vägen. Grattis till graviditeten och uppdatera gärna hur det går längs vägen 🙂 <3 kram!

 26. Malin

  Det där med ryggen, kolla det! Vill absolut inte skrämma dig nu men det var så jag fick reda på mitt missfall, hade ont i ländryggen, ingen blödning eller något annat.

 27. Bea

  Jag trivdes super bra på tegshälsocentral. Dom har en familjecentral där allt är samlat. Så som barnmorska, distriktssköterska och öppen förskola.

Annons