Visste ni att? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Visste ni att?

– Jag är inne och kikar på hemnet nästan varje dag för att hitta inspiration. Tycker att det finns så många fantastiska boenden där ute och det är kul att spana in allt och ta med sig delar av det man ser till sin egna stil och sitt egna hem. Nu har jag dock inte haft så mycket tid till att kika på hemnet på senaste men ibland kan det verkligen klia i fingrarna efter att få gå in och kolla runt i lugn och ro.

– När vi flyttade in i denna lägenhet så råkade F ta sönder vår House Doctor DIY-lampa.. Det är en lampa med massor av glaskulor på. Dessa glaskulor är tyvärr väldigt sköra och känsliga och det gick sönder hela åtta stycken. Vi köpte åtta stycken nya glaskulor till den bara någon vecka efter att den gick sönder men har inte orkat ta tag i att byta ut dom trasiga kulorna än, haha..

– Bland det obehagligaste/äckligaste jag vet är när någon har använt disktrasan och inte klämt ur vattnet ur den. Så när man ska ta upp den så ligger den där med massor av kallt gammal vatten i sig.. Nej fy.. Ryser av bara tanken!

– Jason har börjat mysa med gosedjur!! Alltså det är typ det sötaste jag har skådat! Han har aldrig varit fäst vid någon gosefilt eller så tidigare så därför blir jag så glad när jag ser honom gosa in sig hos bland annat sitt stora gosedjur i form av en dinosarie. Han klappar, kramar, gosar och bär med sig sina mjuka djur överallt just nu. Vi får se om han fastnar för någon favorit som han sedan har med sig hela livet som “sitt” gosedjur. Jag tippar på att det blir den stora dinon som blir favvisen genom livet. Vi får se om jag har rätt! Jag hade en docka när jag var liten som var med mig i vått och torrt och den hette “Mascha”, hehe =)

– Alltså gud vad det går pengar på sommaren för oss! Blir ju fika, mat och shopping var och varannan dag nu när jag är ute så mycket och dessutom hittar vi på så mycket aktiviteter på helgerna. Alla små belopp drar verkligen iväg och vi har bestämt oss för att bli lite striktare nu och hålla i pengarna bättre igen. Vi är bättre/sämre på att spara och hålla i pengar i perioder. Ibland är vi grymma på att följa budget och sparar mycket mer än vad vi bestämt från början och ibland går allt bara åt andra hållet och vi lyckas spara någon struntsumma då pengarna bara rinner mellan fingrarna. Aja, nya tag i slutet av denna månad! Nu ska vi minsann skärpa oss lite! Någon annan som känner att det går mer pengar på sommaren?

– Fick hem våra barstolar igår och dom är så fina!! Vill ni se dom!? Jag är så lycklig över dom och dom var precis som jag hade tänkt mig.

– På tal om att hålla i pengar då.. 😉 Jag vill så gärna köpa en vloggkamera! Det är dock inget jag vill prioritera pengar på just nu men det hade varit så roligt att ha en lite mindre och smidigare kamera där man dessutom kan se sig själv. Tror nog vi hade filmat mer då också. I framtiden ska vi helt klart införskaffa en sådan har vi bestämt.

– Kollar på gamla bilder från när vi väntade Jason och blir typ full i alla möjliga känslor. Allt går så snabbt, shit så liten han var, tänk att jag har varit sådär stor och haft en så stor mage (i typ vecka 38 liksom!?), tänk att jag har fött ett barn.. Alltså det känns som en helt annan värld och ett annat liv typ. Man glömmer så fort och jag är evigt tacksam över att jag dokumenterade allt på bloggen och tog så mycket bilder som jag faktiskt gjorde. Det finns så mycket som jag aldrig hade kommit ihåg annars.

11273680-10206741173229281-880056501-n

Kolla bara!! Så små kläder.. Åååh så jag blir bebissjuk nu. Och som tur är så har jag ju en liten i magen som växer på sig för att sedan få komma ut till oss. <3 Är så glad och förväntansfull!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Det går absolut mer pengar under semestern. Vi är fem i familjen och bara att äta alla måltider hemma (istället för på jobb, förskola och skola) gör att det blir dyrare. Sedan vill man även hitta på och göra lite aktiviteter med barnen och det kostat också en del. Samtidigt så köpte vi radhus i februari, så att kunna njuta ute i vår trädgård är verkligen livskvalité för oss. Försöker även åka till stranden så fort vädret är med oss då ungarna älskar att bada !

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja,det är galet! Låter så härligt med att ha trädgård 🙂 Längtar tills vi med har det, kram <3

 2. Cissi :)

  Jaaa! Pengar på sommaren.. Det blir mängder av festis att ta med på strand och äventyr. Massor av glass i frysen. Massor av vattenmelon. Aktiviteter (tivoli, djurpark m.m.). Mer dieselåtgång pga extra resor, skjutsa barn till kompisar, picknick, semestertripp osv. Sedan grillar vi mycket och då blir det mycket tillbehör, salsor, såser m.m. som sällan görs under vinterhalvåret. Så har vi ju alla sommarprylar, såpbubblor, vattenballonger, spel m.m. 😅

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha, ja.. Det drar iväg sjukt mycket även om man mest handlar oftare, kör mer bil osv. Kanske inte så stora utgifter egentligen men tillsammans blir det en del 🙂 kram <3

 3. Mariam sadat

  Hejsan Gabriella, undrar hur det funkar med din navel piercing när du är gravid ? Vill göra en men är rädd att det ska händ något när jag blir gravid. Har du upplevt något ?
  Älskar din blogg 🌸🌸

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jag har haft i min piercing under en hel graviditet (när jag väntade Jason) och det gick bra. Men det är olika för alla och vissa får ta ut den medan andra får ha i en längre stav (finns speciella). Vet inte så mycket om det men vet att det gick bra för mig, kram <3

 4. Hannele

  Uääck! Hatar disktrasor 😅 jag tror jag byter en ny typ varannan dag eller nåt för jag tycker dom blir så äckliga så fort..
  Jag fick tipset att tvätta dom i tvättmaskinen förut men tyckte inte det blev samma fräschet som dom riktiga nya är.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha ellerhur 😉 Ja, usch! Har också fått det tipset men det är verkligen inget för mig, haha

 5. Jennifer

  Jag och min sambo är studenter och föräldralediga = inte speciellt mycket pengar. Jag tar ofta med mig picknick ut om vi ska göra något. Äta gör vi ju alltid hemma, då kan man ju göra det utomhus istället för att köpa mat! Matlådor med kallskuret eller tapas är perfekt. En kylklamp kommer man långt med också! Lillfis är ju nöjd med några rån, en frukt och vatten till mellis och det kostar ju knappt något alls att stoppa ner i väskan innan man går iväg.

  Ett annat tips är att sälja av saker hemifrån. Finns så mycket skit hemma som man klarar sig utan! Idag har jag sålt av massa barnkläder och det blev direkt några hundralappar extra i sommarplånkan 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jättestort att göra så 🙂 <3 Duktiga ni är som gör så! Och ja, det är ju faktiskt guld värt att få in lite pengar så, kram

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats