Fredagslistan | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Fredagslistan

3 saker jag längtar efter:

Att vårt hus ska bli klart. Eller iallafall att huset ska levereras. Det känns som att det kommer att bli så mycket lättare att vänta när man faktiskt kan se huset och ta i det, haha..

Jag längtar efter att få se syskonkärlek. Och såklart efter att vårt andra barn ska födas över huvud taget. Men ja, jag har hört så mycket om kärleken mellan syskon och det kommer att bli så fint att se den mellan mina egna

Våra utomlandsresor. Vi har bestämt oss för att ta med Jason till Barcelona ändå. Hade nog inte kunnat koppla av och njuta till 100% av resan om han inte var med. Han har varit så himla mammig och pappig på senaste och speciellt under nattetid. Kan vakna upp, vara orolig, söka närhet hos mig eller F.. Nej, det kändes fel för oss båda här och nu. Tanken var ju först att resan skulle vare lite mer av en “festresa” när vi bokade den men sedan blev ju jag gravid.. Så han kan lika gärna hänga med då vi ändå inte kommer dricka alkohol eller så. Det blir bara mysigt. Både jag och F tyckte att det var så skönt när vi tog upp ämnet då vi båda hade känt samma sak om det.

3 saker jag helst inte gör:

Jag gillar inte att åka buss. Ändå gör jag det några gånger i veckan. Nu bor vi ju nära stan så det är enkelt att promenera men om jag ska någon annanstans så blir det oftast buss. Ibland kommer man inte på med vagnen, ibland kör busschauffören som en galning, ibland är folk bara såå ohyfsade.. Nej, buss är inte alls min grej.

Argumenterar om något med någon som är säker på sin sak. Tycker att det är jobbigt att ha en diskussion med någon som är helt inställd på det den själv tror och inte har minsta lilla tanke på att vara öppen för något annat. Det är inte värt att bara kasta ord fram och tillbaka utan att komma någonstans tycker jag.. Jag är alltid öppen för ny kunskap och nya tankar och det är tråkigt när andra människor inte är det.

Viker sängkläder efter att dom har tvättats. Det kanske låter knäppt men jag älskar att tvätta och vika tvätt! Däremot så hatar jag att vika just sängkläder då jag inte får till formen och blir helt galen av det, haha! Det brukar F få ta just därför. Han viker dom så snyggt. Tror han har kollat på youtube hur man gör 😉

3 saker jag ser fram emot:

Känna bebis sparkar och rörelser. Graviditeten blir ju så mycket mer äkta då och så slipper man oroa sig då man kan känna den lilla dagligen.

Att Jason börjar prata. Han pratar ju inte alls mycket men är väldigt fysisk istället. Längtar så tills han börjar uttrycka sig i meningar eller tänk bara att få höra “jag älskar dig mamma”. Åååh.. <3

Hela livet. Jag älskar att leva även om det är jobbigt ibland också. Ser så mycket fram emot att få ta del av allt som livet har att erbjuda just mig och min familj.

3 saker som irriterar mig:

Folk som smsar och kör bil! Bara för några dagar sedan så var det en man som nästan körde in i oss snett från sidan för att han hade näsan i mobilen.. Så hemskt! Och vi har dessutom barn i bilen! Förstår inte hur man tänker då.

När man tror att det är varmt. Typ när det är soligt ute på sommaren men inte alls många grader.. Och så vill man så gärna att det ska vara en härlig och varm sommardag och sitter där på stranden med gåshud och fryser, haha..

Folk som parkerar på familjeparkering på ICA fast dom varken har barn, familj, barnvagn eller liknande med sig.. 

3 saker jag sysselsätter mig med:

Skrollar igenom instagram! Tycker att det är så roligt att inspireras av alla fina bilder i flödet.

Älskar att få ta en lång dusch. Att få använda sina favoritprodukter och raka benen i lugn och ro är så himla guld värt för mig.

Kikar igenom varenda hemsida som säljer barnkläder, inredning och kläder för både kvinnor och män. Bland det bästa tidsfördrivet jag vet är att nätshoppa eller bara kika igenom fina saker och inspireras.

3 saker jag gjorde igår:

Promenerade mer än jag har gjort på flera månader. 

Myste lite med familjens fina hundar. 

Brände mig lite på näsan

12896376_10208995069735285_1864049376_o

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Har du inga planer på att ta körkortet (för att kunna slippa bussarna) jag håller på med mitt körkort (har ett barn) avskyr också bussarna. Ska ha uppkörning o prov i september.
  Kram!

 2. Victoria

  Min lilla har precis börjat säga “Askulejj!” (Älskar dej) på kvällarna, precis som vi säger åt henne 🙂 Hon säger det åt kramdjuren också då hon låtsas natta dem, så gulligt och härligt när dom börjar tala! <3

 3. Emilia

  Jag tänkte på det här med att bygga hus å så… Rent ekonomiskt. Hur dyrt blir det i månadskostnad? Och när räntan går upp till det normala (5%) vad kostnaden blir då? Hörde på nyheterna för nån vecka sedan då det pratade just om detta. Att har man lån över 3,5 miljoner blir månadskostnaden på enbart lånen runt 21 tusen… Helt galet mycket pengar! Tänkte att ni kanske är mer insatt i detta som faktiskt ska bygga. Vi har köpt hus för 4 år sedan då marknaden inte var såhär het tack & lov, så de blir ju skillnad 🙂 kram!

 4. Erika

  Haha sån igenkänning på det där med familjeparkeringar! Blev så sjukt irriterad i måndags när en bil svängde in på en familjeparkering framför näsan på mig och ut hoppar 4 killar i 20 årsåldern! 😧

 5. Jenny

  Håller helt med angående bussresor. Går i skola i Gävle, bor 1 mil utanför så buss är ofta något som krävs. Vissa busschaufförer är riktigt otrevliga och stannar inte ens ibland fast jag tryckt på stopknappen:( ger ingen bra känsla alls. Vissa är ju trevliga men det är ju ofta det dåliga man tar med sig.

 6. maria

  Inte för att vara taskig men tänk på att långt ifrån alla syskon gillar situationen att få ett syskon. Många barn har ingen aning om vad som finns i magen eller att någon ska komma och ta all uppmärksamhet ifrån dem plötsligt. Jag jobbade heltid som barnflicka åt en familj som fick det väldigt tufft när de fick sitt andra barn. Storebror blev så arg och aggressiv mot alla och ville bara skada sitt syskon och vara med mammam annars krek han bara om någon försökte röra honom eller lillasystern. Det gick över efter ett halvår men tänk på att det är en dubbelt så stor omställning för första barnet som är så litet som det är för er som vet att det är ett barn i magen osv. Så för er egen skull förutspå inte syskonkärlek direkt, Då blir man så ledsen om det blir en superreaktion som de jag jobbade åt fick. Vill dock pigga upp kommentaren med att idag är de syskonen världens bästa kompisar och leker konstant så vänder gör det men kan bara vara tufft i början ibland om första barnet är vant vid mycket uppmärksamhet 🙂 Du är så fin och jag älskar din blogg, den piggar upp alla dagar 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är säkert olika men jag hoppas och tror på syskonkärlek 🙂 Har svårt att tro att Jason skulle vara arg och aggressiv mot sitt syskon.. Vi får väl se helt enkelt men någon dag blir dom väl vänner om så är fallet 😉 så kärleken kommer väl på något vis oavsett om det kanske tar lite tid. Tack för fina ord, blir så glad <3 kram kram

 7. Sofia

  Läskigt med att någon höll på att köra in i er! Vill tipsa dig som ändå åker rätt mycket bil om gravidbältet från Besafe 🙂 det är så bra om olyckan mot förmodan skulle vara framme och sitter dessutom mycket skönare när man har stora magen 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack för tips 🙂 har kikat på det under förra graviditeten faktiskt men köpte det aldrig, kram

Annons
stats