Tre snabba | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Tre snabba

– Jag har fått två stora finnar mitt i pannan som ser ut som två små horn, haha.. Brukar aldrig få finnar i pannan utan enbart runt munnen så det är lite nytt för mig. Dom gör sååå ont också *tycker synd om mig själv*.. =)

– Är så tacksam för alla era kommentarer som ni lämnar här inne varje dag. Tack till er ALLA <3 Tycker att det är så fint och lite extra kul att vi just nu är så många som får dela våra graviditeter med varandra och bolla allt från jobbigt humör till oro, kärlek till det ofödda barnet, tankar om att kolla upp könet.. Ja, allt! Är så så så så tacksam för att jag har er och vill verkligen påminna er om det. Ni känns som vänner till mig allihop och det är så kul att känna igen flera av er i kommentarsfältet och följa varandra aktivt genom dagarna och veckorna. Men ja, tack till ALLA er fina <3 Inte bara till er preggos! Men det är som sagt så roligt att kunna följa era graviditeter lite med, så tack för att ni delar med er. Imorgon går vi in i vecka 19!! Alltså skrev jag inte nyss att vi gick in i vecka 18!? Snart är ju bebis här om det fortsätter i denna raketfart.

– Vi åker till Barcelona på torsdag kväll (om exakt en vecka) och googlar på vegetariska restauranger för fullt. Dom verkar ha så mycket olika ställen där som enbart har vego, sååå roligt! Tar gärna emot tips på vegetariska och ickevegetariska (dom har ju oftast något vego på menyn ändå) som är fräscha och goda. Tipsa gärna om era favoritställen eller om det finns något i staden som vi absolut inte får missa. Vi har ju båda varit där förut men det var ju ett par år sedan nu och då gick vi mest på sevärdheter och sådant. Nu ska vi mest hänga på stranden och i stan och äta god mat och bara vara.

20706653_10213791118313502_380789140_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Jag bor i barcelona sedan ett år tillbaka, kan verkligen rekommendera “Veggie Garden” i Raval nära macba, “Brunch & cake” (ligger en påvägen mot Barceloneta på vänster sida av vägen) samt Flax & Kale för supergod och nyttig mat! Tack för en bra blogg och välkommen till Barca☺️

 2. Jonna

  Bodde i Barca 2016 och är vegan. Ni måste äta på veggie garden, ligger nära la rambla! Även maka maka har en sjukt god vegansk burgare! OCHHH maoz där man väljer antagligen ensalada eller pita. VÄLJ SALLAD!!! Får ej skål med sååå god hummus och falafel sen har dem en buffé med tillbehör som man väljer själv! Ligger även väldigt nära la rambla. Saknar dessa ställen VARJE dag så är verkligen avis på er. Ha en fantastisk semester<3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh tack snälla för så bra tips 🙂 <3 förstår att du saknar dom! Hela staden är ju så magiskt fin! Kram <3 och tack <3

 3. Julia

  Jag och min syster vad där i början av sommaren och vi är båda vegetarianer. Några av våra favoritställen var Surf House nere vid stranden, såå goda nachos och burgare. Även Brunch and Cake var fantastiskt med väldigt instagramvänliga rätter, och helt otroligt gott! Kom i god tid för det är alltid kö för att få ett bord. Ett annat ställe vad Flax and Kale som har en massa Raw Food och typ 8 olika sorters växtbaserade drycker att ha i kaffet om man gärna hoppar komjölken!

 4. Ellen

  Min hemstad Barcelona! Hoppas ni får det toppen. Ni måste gå på Flax&Kale och äta, det är en vegetarisk/pescitarian trendig restaurang med mysig takterass och deras mat är SÅ god! Missa inte Grilled watermelon med getost, även deras andra restaurang runt hörnet Teresa Carles är också bra.
  Bruncha på Brunch&Cake för instagram vänliga pics 😄 Ta en drink på takterassen på historiska museet nere vid hamnen, bästa utsikten och avslappnad stämning, dom har DJ på helgerna och perfekt att gå till på eftermiddagen. Ät godaste glassen på Ginos, dom har vegan pistage glass och jättegod kokosglass plus massa andra smaker, favvo glass stället! Shoppar ni så stanna till för lunch på El National, supermysigt.
  Boka bord för middag på Pepitos där det är härlig stämmning och god mat. CDLC eller Ikkibana för sushi om ni gillar det.

 5. Linnea

  Ett tips är att ladda ner appen “HappyCow” så visar den alla vego restauranger över hela världen och markerar tydligt lakto ovo, vegan och så☺️Använde den hela tiden i London. Kram❤️

 6. Anonym

  Hej! Jag har aldrig varit i Barcelona men jag har fått olika tips på restauranger när jag har läst olika bloggar. Jag har bland annat hört talas om Flax & Kale där det ska finnas mycket vegansk och vegetarisk mat. Jag har även hört talas om Brunch & Cake. Deras mat verkar vara väldigt instagramvänlig så att säga haha. Deras smoothies och juicer ska tydligen även vara himmelska. “Mitt” sista tips är en restaurang som heter Surf House som ligger nära havet. Man ska helst gå dit under de timmarna de serverar brunch. De serverar allt från smoothiebowls till nutellapannkakor. Något som man tydligen inte får missa är deras pink lemonade. Kram!!

 7. Jos

  Teresa Carles! Helvegetarisk restaurang som ligger i höjd med torget där flygbussarna stannar, nära ramblan. Finns mycket veganskt och glutenfritt och maten är SÅ GOD! Men boka bord 1 dag innan för middag, är ofta fullt. Rimliga priser och allmänt go stämning!

 8. Desiree

  Maoz falafel har stans bästa! Flax & kale har en enormt god pesto- och zucchini raw-lasagne, la trocadero vid sagrada familia har riktigt goda hamburgare och klyftisar precis som catbar i stan. Vegworld india har god indisk mat och vegetalia och veggie garden är helt okej.
  Allt är helvegetariskt/veganskt 🙂

 9. Johanna

  Älskar din blogg! Önskar dig, Fjordor och lille Jason lycka till med graviditeten och er framtida familj.
  Jag är i vecka 6 nu och det är mitt och min sambos första graviditet. Vi båda har velat ha och planerat. För oss gick det relativt fort att plussa vilket vi inte var beredda på då man hör att det tar ett tag.
  Men nu istället för att bara känna lycka och glädje kring detta känner jag oro, känner mig ledsen och lite förvirrad.
  Har det någon gång varit så för dig? Vill bara vara glad men gråter mycket och min sambo gör allt han kan för att trösta men
  jag är liksom otröstlig.
  känner mig ensammast i världen då vi valt att inte heller berätta något för någon ännu när det ännu är tidigt :'(
  kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men gulle du, tack!! <3 Blir så glad <3 Och grattis!! Jag förstår dig precis. Jag hade ju längtat efter barn i ett och ett halvt år när jag plussade med Jason men började ändå överväga abort.. Reagerade inte alls som jag trodde utan var stressad, nedstämd osv.. Så tror det är helt normalt. Förstår dig precis fina du <3 bit ihop och andas, gör saker som får dig att må bra här och nu och tänk på att det kommer bättre tider. Följ hjärtat och magkänslan och prata ut med din partner. KRAM <3

 10. E

  Känner du till hemsidan och appen Happy Cow som listar vegetariska och veganska restauranger och butiker i väldigt många länder och städet? 🙂 Vi använde det i Paris under våren och det var gult värt!

 11. Anna

  Jag måste bara börja med att säga jag älskar din blogg! Har följt den i flera år och när ni plussade för andra gången blev jag på ett nästan obehagligt sätt jättejätteglad? Tror det beror på att jag följt dig så länge och unnar dig all lycka, och att blir gravid är en så pass stor grej<3 nu till min fråga – jag har själv nyligen plussat för först gången! Och jag är så lycklig, men också rädd! Något jag tänker på en hel del är kosten, alla råd hit och dit gör mig galen. Tallriksmodellen, äta fisk 3ggr i veckan, skippa allting sött, ät folsyretabletter, extra D-vitamin och gärna lättmjölk osv osv osv. Hur har du gjort/gör med kosten? Du som inte äter fisk äter du omega-3 tabletter då eller något annat tillskott? Eller är dessa rekommendationer inte SÅ himla strikta? Jag vet att du skrivit lite om detta tidigare men då var jag själv inte gravid och förstod/tog inte till mig innehållet på samma sätt. Önskar dig och familjen en bra dag!😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh tack <3 blir så otroligt glad!!! <3 och Grattis!!!! underbart för er!! 🙂 <3 Alltså jag har aldrig tänkt på något sådant. Se till att äta varierat och bra och unna dig det du är sugen på också! Och så finns det ju gravidvitaminer (en samlingstablett där du får i dig det du behöver som gravid). Jag slarvar dock med dom tabletterna och har knappt tagit dom denna graviditet. Prata med din barnmorska, hon kan nog lugna dig lite 🙂 <3 jag ser till att få i mig protein, kolhydrater, fett , frukt och grönt + unna mig godsaker och det känns bra för mig! KRAM och detsamma <3

 12. Filippa

  Vegatalia som ligger på tre olika ställen i Barcelona är en helt fantastiskt vegetarisk restaurang! Är själv vegetarian och har varit det i hela mitt liv och vet hur irriterande det är att bara äta samma sak varje dag utomlands. Men kan lova att vegetalia har sjukt mycket spännande mat. Vi besökte de 3 gånger på våran 7 dagars resa. Vi åt på den som ligger i el born mitt på ett torg framför kyrkan, fantastisk utsikt också! Verkligen ett stort tips. Ladda ner appen happycow för att hitta andra vegetariska och veganska restauranger och affärer. Det var så jag hittade vegetalia mm. Hoppas ni får en fantastisk resa! Barcelona är i topp på mina bästa resor!

 13. Sofie

  Var i Barcelona för några månader sen och rekommenderar verkligen restaurangen La barceloneta sangria bar! Sjukt goda hamburgare och tapas där, ser inte mycket ut från utsidan men maten är otrolig! Annars finns det mycket vegetariskt på vanliga restauranger också 😊

Annons
stats