Bland det läskigaste jag har varit med om | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Bland det läskigaste jag har varit med om

I helgen hände något så himla obehagligt. Vi var på väg hem från affären efter en mathandling och det var rätt mörkt ute. Jason börjar göra ljud som att han har satt i halsen (låter verkligen som att han inte får luft) och både jag och F blir SÅ rädda. F stannar inte bilen utan börjar i ren panik känna bakåt (trots att han kör) för att känna vad Jason har i munnen medan jag blir SÅ arg för att han inte bara stannar och har sådan panik. Han gör ljuden gång på gång på gång och när jag till slut skriker “MEN STANNA BILEN DÅÅÅ!!” så tvärstannar han mitt på bilvägen och vi båda springer ut, rycker upp dörren och tar ut J. Det visade sig att han satt och tryckte in fingrarna i halsen. Det har han aldrig gjort förut men av någon anledning hade han gjort det gång på gång. Trodde han hade fått tag i något litet som han stoppat i munnen och som hade fastnat så jag började gråta av lättnad efteråt. Tårarna bara öste ner längs kinderna. Fy vilken läskig upplevelse att tro att man håller på att förlora sitt barn. Jag trodde verkligen att han hade satt i halsen på riktigt och att vi inte skulle hinna rädda honom.

18360443_10212826113828993_414486338_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Blir så less när jag ser tråkiga kommentarer som tyder på att ni gjorde fel genom att stanna. När det gäller sånt här så är man själv att bedöma utifrån situationen hur man kan agera. Ni gjorde helt rätt! Jag är akutvårdsutbildad, och även där kan man inte säga i förväg exakt hur man ska eller kan agera i förväg, man måste bedöma det i själva stunden och utgå ifrån hur situationen ser ut. När jag själv var liten så satte jag en stor hård godis i halsen, och det man inte rekommenderas att göra(köra ner fingrarna i halsen för det som fastnat kan halka ner mer) räddade faktiskt livet på mig. Jag blev blå i ansiktet. Men även där fick man bedöma vad som skulle göras. Stor kram! <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju så. Man får verkligen ta sådana situationer precis för det dom är och agera snabbt bara! Nej men herregud 🙁 så himla bra att det gick bra iallafall.. <3 stor kram fina du!

 2. Matilda

  Usch vad hemskt! 😣 vi har också en sådär spegel som flera tipsar om. Jag och sonen brukar leka tittut ibland i den också 😆 han har förövrigt åkt i baksätet sedan ca 9 månaders ålder och åker vi hela familjen så sitter han där själv, absolut inget fel på det!
  Du verkar vara en så himla fin människa, vet dig inte om alla dumma kommentarer 💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack för tips 🙂 <3 Nej, det är ju SÅ olika för alla barn och vad som funkar för varje familj. Om någon sitter bak så blir Jason oftast bara mer rastlös och har svårt att somna om han ex. ska somna i bilen mitt på dagen. Så det funkar jättebra för oss (förutom den här gången då) <3 kram fina och stort tack

 3. Linnea

  Blir mörkrädd vad vissa kommenterar, att man kan ha så mycket åsikter om en annan människa. Ni gjorde helt rätt och jag hade gjort exakt likadant! Stor kram till er,
  PS. min dotter är 1 år och 8 månader och sitter också själv där bak i bilen, och hon är hur nöjd som helst och skulle det varit motsatsen hade man självklart suttit bak med henne 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack snälla du för pepp och stöd!! <3 Man gör ju sitt bästa som förälder hela tiden. Nej, jag tycker inte heller det är något konstigt med det. Alla gör ju olika och alla barn funkar olika. Jason skulle ex. aldrig somna i bilen om vi satt där bak med honom + att han då bara vill sträcka sig mot oss och sitta hos oss och blir gnällig. Sitter han själv bak är han jättelugn och det går jättebra, kram <3

 4. Elin

  Oj, alltså förlåt men vissa av kommentarerna här..?! Förstår din panikkänsla, att vara rädd att förlora sitt barn är den största rädslan! Det här med att Jason sitter bak själv är väl inget konstigt i sig? Hur kan det vara egoistisk det är väl bra om han vänjer sig vid att sitta själv där om man nu någon gång kör iväg med honom själv. Nu har jag två barn visserligen men innan, hur skulle jag kunna sitta bak och köra samtidigt? Förlåt men den kommentaren på detta ärliga inlägget var bara så dumt.
  Skönt att allt löste sig och ni verkar vara så fina föräldrar. Kram på er ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju den värsta känslan i världen för oss som är föräldrar. Och ja, det är ju också SÅ olika från barn till barn. För oss har det funkat jättebra (förutom den här gången) att han sitter själv där bak och det hade snarare funkat dåligt om jag satt med honom (jag slutade sitta där bak just för att han blev så rastlös och bara sträckte sig efter mig, ville komma till min famn och försökte ta sig loss). Kram kram och tusen tack <3

 5. Mary

  Förstår inte heller kritiken!
  OCH om du hade stannat, snälla det är en nödsituation.
  Du är verkligen inte ego heller för att du sitter fram måste jag säga.
  Du verkar verkligen inte en självisk eller stolt person, utan en jätte fin mamma.
  Skönt att hela situationen gick bra, förstår att det var läskigt.
  Kram!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju ens barn! Då gör man ju precis vad som helst ifall man tror att barnet håller på att dö liksom.. Nej fy 🙁 <3 tack finaste du, stor kram <3

 6. Louise

  Jag har faktiskt varit med om en väldigt liknande händelse för några månader sedan med min dotter (nu drygt 1,5 år). Det var bara hon och jag i bilen (och trots att jag har en spegel så jag ser henne så hjälper ju det ändå inte när det händer något sådant!). Ett par gånger tidigare i bilen hade jag märkt att hon ibland råkar få slem i fel strupe medan hon sov och det var det som hände även denna gång. Men till skillnad från tidigare gånger när hon hostat ett par gånger och att det sedan löst sig, så började hon kippa efter andan som bara den och hosta om vartannat. Herregud vilken ångest och vad rädd jag blev! Som tur var så var jag ungefär 4-5 meter från en korsning och redan rullande, så jag körde faktiskt väldigt mycket fortare än man ska, svängde som en tok, körde in till kanten och sedan kastade jag mig ur bilen, sprang bak till henne och lyfte ur henne. Sen satt jag med henne i famnen i bilen i säkert en halvtimme. Hon blev ju självklart också superrädd och jätteledsen och förstod inte vad som hände. Båda två var alldeles skärrade. Vid sådana här tillfällen så tänker jag faktiskt vara så brutalt ärlig och säga att jag hade DEFINITIVT stannat precis där jag var/precis intill kanten på samma ställe med varningsblinkers om det hade eskalerat ännu mer. Jag hade stannat precis vart som helst om det gällde mitt barns liv! Självklart inte optimalt alltid men herregud – det är väl klart man gör!? Jag stöter på folk varje dag som står någonstans med varningsblinkers och man hinner ta hänsyn till dom om man kör i rätt hastighet och har uppsyn (vad folk än tänker klaga på här!). Så jag tycker ni gjorde helt rätt! Att folk ens kan ha attityden “oj, mitt barn håller på att dö men här kan jag ju inte stå – så jag åker 100 meter för att hitta en p-plats där jag kan stanna säkert och hoppas att det går bra tills dess” – sådana människor kan jag faktiskt inte ens ta på allvar. Tur att det gick bra med honom! Kram till er!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej men fy så hemskt 🙁 såå läskigt!! Ja, det är klart man gör vad som helst för sitt barn om man tror att dom är i minsta fara.. Herregud. Då stannar man precis var som helst och när som helst. Det vore ju konstigt om man gjorde annat när man trodde att deras liv hängde på en skör tråd liksom. Nej huva 🙁 <3 tack för pepp och stöd fina du <3 kram kram

 7. Emelie

  Usch förstår känslan min stora gjorde också så innan satte fingrarna i halsen var ju kul tyckte hon säkert. Men hon gjorde det aldrig i bilen. Säger som många andra köp en spegel och sätt på nackstödet så ser den sön kör alltid Jason 🙂 vi har alltid haft en sådan då jag kör själv ibland också nu har jag ett barn fram och ett barn bak och kör jag själv åker alltid stora bak själv! Förstår inte dumma kommentarer om att han inte kan åka själv. Går väl jättebra hur skulle en del föräldrar annars kunna köra bil inte alla som har barnet fram och man bara är en förälder som är med? Stor kram 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Fy så obehagligt 🙂 det ska vi verkligen göra!! Ska köpa en sådan nu i veckan. Imorgon blir det nog. Ja, det är ju så.. Alla är ju olika och gör olika. Så länge alla mår bra så 🙂 KRAM <3<3

 8. Emilia

  Usch det där ljudet alltså!! Min 14 månaders har också börjat göra så när hon vill ha uppmärksamhet. Men när jag tänkt ” då får hon upptäcka vad som händer när man leker med kräkreflexen sådär ” så har hon slutat på en gång typ.. kommit upp lite ” kräk” en gång och de tyckte hon var obehagligt och sen dess har de inte hänt mer. 🙂 Hoppas han inte gör om det ! Kan bara tänka mig er rädsla :(( Kram 💗

 9. Emma

  Gud vilken panik!!!! Bra att det inte var någon fara! Så himla läskigt det där, att ens barn ska sätta i halsen! Men ni gjorde såklart helt rätt som ni agerade! Min son är lika gammal och jag sitter alltid bredvid honom i bilen samt har en spegel så han syns fram. Tack för bästa bloggen! Vi köpte spegeln på babyproffsen! KRAM

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja verkligen <3 tack för tips, ska köpa en sådan imorgon tror jag!! Eller senare i veckan, kram kram <3 och tack för fina ord!

 10. Emma

  Vi har en superbra spegel att sätta på nackstödet där barnet . Den är suverän!! Vi har inte den runda utan den andra större 😄 kram

 11. Ebba

  Du verkar så otroligt ödmjuk som person.
  Läste i kommentarerna pga den hemska händelsen och kände sedan att jag ville skriva nåt snällt.
  Kram
  Wow <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, alltså jag grät så himla länge efteråt 🙁 av lättnad dock.. Men det var så himla himla läskigt i stunden <3 kram

 12. Helena

  Men vilka dryga kommentarer du har fått här, att folk kan med att kritisera er i det här läget. Men vet du vad Gabriella, ni gjorde HELT rätt som agerade som ni gjorde och oavsett om ni hade behövt stanna mitt i (nu vet jag att ni körde in till sidan) vägen så hade det också fått vara okej för att försäkra sig om att Jason mådde bra liksom. Tror inte att folk kan förstå förens dem själva varit i liknande situation så därför blir några av kommentarerna tyvärr väldigt dömande. Vilken tur att allt gick bra, och jag kan precis som många andra rekommendera spegel, köp inte någon billig variant med “fake” spegel typ alltså sån plast typ, haha för dem är sämst, köp en rejäl stor så att den säkert fyller sin funktion. Kram på er ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja ens barn kommer ju alltid först. Hade aldrig kritiserat någon som stannat MITT på vägen om man misstänkte att ens barn höll på att sluta andas. Tack för peppen! <3 ska! köpa en sådan, visste inte ens att det fanns förrän jag fick kommentarer om det! Är ju perfekt så att man kan ha stenkoll hela tiden <3 stor kram!

 13. Jonna

  Det är verkligen skrämmande när det händer! Min dotter gör likadant och är i Jasons ålder. Men jag funderar också, utan att kritisera, varför han sitter bak själv? Han är fortfarande liten och du har möjligheten att sitta bak och se över honom och hålla sällskap..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju verkligen obehagligt! Om du kikar bland kommentarerna så ser du att jag redan har svarat på det ett par gånger. Kram

 14. Harriet

  Blir lite ledsen när jag ser andra hårda kommentarer här. En påminnelse till alla åsiktare där ute: alla mammor gör sitt bästa och vet det bästa för sina egna barn. Alla gör olika och det är bra! Sååååå…
  Skönt att det inte var så som ni trodde! Vilken hemsk upplevelse! Jag har förstått det som att man inte kan göra några ljud alls om man håller på att kvävas, utan det är knäpptyst, och just därför det lätt sker när man inte har uppsikt (vilket man inte kan ha). Vet inte om det stämmer men så har jag hört.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är nog helt rätt. Det var verkligen ett hemskt ljud! Typ som om han försökte dra in luft men inte kunde 🙁 men det kan nog vara så att det är helt tyst om man faktiskt sätter i halsen på riktigt. Kram kram <3

   1. Harriet

    Vet inte om det är så men när jag läste det du skrev kom ja ihåg att jag hört det. Usch det låter väldigt läskigt oavsett! Kram till er 🙂

 15. Malin

  Så har min dotter också börjat göra…kan inte för mitt liv begripa varför för hon verkar tycka att det ät läskigt själv men hon hör det ändå 😅 vi köpte en spegel på biltema som man kan fästa runt nackstödet på mitten sätet och sen rikta spegeln så man ser barnet i backspegeln, super skönt att ha 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh tack för tips 😀 ska kika på Biltema nu i veckan. Så himla hemskt! Han har aldrig gjort så förut och inte nu i efteråt heller. Man blir ju livrädd och fattar ingenting. Ljudet är verkligen fruktansvärt.. Som om dom inte får luft. Kram <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Smart att göra så 🙂 <3 vi har aldrig haft behovet av det då han aldrig gjort något konstigt men nu har jag faktiskt suttit bak sedan det hände trots att han åkt själv i säkert ett år nu i baksätet utan problem. Var sätter ni upp spegeln? Visste inte ens att det fanns sådana och har inte tänkt tanken på dom. Vill också ha en sådan, kram <3

 16. Alexandra

  Usch så hemskt! Vet känslan. Min pojke som är 1år 10mån gör det i bilen för att få uppmärksamhet av mig då jag kör :O det är väldigt jobbigt och inte alls nyttigt ju… 🙁

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, jag var såå rädd! Har hört om att barn gör så för att få uppmärksamhet men Jason har aldrig gjort det förut så därför var jag helt säker på att han hade fått något i halsen 🙁 FY! Han har inte gjort så mer nu efteråt heller.. Så konstigt. Kram kram <3

  2. Therese

   Fy vilken obehaglig upplevelse! Kan rekommendera en spegel där bak så ni ser, speciellt nu när det kommer en bebis också💖Skönt att det inte var någon fara iallafall 🌸

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Tusen tack för tips! 🙂 har du tips på en sådan spegel får du mer än gärna länka! Visste inte ens att det fanns, stor kram <3

 17. Boki

  Varför sitter inte du där bak med Jason ? Varför ska han sitta där bak själv ? Lite egoistiskt enligt mig .. bara för framsättet är mer behagligare…
  btw! Annars är din blogg bäst’ 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vad är det som är egoistiskt med att ett barn sitter bak själv i bilen? Förstår inte riktigt. Han är ju ingen minibebis längre utan två år snart. Satt med honom bak tills att han var ett år ungefär. Tack!! 🙂 kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jag har faktiskt inget svar på det mer än att han suttit själv bak i säkert ett år nu 🙂 Funkar jättebra för oss (förutom den gången nu i helgen). Tänker att alla gör olika, kram och tack!!<3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte uttryckte mig nog tydligt. Vi körde givetvis av en liten bit så att vi inte stod MITT på vägen och så startade vi varningsblinkers. Så tror inte det var livsfarligt för någon annan i trafiken. Intressant tanke.. Hur hade du tänkt att jag skulle kunna hjälpa honom? Ta av bältet och kasta mig bakåt i bilen eller? Även det vore väl livsfarligt då om man ska vara sådan? Man får göra sitt bästa i sådana paniksituationer och det tyckte jag att vi gjorde. Kram på dig.

Annons
stats