Att välja färg | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Att välja färg

God morgon fina!

Hoppas att ni mår bra. Gårdagens kväll spenderades i soffan och vi åt choklad (alltså jag kan verkligen inte låta bli.. är så sugen!), drack té och kikade på färger till husets alla rum. Som jag skrev tidigare så ska vi köra vitt på alla väggar i alla rum förutom bebisens sovrum, Jasons sovrum och eventuellt vårt sovrum. Barnens lekrum och alla andra rum + dom stora och öppna ytorna får vara vita. Vi trivs ju som bäst med vitt och ljust men det är skönt att ha något lite “lugnare” i sovrummen tänker vi =)

Iallafall så har vi fått hem färgprover och tror faktiskt att vi har bestämt oss. Jag och F tänkte spontant på exakt samma färger till samma rum och det kändes SÅ skönt. Jag hade redan kollat en sväng innan honom så när han väl satte sig och började peka på dom han tyckte om så var det precis dom jag hade kikat på. Så det gick fort att komma överens.

Önskar er en fin dag! Stor kram!

22554285_10214372183719774_2140292576_n

I vårt sovrum kommer vi mest troligt att köra helt vitt (samma färg som i alla andra rum) eller “Alpaca”. I bebisens sovrum kommer vi att ha “Himalaya”.

22657137_10214372183639772_134251651_n

Såå dålig bild, i know. Men här är några av dom vita nyanserna man kunde välja bland. Vissa av dom går ju mer åt grått och så som ni ser =) Vi tänkte köra på den som heter “snö” och är den kallare varianten av dom två översta.

22635434_10214372183759775_1752062242_n

Och i Jasons sovrum vill jag ju som sagt ha mossgrön. Och färgen “lagerträd” tänkte vi båda på rent spontant.  Den är lite lagom och varken för ljus eller för mörk.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag är också inne på grönt! Känns så himla fräscht och är trött på att BARA ha vitt eller ljust grå på väggarna. Tycker färgen lagerträd var superfin, ska välja något sådant, kanske något liiite ljusare till mitt vardagsrum. Nu är det i mörkgrått och är sååå mörkt där inne! 🤤🙄

 2. Sandra

  Fina färger ni har valt!
  Vi har färgen NCS S 3010-G50Y i vår sons rum och älskar den! Den är blandad med lite mer gult än den ni ska ha i Jasons rum. Den känns inte för dyster och inte för gul 😊
  I övriga rum har vi vitt eller olika mörka grå nyanser 👍

 3. Caroline

  Färgen fjäder är såååå fin målade precis pm halva huset den ger såå mysig känsla ! Man måste se ett helt rum för att förstå hue fin den är den lilla bilden är så missvisande

 4. Matilda

  Tänk bara på att det känns mycket mörkare när man målar ett helt rum. Det är väldigt svårt att föreställa sig hur det bli med ett så litet färgprov. Det kan också skilja mycket mellan två vita nyanser. Vitt är inte bara vitt, det finns väldigt många varianter av vitt så det är också något att tänka på!

 5. Caroline

  Älskar era färgval! Sååå snyggt! Här hemma har vi målat vitt i alla rum på övervåningen(badrum,gästrum,garderob(gjorde om ett vanligt rum till garderob), sovrum och hallen) såå fräscht! Sovrummet var från början gul(!) alltså, riktig gul med mönster på! Haha, orkar inte. Så himla fult. Började med renovering så fort vi fick nycklarna haha. Måste också säga, TACK för vi får följa er på all er resa genom livet, får se detaljer med huset. Detta (och era barn såklart) är en av det största ni gör. Så otroligt fint av dig/er att dela med er av detta till oss andra. Tack för all inspo och positiva energi <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh tack finis! 🙂 <3 haha åh vad skönt att ni fick göra om så att ni fick det som ni önskade! Vitt är ju såå fint! Men tack själv för att du vill följa oss, betyder så mycket för oss. KRAM <3

 6. Jenni B.

  Hej fina du! <3
  Jag och min sambo har också köpt hus och ska börja renovera snart. Vi är faktiskt inne på samma mossgröna färg som ni! Den är såå fin enligt mig 🙂 <3 Ska bli roligt att se ert färdiga hus!

Annons
stats