Hjärtklappning av kaffe | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Hjärtklappning av kaffe

Jag har ju aldrig varit så förtjust i kaffe men det duger ibland för att bli pigg 😉 Tycker inte att smaken är sådär supergod! En riktigt god latte kan gå hem men det är det, haha.. På senaste har jag dock märkt att jag får hjärtklappning av kaffe. Måste ju vara något som har med graviditeten att göra! Fram tills för några veckor sedan har jag kunnat dricka iallafall en kopp under en dag (oftast dricker jag inte kaffe alls utan det blir mest om jag fikar ute eller hos någon) men nu är det helt stopp. Får hjärtklappning, mår illa resten av dagen, blir lite frossig.. Nej fy. Nu blir det nog inget mer kaffe för mig tills bebis är ute hur trött jag än är.

17409943_10212370088588647_663044980_n

En gammal bild på mig och J när vi äter middag =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Låter som jag när kg var gravid. Inte så att jag fick hjärtklappning, men jag kunde dricka max 1 kopp kaffe och drack jag mer än så blev jag ruggig/fick lite sjukdomskänsla, fick jätteont i magen och blev illamående. Även efter graviditeten nu kan jag inte dricka mer än 2 koppar på rad på morgonen och ev en ytterligare på jobbet senare på dagen, men max 2 brukar vara mer regel än undantag. Och innan graviditeten kunde man hälla i sig betydligt fler latte under en dag. Stopp med det. 🤗
  Men verkar vara en gravidgrej, kanske därför många barn inte gillar kaffe?! 😂😉

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår dig! Verkar som att just koffein och kaffe “ställer till det” för många gravida 🙂 <3 ja det kanske är så ;)haha kram!

 2. Em

  Hej!
  Tack för en mysig blogg!
  Jag väntar barn samma dag som du och har lite funderingar. Jag äter helst inte kött, men försöker få i mig fisk två gånger varje vecka eftersom det rekommenderas. Det tar verkligen emot. Hur gör du?

 3. Matilda

  Om du behöver koffein så finns det koffeintabletter på apoteket. Dom brukar jag ta när jag är sömnig eftersom jag inte tycker om kaffe!

 4. L

  Hej Gabriella ! Jag var hos min barnmorska idag och blev faktiskt besviken och ledsen över det hon har sagt till mig. Jag hade gått upp 3 kg från förra månaden tills idag. Sedan säger hon att jag måste promenera 30 min varje dag för att gå ner i vikt och undvika allt socker och godsaker. Hon tror alltså att jag äter socker varje dag fastän jag inte gör det. Tycker det är så tråkigt att man fokuserar så mkt på vikten. Dessutom säger hon att jag måste gå upp 3 kg varje månad och inte mer än 3 kg eftersom bebisen kan bli överviktig m.m. Är det normalt för barnmorskor att prata och hetsa så mkt om vikten ? Du har ju en barnmorska så du kan gärna berätta.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men gud så hemskt 🙁 <3 tycker du ska prata med någon om att få byta barnmorska.. Jag tycker inte att det känns okej. Man ska äta och må bra i sin graviditet. Vikten är inte det viktiga.. KRAM

 5. Andrea

  Jag åkte till Ullared själv när jag var gravid för ville få gå i min takt och bara ta min tid. Gick upp väldigt tidigt för bor en bit bort, drack 2 koppar kaffe ganska tätt. Mådde spy-illa och fick världens hjärtklappningar. Fick sitta på en bänk i en halvtimme och bara försöka andas lugnt. Då önskade jag att min sambo visst följde med he he. Men efter det så blev det max 2 koppar kaffe på en dag och med minst 8timmars mellanrum..hehe

 6. Cissi

  Vissa är känsligare för koffeinet ☺️

  Jag har tålt kaffe förut, inga känningar alls.
  Men iom utbrändhet så har jag fått ångest. Då stressen tog över min kropp har jag blivit extra känslig för allt. Även koffeinet som finns i kaffe, det ger mig ångest i form av illamående, skakningar, hjärtklappning, illamående, “galenhetskänsla”, stirrkänsla, ofokucerad, väldig rastlöshet m.m. Jag kände även av det lilla koffein som finns i teer så numer dricker jag bara rooibos (rött te är naturligt fritt från koffein) ☺️

  Förpackningar där det står Koffeinfrit te/koffeinfrit kaffe innehåller ändå en liiiten mängd koffein. Något att tänka på ifall du väljer “koffeinfritt” men ändå inte blir helt fri biverkningarna. Välj då något där det står “naturligt fri från koffein” ☺️

Annons
stats