Att vara tacksam över idag | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Att vara tacksam över idag

Ju mer gravid jag blir ju mer deppig blir jag. Jag tror det är viktigt att prata om det och vara ärlig om det. Det är inte en dans på rosor och jag blir allt större och tyngre. Eller ja, vissa mår bra hela graviditeten men jag gör inte det. Jag vill bara gnälla och gråta hela tiden.. typ. Blir nästan irriterad på mig själv men så är det. Min rygg tar stryk och jag har ofta ont både där och i höfterna. Allt bara trycker och tynger neråt. Har förstoppning konstant och mår illa varje kväll. Känner mig ofta otillräcklig som mamma för att jag inte har samma energi som vanligt. Nej, jag vill bara föda barn nu. Vet att det är ett par veckor kvar men jag längtar tills graviditeten är över och vi får träffa vår prinsessa. För att bli lite mindre nedstämd så påminner jag alltid mig själv om allt det fina jag har. Saker att vara tacksam över. Saker jag är tacksam över idag: 

– Att F kommer hem snart på heltid. Jag längtar verkligen ihjäl mig och det gör nog Jason med. Kommer kännas så skönt och jag kommer att kunna slappna av så mycket mer och få så mycket hjälp om dagarna. Bara tanken på att få ta en liten vilostund på eftermiddagen ger mig typ glädjerysningar, haha.

– Mina fina vänner! Åh vad jag är glad över att jag har så bra människor omkring mig. Som ställer upp, förstår, lyssnar och hjälper till om det behövs.

– HUSET! Varje gång vi är förbi så konstaterar vi att det inte känns som att det är vårt hus. “Det känns som att vi kollar på något random hus bara hela tiden” sa F senast och det känns faktiskt så till och från. Det är så stort och overkligt att vi äger det och snart är husägare på riktigt.

– Mitt jobb. Jag är så tacksam över att kunna bestämma mina egna arbetstider och jobba var jag vill. Att kunna ha Jason hemma så länge är möjligt just på grund av det jag gör. Jag är så glad över det. Och allt är tack vare er. Ni är bäst <3

– Min man. Jag är så glad över att jag har F och att just han är min man. Hade seriöst inte klarat en dag utan honom. Han är mitt allt.

23548433_10214574408335263_45894063_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Jag var så bitter och deppig i slutet av graviditeten att mina vänner kallade mig för morran, jag förstår dom för jag förstörde verkligen stämningen vart jag än gick haha, det är skönt nu när alla vänner bara berättar hur mycket dom saknat ”mitt riktiga jag” och det är fortfarande så svårt att förstå att det äntligen är över! På BB så dansade jag typ in och skrattade över att jag inte var gravid längre och det var nästan det första jag sa när hon kom ut. Det går fortare än du tror 🙂

 2. Johanna

  När du väntade Jason längtade jag efter att bli gravid och blev det på första försöket (hon är ett halvår yngre). När du väntade lillasyster undrade jag när det var dags för oss (kanske om ett år)… men så är jag här… gravid, bf runt ett halvår efter dig. Kul att följa dig!

  Tips mot förstoppning: drick två matskedar psylliumfröskal. Vidrigt men funkar! Och kokosolja på tom mage annat tips

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ååååh så roligt!!! 🙂 vad kul att läsa! 🙂 <3 grattis! Tack för tips också fina du <3 kram kram

   1. Anna

    Säger med psylliumfrön. Hade så mkt problem med magen under och efter mina graviditer. Testade allt men blötlagda psylliumfrön hjälpte mest (1-2 timmar minst) Det bildas som en gelehinna runt fröna så det är obehagligt att svälja men man vänjer sig. Smärtan av hård mage var jag beredd att göra mkt för att slippa 😩

 3. Amanda

  Förstår dig verkligen! Jag mådde inte heller bra i början av graviditeten och inte i slutet heller! Hade en kort period i mitten där jag mådde bra.
  Men du kämpar på så bra! Inte lätt att vara höggravid och dessutom ha en tvååring att ta hand om. Hoppas du mår bättre såfort F kommer hem och att du då kan slappna av och samla kraft inför förlossningen ❤️ Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh huvva 🙁 <3 nej det är hemskt just nu 🙁 men snart, snart är vi i mål <3 tack snälla du för pepp och förståelse, kram

 4. Madeleine

  Hej ! Det skulle vara så kul om du kunde ge tips på vart du köper dina klänningar / kjolar som du använder under graviditeten. Jag väntar själv mitt första barn och hatar allt som sitter åt eller inte känns bekvämt men vill ändå kunna se fräsch ut. Du ser alltid så fin ut på ett bekvämt sätt 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   nelly.com och H&M har jag köpt på! Kan skriva mer om det framöver. TACK för så fina ord <3 <3 blir så glad 🙂 kram kram <3

 5. Vendela

  Gravid i v29 och håller med. Orkar iiiingenting, är sjukskriven för illamående och kräkningar och har tappat aptiten igen :/ Det enda som går ner är sött/lätt mat som inte smakar så mycket. Jag är SÅ glad över att jag inte har en liten hemma samtidigt, är helt slut och har ont överallt.
  BF om 11 veckor och känner bara “HUR ska jag orka?”.. Känner mig som världens gnällkärring varje dag, tycker så synd om min sambo :/

 6. Maria

  Tips! Torkade aprikoser och torkade plommon hjälper magen, smaskar på ett par st om dagen och tror det är anledningen till att min mage trots allt fungerar.

 7. Emelie

  Det är så skönt att läsa din blogg nu när jag känner samma sak och har gjort ett tag. Är gravid i v 37 nu, haft ont i ryggen sedan v 7, besväras av ryggvärk, ont i ljumskarna, svårt att sova, allmänt tungt, andfådd. Har också dålig ork och känner mig verkligen tråkig då dottern som är 3 år alltid har mycket energi och vill busa, gråt glömde jag haha gråter då och då, ibland vet jag inte varför. Vill också föda nu, tänker på hur glad och lyckligt lottad jag är som får en till bebis när det känns jobbigt. Snart dags!🙂😀

Annons
stats