Några knäppa gravidgrejer | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Några knäppa gravidgrejer

– Jag kan verkligen inte äta kall mat (som egentligen ska vara varm) denna graviditet. Om jag värmer på en matlåda och det inte blir genomvärmt efter en sväng i mikron så får jag kväljningar direkt.

– När jag dricker iskallt vatten eller varm dryck så blir bebisen heltokig och börjar sprattla och röra sig massor. Vet att det är rätt vanligt men upplevde det inte på samma vis när jag väntade Jason.

– Jag kallar bebisen för “den” när jag pratar om.. den. Vet inte varför. Har svårt att säga “hon” av någon anledning. Det känns fortfarande så overkligt. Kan skriva lillasyster men säger inte det i verkligheten. Säger alltid “bebisen” eller “den”. Typ “oj nu sparkar den jättemycket”. Så konstigt.

– Mitt i helgens dusch så fick jag världens hugg mellan låret och rumpan. Var tvungen att sätta mig ner. Var som att det högg och stack. Som elchockar typ. Gjorde inte ont men var väldigt obehagligt. Är det detta som kallas för foglossning? Jag trodde att foglossning var när man fick ont i ljumskarna och höfterna och hade en mer “strålande” smärta eller vad man ska säga. Det har jag haft förut. Men just sådana här stick och hugg var helt nytt för mig. Har ni varit med om det? 

– På tal om dusch så duschade jag och torkade mig med en handduk vi hade i badrummet. Vi delar handduk allihopa men byter ut dom varannan dag ungefär. (Vet att det är lite debatt om hur äckligt/okej det är att dela handduk med sina familjemedlemmar men vi har alltid gjort så och tvättar dom som sagt ofta, haha.. Alla får göra som dom vill!) Iallafall. Rätt som det är så ser jag blod över handduken och får PANIK. Trodde att jag hade börjat blöda och att det hänt något med bebisen. Springer in till F som redan ligger i sängen för att sova och ser då att det är han som har blött näsblod. Han hade inte ens märkt att han gjorde det. Puuuh vilken lättnad.

19621544_10213376451187083_1246191597_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Jag fick sådana känslor mellan rumpa och lår medan bebis liksom kom ner mer i bäckenet och började fixera sig! Det börja ju närma sig nu så det kanske är det du upplevde 🙂

 2. susann

  Tycker inte det är alls konstigt att dela handduk, för man är väl ren när man har duschat klart eller ? 🙂

 3. e

  Det du beskriver är nog att den fixerar sig, foglossning är mer utåt höfterna och så.
  Hm, ja alla gör som dem vill med handdukar och de, personligen skulle jag inte vilja torka mitt ansikte med den eventuella delen min man torkat sin rumpa med…huahh .. haha

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, det är nog så 🙂 haha äh, jag har nog gjort “värre” saker med min man än delat en handduk som han torkat sin nytvättade rumpa på 😉 kram <3 haha

 4. Nattia

  Tänk på att vi har sjukt mycket bakterier där nere som sprids på varandra om ni delar handuk, lite arbetsskadad (sjuksystee) men bakterier från nedre regionen kan vara farligt . Tänk på det bara, KRAM!!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Är nog ingen fara 🙂 har alltid haft det så och tvättar som sagt varannan dag typ när det kommer till just handdukar 🙂 men tack för omtanke, kram

 5. Linn

  Hej Gabriella! Du har ju en buggaboo och en stokke som du hade till Jason. Kan du inte berätta för och nackdelar med vagnarna. Har själv en Emmaljunga men är sugen på stokke. Har bara ett barn så behöver inte syskon vagn än. Har du varit nöjd med den?

  Kram

  1. Tilda

   Hej!
   Har sett att du har navelpiercing, satte du i den igen efter din förra graviditet? Hade det isåfall vuxit igen? Tacksam för svar 🙂

 6. Lisa

  Den där känslan av att få en elchock känner jag också igen! Det var min dotter som låg fixerad och sjönk neråt😁 Kanske är samma sak för dig? Hoppas att allt går bra den sista tiden av graviditeten för dig!❤️

 7. Mia

  Haha! Vi är likadan med handdukarna här hemma. Jag, sambo & bäbis (17 mån, när slutar man kalla dom bäbis?🤔😍😭😂) delar på handdukarna. 👌🏻

 8. Malin

  Det kan vara ischiasnerven också. Har kännt av den alla 3 graviditeter och den brukas kännas från rumpan ner i låret mest på höger sida. Sen kan det ju även stråla ner i benen när bebisen fixerar sig 😊

 9. Elim

  Det du beskriver som ”hugg” i underlivet beror på att bebisen fixerar sig och borrar sig nedåt:D
  Upplevde det massor när jag var gravid!

 10. Jennifer

  Det låter som att bebis fixerar sig! Du beskriver exakt så som jag fick, jag trodde jag skulle dö (eller föda) för fick det två gånger 😱 så den känslan var värre än förlossningen. Knivar…

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha ja det var SJUKT obehagligt. Var beredd på massor av blod efter det men det kom inget. Men fy så obehagligt det högg, kram <3

 11. Bea

  Upplevde lite liknande grej som dig när jag var gravid i somras, kändes verkligen som en blixt mellan benen typ, och kom att tänka på att dom i SATC( tror jag det var iaf ) pratade om lightning crotch. Googlade, och visst är det en grej! Inte farligt men kan kännas grymt obehagligt. Kram 🙂

 12. Maria

  Jag har också upplevt den där stickande känslan, lite som elchock som du säger – och min bm sa att det är nervsmärta som kan uppstå när bebisens huvud kommer åt nerverna i bäckenbotten, i mitt fall var det i samband med att hon fixerade sig! 🙂

Annons
stats