Uppdatering | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Uppdatering

Tänkte uppdatera er lite om läget. Vi började köra från Göteborg mitt på dagen idag då jag hade 10 minuter mellan värkarna och vi kände att läget ändå var inom kontroll. Nu är vi i Stockholm och blir kvar här över natten. Har fortfarande värkar var tionde minut och börjar bli så himla, himla trött. Var ju samma sak när jag skulle föda Jason.. Hade värkar i typ två dygn innan han till slut kom ut (och då satte dom igång mig till slut) och var helt matt i kroppen. Förstår inte ens hur jag lyckades krysta ut honom, var helt tom på energi. Att ha värkar är ju typ lite som tortyr. 40 sekunders smärta var tionde minut (eller oftare) är så jäkla jobbigt när det pågår utan att avta. Är kluven kring om jag ska försöka få igång det mer och hjälpa kroppen lite att starta förlossningen (typ gå i trappor, promenera osv) eller om jag bara ska lägga mig i sängen och vila och hoppas att det avtar. Vi har köpt bebisblöjor och ska köpa lite kläder med nu så att vi är redo ifall lillasyster kommer inatt. Annars hoppas vi att vi tar oss hela vägen hem till Umeå imorgon. Kram <3 

25488831_10214869117862817_1399628967_n

En bild på F och Zelda precis innan vi skulle lämna av hundarna. Ska skriva mer om det sedan när allt detta lugnar sig.

25465600_10214869118462832_1551665889_n 25529840_10214869118542834_1553679051_n 25497239_10214869118302828_1005815742_n25497482_10214869118182825_1263100389_n

Vi hann bo en natt på fina hotell Bellora iallafall. Alltså deras frukost som vi fick äta imorse.. WOW! Perfekta våfflor, världens godaste äggröra, så fräsch frukt och otroligt gott bröd och pålägg, mmm! Behövde verkligen det efter en tung natt. Är så ledsen att vi fick avboka en av nätterna vi skulle ha där för att åka vidare. Tanken var ju att vi skulle gå på Liseberg idag och åka vidare imorgon men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig =) är glad att vi tagit oss lite norrut iallafall så att vi har närmre hem i vilket fall. F har ju flera syskon med familj i Stockholm med så känns tryggt att komma dit och eventuellt föda där om det behövs. På ett vis vill jag bara att förlossningen ska dra igång ordentligt (är så trött av att ha så ont) och en annan del av mig vill bara att värkarna ska avta och att lillasyster ska stanna iallafall tills början av januari. Nu är det ju så himla spännande också bara för att man verkligen inte vet.. Ni måste ju nästan gissa i kommentarsfältet när hon kommer nu!? Någon kommer säkert att ha rätt =) Jag tror att hon är här innan jul.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vivi

  Jag tror att hon kommer att titta ut alltifrån torsdag – söndag (en bred gissning, haha)
  All lycka till nu!
  Du verkar vara en fantastisk människa.
  Kram!

 2. Kathrinea Living

  Hade liknande med mitt andra barn, en månad tidigare än beräknat så gick slemproppen och förlossningsvärkarna startade så fick åka in i tron om att han skulle födas då. Men på bb ville de helst att förlossningen skulle stanna av eftersom det var några veckor kvar till bf. Så fick ligga helt stilla i en sång på bb hela natten tills värkarna avtog och sen åka hem igen. Hade förlossningsvärkar i 4 dagar sen hemma, dock inte så ofta som var tionde minut utan mer en gång i halvtimmen ungefär, så var lättare att stå ut. Men när förlossningen väl satte igång ordentligt igen efter 4 dagar så hade kroppen redan gjort det mesta arbetet och han kom ut väldigt snabbt och enkelt fullt redo att möta världen 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ååååh så jobbigt 🙁 det är så störande när det blir sådär långdraget.. Skönt att det gick snabbt mot slutet iallafall <3 du är grym! KRAM <3

 3. Sofi

  Jag tror hon kommer natten till den 22a. Önskar er stort lycka till när det än blir. 😍 Och god jul till dig o din fina familj! 🎅🏻

 4. Anna

  Jag tycker du ska vila så mycket det bara går trots dina värkar. Du kommer behöva all kraft när det är dags att föda. Tror inte på att försöka påskynda förloppet och på så vis trötta ut dig. Ät och vila 🙈

  Tänk att er lilltjej snart är hos er😻
  Har också en son på 2 år (okt) och har en tjej på 4 mån – det är så magiskt❣️

  Gissar på 1/1 -2018

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej det kanske är bäst att vila 🙂 har bestämt mig för att göra det nu ändå 🙂 <3 jaa, det är så nära! Helt galet 🙂 så underbart, grattis till dig. Längtar så tills vi har lillasyster här utanför så att jag också har två små att älska! KRAM <3

 5. Emma

  Åh spännande, lycka till!!!! Jag ska oxå föda i Januari. Bor i Göteborg så det blir på Östra sjukhuset. Hur var det där när du var där? Alltså verkade det stressigt & fullt? Många som var där å födde?
  Stor kram å lycka till!!!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det var två där förutom mig sa dom så var jättelugnt 🙂 fantastisk personal!! <3 stor kram och lycka till!

 6. Kajsa

  Så spännande! Hoppas allt går bra när det är dags!! 😊
  Jag har en fråga som visserligen inte rör inlägget men…
  Jag och sambon ska flytta upp till Umeå med våran 1åriga dotter inom kort då min sambo ska läsa till polis. Vi har 100 mil upp så det är en väldigt lång resa.. hur gjorde ni när ni flyttade tillbaka åkte ni på natten? Stannade ni någonstans på vägen och sov? Tänker vad som är bäst när man åker med en liten! Förstår om du kanske inte orkar svara <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   JAA 😀 <3 tack! Åh vad spännande! 🙂 vi gjorde så att jag flög upp med Jason och bodde hos mina föräldrar. Min bonuspappa bilade ner med en mindre lastbil och sedan lassade han och F in i den lastbilen + vår bil och så körde dom upp med två bilar och all packning 🙂 så det var smidigast för oss. Vi har dock bilat helväg med Jason med och det fungerar bra men man får underhålla till max med film, böcker, leksaker, stanna ofta och mata och sträcka på benen osv.. Är ju ändå väldigt många timmar, kram kram <3

 7. Frida

  Det låter ju verkligen som hon kommer när som helst!! Håller tummarna för att allt går bra vad som än händer! Kram <3

 8. Emilia

  Åååh men gud vad spännande!! Jobbigt för dig med värkarna bara. 🙁 Usch! Men….jag tror hon kommer på onsdag, den 20e alltså 😀 lycka till när det är dax! Kommer gå galant! Kram på er !

 9. Madde

  Du är så stark tycker jag. Själv tyckte jag att det gjorde galet ont när värkarna kom i gång på riktigt så jag hade inte alls orkat vara så positiv och stark som du är. Jag tror hon kommer på torsdag 🙂 Många kramar till dig och fin familj

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men vad snäll du är, tack <3 Ja, det är svårt att vara positiv. Lovar att jag inte är det hela tiden, haha.. Men försöker. KRAM och tack fina du <3

 10. Sara

  Haha mina gravidhormoner nu… tårögd bara jag ser Zelda på bilden 😢😌 Fy, känner verkligen med er 😥

  Gissar att hon kanske kommer på onsdag eller torsdag!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej jag vet 🙁 samma här. Gråtit varje gång jag skrålat förbi dom sista bilderna i kamerarullen 🙁 KRAM

   1. Sara

    Ja usch, hennes blick skär ju in i hjärtat 😢 lilla söta!
    Hoppas de kommer få det superbra hos den nya familjen iallafall, men det kommer vara tomt utan dem här på bloggen 😌

 11. Issa

  Jag tror du ska vila vila vila! Inte jobba för att få igång den! Bättre att få kraft, det var de rådet jag gick på innan min bebis kom tidigare i år, förlossningen startade och 4 1/2 timme senare kom bebisen och då hade jag bara legat i soffan hela dagen 😂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det ska jag nog göra <3 ligger i hotellsängen nu och bara andas och passar på att blogga lite! Men så roligt, grattis, kram <3

 12. Ann

  Stackare! Lider med dig. Hade själv så i tre dygn. Var sååå trött och slut i kroppen men på något vis fanns det lite krafter kvar ändå.
  Håller tummarna för er!

 13. Elin

  Ååhhh vad spännande Gabriella, kommer precis ihåg din känsla när jag skulle föda mitt andra barn som nu redan hunnit bli 3 månader!! All lycka till er och din fina familj, allt kommer gå så bra när det väl är dax, tror hon kommer innan helgen 😘

 14. Sara

  Själv märkte jag inte av något alls. En natt vaknade jag med fruktansvärda värkar, väckte sambon och han ringde in till förlossningen och jag stod och sminkade mig mellan värkarna! 😂 Vi bestämde till slut för att åka in så jag kunde få smärtlindring. Jag hade ingen aning alls om händelseförloppet eftersom jag aldrig fött barn tidigare, ville inte bli hemskickad om jag väl kom dit. Det tog ungefär 1,5 timme för oss från att jag vaknade tills vi var på förlossningen. Minns jag pep om smärtstillande och tyckte allt tog så lång tid. Barnmorskan skrattade och sade att dom måste undersöka mig först, och när dom väl kollade var jag öppen 10 cm och redo att föda. Kan bara tänka mig hur det är att gå runt och ha ont i flera dagar, stackare! Om du redan känner såhär så bör ju lillasyster titta ut snart. Hoppas allt går bra. ❤

 15. Lovisa

  När är du beräknad? Jag tror hon kommer på onsdag för att ni ska hinna hem innan. Inbillar mig att hon ändå väntar på att ni ska hinna hem till Umeå hehe. Hoppas allt går bra och att du får känna dig trygg vilket sjukhus det än blir på. Stora kramar!

 16. Selma

  Tror hon kommer 20/12 eller tidigt på morgonen den 21/12! stort lycka till!! Du & hela familjen är klippor ♥️ Styrkekramar till er alla

 17. Tanja

  Hej,
  Jag tror att hon kommer den 2 januari. Men hoppas givetvis inte att du ska gå och ha så ont fram tills dess. Har aldrig kommenterat din blogg men läser den regelbundet. Du verkar vara en jordnära och väldigt genuin person. Verkar vara lika vacker på insidan som på utsidan. Kämpa på! Snart är hon här!
  God Jul till dig och din familj.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh hoppas det blir i januari 🙂 <3 men åh, tack <3 blir helt rörd. Alla hormoner gör mig så känslig så dina ord värmde verkligen. KRAM <3 god jul

 18. Emma

  Den 21 eller 22 december tror jag lillasyster har tittat ut <3 eller om hon tittar ut den 23 december några minuter innan julafton. Någon gång mellan 21 – 23 i alla fall 😀 jag önskar er all lycka till, du klarar detta fina gabbi! 🙂 du är så otroligt stark! Stor kram och massa kärlek till er alla <3

 19. Julia

  Heja dig!!! Blir så imponerad. Tänk om hon kommer ut på julafton 🙈
  Var nästan helt säker på att jag skulle se en bild på insta idag på en nyfödd liten. Gick in & kollade flera gånger på jobbet. Men nej, nej.. 😉
  Kraaam <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du!! <3 haha åååh ja det trodde jag med! Var övertygad om att föda i natt eller nu under dagen men icke 😉 KRAM <3

 20. Gabriella

  Så himla spännande!!! Jag har visserligen inte haft värkar mer än 1 dygn men jag var öppen 3-4 cm i 1 månad😂 o jag visste om det så var ju så laddad på att det kunde starta när som…. till sist blev jag övertygad om att bebis skulle stanna inne för evigt😄 men på bf+8 som kom hon äntligen.
  Jag gissar på torsdag! Eller så stannar allt av o så går du över tiden😄 Lycka till Hur som!💗

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är så spännande! Men va!? Visste inte ens att det gick. Så speciellt 🙂 underbart att on kom till sist haha 😉 KRAM och ja, jag hoppas typ lite på det nu <3 kram kram

   1. Gabriella

    Jodå det är ganska vanligt, speciellt som omföderska. Men jag hade så med första också. Kom in på förlossningen o skulle kolla upp en blödning o då var jag visst öppen 3 cm🤣 Hur är läget med dig i dag?💗

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Ja, det kan jag tänka mig <3 det är bra, så trött och matt då jag har mycket värkar men inget händer. Men det går okej, kram <3

 21. Madde

  Heja dig Gabriella! Förstår att det är tufft med värkar och jobbigt att inte veta bör det blir av. Jag hade falsk vattenavgång med min andra på bf- dagen sen kom han inte förrän 40+5 . Dock gick det väldigt fort första värken kom 12.15 och han var ute 16.23🙊 Du är grym och kommer lyckas krysta ut lillasyster när det är dags, jag tror hon kommer imorgon tisdag😊 Stor BAMSEKRAM till er alla❤️

 22. Julia

  Kämpa på superwoman!!💪🏻 Du har klarat det en gång och du kommer klara det galant igen! Tror hon tittar ut på torsdag 👶🏽🎀 jag är själv gravid i vecka 13 med första barnet och tänkte släppa bomben på instagram snart(det kommer bli så kul att äntligen dela med sig av lyckan och spänningen). Du har varit en stor förebild för mig sedan jag började följa dig när du var gravid med jason 🙏🏻. lycka till världens bästa mamma! Kram 😍

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du! 🙂 ja kanske. Men så roligt, grattis!!!! <3 och tusen tack, du anar inte hur glad jag blir för så fina ord!! <3

 23. Marie

  20 December gissar jag! Eller 19:de , under natten till 20:de 😍 Stort lycka till! 💓 Hoppas det blir lite lättare med latensfasen och alla värkar inatt så du hinner sova och vila upp dig om förlossningen är påväg att starta 😀

 24. Beatrice

  Jag måste ju gissa på natten mellan tisdag och onsdag eftersom vår kille valde att titta ut då, den 20/12 💙💙

 25. A

  Lycka till oavsett när hon kommer! Försök vila för att samla kraft! Med min första gick jag i trappor, sprang, hoppade, allt. Heeeelt lönlöst, han väntade länge ändå på att komma. Hon kommer när hon vill:)! Så vila är mitt tips efter att ha fött tre st som velat stanna länge i magen.
  Kram och lycka till!

 26. Sara

  26e gissar jag på ! Lycka till!❤️ Så kul att följa er. Har följt er sedan typ ett halvår innan du blev gravid förra gången! Känns som att jag kommer att fortsätta med det sålänge du fortsätter atr skriva 😃

 27. Lina Eckerström

  WOW Hur ni axlar detta.. Jag hade vart hysterisk, haha. Hur som, jag håller tummarna att lillasyster stannar till ni kommit hem säkert (kör försiktigt)
  Gissar att hon sen väljer att komma den 20 december ♡ Lycka till när det är dags.

 28. Mia

  Jag tror hon kommer inom några dar 😊 jag hade precis som du med vårt andra barn.. sjuka värkar som kom 5-10 min mellanrum.. Vi åkte in och ut på förlossningen men värkarna “gjorde” inte så mycket verkan och öppnade inte mig.. sista gången vi åkte in för att kolla, tänkte de skicka hem oss igen, trodde inte det skulle hända ngt på ett tag.. ( vi stannade kvar ändå, då vi hade fixat barnvakt..) 2 timmar senare kom vår fina dotter ut efter lite lust gas och 2 krystningar 👌😁 så när det väl startade på riktigt gick det fort!! Lycka till nu, snart är hon här!!

 29. Emelie

  Jag tror minsann hon bestämmer sig för att komma ut på julafton! Vilken julklapp det hade varit, massa kramar till er!

 30. Natalie

  Hejsan vad stark du är tjejen vet hur hemska värkarna kan vara du är så duktig som kämpar på, jag ville ge dig ett litet tips som funkade för mig för att få igång förlossning som du kan prova om du inte orkar stå ut med värkarna längre. Spring i trappen alltså bokstavligen spring inte gå, jag sparande upp o ner 15 gånger (vet inte hur jag orkade) men jag gav mig fasen på att förlossningen skulle starta klockan var då 9 på kvällen när jag sprang i trappen och mina värkar började 03 på natten så för mig fungerade det vet inte om det fungerar när du redan har värkar men värt att prova kanske lycka till med allt kram 🙂

 31. Jossan

  Jag är beräknad 25/12 så just nu är jag hemma och laddar för att knodden vill titta ut kanske redan ikväll eller om tre veckor. Denna osvisshet har trots allt sin charm även om jag längtar mer än någonsin!

  Jag tror att du känner din egen kropp bättre än någon annan, så det är nog inte alla en omöjlighet att lillskruttan kommer redan i veckan! Känn lugnet och vila så mycket du kan, du kan komma att behöva krafterna till då förlossningen drar igång på riktigt. Du kommer att fixa det galant oavsett var ni befinner er, allt det praktiska kan enkelt lösas efterhand. Det viktigaste är att ni mår bra. Kramar och stort lycka till!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju verkligen svårt det där. Man tycker om ovissheten men ändå inte <3 nu är det nära för oss båda. STOR kram och massor med pepp tillbaka till bästa dig <3

 32. Mathilda

  Du är så duktig som orkar hålla ut, min förlossning höll på likadant i 2 dygn, tillslut efter ingen sömn på 48 timmar fick jag en sovdos, det gjorde så jag orkade, tror hon kommer nu i dagarna faktiskt, jag födde på Sös i Stockholm, helt fantastisk personal otroligt hjälpsamma och lyssnade på varje ord, efteråt fick vi komma till BB hotellet som var GULDVÄRT! Lycka till nu🌸

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh grymma du! <3 det är sjukt tungt så du ska vara stolt över dig själv att du tog dig igenom det <3 stor kram och underbart att höra att du är så nöjd. TACK <3

 33. Razha

  Åh F ser ledsen ut (vilket är fullt förstårligt) allt kommer bli bra fina ni. Lilla syster kanske vill ut och ge er glädje nu när ni är ledsna och har tagit farväl av hundarna. Jag hade 3 dygn med värkar 4 dygnet kom vår son på efter middagen med 1 min mellan verkarna så jag vet inte heller hur jag orkade krysta ut han. Men man är stark för sitt barns skull där och då. Vila nu så får vi se hur allt utvecklar sig men snälla uppdatera oss. Tänker på er så mycket. Jag bor i stockholm om ni behöver något jag menar det verkligen. ❤️💙

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja han var sjukt ledsen 🙁 vi hade gråtit båda två i omgångar.. Ja, det kanske är så <3 tusen tack fina du!! Du anar inte hur mycket det betyder för mig, kram

 34. Millie

  Åh lycka till finaste du i fall hon tittar ut? När är hon beräknad egentligen? Hoppas du slipper ha för ont. Massa Styrke kramar 💖💖

 35. Johanna Woll Hansson

  Alltså är så rörd, wiiiie!😘 Jag tror hon kommer imorgon tisdag eller natten till onsdag. Lycka till med allting snart är ni 4!🙏❤️❤️❤️❤️

 36. Moa

  Så imponerad över hur lugn du verkar vara i den här situationen! Själv hade jag varit superstressad! Vet hur jobbigt det är att gå med lång latensfas, precis som du säger otroligt att man orkar krysta ut barnet till slut efter att kanske inte sovit på flera dygn. Jag tror hon kommer tidigt på onsdag morgon 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jag är stressad men försöker tänka att det inte finns så mycket jag kan göra. Det värsta som kan hända är att jag får föda barn liksom ;p tänker att jag nog skulle kunna klara det själv till och med om jag var tvungen att göra det i bilen ex. Men jag hoppas att hon stannar inne ett tag till. Tack för så snälla ord 🙂 <3 Åh vad kul att du tror onsdag 🙂 kan jag också tänka mig, kram

 37. Karin

  Jag tror att hon kommer på onsdag! Hoppas att ni hinner ta er hem och att allt går bra. Jag hade verkar som långsamt ökade under nio dar och till slut är man ju helt slut som du säger. Vi kvinnor och våra kroppar är helt otroliga! Stort lycka till och God Jul önskar jag dig och din fina familj!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tusen tack <3 ja, man är ju det.. Men man får klappa sig själv på axeln och påminna sig själv om hur grym man är längs vägen. Att man orkar är ett under tycker jag. KRAM detsamma och tusen tack <3

   1. Wilma

    Är så galet nyfiken på vad hon ska heta!! Tycker du är helt underbar och inspirerande, du är så ung ännu men tar så väl hand om allt och har så klokt tänkande. Ta hand om er och lycka till med tillskottet <333

Annons
stats