Läget är stabilt | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Läget är stabilt

Igår fick vi veta att läget är stabilt. Jag känner mig som ett känslopaket just nu. Gråter, är glad, är ledsen, är lycklig, känner total olycka över hennes hjärtfel och sedan superglädje över att allt fortfarande ser stabilt ut. Det är liksom ändå inte bra men.. ja.. stabilt iallafall. Det gör mig glad! Men samtidigt så otroligt ledsen. Ledsen över att det aldrig kommer att kunna växa till sig eller bli bra av sig själv. Att det håller sig stabilt och oförändrat är det bästa vi kan få och det har vi ju fått nu också. Tack livet. Vi håller tummarna för att det får fortsätta vara oförändrat ett tag till och att vi får samma besked på nästa kontroll. Vi bestämde också igår att kuratorn som jobbar med just familjer som har barn med hjärtfel ska ringa upp oss och boka in en tid. Jag behöver verkligen få prata ut om allt detta då hela livet har vänts upp och ner. Det är en sådan konstig känsla att förklara. Man är överlycklig över sitt lilla barn men samtidigt livrädd, arg, ledsen och olycklig över att man inte vet vad som ska hända och över att det inte blev som man hade tänkt sig. Men allt ska bli bra.. Det måste det bli. Som en sjuksköterska på hjärtavdelningen sa till mig “allt kommer att bli bra, det enda som har hänt är att ni får en lite krokig väg och start nu i början”.. <3

27781205_10215280205139742_1177093616_n 27661836_10215280204459725_1007526420_n 27661453_10215280203779708_1143105282_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. rebecca

  Så skönt att det är stabilt!!🙏🏼
  Vår lilla tös föddes med 3 hål i hjärtat, det kändes som att man gick sönder inombords när läkaren sa det på BB, men som tur är är det oförändrat och stabilt i nuläget och kommer att förbli det enligt läkaren… Men man blir ju ändå rädd när det har med hjärtat att göra…
  Massor av styrkekramar till er, ta en dag i taget❤️ Och glöm inte att allt löser sig hur det än är och blir i framtiden💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju såå <3 skönt att det är stabilt för er. Gör mig glad att läsa det, kram kram <3 detsamma till er <3

 2. Erica

  Hejar verkligen på lilla Jolie och familjen! Har tyvärr varit med om det som inte får hända och önskar ingen annan familj att genomlida det vi har gjort dem senaste 8 månaderna!

 3. Julia

  Hej! Vår son på snart 3 år har exakt samma fel som Jolie. Han blev akut opererad som 3 veckor gammal. Nu är läget stabilt men han ska få ny aortaklaff i framtiden. Imorgon ska vi på hjärtultra och jag är så nervös. Vi är varje halvår på kontroll och det går neråt sakta sakta hela tiden. vet exakt vad ni går igenom och tänker så mycket på er. Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh vad skönt att allt är stabilt just nu <3 glad för er skull. Önskar er STORT lycka till på kontrollen. Håller tummarna för er <3 <3 och hoppas att läget får vara stabilt även för oss ett tag till.

 4. Rebecca

  Jag har en hjärtis också, inte samma fel men det är lika med stabilt just nu men op vid förändringar. Jag fick reda på det vid rul och hade definitivt behövt prata med en kurator redan då så skönt om ni får den hjälp ni behöver 😊

 5. Emma

  Min son föddes med ett allvarligt hjärtfel. Det upptäcktes i v33 i magen och då fick jag flytta till Göteborg för ständig övervakning. (Hemskt då min tjej var 2 år då och var tvungen att vara kvar hemma)…Läget höll sig stabilt till v36 då han föddes med akut snitt. Han intensivvårdades ständigt tills han 2 veckor gammal opererades. Han var riktigt illa ute men endast 2.5 vecka efter den tuffa operationen fick vi åka hem och han är världens piggaste och gladaste och friskaste bebis idag ❤❤❤ han har kvar ett hål i hjärtat som måste opereras i framtiden men precis som du så är vi glada så länge det är oförändrat och stabilt 😍 Allt kommer att gå så bra för Jolie. ❤❤❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh vad fint att allt ser bra ut för er <3 <3 blir så glad av att läsa det. Er historia ger mig hopp. All kärlek och kram 🙂 <3

 6. Emma

  Såå bra att det är stabilt, ni kommer klara detta! Och så skönt för dig/er att få prata ut, det kommer bli en lättnad. Jolie är en stark liten sessa som kämpar för fullt! Det kommer att bli bra! Massa styrkekramar till er!! ❤️

 7. Ewelina

  Måste få fråga… Ta absolut inte frågan fel. 💛
  Känner man mer kärlek till ett barn som föds, som i ert fall med hjärtfel. Eller är kärlek lika, annorlunda? Känner man iska och missunnsamhet mot andra som får barn som är frisk?
  Kram, tack för att du är du 💛

 8. Marielle

  Åh vad skönt att läsa att ni fick bra besked! Klokt att ta emot samtalsstöd också, det kan aldrig skada att få prata av sig lite.
  Tänker på er varje dag fastän jag inte känner er. Tror och hoppas att allt blir bra 💕

 9. Jennifer

  Hej! Tänkte bara fråga en snabb fråga, umgås du lika mycket med Jason som med Jolie? Ser att det står mycket tex ”Pojkarna är i simhallen” och att du och Jolie är ensamma. Vill du alltid vara med Jolie eller får Fjordor ensamtid med henne och du ensamtid med Jason? Kommer ni bli mer att killarna gör saker ihop och tjejerna gör annat?

 10. Diana

  Hej fina du! Appropå samarbeten som du svarade om.. Jag har gjort några samarbeten med en mataffär där jag fått “betalt” i produkter. Jag har bara 70 prenumeranter och inte så mycket visningar (ca 200-1000), så jag tar inte betalt. Men dom får mycket visningar och kommentarer på mina klipp som de lägger ut på sin sida. Kan jag börja ta betalt? Kram

 11. Lisa

  Hej, jag har tvillingar med hjärtfel. Vad heter Jolies hjärtfel?
  ASD & VSD är mina barns diagnos. De måste opereras men behövs inte än. Som tur är så är hålen oförändrade än sålänge. Håller tummarna för er! ♡

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh vad skönt att ni inte behövt operera än <3 Har bloggat om det flera gånger så kika under kategorin "hjärtebarn" här på bloggen så har jag skrivit vad hon har, kram <3

 12. Veronica

  Ni är ju så fina! ❤️ Blir typ tårögd bara för det, för att kärleken och ömheten liksom går igenom mobilens skärm och känns. Och va härligt att höra att det är stabilt ❤️.

 13. Mimmi

  Vad skönt att höra, glädjetårarna (lättnadstårar?) kommer varje gång du berättar att allt är stabilt. Skickar massa kärlek till er fina familj <3

 14. Simona

  Åh va skönt att det var stabilt! Underbar sjuksköterska oxå! Och så sant! Det blir bra!
  Ett smart val att prata me kurator! Ni är i en reaktionsfas och det är bra att prata med nån som kan ge er verktyg hur ni ska hantera allt 🙂
  Ska ni gå enskilt eller parvis? Eller kanske båda?
  Ha en underbar fortsatt dag!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen verkligen <3 det är mest jag som vill ha och behöver någon att prata med men vi ska gå tillsammans iallafall 🙂 kram <3 detsamma

 15. Elin

  Ni kommer klara detta galant! Tänk vilken tur att lilla Jolie fick komma till just er familj, som har så mycket kärlek och omtanke att ge <3

 16. Kajsa

  Så skönt att ni kommer prata med en kurator! Vår dotter drabbades av asfyxi vid förlossningen, och fick ligga nedsövd och nerkyld hennes tre första dygn i livet, och hade en respirator. Vi pratade med kurator under tiden vi var på sjukhuset (några veckor) och vi fick svar på saker vi inte visste att vi undrade! Det var verkligen såå skönt! Lycka till med allt!

 17. Marie

  Jag är så tacksam för det stabila läget! Och så skönt med en kurator att få ordna tankar och känslor med. Var rädda om er.
  Kram, Marie

 18. Felicia

  Om läget är stabilt hela tiden kommer hon slippa att opereras då eller kommer det att ske förr eller senare? Tänkte då du skrev att det inte kommer att växa bort. Vissa hjärtfel kan ju göra det. Min son föddes med blås ljud men hade inget hål i hjärtat, därimot har han en förträngning i aortan som är stabilt just nu så han har inte behövt opereras. Massa kramar till er ❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det kommer nog behövas förr eller senare. Dock så kan det ju vara så att vi har tur och får vänta med det i ett par år. Eller så blir det ganska snart.. Det är det vi inte vet idag just för att hon är så liten och man inte vet hur det hela kommer att utvecklas sig.. 🙁 det är tufft med ovissheten. Vad skönt att ni sluppit operation såhär långt <3 <3 kramar tillbaka

 19. Millie

  Va skönt att allt är stabilt nu i alla fall trots att det är hemskt hur eller hur. Jag skickar massa kärlek och styrka till er lilla fina dotter och mega styrka till er som kämpar på i de svåra stunderna ❤ ni är såna fina förebilder o jag hoppas av hela mitt hjärta att ni ska få ett lyckligt liv och slippa såna här hemskheter. KRAM <3

Annons
stats