Frågor och svar del två | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar del två

Vad använder ni för blöjor?

Vi använder lite olika. Har provat allt från Naty till Libero och Pampers. Till Jason använde vi Pampers byxblöjor precis innan han blev blöjfri. Till Jolie kommer vi nog köra Libero touch nu ett tag framöver.

Vad använder ni för tvättmedel till Jolie’s kläder?

Vi använder tvättmedel från Washologi för det mesta.

Påtal om det supervackra namnet, hur uttalas det?

Som Joline fast utan N på slutet.

Skulle hon hetat Januari om hon föddes i december? Tycker det är både häftigt och fint!

Nej, då hade vi ett annat alternativ. Men vi höll alla tummar och tår att hon skulle stanna inne tills Januari just på grund av att vi så gärna ville att hon skulle heta det i mellannamn. Tusen tack! Vi är så nöjda med namnen!

Ska ni ha någon konst på väggarna i huset?

Ja, självklart! F målar ju mycket så han ska måla något tänkte vi =) Sedan har vi rätt mycket snyggt från bland annat Desenio som ska upp på väggarna. Kram!

Har Jolie napp eller har inte börjat med det? Eller vill hon inte ha?

Nej, hon tar inte napp. Men vi har inte provat speciellt mycket heller. Jason tog inte heller napp och det är rätt skönt att slippa avvänja sen tänker vi.. Så vi fortsätter utan. Det funkar bra för oss.

Hej Gabriella, hur kom ni fram till de namn ni har gett era barn, både förnamn och mellannamn? Och om ni går fler barn vill ni att de också ska ha namn på J?

Hej! Vi gick bara på känsla och vad vi tycker är fint. Det är inga släktnamn eller så.. Ja, vi kommer nog fortsätta på samma “tema” =) Har lite namn färdiga som vi gillar till både pojke och flicka inför framtiden om fler barn blir aktuellt. Kram!

27157487_10215202977529100_643063374_n

Hej. Följde din blogg när Jason var nyfödd och har nu sen ett tag tillbaka hittat hit igen. Vet att ni i början inte visade Jasons ansikte men ser att ni släppt helt på det. Hur kommer det sig? Är själv kluven hur mycket jag ska lägga ut vår son på sociala medier så intressant att höra hur andra tänker. Kram

Hej! Har bloggat om hur vi tänker gällande det här. Kram och hoppas att ni kommer fram till rätt beslut för er.

Hej Gabriella! Så fin blogg, jag älskar att läsa om dig och din familj! Jag är lite nyfiken på vad du gick för linje på gymnasiet? Vad tyckte du om skolan? Jag tänker både grundskola och gymnasium. Har du haft några andra jobb utöver bloggen? Finns det något jobb du drömmer om att ha? Kram Angelica

Hej! Tusen tack för så fina ord! Blir så glad! Jag gick natur/estet på Waldorf. Tyckte att skolan var okej men trivdes inte i min klass tyvärr. Vi var bara 10 personer så kände inte att jag klickade med alla. Hade bara en vän i min klass utöver alla vänner jag lärde känna i dom äldre klasserna. Jag har haft många jobb. Började jobba extra med att dela ut reklam när jag var 13 år. Sedan flyttade jag hemifrån strax innan jag fyllde 16 och jobbade då extra med att diska på en restaurang. Efter det började jag som telefonförsäljare och efter ett par år som det började jag jobba med försäljning mot företag för ett annat företag. Sedan har jag jobbat som säljare i butik och även i kundservice. Ja, jag har ett drömjobb och ska börja plugga till det i framtiden hade jag tänkt. Vad det är kommer jag dela med mig av framöver när det är dags. Kram!

Vilka preventivmetoder har du erfarenhet av?

Bara kondom, haha =)

Hur går det med Jasons tal? Har han kommit igång mer mer det? 

Här skrev jag mer om det. Han har kommit igång och är otroligt babblig. Det har kommit mycket nya ord. Sedan förstår han ju allt vi säger och blir förstådd av oss och sin omgivning. Vi är inte oroliga alls längre och tror på att han kommer att kunna allt han ska på treårskontrollen på BVC när det är dags för den om åtta månader.

27292154_10215185477611613_116212127_n

På denna bild var jag höggravid! Jolie kom bara någon dag senare. Galet vad fort det går.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Hej ! Så roligt att du gått på Waldorf det är inte så vanligt. Jag har själv gjort det en viss del av grundskolan och gymnasiet. Jag är så nöjd med det beslutet. Skulle du vilja skriva lite om din upplevelse av att gå just på Waldorf?

  Ni är en fin familj och all lycka med Jolie, skickar styrkekramar.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vad roligt 🙂 jag trivdes inte så bra i min klass men annars tycker jag att det var bra. Kram kram <3 och tusen tack för så fina ord <3

 2. Cathrine

  Så sugen att prova washologis saker! Vilka dofter använder ni till er och barnen? Så svårt att välja 😃 Kram!

 3. Cecilia

  Hej, läser alltid din blogg och tycker det är kul att läsa om ditt liv. Har en dotter som är lika gammal nästan på dagen som Jason. Har en fråga, hur har ni fått honom blöjfri? vår dotter säger aldrig till när hon behöver gå på toa.

  Ha det så jätte bra och sköt om er 😀

 4. Sofia

  Hej! Går Jason på BVC? Jag läste någonstans att han inte gör det, men man ska ju inte tro på allt man läser iofs 😉🙈

Annons
stats