Frågor och svar | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar

Inlägget inehåller annonslänkar/adlinks

Hur nattar ni Jolie nu? 

Som förut.. Har inga tydliga rutiner. Hon somnar på mitt bröst vid amning runt 18-19 för det mesta och sedan lägger jag över henne till sängen där hon sover tills jag kryper ner hos henne. Ibland vill hon inte somna på kvällen trots att hon är trött och då brukar jag amma samtidigt som jag promenerar runt lite och vaggar försiktigt eller liggamma i sängen. Funkar i 9 av 10 fall. Och funkar det inte så får hon vara vaken med mig och F, hehe.

Hur funkar det egentligen med samarbeten på blogg/instagram? Kan du berätta mer ingående.

Absolut! Oftast får jag en förfrågan direkt från företaget eller från en mellanhand. Jag svarar ja eller nej på förfrågan och om jag svarar JA så får jag mer utförlig information om vad inlägget ska handla om, vad jag ska få prova för produkt/tjänst, vad företaget önskar för bilder i inlägget osv. Här skapar jag sedan ett utkast som jag skickar tillbaka innan deadline. Kunden (företaget) kikar på detta och återkommer till mig med eventuella inputs. Jag finslipar inlägget och skickar tillbaka igen och oftast år det grönt för publicering efter detta. Jag är noga med att välja ut samarbeten som jag tycker passar mig och oss här inne på bloggen. Blir en del barnrelaterat, inredning, skönhet, kläder.. Sådant där som både jag och ni gillar. Här har jag skrivit mer om ett samarbete som jag aldrig skulle kunna göra. 

Är du rädd att ni ska få fler barn med hjärtfel om du blir gravid igen?

Ja, det är klart.. Men hade nog varit lika rädd om jag inte hade haft ett barn med hjärtfel.. Kanske inte just för hjärtfel men för allt möjligt. Det finns ju alltid något att oroa sig över när man är gravid.. Man vill ju bara att ens barn ska må bra. Så är det ju. Risken att få ett barn till med hjärtfel är ungefär 5% för oss nu till skillnad för andra där risken är ungefär hälften så stor. Det är ju fortfarande en väldigt liten risk men den finns ju.

När ska Jolie börja på förskola? 

Oj, så långt har jag inte ens tänkt än.. Jason börjar ju 15h/veckan i höst och då är han ganska precis tre år.. Tror jag kommer att vilja ha Jolie hemma lika länge just på grund av att hon är hjärtebarn och alla sjukdomsrisker osv. Om jag har möjlighet så kommer jag att välja att ha henne hemma. Jag vill ju börja plugga i framtiden men det kan gott vänta ett par år tänker jag. Barnen och tiden med dom kommer alltid i första hand så länge den ekonomiska möjligheten finns. Sedan kanske jag lyckas plugga på sidan av när hon blir lite äldre samtidigt som jag har henne hemma? Vem vet.. Det får tiden utvisa =)

Känner du och din man av småbarnsåren? Hinner ni med varandra? 

Haha, ja och nej.. Nu har vi varit inne i en period där vi knappt hunnit kolla på varandra typ. Är så mycket med huset! Men vi är så pass trygga med och i varandra så att det inte gör något i det stora hela. Vi är medvetna om att vi lär vara barnfria när vi är runt 40 och kan ha ögon för enbart varandra då 😉 Kul att jag skriver detta nu och samtidigt är så extremt bebiskär. Och F är ju likadan, hehe. Kommer säkert lyckas få en eller två sladdisar i 40års-åldern och så är vi tillbaka på ruta ett.. Skämt å sido =) Nej, men vi känner av småbarnsåren precis som alla andra med små barn! Men vi vet att det är en begränsad period och vi vet var vi har varandra och att vi älskar varandra. Vi påminner varandra varje dag om att vi älskar varandra, pussas, kramas, håller om varandra i soffan en stund.. Det pirrar fortfarande lite nyförälskat i magen ibland måste jag erkänna. Jag tror att man måste välja att bli kär i varandra på nytt varje dag. För ja.. Gud vad jag älskar min F. Han är mitt allt och jag kan inte tänka mig livet utan honom. Det är min största mardröm.

Bästa tipsen på kläder man kan som gravid? 

Jag köpte ju aldrig gravidkläder. Tycker ofta att dom är dyra och rätt så fula. Jag levde i högmidjade (oftast rätt så tighta) kjolar och någon topp till Och ibland vek jag bara upp en vanlig tröja så att den gick precis nedanför brösten. Och på hösten/vintern hade jag lite tjockare strumpbyxor till. Tighta klänningar är också fint och passar bra över magen. Bekvämt också! Jag köpte faktiskt i min vanliga storlek så jag kan ha dom även nu efter graviditeten. Här nedan kommer lite inspiration i form av ett kollage. Klicka på bilderna för att komma till plaggen =)

Haha, förlåt för tusen bilder men jag levde verkligen i tighta klänningar, kjolar och kortare toppar som ni ser =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hej Gabriella,

  Jättebra med tips på kläder! Jag söker just nu efter en långklänning som jag kan ha trots stor gravidmage! Jag vill ha den till en gravidfotografering nu i juni/juli men även på ett dop i början av augusti då jag kommer vara inne i vecka 40 (!) Det mesta misstänker jag blir alldeles för kort tyvärr men jag känner mig mest bekväm i en långklänning nu när jag börjar bli så stor.

  Har du några tips till mig eller förslag på klänningar som du tror kan funka? Gärna om det inte är en jättedyr klänning heller då jag inte vill slänga ut 1000 kronor på ett plagg som jag har någon enstaka gång.

  Håller tummarna för svar! KRAM!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh kan kika om jag hittar några och eventuellt ordna ett kollage 🙂 <3 håll utkik! såå spännande med både dop och bebis <3 kram till dig!

 2. Maria

  Hej jag har lite frågor till dig varför börjar din son så sent på förskola ? ( ovanlig i Sverige att barn börjar så sent ) är det inte synd att han bara är hemma och inte leker med andra barn varje dag + att du måste hitta på saker varje dag för att aktivera han vilket inte alltid är lätt . Den undra jag vad jobba din man med ? Ser atthan alltid är hemma jag menar hur klarar ni er ekonomisk om ni båda är hemma speciellt med allt som ni bygger hela tiden ?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej Maria! Han börjar sent för att jag har arbetat hemifrån sedan han föddes och haft möjligheten att ha honom hemma under tiden. Tycker absolut inte synd om honom för att han inte behöver gå på förskola utan tvärtom. Jag tycker att det är roligt att hitta på saker om dagarna och vi läser, pysslar, sjunger, dansar, leker, ritar, lagar mat, bakar ibland.. Han får vara med på våra vardagliga projekt och saker som vi gör här hemma! Vi träffar ofta vänner med barn och han går på pyttedans för det sociala. Vi gör också dagligen små utflykter till affären, bibliotketet, lekparken, någon 4H-gård.. Det går ingen nöd på honom 🙂 ser ingen anledning att nyttja förskola om det inte behövs och han har ju två engagerade föräldrar hemma som umgås med honom! Vi klarar oss då jag jobbar hemifrån. Min man är föräldraledig just nu men jobbar annars på Vattenfall. Fin dag till dig!

   1. Hilda

    Jag tycker du tänker rätt! Hade jag haft möjlighet hade jag varit hemma så länge som möjligt med min son. Gick själv aldrig på förskola som barn och jag minns det som en värdefull tid med föräldrar och syskon. Plus att man träffade ju andra barn på lekparker osv. Man ska inte skynda in barn på förskola om man har möjlighet att vara hemma. Kompisar och andra barn är inte det viktigaste, det är föräldrarna.

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Tack snälla du! <3 Jag började själv sent på förskola då min mamma var hemma med mig. Håller helt med dig! Så länge man har engagerade föräldrar så klarar man sig. Sen behöver man inte alltid vara 100% sysselsatt heller utan det räcker att bara vara vissa dagar. Kram <3

 3. Alexandra

  Hej. Jag har en fråga. Igår vad jag med när min mor födde. ( Mamma har 4st med min inräknat och min pappa har 2 med mig exkluderad så alla mina syskon och jag är 6st. en lillasyster har jag och 4 lillebröder och detta är första gången jag ser någon föda. Jag är äldst) För att se att barnets hjärta slog osv skruvade de fast något i huvudet på honom. Man fick då korrekta nummer på hur hans hjärta slog osv. Men jag undrar om ni hört talas om det någon gång. Gjorde de så på Jolie också? Det såg fruktansvärt ut när de skruvade ut den och barnet grät dock inte men de blödde ju. Vart väldigt chockad och nästan lite traumatiserad av det faktiskt.

   1. Linn

    Låter som att de hade satt en skalpelektrod. Det gör man för att mäta barnets hjärtljud under en längre tid vid förlossningen, det är absolut ingenting som är farligt för barnet!

   2. Emilia

    Är du verkligen säker på att de ”skruvade”. Ibland sätter det ju elektroder på bebisens huvud, för att lättare hitta hjärtslagen. Tror kanske de såg läskigare och obehagligare ut än vad det egentligen var. Tycker du ska prata med din mamma om detta, om det är något du mår dåligt över nu. Grattis till syskon! 🌸

    1. Kristina

     Fast faktiskt så är skalpelektrod som en pytteliten “skruv” och man sätter fast den genom att snurra den ca 1/2 varv på barnets huvud och den går bara precis under huden på huvudet:) /Barnmorska

 4. Louise i

  Hej Gabriella! Vill först och främst tacka för en super fin blogg och för vilken fin inspiration du är!

  Jag har en liten fråga till dig som jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig med:)
  Jag väntar mitt första barn nu o slutet av juli och min plan är att amma honom i den mån det går (förhoppningsvis på heltid) men har svårt att hitta bra amningsbhar, har du några tips på vad du använder för BHar under aminingsperioden? Vill ha bra stöd och gärna att dom är fina också även fast bekvämligheten såklart är viktigast!

  Tack för svar!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej fina du!! Tack snälla <3 blir så otroligt glad! Jag använder bara vanlig BH men när jag har använt amningsbhar så har jag bara haft från glammom.se! Tycker dom har jättebra amningsbhar där! Och fina dessutom! 🙂 Stor kram <3

 5. Elin

  Jag brukar säga att alla kvinnor är vakra som gravid men du tar fasiken första plats 👌😍 så vacker ❤️

 6. Linnea

  Så fint att du tänker på barnen i första hand och tiden med dom. Att du väljer att vara hemma lite längre än att följa normen och sätta dom på förskola såfort man kan. Vissa har inte möjligheten att vara hemma med barn, men i många fall handlar det om några tusenlappar man har svårt att släppa istället för att spendera mer tid med sina barn.

  Stor eloge till dig!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla du <3 tiden med dom känns så värdefull. Och bara att få ha dom nära hela tiden när dom är så små är guld värt för mig. Kram! <3

  2. Jenny

   Tycker det är tråkigt att du ser det så, föräldrar som sätter sina barn på förskola i en vanlig ålder, vilket är ganska tidigt behöver nödvändigtvis inte sätta barnen i andra hand. Sen om du har fakta på att det i många fall handlar om att man har svårt att släppa några tusenlappar så är det väl en sak men annars anser jag att det är fel att skriva så. Jag vill i allafall tro att barn som går på förskola från 1 år har det minst lika bra som barn som är hemma tills dom är 3. Som sagt, synd att du verkar se det som en negativ norm…

 7. Sara

  Såg att ngn kommenterade att det tar jättelång tid att ladda nästa inlägg och att du tyckte att man då skulle höra av sig till vimedbarn…Jag har samma problem och läser nu bara det senaste inlägget som inte behöver laddas…tråkigt att missa massor av inlägg 😐

 8. Carro

  Hej Gabriella! Har en fråga, du kanske kan skriva om det på bloggen om det är så att fler undrar kanske. Jag har en bebis som är 5 veckor som har sjukaste magknipet, så har tänkt att testa mjölkproteinfritt ett tag! Har det hjälpt för dig? Har du märkt någon skillnad? Skulle du kunna tipsa om hur man underlättar att äta utan mjölk? Tips på maträtter, snacks osv, lite tips och trix.. PS du har en väldigt inspirerande blogg, du är min föräldrar-förebild utan tvekan!

 9. Josefine

  Har förstått att Jason och Fjodor sover i Jasons säng. Hur kommer de sig att F sover där med honom? Kramar

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tror att mannen inte riktigt är redo att släppa taget om sin lilla kille haha 😉 sedan får vi mer plats när vi sover så! Och så kan F hjälpa Jason på toaletten eller att dricka vatten mitt i natten enkelt och smidigt om han behöver det. Kram

Annons
stats