"Jag vill se din mage nu fem månader efter förlossningen" | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

“Jag vill se din mage nu fem månader efter förlossningen”

Fick en helt gräslig kommentar igår kväll. Raderade den direkt som jag alltid gör med kommentarer som vill ont men samtidigt så började jag fundera lite kring det hela. Den som skrev kommentaren menade att jag försöker se smal ut, att jag inte vågar visa mig i bikini eller underkläder nu efter förlossningen för att jag är tjock och att jag borde acceptera mig själv och inse att jag ser ut som jag gör och lägga upp bilder halvnaken på mina sociala kanaler. Att jag borde visa min mage för er nu efter förlossningen. Allt detta var blandat med lite halvfula glåpord också som jag inte behöver gå in mer nära på.. Men ni förstår nog kommentaren på ett ungefär.

Iallafall.. Jag började fundera lite på detta. Jag fick en liknande kommentar (dock utan fula ord och sådana saker) för ett tag sedan som jag besvarade här. Denna person frågade varför jag inte visade så mycket avklädda bilder under min graviditet med Jolie. Hade jag fått bristningar som jag skämdes över eller vaddå? Ja, ni kan ju läsa mitt svar här. 

Jag känner egentligen lite samma sak denna gång. Om jag nu är “tjock” efter förlossningen så spelar det väl ingen roll!? Jag är SÅ less på detta ämne och orkar egentligen knappt skriva om det men känner att jag måste ändå. VARFÖR ska vi diskutera kvinnokroppen? Varför ska vi prata om den så kallade “mammakroppen” och döma, undra och fundera? Vissa får bristningar, andra får lös hud, vissa får hängiga bröst (den kan jag skriva under på), vissa går upp lite mer än andra.. VEM BRYR SIG!? Kan alla bara få vara ifred med sin kropp? Måste kroppen hela tiden vara något man ska försvara, visa upp eller gömma? Livet är så otroligt kort.. Vad som helst kan hända.. Det finns liksom folk som dör i krig och svälter, barn som förlorar livet, cancer, dödsfall, olyckor.. Vem bryr sig om någon annan människas kropp egentligen? Och varför analysera så mycket att man funderar på varför en människa visar sig i bikini eller inte? Sedan visar jag gärna min kropp och mage efter förlossning och graviditet. Jag har gjort det flera gånger förut och gör gärna mer inlägg om det längre fram. Om kroppens återhämtning, hur jag mår, hur allt känns i kroppen..

Min kropp ser inte ut som innan jag fick barn. Jag tror inte att graviditet och amning lämnar NÅGON mammas kropp opåverkad. Vi får alla mer eller mindre förändringar efter att vi burit (och eventuellt ammat) våra barn.. Jag är så otroligt stolt, tacksam och lycklig över min kropp för att den givit mig det finaste i världen. Jag har liksom burit mina ungar, krystat ut dom och sedan ammat dom!? WOW! Jag är imponerad av mig själv och det tycker jag att alla mammor ska vara (oavsett hur man matar eller föder också såklart men detta är alltså vad JAG har gjort).

Sedan förstår jag att man kanske är ledsen eller misstrivs med något på sin kropp. Det hör också till. Men det får man ju inte heller göra för då är man otacksam och dum… Det finns så mycket regler för vad man får tycka och känna.. Hur man ska vara, se ut och må Är så less på detta! Allt är inte svart och vitt.. Man måste få lära känna sin “nya” kropp och acceptera den. Det tar tid för vissa! Vi är alla olika. Jag kan ärligt säga att jag ibland otrivs med mina bröst.. Dom är inte som förut som sagt.. Men det är något jag jobbar med. Minsta lilla hjärnspöke så påminner jag mig själv om vad min kropp har åstadkommit. Och jag påminner också mig själv om vem som faktiskt bestämmer vad som är fint och inte? Varför har man en så tydlig bild av hur man “borde” se ut? Tänk vad vackert det egentligen är att man ser på våra “mammakroppar” att dom varit igenom graviditet och förlossning. Vi är så otroligt starka och man ska aldrig lägga ner minsta stund på att trycka ner sig själv eller sitt utseende. Sedan gör man ju det ändå.. Som sagt, allt är inte svart eller vitt. Men det behöver ju inte späs på av att andra ska tycka och tänka och kommentera ens utseende och kropp. Det är ju tillräckligt med egna känslor och tankar om kroppen kan jag tycka. Och sedan ska andra alltid ha en talan om hur man ska vara, känna, ser ut, tänka.. Åh, det är ett så tungt ämne att ens ta upp bara för att det finns så mycket jag vill skriva. Och jag säger säkert emot mig själv många gånger i min text också. Jag skriver ju att man SKA trivas i sig själv men samtidigt så gör jag ju inte det fullt ut heller.. Men ni förstår nog vad jag menar och vad jag vill komma till. Och jag jobbar som jag också skrev med självacceptans och kärleken till mig själv varje dag. Jag är långt ifrån perfekt.

Jag har börjat träna igen för att jag mår bra av det.. För att jag har kass hållning av amningen och för att jag är svag. Jag vill få lite muskler och känna mig stark igen.. Inte bli flåsig av att gå upp för trappen här hemma, haha.. Jag tycker att man ska tänka om och göra allt för sitt inre istället. Träna och äta hälsosamt för att må bra! Inte för att tappa kilon och leva upp till något visst kroppsideal. Sedan gillar vi såklart alla olika och jag ser inget fel på att vilja gå ner i vikt efter graviditeten heller. Om man känner att det är något som skulle få en att må bra. Man ska göra allt man vill göra men alltid ha i åtanke att ställa sig frågan “VEM gör jag detta för?”.

Nej fy.. Jag tycker egentligen detta ämne är så uttjatat.. Herregud vad mycket värdefull tid vi lägger på att tjata om vår egna och andras kroppar. Fundera inte så mycket! Bestäm dig för att älska DIG och tryck bort alla hjärnspöken som dyker upp i huvudet då och då. För livet är på tok för kort för att slösas åt sådana saker. Jag lovar.

DU är bäst och helt fantastisk. Glöm inte det. Och är du precis som jag en mamma och läser detta så ska du ta åt dig lite extra. WOW vilken superkvinna du är! Vad du har klarat av att skapa och göra med din kropp. Sträck på dig och var så förbaskat stolt över dig själv. Vi tjejer är bäst!

Tänk att i min mage har både Jason och Jolie bott i nio månader var. Det är så himla häftigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lilo

  Jag är lite ambivalent inför allt sånt här. För jag har opererat mig efter graviditeten. Har förstorat + lyft brösten, lagt fillers i läpparna och ska i oktober fettsuga insida lår + lite under rumpan (har en envis fettdepå där som jag hatat sen jag var typ 14, är 28 idag). Jag har ju gjort det för att bli fin för mig själv, men jag vill inte att andra ska må dåligt för att jag ser opåverkad ut av graviditeten. För det är jag ju inte, bara det att jag opererat bort spåren. Himla svårt faktiskt. Var på Ikea och en mamma tittade på mig (som just den dagen var superpiffad) sen på sig själv och såg ledsen ut. Då har jag bara lust att skrika att ”det är fejk, fejk fejk fejk!! Jämför dig inte!!”

 2. Ebba

  Man skulle ju verkligen vilja se den här personen i bikini och underkläder. Eftersom det tydligen är ett måste nu för tiden…..

  GO GABRIELLA. Skit i dessa idioter! Kram!

 3. DIta

  Jag gick upp över 30 kg och blev trött som du på att höra jag är tjock hela tiden men alla glömde att jag blev av med mina extra kg inom ett år , att klaga på en kvinna som är mamma du är tjock är hemsk, men tänk såhär de är bara svartsjuka, för när de tar sig den tiden att skriva elaka saker till dig undrar man vad det är för fel på de, och människor som mår dåliga är elaka de som mår bra är glada:) kram på dig

 4. Mersiha

  Hej Gabriella!
  Du är en vacker kvinna, glöm inte det.
  Tyvärr så har vi för många röttägg som ska tycka om andra kroppar.
  Ingen kvinna ska behöva klä av sig bara för att andra har stora problem med sig självt.
  Det jag kan tycka är så tragiskt är att ni bloggersker är så utsatta av andras spydiga kommentarer.
  Kram på dig vackra du!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla för så fina ord!! Ja, det är hemskt faktiskt.. KRAM tillbaka fina du <3 <3

 5. Nike H

  Usch för vissa människor. Kvinnokroppen ska alltid vara till för andra, att se på och bedöma. Så urless på det. När jag fått mitt andra barn var vi på stranden och de som var med kommenterade att min kropp inte såg ut att ha burit ett barn alldeles nyss. Menat som en komplimang säkert men kändes bara så obehagligt att även mina närmaste spanar in och bedömer .in kropp. Blev inte alls glad utan kände mig bara otrygg. Förstår inte alls varför vi alltid måste bli bedömda för hur vi ser ut. Kan vi inte bara få leva och må bra. Tänk om vissa kunde tänka till innan de skickar elakheter till människor de inte ens känner bara för att såra.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Känner precis samma sak!! <3 Nej men gud 🙁 så himla obehagligt.. förstår verkligen dig.. KRAM <3

 6. Kajsa

  Precis så! Det spelar ingen roll vad man gör eller inte gör för allt är fel… är man själv nöjd eller kämpar man för att få tillbaka dedär magrutorna, osvsett vad kan vi väl peppa varandra istället för att klandra varandra! Så svårt att förstå att vi ska kritisera varandra hela tiden. HEJA oss alla, nöjda som icke nöjda!!!

 7. Sanna

  Gud vilken vidrig kommentar. Ingen kvinna har en skyldighet att visa upp sin kropp! Usch vad förnedrande! Håller helt med dig i det du skriver.

  Men om jag fick önska, skulle jag absolut önska mig ett inlägg där man tar upp kroppens förändringar. Inte att du ska ha med någon bild på dig själv med pilar och skriva om allt missnöje, haha, men att man kan lyfta fram hur fint en graviditet ärprecis som du gör i detta inlägg. Jag skulle tycka det vore kul.

  Blir så ledsen när jag läser att kvinnor blir ledsna när de får bristningar och gråter eller dylikt. Det är inget fel med det. Alla är vackra! Ni har bärt ett barn som älskar er över allt annat! Och den partner ni är med älskar er säkert med eller utan bristningar, hängiga brist eller vad ser än må vara. Alla är vackra!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej men ellerhur! Ja, absolut det skriver jag gärna om. Så håll utkik! 🙂 SÅ sant, kram <3

 8. Maria

  Kan knappt förstå att någon lägger såna kommentarer. Tycker du har en klok och sund inställning till kroppen , vi mammor har gjort det största, häftigaste och mest magiska man kan göra med sin kropp!
  Sen ser jag väl inte varför de prompt vill kräva att du ska klä av dig och visa upp dig halvnaken bara för att du väljer att skriva och dela din vardag? Konstigt att folk har just sådana förväntningar på dig och blir arga när du inte gör det? Nej, njut av din kropp och var glad över allt det fina den har åstadkommit ❤️😊

 9. Jonna

  Vilken idiotisk kommentar!! Så himla bra du skriver, jag håller med fullt ut. Har sån respekt för min kropp sen jag fick barn, shit vad häftigt det är! Och vilken tacksamhet! <3

 10. Mia

  Vill också påminna om att man kan vara mamma eller förälder utan att ha gått igenom en förlossning också och är lika mycket superkvinna för det:)

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jag skrev ju det 🙂 om du läser igen så ser du ju att jag skrev inom parantes att jag bara skriver vad JAG gjort 🙂

 11. Leyla

  Vi är alla fina som vi är! Blev så ledsen när jag läste att du fått sådana här kommentarer, som att du inte har viktigare saker för dig och tänka på än att lägga ut bilder på dig själv efter förlossning. Alltså kan man inte bara få vara? Jag är själv gravid med barn nr 2 och får så otroligt mycket frågor om hur mycket jag gått upp i vikt nu och i jämförelse med första graviditeten, om jag verkligen ska äta så mycket ”gott” som jag gör och om jag inte hade mått bättre om jag hade varit tränad innan så hade jag sluppit foglossning osv. Blir så less på alla dessa kommentarer… Förstår at det känns jobbigt att lägga tid o energi på inlägg som dessa men tack för att du gör det ändå för då känner man sig inte ensam! Kramis 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ååååh vad sjukt och så störande 🙁 förstår dig helt.. 🙁 skit i alla som säger sådant.. Att dom inte skäms!! KRAM <3

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Men åh, det är självklart! Ni orkar ju kommentera så det minsta jag kan göra är att svara <3 kram

 12. Alexzandra

  Jag skulle välja bristningar som täcker hela min mage mot vad min dotter gick igenom sitt första år! Hon hade en 17 cm (i diameter) stor tumör i sin mage, låg på sjukhus och genomgick diverse operationer under en tid. Så ja Gabriella helt rätt, du vet lika som jag att man skulle göra vad som helst för att ens barn inte ska få gå igenom hemska saker under sitt liv.
  Folk som fokuserar på sådant är inte ens värt att lägga sin tid på. Och som du säger livet är för kort….❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Å herregud fina du 🙁 förstår dig helt! Känner precis samma sak.. Hade kunnat göra vad som helst för att Jolie skulle slippa sitt hjärtfel.. <3 du har så rätt och det är exakt den inställningen jag har med, kram

 13. Ingela

  Krippen är fantastisk men rätt tråkig när det gäller samarbete ibland. Få en sladdis vid +40 är inte jätteupplyftande för kroppen om vi säger så…. Jag märker också att jag måste vara mycket mer noga med kosten och träningen för att uppnå resultat. Och då menar jag inte att bli smal. Jag är kurvig och frodig och det vill jag fortsätta vara. Det är bara trist när kurvorna sitter på fel ställen på.min kropp vilket gör det svårt med kläder och att jag inte känner mig fin. Min man älskar varje kärlekshandtag på mig, det vet jag.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår det!! Men du är fantastisk som du är och ska älskar varenda kärlekshandtag på dig lika mycket som din man gör. För du är perfekt! Kram <3

 14. Bloggläsare sedan 2015

  Du är så himla fantastisk Gabriella!!! Tack för att du finns och är den du är, fortsätt med det. Önskar dig och din familj all lycka i världen.❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du!!! <3 kramar finis och hoppas din helg varit fin! Du är också fantastisk

 15. Heidi Arppe

  Hej! Brukar läsa men sällan kommentera bloggar men nu kan jag inte låta bli för ditt inlägg är så bra och viktigt. Alltså folk! 🤯
  Ja, än sen om du väljer att visa mindre av din kropp nu än tidigare? Jag visar också hellre upp en bild på min mage före barn än efter barn men vem har något med det att göra??? Den som skriver dessa kommentarer är förmodligen, tråkigt nog, väldigt missnöjda med sig själva och då skapas lite avundsjuka mot personer som är snygga/vackra/söta/fina osv. Sen händer något som ev rubbar denna bild litegrann( som ex en efter graviditet-mage) och då är dessa personer där DIREKT och hugger. Som att de bara väntat på att få något saftigt att bita i. Blir så trött och känner samtidigt lite ledsamhet över dessa personer. Varför inte bara läsa och bli inspirerad. Det blir jag! Och lite avis för att du får till så himla fina bilder 😊
  Fortsätt som du gör för du gör det bra! 💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ellerhur!! <3 jag har inte tid att fota mig själv halvnaken heller.. + att det känns lite konstigt. Har på något vis växt ifrån det eller vad man ska säga.. 🙂 om du förstår vad jag menar. TACK för så fina ord, du anar inte hur glad jag blir! All kärlek och stor kram <3

 16. Sandra

  FAN vad bra skrivit av dig. Jag fick bristningar på min mage och min kropp är absolut inte densamma som innan jag fick barn. Ammade nästan ett helt år och brösten ser då absolut inte ut som innan! Men jag känner som du, vi bar våra barn, vi krystade ut dem och vi har ammat. Den gåvan är FÅ förunnat. Så varför ska andra lägga sig i, bry sig och en analyser och lägga energi på andras mammakroppar?! Nä fy farao! HEJJA OSSS POWERKVINNOR. Stor kram till dig fina mamma!

 17. Vera

  Hej Gabriella!
  Men du brukar ju tipsa om en viss mammas instagramkonto (kommer inte ihåg namnet och det är väl lika bra det), hon tränar mycket som det ser ut och visar upp för och efterbilder på sin kropp i träningskläder och bh. Hur ser du på det? Blir inte det lite dubbelmoral?
  Hälsningar,
  Vera

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej Vera! Nej, det tycker jag inte. Hon tränar för en stark och välmående kropp och är sjukt grym tycker jag! Vilka resultat hon uppnått både till det inre och det yttre! Anser inte att man inte får ta avklädda bilder utan tvärtom! ALLA får göra precis som dom vill. Men att folk ska ifrågasätta att man visar sig avklädd eller påklädd eller hur man ser ut över huvud taget (tjock, smal, bristningar, lång, kort osv), det är det jag har något emot 🙂 Låt alla bara vara och lägg fokus på något annat! Lite så känner jag. Hoppas du förstår. Stor kram

 18. Jessika

  Jag blir så arg ! Har själv fött barn o väger betydligt mer än vad jag gjorde för 5-8 år sen o JA jag mår super dåligt för de . Bristningar hängande mage . Men so What Finns så mycket annat som är så mkt viktigare .
  Och du Gabriella du är så otroligt vacker så skit i alla elaka kommentarer . 💖

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   SÅ sant!! Det finns så mycket viktigare saker i livet <3 och du är perfekt som du är, jag lovar <3 kramar!!

 19. Tess

  Så jäkla bra skrivet. Precis som du säger vem bryr sig? Jag brukade m dåligt över mitt utseende och gick upp en del under mina graviditeter, började väl gå ner men sen kraschade jag psykiskt och efter skiter jag fullständigt i hur jag ser ut (ursäkta uttrycket). Är också precis som du säger så är livet för kort för att lägga energi på det. Nu vill jag äta det jag tycker om och inte begränsa mig med regler och jag vill röra mig och träna styrka då och då för jag får energi av det.

  Det sitter väl rotat i huvudet att vilja vara smal som innan men jag jobbar på det varje gång jag ser mig i spegeln.

  Helt sjukt förresten att kalla dig tjock för att du inte visat dig halvnaken. Det ser man ju ändå att du INTE är, även om det inte spelat någon roll förstås.

  Som sagt bra skrivet. Svar på tal, verkligen. Det är så fint att du använder din kanal till något som säkert många av dina följare brottas med. Du är grym!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men vem bryr sig om en sådan sak!? DU är perfekt som du är! Njut av dina barn istället. Du är en sådan superkvinna och powermamma!! <3 All kärlek till dig och tack snälla för så fina ord. Glöm aldrig hur fantastisk du är inifrån och ut <3 bort med alla hjärnspöken!

 20. Madeleine

  Håller med ! Så fint skrivit 😍 Du har så bra värderingar ! Måste dock fråga ! Din bröst är så fina å fylliga ! Haha ! Använder du nån bra bh för att få upp dom! Mina hänger till knäna😁🤷‍♀️

 21. Lina

  Jiises, vilket folk det finns nuförtiden. Alltså på riktigt.. Vem I hela fridens namn har nått med din mage att göra eller överhuvudtaget att du ska visa dig med mindre kläder. Jag blir riktigt arg och förbannad att det finns sånt folk.. Aaarg.. 😂 måste skratta åt min reaktion..
  Men jag tycker att du ska inte ens behöva förklaras ett ända dugg, och såna kommentarer ska man radera helt..
  Eller kopiera det + namnet och lägga ut de så alla ser vem idioten bakom såna inlägg är..
  Du är bäst!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   HAHA!! 😉 Ja man blir så irriterad och ibland till och med arg… Folk alltså! KRAM ! Du är också bäst!!

 22. Nataliew

  Jag håller med dig! Varför ska vi antingen visa upp eller gömma. Varför något alls? Jag tycker att det är fint att sociala medier och tidningar börjar fyllas med en verklig bild av hur man ser ut, men jag gillar inte när det blir bar för att motsätta smalhetsen. Jag vill inte ha någon värdering åt något håll. Bara naturligt utan åsikter 🙂
  Sen är det helt sjukt hur man som offentlig person får massa krav på sig att ta upp detta med sin kropp på ”rätt” sätt. Vad har det med ens sociala medier att göra?? Hur man ser ut. Att ni delar med er överhuvudtaget är ju rätt utlämnande så det är klart att vi åskådare ska tacka och bocka för det vi får ta del av och inte ställa massa krav.
  All cred till dig som bemötar allt detta så bra! Jag gillar verkligen din äkta och ärliga ton i bloggen. Kram!

  1. Emma

   Du är så otroligt vacker hur du än ser ut! Väldigt fint och bra skrivet, håller med med 100%!

   Det jag däremot gillade mest vad att du använde ordet ”otrivs”. Älskar att norrländska lyser igenom även i skrift! Du är helt fantastisk!

   Ha en fin kväll underbara vackra du! <3 ta hand om er!

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Men tack snälla du! Haha, vad gulligt 😀 visste inte att det var norrländskt <3 kram och detsamma

  2. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ellerhur!!! Man får väl bestämma själv vad man gör! Håller helt med dig 🙂 alla ser vi olika ut! Kram kram och tack för så fina ord! KÄRLEK <3

 23. O

  Åh.. började gråta av detta inlägget. Trodde aldrig jag skulle få bristningar men sen så dök dom upp i v 35 ändå och har så svårt att acceptera dom, även fast det blir lättare dag för dag.
  Så bra skrivet trots den elaka kommentaren, och verkligen viktigt att ta upp sånt här ibland <3 kram

Annons
stats