Plugga på distans och ha barn hemma? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Plugga på distans och ha barn hemma?

Om Jolie mår bra nu till hösten så funderar jag på att söka in till en utbildning till våren 2019. Jag vet inte riktigt hur jag har tänkt mig men jag tänker att jag kan ge det ett försök och se om jag ens kommer in på det jag vill. Och så får jag ta ställning därifrån. Kommer såklart berätta för er sen vad jag vill göra. Det jag klurar på lite är om det ens är möjligt att studera på heltid (distans med några sammankomster) samtidigt som man har barn hemma? Kommer inte vilja ha Jason på förskolan 8-17 utan kortare dagar + att Jolie kommer att vara hemma med mig ett bra tag till. Jag har en bekant som jag vet studerar på heltid och har små barn (varav en är hemma med henne)! För henne verkar det gå bra.. Har ni erfarenhet? Berätta gärna i så fall! Hade varit intressant att lyckas pussla ihop vardagen och få kombinera vardagen med barnen med plugg. Jag har läst en termin på universitetet direkt efter gymnasiet och vet att det är krävande men vet också att jag har “plugghuvud” och är snabb, effektiv och har disciplin. Så om det är möjligt så hade jag nog klarat det.

Det finns så mycket jag vill göra men mest av allt vill jag spendera tid med barnen. Iallafall medan dom är så små <3 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Jag har pluggat distans (50%) med 2st sammankomster på 5dagar per gång, per termin nu i ett år, samt att jag har en treåring här hemma. Nu går han på dagis eftersom jag även jobbar 70%. Det har faktiskt funkat väldigt bra, med stor hjälp av min man, som gett mig mycket tid för att just sitta i lugn och ro för att plugga. Till hösten är jag mammaledig från jobbet eftersom vi får lillasyster vilken dag som helst, men planerar att fortsätta min distansutbildning även i höst. När det är dags för sammankomsterna så får mannen ta pappaledigt och följa med tillsammans med barnen den veckan, så de iallafall finns nära (har 80mil till
  Sammankomsterna) 🙂 vet ju som sagt inte hur detta kommer att funka i praktiken men jag tycker att man lär ju göra ett försök iallafall! Lycka till hur du än bestämmer dig för att göra 🙂

 2. Amanda

  Alltså, jag tror absolut det är möjligt. Ger man sig fan på det så klarar du det galant! Men för att få ett lite lugnare vardagsliv skulle jag rekommendera att läsa på distans 50% istället för 100%, dvs halvfart. Barn eller inte, så när det gäller distans kan det vara mkt lättare att få vardagen ihop om det ligger på 50%. Däremot om man inte läser på distans går 100% bra tycker jag. Jag har testat båda delarna och tror att om man har bra självdisciplin och räknar med att få sitta uppe och skriva eller plugga till sent inpå natten vissa dagar så är det bara att köra!

 3. Lina

  Jag pluggar till ssk har två barn 2 och 3 år. Det är inga studier som man gör bort under två timmar ett par gånger i veckan utan det är verkligen råplugg 5 dagar i veckan (helger pluggar jag inte eller röda dagar, dem är heliga och jag är ledig med familjen) jag måste ha barnen på dagis 8-16 måndag till fredag med undantag är dem så klart ledig då min man är ledig. Så ibland får dem gå fem dagar, två dagar eller tre, väldigt olika. Jag pluggar distans via Umeå universitet. Det krävs disciplin och att man hittar tiden och att man verkligen sitter och nöter, det går inte att ha barnen hemma under dagarna för man får inget gjort…

 4. Mel

  Jag tror absolut att det går! Men tvärtemot många andra som skrivit här tror jag att det kan vara riktigt stressande. Jag är rätt stresskänslig och har en bebis som inte sover flera timmar dagtid. Så studera skulle bli på kvällar eller helger. Det skulle bli på bekostnad av tid med min partner och tid med familjen. Tiden när din dotter är liten är så kort och även om hon skulle sitta och leka själv är det roligaste kanske att vara i nuet och njuta av henne och inte plugga ha tankarna på annat håll? Du verkar också prioritera tiden med F och den skulle minska. Man behöver inte göra allt samtidigt! Men väljer du att förena plugg med föräldraledighet är det såklart ditt beslut och du kommer fixa det toppen! Ville bara bidra med ett annat perspektiv.

 5. Frida

  Tack för att du tog upp detta ämne! Har själv haft en fundering kring detta fast då gällande heltidsstudier och inte på distans. Jag ska börja min andra termin på universitetet efter sommaren och jag vill verkligen ha barn! Har 3 år kvar av min utbildning och jag känner att det är en lång tid att vänta med barn, men sen vet man ju heller inte om man kan få barn direkt men känner att man kanske iaf kan börja försöka 🙂 Efter att ha läst kommentarerna du fått så känns de som att “klarar andra det, klarar jag det” och om det inte fungerar så får man helt enkelt ta ett studieuppehåll 🙂
  Jag tycker också du ska köra, du har ju så fint stöd av F så jag tror ni kommer lösa det!

  Tack för en sån fin blogg och du är en stor inspiratör. Kram <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår det <3 så duktig du är!! Kommer gå hur bra som helst!! Kärlek <3 och tack för så enormt fina ord!

 6. Jenny

  Nu har ju jag inga barn men jag jobbar på sidan av studierna ca 60% så det kanske kan likställas med att ha barn…? Eller nått! 😉 Hahah nädå, det är såklart inte samma sak. Ville mest bara hoppa in och säga att jag tror det går alldeles utmärkt. Man får vara effektiv bara och ta vara på de lediga stunderna man har. Då är ju Jolie lite äldre också och kanske kan sysselsätta sig själv med någon leksak bredvid dig när du pluggar? Handen på hjärtat, jag tycker inte universitetsstudier är speciellt svårt. Eller alltså, klart det är svårt i perioder men har man intresse för det man pluggar till så är det klart att det går lättare! Jag pluggar 100% och kan helt ärligt säga att jag inte lägger ner 40 timmar i veckan på det. Kanske 20? Och det går toppen för nig iallafall, klarar alla tentor och inlämningar. Jag tror du fixar det! ❤️❤️❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha ellerhur 😉 Så duktig du är!! <3 <3 Ja, det är lite så jag tänker med. Så skönt att känna så!! Jag tyckte också att det var ganska enkelt trots att det krävde en del tid. Jag hade lätt att lära mig och plugga eller vad man ska säga. TACK för peppen bästa du!! KRAM <3<3

  2. S

   Jag pluggade 1år heltid på distans under föräldrarledigheten, otroligt tufft, många sena kvällar. Stora syskonen gick på skolan och dagis 9-14:30. Nu efteråt så skulle jag inte göra om det, hade jag vetat att det skulle bli så här tufft hade jag väntat med att plugga.

 7. Louise

  Jag pluggar till förskollärare på distans 100% och fick mitt första barn nu. Har också 3 bonus varannan vecka alla under 9 år. Har arbetat 75% samtidigt för att slippa csnlån och det har fungerat bra. Fördelen nu när jag är mammaledig är att jag kan ha alla barnen hemma mer, då kan jag studera under tiden de är i skolan 8-14 sen hämta hem dem direkt.

 8. Maiken

  Jag ska vara helt ärlig med dig och säga att jag tror att det är en dålig idé. Det vore en sak om du “bara” hade barnen på heltid, men nu när du dessutom jobbar nästan heltid med bloggen tror jag att det är bäst för dig att koncentrera dig på de två sakerna. Då har du möjlighet att lägga den lediga tiden du får på att återhämta dig själv samt passa upp F mer.

  Kramar!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla du <3 tror lite som du men är ändå sugen! Men ska fundera lite mer och väga för och nackdelar <3 tack för en ärlig åsikt. KRAM

 9. Jasmin

  Jag är en sjuksköterskestudent och min son är 2år. han går på förskola, medans jag är i skolan och pluggar. Det går om man vill! 🙂

 10. M

  Det beror nog först och främst på vad man fått för barn. Om de är lugna och är nöjda att roa sig själva en stund och om de sover något dagtid och sover bra på kvällar och nätter. Annars kan det nog vara tufft. För man måste ju hitta en lucka att faktiskt plugga. Jag hade nog valt att njuta av småbarnstiden och ta plugget när de är lite större alt plugga om pappan är pappaledig 🙂 tror du fixar det du bestämmer dig för! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för dina tankar <3 kanske blir så ändå!! Dom är ju bara så små en gång <3 kramar

 11. Conny

  Jag tycker du tänker rätt! Plugga på distans kräver bra disciplin men det hade du ju så då är det inga problem. Bra schema när du tänker studera lite varje dag och tid att genomföra planen. Ingen tidsoptimistisk, glamoriserande plan funkar.

 12. Linn Forevärn

  Jag studera 100% på distans och är hemma med min dotter på 1år. Hon kommer inte börja förskolan förens jag pluggat färdigt vilket om ett halv år. Det går verkligen super bra, tycker jag. Men man behöver verkligen ja disciplin. Jag är jätte glad att jag gör det nu. Jag är med min dotter hela dagarna, pluggar när hon sover enbart. 🙂 hoppad det går bra för dig, och att du komme in på det du vill. heja❤️

 13. Emma

  Jag har samma plan som du och jag tror det är absolut möjligt och okej. Det är som du säger man får vara disciplinerad och planera sina dagar bra.

 14. Jennie

  Hej. Jag studerar till lärare och födde mitt tredje barn nu i januari 2018. Jag har fortsatt studera 100% hela tiden. Mina två andra barn går på förskolan 3-4 dagar i veckan kl 9-15 och bebisen är med mig. Jag vill ha alla mina barn hemma så mycket som möjligt så de dagar dem äldsta barnen är på förskolan försöker jag plugga så effektiv som det går, med pauser för amning, blöjbyte osv. Jag går endast på de träffar i skolan som är obligatoriska och då har bebisen fått följa med på lektionerna eller fått vara med sin pappa ca 2 timmar. Jag hel ammar men provade 3 gånger när jag hade t.ex. salstenta att pumpa ut mjölk och pappan fick mata med flaska men den har bebisen ratat varje gång. Hur som helst, för mig har det fungerat bra att studera med en bebis hemma. Jag har lätt för att lära mig och pluggar effektivt när de stora barnen är på förskolan. Nackdelen är att jag känner en inre stress över att bebisen måste “sköta sig” de dagar jag pluggar, hinner jag inte det jag tänkt mår jag dåligt över det.. Brukar ta ifatt det på kvällen när alla barn sover o då kan jag släppa det o mår bra igen :). Lite prestationsångest liksom.. Men är trots allt glad över att studera medan jag har småbarn, då det gett mig möjligheten till att ha dom hemma så pass mycket. Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla för att du delade med dig 🙂 grym du är som orkar med!! Och intressant att läsa hur du får ihop allting 🙂 Förstår att du känner så, kommer nog känna likadant om jag inte får ihop det någon dag.. Men du ska veta vilket jättejobb du gör! Fantastiska du! KRAM <3

 15. Susann

  Neej inte börja plugga, barn nummer 3. Du är som gjord för att ha många barn. Plugga kan du göra sen i 40 års åldern 😉

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hoppas på en trea faktiskt 😀 man kan ju alltid pausa plugget med tänker jag <3 men kan inte ta föregivet att det kommer fler bebisar och vänta på det 😉 haha, kram

 16. cass

  Jag säger nej. Vänta. Du har inte bråttom <3 Njut njut njut hemma med din goding. Arbeta och studera kan du göra hela livet. Om det inte känns 100 % rätt såklart att studera, då ska du göra det. Men annars, som jag skrev. Njut av Goa Jolie och bara var 🙌😊

 17. Josefine Randevik

  Hej 🙂 Både jag och maken har pluggat 100% nu under våren med vår 1 1/2 åring utan dagisplats så någon av oss var hemma hela tiden. Det var tufft men det var absolut hanterbart:)
  Kram

 18. Helena

  Jag började jobba 40 % när min son var tre månader och min dotter 5 år. Pluggade även 50 % på universitet då. Hade ingen förskoleplats. Det gick alldeles utmärkt! Allt går om man vill!

 19. Lillajag

  Jag skulle säga att det beror på vad du ska läsa för program/kurser. Vissa kurser jag har läst kunde jag jobba halvtid samtidigt och andra kurser krävde ca 10 h om dagen. Då är jag lärare på universitet nu så jag har också läshuvud. Jag märker även det på mina studenter nu. På en del kurser kan de ta det rätt lugnt och på andra är de väldigt stressade. Men man kan ju alltid prova och se om det funkar eller ej. Fördelen med universitetet är ju att kurserna är rätt korta och de man har klarat har man klarat så känner du att det blev för mkt efter ett par kurser kan du ju fortsätta där du slutade sen när båda barnen går på förskolan.

 20. Jennifer

  Tror det beror helt på vilka förutsättningar man har. Har man “lugna” barn, bra disciplin, har lätt för att lära sig samt har avlastning från sin partner så tror jag inte att det är några problem. Kan vara bra att alltid ha en reservplan för att kunna plugga, typ att partnern kan vabba vid ev. tentor eller så. Vill man så går det oftast, helt klart! Sen får man ju såklart dra sin livssituation och “är det värt det”-tänk i ekvationen. Kram!

 21. B.r

  Jag pluggar 100%, jobbar 100% och har två barn 2 och 4år (dock hjälp av förskola.) Det går bra, periodvis tungt men tänker att det är för en begränsad tid 😊

 22. Madeleine

  Jag studerar till förskollärare och majoriteten av studenterna är ju kvinnor. Jag har själv ingen erfarenhet av att studera med småbarn men det är väldigt många som fått barn under terminerna och det är nog lika många som tar studieuppehåll som inte gör det. Även fast vi studerar heltid så är det mest plugg tid på hemmaplan och man kan vara rätt flexibel med sin tid. Det har gått jättebra för studenterna att ta med sig sina barn på föreläsningar osv 🙂
  Sen beror det ju också på hur man är i sig själv och om det krockar med eventuell prakitk 🙂
  Jag tycker du ska köra på! Och om det inte funkar så kan man ju ta studieuppehåll och återuppta studierna senare 🙂

 23. Sara

  Jag har pluggat ett år nu på distans. Jag har tre barn, 9,5år, 6år och 1,5år. Minstingen har vart hemma med mig helatiden, sonen har gått 15h på fsk och äldsta har gått sina skoltider. Det har gått jätte bra för mig iallafall 🙂 avråder ingen till att göra det! Bästa ja gjort. Mycket tid med barnen får man

 24. Emma

  Hej! Jag pluggar 100% med tvillingar som är 3 år och en 1-åring, Går hur bra som helst! 1-åringen är hemma ännu och kommer börja förskola till hösten, tvillingarna har gått 20h i veckan. Tänker mig att alla barnen får gå ca 25h i veckan när minstingen börjat förskola, måndag-fredag 09-14. Vet att jag kommer klara det, klarar det nu med alla barn hemma så kanske skulle det tom räcka med att dom fortsätter gå 20h/v. Lycka till hur du än gör!

 25. Mikaela

  Jag har studerat på distans, samtidigt som jag jobbat 90-100 %.Har visserligen lite äldre barn än dig.Min erfarenhet är att man blir mer effektiv och planerar bättre.När jag gick i skolan sköt jag ofta upp studierna till sista stund.Nu i vuxen ålder har det varit lättare att planera tiden.Hellre sitta en liten stund varje dag än att sitta med ångest dagarna innan något ska in.Det krävs också att man hjälps åt hemma så att man får tiden till studierna som behövs.Lycka till!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår det! 🙂 låter ju jättebra! Kanske ska prova ändå 🙂 och ja, det är ju viktigt att man är ett team på hemmaplan för att få ihop allt, kram

 26. Nicole

  Jag började plugga 100% på distans när min son var ca 8 månader. Har gått hur bra som helst, blev mycket plugg när han sov middag eller kvällar/nätter. Men det upplägget verkar ju du redan vara van vid 🙂 Efter ett tag började jag jobba extra några kvällar i veckan när mannen slutat jobbet.
  Körde på såhär i ca 1 år, visst att man blir trött & att det tär mycket på en att plugga/jobba/ha barn (som jag antar kommer vara din kombo också med bloggen). Men om man tänker på att det egentligen är en så kort stund i ens liv & vilken investering det är i en själv så blir det värt det & man orkar stå ut 🙂
  Det var jobbigare när jag fortfarande pluggade 100%, fick ett fast jobb jag inte kunde tacka nej till så jobbade även heltid & därför förlorade såå mycket tid med sonen. Så kör på, känner du att det inte funkar för dig så är det så. Då får man ta ett nytt beslut då 🙂 ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh vad duktig du är!! <3 så imponerad av dig!! Och ja, som du säger så är det bara en period i livet <3 tack för att du delade med dig. Stor kram!

 27. Heli

  Go for it! Jag är hemma föräldraledig och studerar på distans. Det är tufft stundtals men verkligen värt det! Jag har även två äldre barn, en som går på förskola och en som ska börja skolan till hösten. Jag ser det som ett perfekt tillfälle att plugga då jag kan ha barnen kortare dagar på förskola och fritids iom att jag själv mer eller mindre styr mina tider..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det förstår jag!! Så underbart att få en utbildning och tid med sina barn <3 låter ju perfekt, kram!

 28. Timmie

  Jag pluggade på distans när dottern var mindre, funkade jätte bra. Pluggade medan hon var på dagis 8.30-13.30. Nu pluggar jag igen och då helt på distans utan några fysiska möten, har både en 1 åring och en 2 åring hemma. Får passa på att plugga och göra uppgifter medan dom sover. När jag sedan ska läsa nästa kurs nästa år kommer jag ha både pojkarna och en bebis, det ska bli spännande, haha 😀

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vad grym du är som orkat göra det!! 🙂 kommer gå så bra <3 stor kram och lycka till med allt <3

 29. Ameli

  För mig har det funkat bra hittills i alla fall. Pluggar heltid på distans och har en snart sex-månaders liten tjej här hemma 😊 det gäller bara att vara lite kreativ och effektiv i sitt pluggande 😅 jag pluggar ofta kvällar/helger när sambon är hemma och kan ta lillan under tiden 👍

 30. Josefin

  Det går absolut! Jag läser till jurist och har pluggat med bebis i snart ett år. Min stora kille (2,5 år) är dock på förskolan. Tror inte jag hade fått mycket gjort om han hade varit hemma.. Men med bebis (nu 9 mån) har det fungerat jättebra. Han sover ofta 2-3 h i ett svep på dagen så där har jag min möjlighet. Men har fått göra det mesta på distans och på egen hand. Tror det hade blivit för jobbigt att behöva ta sig till skolan flera dagar i veckan. Lycka till, du fixar det!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Låter ju hur bra som helst 🙂 <3 Ja, det känns ju lite enklare med en bebis som sover en hel del. Tack snälla du för dina tankar. KRAM

 31. Linnea

  Jag har två barn (3 & 1 år) och jag har nu gjort 2 av 3,5 år på mittuniversitetet! (Distans med träff var fjärde vecka) Nu när minsta var nyfödd har han fått hänga med, sedan har jag tagit hem dottern från förskolan så sista halvåret har jag haft båda hemma samtidigt som jag pluggar. Så det går 😊💪🏻

 32. Simona

  Jag plugga heltid i klassrum med två små (2 och 1 år) det går absolut! Jobbigt men de går. Hade barnen på förskolan 9-15 och var i skolan 2 dagar i veckan.
  Har även läst en extra kurs innan jag började på distans på fem veckor och var helt själv med båda barnen utan förskola. Gick oxå!
  Allt går bara man vill!

 33. Emelie

  Jag har pluggat 165% samtidigt som jag jobbat 60% och haft vår tjej hos dagmamma två dagar i veckan i ca 5 timmar, då för att läsa upp dom betyg jag behövt för att komma in på högskolan. Nu kommer syskon i november och min tanke är att fortsätt plugga heltid på distan samtidigt som jag är föräldraledig, så länge man gör de man ska så ser jag faktiskt bara fördelar med att gör de, mycket mer tid med barnen en när man jobbar ☺️

 34. Julia

  Jag började plugga när yngsta dottern var 1 månad. Jag hade en kandidatexamen sedan tidigare men ville komplettera till lärare. Jag har under perioden med plugg antingen varit 100% f-ledig eller jobbat 86% och jag har endast kunna plugga kvällstid när barnen har somnat. Nu 2,5 år senare är jag färdig lärare och jag njuter av mitt första sommarlov tillsammans med mina barn. Det var kämpigt bitvis men så värt det! Jag har investerat i mig själv.

 35. Jenna

  Jag skulle säga kör på. Du kan ju alltid söka sedan välja att tacka nej till platsen eller att börja o hoppa av om det inte funkar.

 36. Sophia

  Hej,
  Jag är hemma nu med vår dotter på 5 månader och har pluggat heltid på distans sedan februari. Vi har två små till hemma som är 3 och 2 år men de går på förskolan 8-16. Vår 7åring går i förskoleklass och 1an till hösten men hon går 8.10-13.10 . Det funkar väldigt bra för oss. Vissa dagar kan det vara lite svårt om inte vår lilla inte vill sova så mycket på dagarna. ( Hon somnar sent på kvällen sover hela natten och sover helst till 8 på morgonen eller mer) ibland sover hon bara korta stunder. Mina andra barn har varit lite ”lättare” och sov oftast 4-5 timmar på dagarn så jag trodde det skulle vara samma nu med vårt fjärde. Men hon har haft lite magont som liten i börjar, alltid sovit bra men inte varit så nöjd ibland de första veckorna. Hon kräver lite mer än dom andra har gjort när dom var små. Men jag har inställningen att allt ska gå så jag hoppas det. Jag ska plugga 1 år med en månads Apl.
  Tycker absolut du ska satsa på att plugga! Lycka till! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh tack för att du delade med dig 🙂 <3 vad duktig du är!! Beundrar dig. Kram och tack <3

 37. Zoé

  Det går absolut! Jag har pluggat 100% sedan jag fick min äldsta son (fyllde 3 iförrigår) och har nu även en liten plutt på knappt 4 månader. Jag pluggar på universitetet som ligger i staden jag bor i (pluggar alltså inte på distans). Sålänge man kan få “lite hjälp” av någon när man måste iväg till skolan (vilket en del distansutbildningar kräver, dock någon enstaka gång per termin i sådant fall) så går det 🙂

 38. Pernilla

  Jag var gravid med barn nummer två när jag började läsa till socionom och det skiljer knappt två år mellan barnen. Jag lämnade bara äldsta barnet på förskolan 15/h vecka och pluggade oftast på kvällarna när barnen hade lagt sig. Jag tycker inte att det var några problem alls!

 39. Linnéa

  Jag började plugga 100% på distans när sonen var 6 månader. Blev klar när han var 2.5 år. Gick jättebra, handlade bara om prioritering och planering egentligen. När han var 13 mån började han förskola och gick 9-15 mån-tors fram till min sista termin när jag började jobba halvtid och då började han gå heltid på föris. Allt går bara man ger sig tusan på det 🙂

 40. Fanny

  Jag var tillbaka på universitetet när min flicka var 6 veckor liten. Det har gått väldigt bra, men jag har fortfarande blandade känslor kring det. Orsaken till att jag valde att (fortsätta) studera är för att jag hann gå ett år på universitetet innan hon föddes förra sommaren. Sedan ville jag på något sätt bevisa för alla att det går att plugga fast man har en bebis och det är kanske den dummaste orsaken någonsin. Klart att jag är stolt över att jag gick andra året i precis samma takt som mina studiekompisar, men det var nog rätt ofta som man funderade på hur det varit att bara få vara ledig och hemma med min dotter. Allt har ju sina för-och nackdelar och hade det inte funkat hade jag självklart hållit paus i studierna, men det gick så bra så jag körde på! Nu börjar hon förskola 3 dagar i veckan på hösten medan jag skall gå min sista period och till julen är jag förhoppningsvis klar med studierna. På så sätt känns det skönt att jag kämpat, för nu har jag ett helt år till bakom mig och inte framför mig, men jag ser vääääldigt mycket fram emot att få vara 100% ledig med nästa barn 😁 jag vill tro att min flicka fått mer positivt än negativt ur att få sitta med på skolbänken med mig, hon är väldigt van vid andra människor och är väldigt lätt att ta med sig överallt för att hon är så van vid att åka vagn och tåg och bil.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 du får tänka att du investerar i din och din dotters framtid med din utbildning! Förstår det <3 så grym du är!! Beundrar dig <3

 41. Isabelle

  Åh vad kul att du skrev detta!
  Jag är hemma nu med en 2.5 åring och en nyfödd på 1 månad och planerar att söka in till socionom på distans nästa år. Då är de ju lite äldre men är också kluven om det går att ha dem hemma och plugga heltid! Jag har lite att läsa upp på gymnasienivå innan dess men då kommer mannen vara föräldraledig tre dagar i veckan, så hur det blir sen får vi se. Hur som helst, tack för inlägget, ska hålla utkik på dina kommentarer och hoppas jag också kan bli klokare av dem! 🙂

 42. Ida

  Jag pluggar just nu till lärare på distans och jobbar samtidigt på en skola som lärare. Har klarat ett år och visst har det varit tufft ibland, men ändå mycket lättare än jag trodde. Jag har precis som du ett plugghuvud och har lärt mig att plugga effektivt. Skulle uppskatta att jag la ner 2 timmar i veckan första halvåret och nu sista halvåret har det blivit mindre. Har skrivit hemtenta 1 dag i månaden ungefär och sen varit på skolan 1-2 dagar/månad. Har flera i klassen som har barn och även en som är mammaledig och pluggar samtidigt, och det verkar ju funka bra! Lycka till <3

  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår att det är tufft ibland men du verkar ju klara det galant! Blir så imponerad av att läsa det! Kram <3

 43. Moa Edin

  Hej Gabriella!
  Jag studerar på uni och utbildar mig till förskollärare, har gått 3 år av 3,5 så jag är nästan klar. Mina erfarenheter av uni är att det är krävande periodvis!!! Oftast tycker jag att det är rätt lugnt.. Flera dagar per vecka har jag inget plugg att göra! Och så kan det vara nån månad sedan kan det komma två månader där det är mer krävande. Men skulle jag ha barn skulle jag aldrig, oavsett vilken period jag är i, behöva ha barnen mer än 5-6h på föris. Så jag upplever att det är MYCKET “ledig” tid/”hemstudier” och speciellt om du har disciplin och gör bort inlämningar åså i god tid, då jädrar kan du ha mycket tid över.

  Dock så vet jag ju inte vad du tänker studera till, så det beror ju på… Min linje är rätt enkel skulle jag säga. Vill du t.ex. bli läkare tror jag inte att det är lika mycket ledig tid. Så det beror helt på vad du ska plugga.

  Hoppas det hjälpte, ha en fin dag fina du! 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej 🙂 tack för att du delade med dig 🙂 låter ju hur bra som helst!! <3 blir peppad på att bara köra. Ja, det är ju så! Beror nog som du säger lite på vad man ska plugga men tror det jag vill söka är iallafall ganska likt ditt program <3 kram!! Ha en underbar helg <3

 44. Kajsa

  🙋🏻‍♀️ Jag har pluggat 100% samtidigt som jag varit föräldraledig! Jag pluggade till lärare när jag blev gravid, hade då bara en kurs kvar innan examen. Den sista kursen var D-uppsats och när jag skrev den (3 mån) vad min sambo föräldraledig (då hade jag varit ledig ca 3-4 mån så tog ett litet studieuppehåll i början). Sen blev det sommar och sambon hade semester och jag var föräldraledig, men sen när höstterminen kom valde jag att läsa till ett ämne till min behörighet. Pluggade då 45 HP (1,5 termin) på 100% på distans med 4 tvådagarsträffar per termin (alltså 6 träffar totalt á 2 dagar). Under träffarna (som var fre+lör) tog sambon ledigt + hade helg. Jag som redan hade studievana sedan 5 års studier på lärarprogrammet tyckte inte det var några problem. Allt fanns tillgängligt på webben och man kunde själv styra över sina tider. Jag tog csn under denna tiden och sparade därför massor med dagar så jag har kunnat vara hemma länge med dottern. Fråga gärna om det är något mer du undrar, kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla för att du delade med dig! SÅ duktig du är! Jättespännande att läsa hur du fick ihop allt 🙂 KRAM <3

Annons
stats