HOME | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

HOME

En liten husuppdatering. Nu är vi klara med sommarens alla projekt och det känns så skönt. Vi har hunnit: 

– Bygga altan och en liten trapp till den, bygga pergola, få ner spotlights i altanen, inreda utvändigt.

– Bygga veranda på framsidan

– Lasera altanen och verandan

– Måla huset

– Köra bort allt skräp från tomten (det var iiiiinte lite, haha.. Tog en hel dag att få bort allt bråte)

– Kommit i ordning helt invändigt i dom rummen som är “viktigast”. Finns ju alltid saker att göra och pyssla på med men från att ha haft i princip ingenting till att ha skapat ett helt hem är ändå rätt bra jobbat på så kort tid. Vi hade ju i princip inga möbler då vi flyttade in då vi sålde allt innan flytten från vår bostadsrätt.

– Gjort i ordning bra förvaring under trappen och fått upp hyllor och liknande där.

Tankarna nu: 

– Dags att skissa på carport och söka bygglov för den. Vi tänker oss en dubbel carport med förråd.

– Vi velar fortfarande lite mellan att köra gräsmatta nu direkt och få ut jord och frön.. Då kommer den nog upp fint till våren/nästa sommar. Alternativet är att skippa det helt nu och så rullar vi ut gräs nästa sommar. Då har vi en fin gräsmatta direkt.

– Nästa sommar ska vi också börja sätta plattor/sten och skapa en fin framsida till huset. Men det beror lite på om dom hinner asfaltera vägen utanför oss. Vill se hur det kommer att se ut först innan vi drar igång med det.

– Och ja, ni vet ju också att jag ska inreda färdigt alla rum, köpa massor med möbler och smågrejer för att få till resterande rum samt ordna förvaring på vinden =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Vi bygger just nu och har varit inne på rullgräs eftersom det både verkar enklast och går snabbast, men så fick vi tipset av en vän som nyss byggt att testa Turfquick. Är typ som markduk på rulle med gräsfrön i som man bara rullar ut. Själva duken bryts ned och blir till gödning för gräset + att duken hindrar fröna från att blåsa bort/ätas upp av fåglar. Det verkar riktigt enkelt att “så” (eller vad man ska kalla det) och mycket billigare än rullgräs – så det kommer vi att köra på. Så håller vi tummarna att vi blir lika nöjda som vår vän 🙂

 2. Cissi

  Tips, snåla inte på förrådets yta. Tänk cyklar, pulkor, skidor, skridskor, ev utemöbler (dynor), trädgårdsprylar, grill, kanske liten fyrhjuling, moppe tids nog, barnvagn, skrinda, uteleksaker m.m. 😊 Vi har förvisso 4 barn samt lite äldre (de minsta 4år samt 5år) men dubbelgaraget och förrådet hade vi aldrig klarat oss utan 😀

 3. Sara

  Vad jag kommer ihåg från barndomen då vi hade en granne som köpte färdig gräs är att de måste vattnas mycket plus att man inte får gå på gräset. Sen har det varit så torrt detta året att de ställen närheten av mig inte sälja något gräs denna sommaren. Jag har inga erfarenhet med att såå gräs så kan inte hjälpa er där.

  PS vilken grym blogg du har❤️

 4. Gabriella

  Jag är lite nyfiken på varför ni väljer dubbelcarport istället för dubbelgarage? 🙂 Vi håller sj på att bygga och jag ser så mycket framemot att ha ett dubbelgarage sen när vintern kommer 😍 Varm, snö- och isfribil som man bara kör ut😎

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vi har inget behov av garage 🙂 Har pratat med så många som bor i hus och i många fall så används knappt garaget.. Blir mer som ett förvaringsutrymme typ eller ett extra förråd. Ingen av oss är speciellt bilintresserad eller vill “meka” eller liknande och bilen kommer ändå vara under tak om vi har carport så vi slipper ta bort snö från den. Men förstår att garage är underbart! KRAM <3

 5. Ida

  Så själva nu! De är såå värt att inte lägga en förmögenhet och ändå få en jätte fin gräsmatta. Vi sådde sent förra året och de hann precis komma upp och höll sig fint under snön till våren kom då va allt redan klart och man slapp tänka på de😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Har hört både bra och dåligt om att göra så och är så orolig för att det inte ska ta sig.. 🙁 men vi får se hur vi gör och om vi vågar chansa nu! Kram

 6. Johanna

  Hej Gabriella! Tack för en bra blogg!
  Har en fråga om er bänkskiva i köket. Vi ska göra om i vårt kök och har funderat på vit bänkskiva precis som ni. Är ni nöjda med den och har den hållit sig fin? Var är den köpt? Minns du om den har nåt särskilt namn/nyans/material?
  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej <3 Tack för fina ord! Vi har laminat och den är lite tjockare än vanligt. Allt är köpt via HTH så minns inte exakt men kolla med dom 🙂 Tycker den har hållit jättebra och är fin fortfarande. Vi är dock noga med att torka bort fläckar direkt (som är typ röda och gula) så att det inte "fräter in" och inte går att få bort sen 🙂 Så det är väl en liten nackdel att man måste vara snabb med just det. Men det funkar och vi är nöjda, kram!

 7. Fyrbarnsmamma

  Oj, vad mycket ni har hunnit!

  Sätt inte gräs nu, är mitt tips, eftersom det är bevattningsförbud. Om det blir en torr höst också, kommer troligen inte gräset att gro. Vi väntar till våren av den anledningen.

  1. Helena

   Jag vill bara poängtera att det heter så gräs. Men nu är den bästa tiden att så gräsmatta. Man får hjälp av fukten på natten vilket gör att gräset kan gro. Det spelar ingen roll att det är bevattningsförbud. Du kommer inte behöva stödvattna. Sår man mitt i sommaren, ja då behöver man garantera vattna.
   Att köpa gräsmatta på rulle är smidigt men dyrt! Så kan man tänka dig att lägga en dags arbete så tycker jag absolut att ni ska så!
   // Trädgårdsanläggaren

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vi får se 😀 vi ska se hur dom ser ut nästa år så får vi ta ett beslut då tänkte vi! antingen blir dom samma nyans som verandan eller vita 🙂 kram <3

Annons
stats