Frågor och svar | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar

Ammar du fortfarande? Kan du berätta om Jolies matrutiner?

JAAA! =) Jolie ammar mest fortfarande fast hon äter mycket mat och annat med nu.. Dock inga bitar. Ger bara puré.. Men ska försöka komma igång inom det närmsta med att våga ge små bitar av saker med. Har ni tips på vad man kan ge som första små bitar? Minns knappt vad vi gav till Jason till en början.. Hon har ju fått smaka majskrok och rån men inget annat “tuggbart”. Kan göra ett eget inlägg om hennes matintag nu framöver.

Kan du inte berätta hur inskolningen har varit?

F har ju tagit hela inskolningen då det varit känsligt för mig att ta det. Och Jason känner ju av när jag är ledsen, orolig, stressad.. Så det kändes bäst att pappa var på plats som är trygg och lugn. Förra veckan ville Jason ha med pappa hela tiden men han kunde gå iväg kortare stunder. Efter en stund började han dock söka efter sin pappa och då kom han tillbaka igen. Och sådär höll dom på lite i taget varje dag. Sedan blev F sjuk i fredags och jag tog inskolningen och hade med mig Jolie. Tyckte att det var jättejobbigt vilket nog Jason kände av då han var lite mer låg än vad han brukar vara när F är med. Han var mammig och ville helst hålla i mitt ben hela tiden. Och när han inte höll i mig så ville han ha med mig överallt. Sedan var vi ju sjuka hela familjen hela helgen…Igår var han på plats igen och gud så bra det hade gått! F var så glad över hur taggad han varit hela tiden och hur roligt han hade haft. Idag ska han äta lunch där för första gången och bli lämnad en längre stund. Vi får se hur det går men jag håller tummarna för att det ska gå jättebra. Vi stressar inte på utan tar allt i hans takt och skyndar långsamt =)

Vad använder du för smink till vardags? 

Kan göra ett inlägg om det nu i dagarna. Jag håller på att byta ut mitt smink mot lite “bättre alternativ” och har bland annat köpt lite från IDUN. Ska visa er!

När är nästa hjärtkontroll för Jolie? 

I oktober är den. Är så otroligt rädd och nervös.. Och det finns en läkare som jag tycker ger så dåligt bemötande hela tiden och jag gråter alltid floder efter att ha varit hos just den läkaren.. Vet inte varför men vi har verkligen ingen personkemi och hen uttrycker sig på ett vis som gör mig ledsen. Kan man be om att få någon annan? Vi har ju fått träffa många som är helt underbara också och som får mig att le när det känns som jobbigast med lugnande ord. Nej huva.. Gruvar mig verkligen för att det ska vara just denna läkare som ska göra ultraljudet i höst.. Så ska det väl ändå inte kännas?

Vad var det för serie ni eventuellt skulle vara med i? Hur blev det med det? 

Det var unga mammor som jag kom i kontakt med. Men känner ändå att det blir för nära inpå då jag vill välja själv hur mycket jag ska visa av mina barn. Jag har ganska tydliga gränser för hur dom ska exponeras i både bild och videoformat och det hade känts för exponerande. Är så mån om deras integritet och små egenheter.. Men det hade ju ändå varit roligt såklart trots att det inte blir av nu.

Vad stör du dig mest på hos F? 

Att han är glömsk! Och han stör sig mest på att jag är tjatig. Och jag är tjatig för att han är just glömsk 😉

Kan du inte skriva mer om kroppen efter förlossningen? 

Vad vill ni veta? Berätta gärna så skriver jag ett inlägg om det! =)

Gravid i vecka 14 med Jolie i magen =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Vi hade bytte BVC till våran äldsta son även om det innebar 4 extra mil per enkel väg. Vi blev mer oroliga efter ett besök där än innan och tillslut rann bägaren över då jag via telefon berättade om hans benvärk på natten (som blivit värre) men att det kunde bero på att han varit väldigt aktiv så han hade fått flera blåmärken på förskolan. Hon trodde det var öroninflammation (pga att han grät av smärta på natten) så vi fick komma dit. Sen så kommer hon in efter att ha pratat med läkare och så hade dom bokat tid för blodstatus för att ”bevisa” för mig att han inte hade cancer.. vart fick dom det ifrån? Varken hon eller läkaren jobbar kvar nu så bebisen kommer att få gå BVC där,

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men guuuud 🙁 förstår att ni ville byta! Finns ju en del knepiga människor inom vården tyvärr.. Man får stå på sig och försöka hitta någon som man har förtroende för och som känns bra, kram

 2. Josefine

  Är ingen frekvent läsare så har säkert missat men hur kommer det sig att Jason börjar förskolan nu? Du får rätta mig om jag har fel men har för mig att jag läst att ni är hemma nämligen. Har ni fått mkt kritik för att ni haft honom hemma länge? Har själv varit hemma länge med barnen (är 31 och äldsta barnet är 5 och fortf hemma). Alla har ju olika utrymmen och intressen inom familjen men jag fick uppfattningen av att ni också är normbrytande på vissa plan. Det finns ju hur mkt internationell forskning som helst kring korrelationen barns mentala hälsa och lång hemmavaro och jag har inbillat mig att ni också utövar nära föräldraskap i relation till era barn. Känner du för att dela nedrig får du jättegärna göra det. Och behöver du inspiration och tios finns Hemmaföräldrars Nätverk på fb, de är ovärderliga för mångas oss som prioriterar mer tid med barnen när de är små. Allt gott! Mvh, Josefine

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vill du verkligen väl med din kommentar? 🙂 det är väl upp till varje familj om och när barnen ska börja på förskola. Kan svara dig i en egen kommentar.

 3. Therese

  Byta läkare bara ring och få byta 🙂
  Det ska kännas bra med den läkare man får annars blir det bara än extra oro.
  Fick en läkare en gång till min äldste (hjärtebarn) alla träffa sa hen var toppen och tänkte gud vad bra hen gav mig bara kalla kårar och onödig oro ringde byta till annan fick då den många tyckte mindre om och aldrig haft bättre läkare har än till sonen så trivs ni inte bara byta för viktigt ni trivs med läkaren och känner det är rätt 🙂

 4. Maria

  Vad roligt att introducera mat! Hon är så söt Jolie 😍 Min dotter är 10 månader och älskar att plocka med mat skälv. Vi började med banan som vi skar i lite mindre bitar, sen älskar hon apelsin, clementin och grapefrukt. Där får hon självklart bara fruktkött så det blir lite jobb att få till bitarna. Men det är också sånt som nästan inte går att sätta i halsen ☺️

 5. A

  Du, jag är sjuksköterska och mamma. Såklart byter ni läkare om ni vill! Säg till om det redan nu. Behövs inga långa utlägg/utsöker utan säg åt den (troligen ssk på mottagningen du ringer) att ni vill byta för det känns inte bra. Det räcker. Jag, eller min son, fick sååå dåligt bemötande av en tandläkare så jag gick via receptionen på vägen hem, sa som det var att bemötandet var så tråkigt så vi ska ha en annan tandläkare i fortsättningen. Jag sa snällt men tydligt. Ingen ifrågasatte utan vi fick en ny jättebra! Det här är så viktigt för er så därför viktigt att det känns och ÄR rätt! Du som mamma har den rätten till ditt barn. All lycka till❤️❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   TACK!! <3 ja, det ska ju vara så att man trivs med vården och man ska VILJA åka dit och inte tvärtom.. KRAM <3

   1. Hanna W

    Jag skulle också ringt till avdelningen innan och bett om att få någon av de som du/ni tycker är bra och tydligt säga att ni inte vill ha ”namn”. På en sån här jobbig grej behöver ni någon som ni matchar med så det kan bli liiite lättare. Sjuksköterskan ni pratar med kommer inte säga det till läkaren så tänk mer på era känslor än hens. Lycka till, håller tummarna för er ❤️

 6. anonym..

  Hej fina du. Vill börja med att säga att jag absolut älskar din blogg. Du verkar vara en så otroligt fin, klok och underbar person, mamma samt partner,
  Nu till mitt dilemma.. Jag är en tjej på 18 år som nyss tagit studenten och som nu ska plugga vidare för att sedan en dag få bli barnmorska!! Sedan jag skaffade pojkvän har jag varit super noga med att ta mina p-piller varje dag, ungefär samma tidpunkt. Har alltid velat vara en ung mamma då barn är det absolut bästa som finns och längtan blev inte mindre efter min storebror fick bebis. Min pojkvän är precis som jag, väldigt barnkär och vill också ha barn i en ung ålder (han är 19 år), men vill precis som jag vänta några år iallafall för att kanske bli lite mer “mogen”. Nu till mitt problem, igår morse tog jag ett graviditetstest som visade positivt och jag blev chockad men självklart lycklig. Frågade min pojkvän på skämt “vad hade du gjort om jag blivit gravid nu?” och hans svar var “bett dig göra abort eller lämnat dig”, fullt seriös. Kändes som ett slag i magen och har mått fruktansvärt dåligt sen dess. Jag vet att jag kommer kunna ta hand om mitt barn och ge den en bra uppväxt då jag har bra med pengar, bor i en 3:a (med min kille) samt är så himla barnkär, men känns så himla orättvist mot barnet att låta den växa upp utan sin pappa. Är själv uppväxt med en pappa som misshandlade mig både psykiskt och fysiskt samt missbrukade både alkohol och droger och jag vet hur jävligt det känns att växa upp utan sin pappa av just den anledningen, att han helt enkelt valde bort mig.
  Så till min fråga. Vet att du blev mamma som ung och undrar mest hur du hade tänkt om F gett dig samma ultimatum… Vet inte vad jag ska ta mig till, kommer aldrig komma över det om jag gör abort men känns samtidigt så himla orättvist mot mitt barn då jag vill att denne ska få dom allra bästa möjligheterna som finns och speciellt sin pappa…
  Förlåt för världens längsta text… känner mig så fruktansvärt ensam och vet inte vad jag ska ta mig till…

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Alltså förlåt men min första tanke är FYFAN VILKET SVIN!! Usch! Hur kan man säga en sådan sak? Jag hade skällt ut honom om jag ens någonsin hade fått höra något liknande.. FY! Tycker du ska säga som det är, ge honom en utskällning för det han sa tidigare och säga att han kan dra åt helvete eller ta sitt ansvar. Tycker inte att du ska känna att ditt barn kommer att växa upp utan pappa för har han minsta vett i huvudet och älskar dig så kommer han att acceptera situationen och göra det han borde i denna situation. Du ska inte göra något alls som du inte vill så känner du att du inte kommer att kunna leva med att göra en abort eller helt enkelt vill behålla barnet så SKA du det. Det är DU som bestämmer och ingen annan. Stå på dig! Man ångrar aldrig ett barn men man kan älta en abort hela livet om man gör den mot sin vilja. ALLT löser sig alltid! Oavsett hur tufft det känns här och nu. Följ ditt hjärta och om han väljer att lämna dig så är han ändå ingenting att ha och då var det ju lika bra att det hände. DU ÄR BÄST!! Skickar tusen styrkekramar och allt kommer bli bra!! Ett barn kan ha det bästa livet oavsett en eller två föräldrar. Jag LOVAR!! <3 Tänker på dig och berätta gärna hur det går längs vägen<3

   1. anonym..

    Pratade med min kille nu ikväll, efter jag såg ditt fina svar. Berättade att jag inte skulle kunna leva med mig själv och att jag inte skulle kunna vara tillsammans med honom heller ifall han pressar mig till ett sådant beslut, för i slutändan är det ju faktiskt min kropp… var även noga med att förklara att jag absolut aldrig skulle tvinga på honom ett barn eftersom det är en så himla stor, men helt fantastisk grej. Sa även att jag respekterar om han inte vill vara med på denna underbara “resa”, men att jag kommer behålla det, med eller utan honom. Han kramade om mig och förklarade att han inte visste om att jag var gravid på riktigt och innan beskedet så trodde han att han verkligen inte var redo för barn än, men nu när han insåg att det var på riktigt så började han gråta och be om ursäkt. Han sa även att han aldrig någonsin skulle lämna mig och att vi ska gå igenom detta tillsammans. Känner att mitt liv fick en väldigt snabb vändning och jag är så himla lycklig. Vi ska bli föräldrar <3
    Och tack så himla mycket för dina fina, kloka ord. Fina du, jag hoppas att jag iallafall blir en hälften så bra mamma som du är! Du är en riktig förebild, både du och F. Så otroligt fina mot både varandra, era två fina barn samt alla läsare. Kram och återigen tusen tack för ditt fina svar <3

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     SÅÅÅÅ UNDERBART ATT HÖRA!!!! Ååååh sitter med tårar i ögonen <3 <3 allt kommer gå så bra för er och dig!! Ni kommer att klara detta som ett team och få den finaste lilla gåvan i världen. All kärlek till er och tack för så fina ord. <3 Allt kommer gå SÅ bra! Lova att uppdatera om läget nu framöver 🙂 tänker på er. Ha en underbar helg och stor kram!!

 7. Rebecka

  Du har alltid rätt att be om en annan läkare men gör då det i tid så ni slipper vänta ännu längre fram tills undersökningen!

 8. Rebecca

  Jag föddes också med hjärtfel. Min läkare jag hade först gav aldrig några ordentliga svar på något och framförallt mamma mådde väldigt dåligt av det. Så de bytte och den läkaren jag fick var så himla bra och empatisk. Så henne hade jag tills jag fyllde 18 och fick flytta till en s.k guch mottagning! 🙂

 9. Linnea

  Vad roligt att det går bra för Jason på förskolan!! Nu när han ska börja äta lunch på förskolan, kommer han att få äta kött/fisk m.m. eller kommer ni välja veg till honom? 😊

 10. Madeleine

  Härligt att du normaliserar pronomenet hen! Härligt att det gick så bra för Jason på förskolan! Hur tänker ni med Jolie, när är planen för henne att börja fsk? Intressant att höra hur det går 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hon kommer vara hemma länge 🙂 tre år eller mer tänker jag! Men vi får väl se.. Hon är ju ett hjärtebarn så vi anpassar oss efter det och ser hur det går längs vägen, kram

 11. Veronica

  Klart du skall be NUS om att slippa den läkaren. Det är ju viktigast att ni går därifrån och känner det bra än att fokus hamnar på annat än Jolie och er familjs välbefinnande. KRAM

 12. Stockholmsjenna

  Klart du kan be om att byta hjärtläkare ❤️ Det ska kännas bra och tryggt när man är där. Jag har bytt läkare förut till mitt hjärtebarn, men då har det varit pga. förtroende skäl.

 13. M

  Du ska definitivt byta läkare om du inte trivs med han,
  När jag skulle föda barn fick jag gå till en bm på bb innan för jag hade lite trauman från första förlossningen 😂 och då sa hon. ”känner du minsta obehag av bm som ska hjälpa dig med fl så byt” Du har all rätt att byta!
  Så ring o kräv att du ska byta!

  Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha ååh förstår! Så glad jag blir <3 Älskar ju programmet själv men känns så exponerande.. KRAM <3

 14. Ccee

  Sprack du under förlossningen? Har du känt dig mer ”uttöjd? Och hur var det med blödningar osv efter? Du är underbar! Sluta aldrig blogga / instagramma. Kram ❤️❤️

 15. Elin mamma till Freja

  Vi håller också på med inskolning, vi tar det sakta som er då jag har sådan ångest över det. Jag har verkligen fasat för att Freja ska börja förskola.. Dock verkar det gå bra, men vi har inte provat lämna ännu. Gruvar mig så mycket för det.. Grät SÅ mycket kvällen innan vi skulle dit första gången.

 16. Amanda

  Vi gav typ brödbitar, pasta, köttbullar (allt i små bitar)och lite mer mjuk och lättuggad mat i början!

  Ni kan absolut säga att ni inte vill träffa den läkaren du skriver om! Man har full rätt att byta om det inte känns bra.

Annons
stats