Barnsäkra hemmet med Trygg-Hansa | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Barnsäkra hemmet med Trygg-Hansa

Inlägget är i ett annonssamarbete med Trygg-Hansa

Förra veckan så var Trygg Hansas barnexpert Alexandra Gahnström här och barnsäkrade vårt hem. Alexandra är så otroligt härlig och vi har ju träffats flera gånger förr. Hon barnsäkrade även lägenheten som vi bodde i när Jason var bebis för ett par år sedan. Vi konstaterade iallafall att nybyggda hus är väldigt “barnsäkra” i sig själva. Fönster och eluttag är säkrare än när man byggde förr.

Men ja.. Med andra ord så var vårt hem väldigt säkert. Däremot så pratade vi lite kring braskaminen då vi inte har något skydd runt den. Så det ska vi helt klart skaffa. Vi har knappt använt kaminen ännu men det lär ju bli en del nu i vinter. Så skydd känns som ett måste!

Vi pratade också lite om trappgrindar. Vi har precis skaffat oss en grind på övervåningen men ska göra det även på nedre plan. Trots att man försöker ha uppsikt konstant så går det ju så fort om olyckan väl är framme. Och det känns så onödigt att riskera något.

Jason kan ju gå i trappen och har stenkoll på hur man använder vår grind dessutom, haha! Men det är ju viktigt för lilla Jolies skull att vi har grindar då hon är så otroligt snabb på att ta sig fram nu.

Något annat som Alexandra lyfte är att vi har våra rengöringsmedel (diskmedel, disktabletter och rengöringsspray) i köket i en låda rätt så långt ner. Detta ska vi flytta upp så fort som möjligt! Detsamma gällde våra medel i tvättstugan. Där la vi dock märke till att vi faktiskt har en nyckel och ett lås till skåpet. SÅ bra! Så nu ska vi hålla det låst hela tiden så att barnen inte råkar få i sig något farligt.

Saker att tänka på för att göra hemmet mer barnsäkert: 

– Förvara mediciner och kemikalier inlåst. Gärna högt upp där barnet inte kommer åt! Lämna inte heller din väska i hallen när du kommer hem (detta är ju lätt hänt!). Häng upp den eller ställ den på en högre höjd! Barnet kan lätt komma åt det du har där i, ex. alvedon, smink etc.

– Ha brandvarnare och brandsläckare hemma. Även brandfilt är bra att ha hemma.

– Installera trappgrind om ni har trappor!

– Sladdar kan vara farliga! Så tänk på att plocka undan sladdar i största möjliga mån.

– Det finns klämskydd för dörrar, och ugnsskydd för varma ugnar. Det finns petskydd för eluttag och det finns låd/skåpspärrar som man kan använda till exempelvis kökslådorna. Det finns också skydd för vassa kanter.

Jag och Alexandra pratade också lite om säkerheten nu när julen närmar sig och man tänder mer ljus hemma. Nu vid jul ska man också tänka extra mycket på sladdar då man ofta har mycket lampor och belysning framme. Ha även uppsikt över tändstickor och levande ljus. En olycka är framme så snabbt!

Tack till Alexandra som kom till oss och såg till att vårt hem är säkrat för våra små. Ni kan läsa mer här om barnsäkerhet och om hur man kan förebygga olycksfall i vardagen. Trygg-Hansa erbjuder också en rad av olika försäkringar och är en mycket trygg försäkringspartner som jag genuint vill tipsa om.

Inlägget är i ett annonssamarbete med Trygg-Hansa

Advertisement

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Ni har det verkligen så fint! Vore kul att se planlösning om ni vill dela med er av den och lite vad ni valt att använda dem olika rummen till 😊😊♥️ Vi kikar också på att bygga nytt men det är ju så svårt att veta hur man vill ha det.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men vad du är snäll! TACK <3 det finns bilder på planlösning och allt annat under kategorin "Vårt drömhus" 🙂 så kika där! Kram kram <3

 2. Anna

  Nyfiken fråga! Fick ni godkänt på slutsamrådet med kommunen trots att ni inte har trappgrindar både uppe och nere?
  Vi har precis byggt hus och kommunen hade som krav att vi skulle ha grindar eftersom vi har barn. Vi hade inte fått flytta in annars 😅

 3. Timmie

  Har kollat på liknande grind för vår trapp. Var har ni köpt eran? Kan man öppna/stänga den med en hand? Kommer ha en till liten snart och vill inte behöva hålla på och behöva lägga ner bebisen hela tiden för att kunna komma igenom grinden, haha 😛

  1. Emma

   Har två likadana grindar och säger också nej till att öppna/stänga med en hand. Att öppna funkar men då låter den fruktansvärt illa om man inte använder båda händerna. Stänga är i stort sett omöjligt med en hand tycker jag 🙈
   Snygga och praktiska då de inte tar nån plats om man vill ha den öppen. Men inte speciellt användarvänliga tyvärr.

Annons
stats