Konstiga frågor del tre | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Konstiga frågor del tre

Blev så mycket konstiga frågor så jag kör ett tredje och sista inlägg med dessa ikväll. Hoppas att dom har varit uppskattade och att ni kanske har fått lära känna mig ännu lite djupare. Kram på er fina och ha en underbar kväll!

Tror du på Gud? 

Jag vet faktiskt inte.. Jag tror på att det finns något som är “större än oss” men vad vet jag inte. Men någon form av högre makter tror jag på.

Hur ofta har ni sex? 

Någon/några gånger i veckor. Nu på senaste har vi dock varit i en svacka och det har inte blivit lika ofta. Mycket på grund av trötthet, sjukt mycket att göra och barn som inte vill sova om kvällarna.

Skulle du kunna tänka dig att bo i Stockholm? 

Nej, typ inte. Om jag inte hade barn så JA! Men nu när jag har barnen vill jag bo så lugnt och tryggt som möjligt. Vi känner ju till Umeå som stad, vet om alla gator, känner till alla skolor. Det känns tryggt och bra. Och så är det en bra familjestad. Lagom stort och det finns lite att göra men man kan samtidigt ta sig överallt med cykel och buss.

Vad är det jobbigaste med att vara hemma med två barn? 

Att känna sig otillräcklig. Det är tufft! När båda vill ha 100% av en men man bara kan ge dom 50.. Då känner man sig inte alltid som världens bästa mamma. Men så länge man gör sitt bästa så kan man ju inte göra mer. Försöker intala mig själv det när jag känner mig som sämst.

Känns ditt jobb meningsfullt?

Ja och nej. Kanske inte så meningsfullt mot samhället. Hade kanske känt mig mer meningsfull om jag var lärare, inom vården, på förskola.. Men samtidigt så är det meningsfullt för mina barn och då är det på något vis extremt meningsfullt för mig. Jag har möjlighet att ge dom mer av mig och min tid än om jag hade haft ett “vanligt” jobb och därför värderar jag det till skyarna här och nu när dom är så små. Det är tid jag inte får tillbaka sen. Och samtidigt så vet jag också att jag påverkar många unga människor och människor över huvud taget. Det gör nog alla som är stora inom sociala medier. Så jag försöker dela lite djupare tankar gällande ex. Jolies hjärtfel som kanske kan hjälpa andra föräldrar i samma sits.. Försöker dela mina åsikter och öppna upp om andra viktiga ämnen då och då också. Och jag tror att det gör skillnad ändå för många då jag får otroligt mycket kommentarer och mail om hur jag fått andra att må och känna, våga agera i olika situationer. Så jag hoppas ändå att det jag gör och inläggen jag skriver kanske gör någons liv lite bättre, lättare, hjälper någon till att älska sig själv mer, känna sig mindre ensam genom något jobbigt eller vad det nu kan vara.. =)

När visste du att det var F du skulle skaffa barn med och få familj med?

Typ direkt! Tror nog aldrig att jag tvekade på det utan det känns bara så rätt och naturligt med honom. Vi har samma mål i livet och samma värderingar och vår kärlek är verkligen något speciellt. Finns ingen som honom.

Klimatkompenserar ni för alla resor ni gör? 

Jag tycker inte att vi reser speciellt ofta.. Många så kallade “influensers” reser ju extremt mycket mer än vad vi gör.. Men ja, vi reser ju någon gång per år iallafall! Vi äter vegetariskt, källsorterar, försöker promenera istället för att ta bilen, tvättar och diskar inte halvfulla maskiner utan fyller ordentligt.. Men klart vi borde ha kunnat göra mer! Shoppar onödigt mycket (slänger dock aldrig saker utan skänker och säljer jämt) och åker mycket bil.. Gillar att konsumera över huvud taget. ibland får jag dock panik över det och vill bara sluta med en gång. Så läskigt med alla klimatförändringar.. Men med små steg så får man försöka sig på att bli bättre genom hela livet. Jag är långt ifrån perfekt men är villig att förändra mig och försöka dra mitt strå till stacken.

Hur kändes förlossningarna? Hade du smärtlindring?

Den värsta smärtan jag har upplevt någonsin i hela mitt liv. En sådan fruktansvärt smärta som gjorde att jag typ ville fly ut ur min kropp. Bara ställa mig upp och gå och säga tack och hej.. Men det gick ju inte riktigt. Hade bara lustgas med båda barnen.

Leva i 1000 år i rad eller i 100 år 10 gånger? 

Det sistnämnda alternativet =)

Hur lång tid tog det innan du fick mycket följare på instagram? 

Något år typ. Och så har det jobbat sig uppåt år efter år. 2015 smällde det till och jag gick från typ 35.000 följare till 170.000 =)

Pinsammaste som hänt dig? 

Tror det var när jag skulle skicka en bild på en kille jag hade en liten crush på till min kompis och råkade skicka den till honom istället. Dog lite!

Brukar du ta pengar från sparkontot till saker du “villhöver”?

Ja, alltid, haha! “Jag ska bara köpa det här och sen aldrig mer ta härifrån…” =) Men brukar inte handla om stora summor för det mesta.

Hur var din pubertet och tonårstid? 

Jobbig. Kämpade med att hitta mig själv, bodde i fosterfamilj, hade finnar och mens och allt det där som hör till som man tycker är jobbigt då.. Ja, det var en tuff tid för mig. Men jag hade inte stått där jag står nu utan den tiden och alla lärdomar som den gav mig. Så på något vis är jag tacksam över att jag hade det rätt jobbigt då.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Förstår inte hur dina frågor kommer under kategorin ”konstiga” frågor. Är väl helt normala frågor som man ofta får på frågestunder osv haha

 2. Familjehemssekreterare

  Hej Gabriella! Jag såsom många skriver hade ingen aning om att du bott i familjehem. Jag arbetar med familjehemsplacerade barn och jag tycker verkligen att det är så fint av dig att dela med dig av din historia även om du inte går in på detaljer. De barn som är placerade av olika anledningar behöver förebilder som du. De behöver få veta att det kan bli bra, även om det är så jobbigt i den situation de är i nu. Familjehemsplacerade barn och deras perspektiv och erfarenheter får alldeles för lite utrymme i vårt samhälle och ändå är de barnen vår framtid. Tack för att du nämner detta i din blogg och för att du inger hopp! Stor kram till dig och din familj!

 3. Elin

  Tack för att du delar med dig av ditt liv 🙂
  En fråga angående dina förlossningar.. Varför tog du inte epidural?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men vad fint skrivet, tack 🙂 ville föda så “naturligt” som möjligt. Det kändes rätt för mig. Men alla är olika så anser inte att det finns några rätt eller fel, kram <3

  1. Johanna

   Måste bara kommentera. Har också bott i fosterfamilj och nu när du skrev att du också gjort det så kändes det ”skönt” på något sätt. Att även om det var en fruktansvärd tid så är du ett levande bevis på att allt kan bli så himla bra och fint! Tack för att du delade med dig! Verkligen <3

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Men vad fint att du känner så <3 betyder mycket för mig. Även om allt känns tufft så blir det alltid bättre. Man får tänka att det bara är början på livet, kram kram <3

 4. Caroline Svensson

  Kan du inte skriva mer om din uppväxt? Jag vet ju att din pappa har gått bort, men din mamma då? Du skriver sällan om henne och nu när du tagit upp frågan om barnvakt osv flera ggr, har för mig att din mamma bor i Umeå? Och dessutom nu när du nämner fosterfamilj, hade ingen aning om det.

 5. Anna

  Förstår om du inte vill svara på denna fråga men jag ställer den ändå! Vad var det som gjorde att du behövde flytta till en fosterfamilj? Tack för din fina blogg 💛

 6. Alice

  Hej! Läst mycket på din blogg nu om ditt o F förhållande o hur fint ni verkar ha det!
  Jag är 18 och min kille är 19, vi har varit tillsammans i några år men vi har haft mycket skit också, otrohet o svek tillexempel men jag har försökt ta nya steg o få det o funka.. men nu, efter år tillsammans har han börjat tappa känslorna men ja vet ju innerst inne att det e en fas o han med.. finns de något ja kan göra i denna situationen för o lösa det? Han säger att han vill uppleva o spendera nätter med andra osv, ja vet inte va ja ska göra. Trevlig kväll!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh tack <3 förstår det.. 🙁 så jobbigt för dig. Tycker du ska lämna! Jag brukar tänka "varför skulle man vilja vara med någon som inte vill detsamma?". Du är värd bara det bästa och ingen ska behöva höra dom orden, kram <3

 7. Louise

  Kan du skriva lite om din tid i fosterfamilj och hur det kom sig att du bodde där? Om du orkar och vill såklart. Har varit i samma sits och bearbetar det fortfarande. Känns ibland bra att läsa om andra som varit i liknande sits men ändå lyckats bra och man känner sig inte ensam.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Kanske kan göra det framöver. Ska fundera på det. Förstår det. det är en sjukt tuff tid i ens liv.. KRAM <3

 8. Let

  Jag visste inte att du bott i fosterfamilj. Är det något du delat med dig av tidigare eller är det privat. Det hade varit spännande att läsa om hur du upplevde det och om du har kontakt med dem idag? Men förstår självklart om du tycker att det är privat. Min familj var fosterfamilj åt en pojke när jag var yngre, han har precis tagit kontakt med oss igen nu när han är tonåring och det är så härligt! Hoppas att vi kan få en fin kontakt igen.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det är nog ganska privat men i och med att många verkar intresserade av att läsa om det så kanske jag delar med mig längre fram. Det är fortfarande en sjukt tung tid i mitt liv och jag mår rätt dåligt när jag tänker tillbaka på den. Åh så underbart. Det är så fint. KRAM <3

Annons
stats