Fått svar på mina prover | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Fått svar på mina prover

Minns ni att jag var hos läkaren och tog blodprover i fredags? Har fått svar nu och jag hade högt blodsocker. Högre än vad som är okej att ha! Och då tog jag dessutom provet på fastande mage på morgonen (då det egentligen bör ligga som lägst). Och det var ju samma under min graviditet med Jolie.. Hade högt blodsocker och låg över 7 på fastande mage. Minns ni att jag skrev det och var orolig då med? Men dom som tog proverna då tyckte inte att det var så farligt och sa att det är helt okej ändå. Men ja.. Jag ska till läkaren igen och kolla blodsockret och se om det är samma. Läkaren sa att det kan bero på stress också och jag är ju extremt stressad nästan hela tiden. Har alltid varit en person som stressar upp mig över precis allt.

Någon av er som har erfarenhet och haft högt blodsocker utan att det varit någon fara? Eller vad visade det sig att ni hade då? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann

  Be sjukvården att ta ett Hba1c. Det är ett långtidssockerprov. Det mäter hur det har legat upp till 3 mån bakåt.

 2. Helena - Vägen till ett plus ➕

  Jag fick diabetes typ ett som artonåring. Hade 14 i fastesocker tror jag det var. 28 två timmar senare när jag satt i väntrummet och väntade på att höra läkaren säga det jag redan visste. Med en Fanta Exotic i handen, det sista söta jag drack innan diagnosen kom.

  Lågkolhydratkost och inget socker hjälper till att hålla sockret nere då jag inte tror att man ska eller bör äta som “vanligt” då vi har problem att reglera glukosen i maten vi får i oss. Bättre att minska ner på pastan och riset då så man slipper onödiga problem.

  Förhoppningsvis är det ingen fara men är det så, så är det helt okej det också. Diabetes oavsett typ är livslångt men med rätt kost går BÅDA typerna att regleras riktigt bra, trots att man som typ etta kräver insulin.

  Sen finns det undergrupper av diabetes också, såsom LADA 1 och 2, MODY 1 och 2 tex, som skiljer sig ifrån diabetes mellitus. Meeeeen vi behöver inte gå dit redan. 😉 Vad hade du för värde?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig<3 låg på 7,2 nu.. Under graviditeten var det typ samma.. Som högst 7,8 tror jag.. <3 Men ska ta bort socker helt nu, ta tag i träningen och promenera mer. Så får vi se om det ger med sig. Måste sluta stressa också då jag har stora problem med stress varje dag för typ allt.. Blev lite av en varningsklocka nu att faktiskt ta hand om mig själv bättre, kram

 3. Agnes

  Min sambo kollapsade för ett år sen med minneslucka, kramper i armarna och extremt lågt blodsocker. Han testades för diabetes och en del neurologiska sjukdomar, men han fick det tydligen pga stress och att han inte kunde äta tillräckligt på jobbet då han var busschaufför just då. Så det kan vara stress, men är som sagt ingen expert. 🤷🏻‍♀️ Hoppas att du får svar på vad det är och att ditt blodsocker sjunker lite. Ha en fin dag! 🙂 Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh, hoppas han mår bra idag <3 ja, kroppen kan ju spöka enormt när man inte tar hand om den som man ska.. Förmodligen något liknande i mitt fall. KRAM <3 detsamma

 4. Therese

  Jag hade högre en vanligt en gång tänkte inte på proverna skulle lämna dagen efter och minns vi hade firat något så hade ätit en hel del med socker på kvällen. Fick komma tillbaka ta ett nytt prov och då låg det rätt. Så kan spela in vad du åt kvällen innan så var inte för orolig behöver inte vara något ❤

 5. Sara

  Förstår din oro, jag är som du vet också extremt stressad och orolig hela tiden. Det påverkar kroppen otroligt mycket. Jag var också nyligen hos läkaren och tog massa prover då jag har börjat få ont i lederna och mina händer har fungerat lite sämre det senaste. Jag har även nervryckningar i olika delar av kroppen och huvudvärk/yrsel nästan dagligen även om den inte alltid är så stark. Blev orolig att det var någon sjukdom men det visar sig “bara” bero på stress. Jag hoppas att det är så för dig med. Försök hitta små stunder i din vardag där du fokuserar på andningen och bara kopplar av för dig själv (jag vet, svårt med två barn), men alla små stunder hjälper i längden. Kram ♡

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det blir ju så och speciellt när man har ett sjukt barn 🙁 förstår dig helt fina du. Ni är så starka <3 tänker på er varje dag. Hoppas allt är bra med dig. Du är fantastisk! Tack för tips, ska försöka tänka på det, kram <3

 6. Elin

  Sockret kan på erkas av vad du åt kväll. Innan. Vissamnen stannar kvar längre i kroppen. När jag väntade vår dotter hade jag ätit massor av frukt kvällen innan. Hade 9 i socker så jag fick ta om det efter tre dagar. Hade 4 i socker då. Fick förklarat att det kan ha med vad jag åt på kvällen att göra. Som gravid är inte 7 över gränsen för högt blodsocker. Den är förskjuten till 9 under en graviditet. Kan vara skönt att veta mitt i allt att det egentligen bara vart högt en gång. Kan du lägga upp en plan på hur du kan stressa mindre och hitta ett annat lugn?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för att du delade med dig <3 ja, de MÅSTE jag göra.. Måste bli bättre på att ta hand om mig själv och stressa ner. Även dra ner på sockret eller helst ta bort det helt: KRAM <3

 7. Nina

  Jag har fått graviditetsdiabetes båda gångerna jag varit gravid. Denna gång blir jag dock medicinerad (det försvinner när bebis är född) Du är ju inte gravid men jag har fått höra av alla läkarbesök jag varit på att även den nyttigaste person kan få för högt blodsocker. Håller alla tummar på att du får må bra snart!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det sa läkaren med <3 men jag äter ju en del socker så ska ta bort det nu och börja röra på mig mer. Så blir det nog bra <3 måste stressa mindre med.. KRAM <3

 8. Sofia

  Jag hade högt blodsocker en gång, Det var inte faste-socker som man tar på morgonen. Men jag hade ätit väldigt väldigt lite många timmar tidigare. Jag fick komma tillbaka en annan dag för att ta nytt och då var det normalt 😊 hoppas det är lägre nästa gång. Men det är det säkert! Tror att mitt låg på 9, någonting första gången! Kram på dig

 9. Nathalie

  Nämn diabetes typ lada för din läkare när ni ska ta fler prover! Jag lever själv med diabetes typ 1 och det är vanligt att en utvecklar graviddiabetes under graviditet MEN det behöver inte synas utan det kan vara en typ lada istället vilket är en typ 1 fast med långsammare förlopp. Många läkare är inte medvetna om den typen eller tänker inte på den men den är betydligt vanligare än man tror. Över 7 är inte högt dock. Det är i överkant men inte farligt högt. Mellan 4-8 är bra och optimalt är mellan 4-6. Tror du kan slappna av! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för info! Ska lyfta det. Jag, ligger strax över 7 men det var som sagt på tom mage. Läkaren sa att det inte är någon större fara och inte “farligt” högt men att vi ändå bör kika vidare på det. Men när jag läser på nätet så står det att det ÄR diabetes direkt man har mätt över 7 två gånger på fast mage vilket jag nu har gjort (under graviditeten med Jolie samt nu). KRAM <3

  2. Sofia

   Hej! Kroppen är oerhört komplicerad och ett högt blodsocker kan bero på många faktorer! Jag har själv diabetes typ 1 och haft det i 18 år samt 2 graviditeter på de, jag har god erfarenhet i hur blodsockret kan skifta av olika anledning och bara för att det visar ett högre värde nu betyder det inte att det är diabetes, ska jag va helt ärlig tror jag att var o varannan människa tyvärr har lite höga värden då och då. Jag kan bara se hur mitt blodsocker reagerar på stress, hormoner, dålig sömn om jag är sjuk osv allt detta höjer blodsockret och det är vare sig man är diabetiker lr inte. Jag förstår om du känner en oro och är rädd av olika anledningar, men det bästa rådet jag vill ge dig är att ta några djupa andetag, det kommer gå bra det kommer lösa sig på ett eller annat vis. Ta hand om dig! Kram

 10. Sofie

  Jag hade högt blodsocker en gång tidigare i höstas (tror mitt låg på 10,8 på morgonen efter frukost) och läkarna tog lite mer prover eftersom de blev oroliga om jag hade pre-diabetes, men det hade jag inte som tur var. Mitt höga blodsocker berodde antagligen på stress! Är en väldigt stressad person.. Hoppas det löser sig för dig!

 11. M

  Hej Gabriella!
  Jag har två syskon som har fått diabetes typ 1 och när min lillebror fick det så kunde min familj acceptera det, Dels hade dem ingen kunskap om det och dels så trodde dem att det går o bota.
  Men sen efter ca 6 år ish när min lillasyster var 2 år och fick diabetes så vände hela min mammas värld, Min mamma hamna i en djup depression då hon visste vad det var för sjukdom och att det inte finns ett botmedel. Så mamma var så ledsen o så stressad att hon tappa bort sig. En dag mätte hon sitt blodsocker med min systers mätare och det var typ 9.3 dvs högt. Hon gjorde ingen big deal utab det utan ändrade kosten o försökte lugna ner sig. några veckor sedan testa hon sig och då var det normalt.
  Kram hoppas det inte är ngn fara

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hej finis <3 åh, förstår. Tack för att du delade med dig!! <3 Hoppas det inte ska vara diabetes för mig utan bara stress. För har varit så extremt stressad senaste året.. gnisslar tänder hela nätterna, hjärtat dubbelslår hela tiden.. Nej, det har varit så mycket nu på senaste. Så vi håller tummarna för att det "bara" är det <3 kram kram

 12. Andrea

  Jag har haft högt blodsocker två gånger nu under min graviditet. En gång låg det över 9… jag fick gå på tillväxtultraljud då de trodde att bebis var stor. Men det visade sig att hon tom låg under kurvan. Så för mig var det ingen fara. Annars är ju högt blodsocker ett symtom på diabetes. Vet inte vad det kan bero på annars. Men säger de att det kan bero på stress så får man ju hoppas på det, diabetes är ju inget roligt… bm sa till mig att tänka på att äta lite bättre, inget vitt socker och mycket grönsaker! Hoppas att det löser sig på bästa sätt!! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Skönt att det inte var någon fara <3 vi får hoppas att det inte är det. Får se hur det slutar, kram kram <3

 13. Matilda

  Har man högt blodsocker så är det diabetes man har <3 blodsockret kan dock påverkas av stress som du skrev och kortison om man äter det<3
  Hoppas att det var ett engångsvärde och att det är normalt nästa gång! <3

Annons
stats