Lyckades jag uppnå mina mål och drömmar? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Lyckades jag uppnå mina mål och drömmar?

Denna lista skrev jag den tredje januari i år. Cirka en vecka innan Jolie kom till världen. Ärligt talat så har jag typ inte brytt mig ett skit om något förutom om att hon ska må bra. Att vi alla ska må bra. Det finns liksom inget som är så viktigt att alla i familjen får leva, får vara friska och inte ha ont någonstans. Nej, jag har inte försökt uppnå något speciellt alls i år. Sedan kanske alla dessa mål och drömmar har legat lite i bakhuvudet ändå. All text är skriven i början av året som sagt och den kursiva texten under varje mål/dröm har jag skrivit nu som ett litet svar på om jag “klarat” det eller inte =) Kommer såklart en mål/drömmar inför 2019 nu inom snar framtid med.

– Jag vill börja älska mig själv mer. Precis som jag är. Se det perfekta i det operfekta. Inte vilja ändra mig själv eller känna att jag inte duger. Dom tankarna kommer mycket i perioder, det tänker jag inte ens försöka mörka. Och jag tror att jag är långt ifrån ensam att känna så som ung tjej i det samhället vi har idag. Jag vill få mer genuin självkärlek helt enkelt. Har alltid haft bra självförtroende men alltid dålig självkänsla. Är så tacksam över att ha Fjodor i mitt liv. Han älskar mig villkorslöst varje dag. Många säger att man inte kan ta till sig av andras kärlek om man inte älskar sig själv men jag tror tvärtom. Att jag över huvud taget kommit framåt med min självkänsla beror så mycket på honom och hur mycket han visar att han älskar mig varje dag. Det går sakta men säkert framåt och har gjort under senaste åren men under 2018 ska jag jobba ännu mer med mig själv har jag bestämt.

Ja och nej. Att jobba med mig själv känns som en självklarhet år efter år då jag har så dålig självkänsla. Det är ju inget som man bygger upp över en natt eller får bara sådär. Så det krävs mycket arbete och mycket förändring i tankarna. Har kommit en bit på vägen men är långt ifrån bästa vän med mig själv varje dag trots att jag gärna vill vara det. 

– Komma i ordning i huset. Åh, vad vi längtar efter detta. Vi har bestämt att vi inte satsar så mycket utvändigt under 2018 utan försöker bli klara på insidan istället. Eller ja, klara och klara.. Vi lär ju absolut inte bli klara då det tar flera år att bygga upp ett hem men få ordning på dom rummen som ska användas iallafall. Inhandla möbler till alla rum, fixa i ordning med gardiner och små detaljer, ordna hemmakontor och WIC. Låta det ta sin tid men samtidigt försöka bli helt klara under 2018 ändå. Och så ska vi måla huset utvändigt med då det bara är grundmålat. Hinner vi mer så hinner vi men annars tar vi altan och tomt under 2019. Vi tänkte först ordna med gräs och så redan under 2018 men då området är så ofärdigt och dom kommer att bygga massor hos grannarna runt omkring så känns det bara onödigt. Vi kommer att få leva mitt i en byggarbetsplats i något år men det har vi räknat med, hehe.

Jaaaa! Här har vi ju kommit i ordning massor! Vi ska måla om och fixa klart i sovrummet nu innan årets slut! Och annars är ju allrummet klart, barnens rum är klara, kök/vardagsrum, förråd är inredda och klara. Det enda rummet som ekar tomt är rummet som vi tänkte göra om till ett kontor men det känns ändå helt okej. Det blev ett sådant där rum där man ställer allt som man inte vill ha framme precis här och nu istället, haha! =) Det ska vi nog kunna fixa under nästkommande år tänker jag. 

– Ta vara på året som familj! Vi är ju hemma hela vägen fram till 2019 tillsammans (och förhoppningsvis ännu längre om vi har ekonomisk möjlighet – svårt att planera längre fram än så) och vi vill såklart ta vara på det och göra det bästa av det. Vill inte stressa med något, njuta av varje dag med barnen nu medan dom är små, hitta på små saker om dagarna hela familjen, vila ordentligt och bara vara.

Tanken var ju att F skulle vara pappaledig fram tills årets slut men han började ju plugga i september istället. Vi har dock fått sjuuukt mycket tid som familj ändå så här tycker jag att vi har lyckats otroligt bra! Vi har verkligen fått mycket viktig tid tillsammans. Så mycket fina minnen. 

– Amortera och betala av! Jag har en CSN-skuld som jag vill bli av med helt under nästa år och så har vi även ett billån och ett kreditkort som vi vill få bort och få ner. Amortera massor på huset vill vi också göra. Nu under 2017 så har vi också börjat pensionsspara och startat upp mer “seriösa” sparanden till barnen som gör att deras pengar kan växa under dom 18-20 åren vi föräldrar sparar åt dom. Så det vill vi också fortsätta med. Tänker inte ens skriva att jag vill sluta shoppa (då jag aldrig lyckas hålla det och bara känner mig dålig då år efter år, haha) men däremot så ska vi fortsätta planera matinköpen som vi har gjort för att hålla ner kostnaden där, spara så mycket vi kan och betala av så mycket vi kan på dom lånen vi har. Även huslånet vill vi betala på så mycket som möjligt. Men det kommer vi göra rätt naturligt också å andra sidan då det blir 2% amortering per år vilket är en del.

Vi sparar på och betalar av. Har dock inte betalat av något CSN-lån utan bara betalt som vanligt på det då det funnits så mycket utgifter med huset.  Vårt billån är dock minimalt nu så det känns skönt. Och vi har amorterat lite extra här och där när det har funnits möjlighet. Stolt över oss ekonomiskt under 2018 trots att det såklart funnits utrymme till mer sparande och mindre nöjen. Men vi vill gärna unna oss och göra saker ihop om vi kan och har råd. Livet är för kort för att inte levas till max. 

Såhär såg det ut hos oss nu i början av året: 

Och såhär ser det ut idag: 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Min erfarenhet är att en aldrig blir färdig med ett hus! Och det är väl lite av charmen!
  Vad gäller lån så läste jag en artikel för några år sedan att CSN är det sista lånet som en ska betala av. Räntan och villkoren är så pass bra att en tom tjänar på att skapa ett sparkonto i stället. Men vill understryka att det var några år sedan jag läste det här, så kolla upp det innan ni tar det på för stort allvar! 😊

   1. Cissi

    Vi har ett nybyggt hus med ett lån där vi bara betalar ränta just nu. Det finns ingen anledning för oss att amortera “snabbt och mycket”. Tvärtom är det klokt att, i vårat fall, amortera mindre, eller välja att inte amortera alls. Vi har säkerheten i huset. Skulle vi sälja huset så har vi pengarna (och mer därtill) där. Lev med pengarna/spara dem istället för att slösa dem på något onödigt tänker vi, och vår bankman =)

    1. M

     Men visst är det väl amorteringskrav? Eller har ni lyckats komma undan det? Vi kommer ha två (eller egentligen tre) lån på huset och vill amortera så snabbt som möjligt för att inte betala ränta på flera lån så himla länge. Om man dessutom vill låna upp lite för att renovera så tror jag det är enklare att få ett extra lån på bolånet just om man amorterat bra. Men kan ju ha fel 🙂

     1. Joanna

      M, om du läser detta många dagar senare (haha), då har nyproduktion inget amorteringskrav de första fem åren. Därefter gäller samma regler 🙂

     2. Cissi

      Inte för oss iom nybyggt hus. Vi byggde klart och flyttade in i somras. Därefter tog vi hit en värderingsman och fixade till så att vi just nu bara betalar ränta 😊

Annons
stats