Onsdag och att stressa ner | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Onsdag och att stressa ner

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er. Vi mår bra här hemma och har börjat måla i sovrummet. Min bror är här och hjälper till. Blir skönt att få det klart =) Och så härligt med en lite mörkare nyans när man ska sova där inne.

Idag kändes det som att det var dags att ta tag i livet och få en nystart. Jag var iväg på gymmet tidigt imorse och tog en långpromenad dit. Det var som om något slog till efter att jag fick veta att jag har högt blodsocker. Läste rätt mycket om det igår och det kan ha ett starkt samband med kraftig stress under längre tid. Jag måste verkligen börja lära mig att stressa ner och vara i nuet. Och sååååklart skippa sockret. Men ja.. Stressen är en sådan hemsk grej för mig.. Måste ta vara på mig själv och min hälsa och inte sätta annat före hela tiden. Inte oroa mig för Jolie eller hennes hälsa. Ta dagarna mer för vad dom är än att stressa upp mig själv över saker som inte ens är aktuella just nu. Jag skjuter hellre på att träna och levererar blogginlägg. Jag skippar hellre att ta ett långt varmt bad och pysslar på med något projekt i huset, diskar, städar, tvättar istället… Är inte värt att stressa för jobb eller annat som ska fixas. Hur jag ska gå tillväga för att stressa ner och bryta detta mönster är dock ett annat problem. Men jag får jobba mig fram till att hamna där och se vad som fungerar för mig. Ska börja ta ut föräldradagar och sitta mindre vid datorn har jag bestämt.

Har ni tips på hur man stressar ner? Hur brukar ni gå tillväga för att hitta ett lugn? Jag har ju laddat ner mindfulnessappen så den ska jag fortsätta med. Så får vi se om det ger något på sikt.

Önskar er en fin kväll! Kram!

Startade morgonen med äggröra som F gjorde på purjolök, röd paprika, persilja, körsbärstomater, örtsalt och citronpeppar. Och så massor med grönkål som jag älskar =)

F och barnen mötte upp mig när jag var på väg hem imorse och vi stannade till i en lekpark. Fanns ett utegym där med så vi tränade lite i snön, hehe.

Sedan har vi mest hängt inne och lekt och F har pluggat till sin tenta som är imorgon.

Igår bakade F och Jason pepparkakor. Här är resultatet Jason har gjort den megastora pepparkakan samt alla små bollar, haha.

Såå skönt att ha larm hemma nu! Köpte till lite extragrejer med så vi känner oss supersäkra när vi inte är hemma (när vi är hemma med såklart).

Mina älskade barn. Det bästa dom vet är att sova nära varandra och det bästa jag vet är att sova nära dom. Njuter så mycket av att dom är mina och är så tacksam hela tiden.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Träning hjälper mig att stressa ner och har nyligen börjat gå på yoga, är så himla skönt för kroppen och psykiskt! Att träffa vänner ensam utan barn tycker jag med hjälper mig att slappna av och bara vara jag en stund!

 2. Sandra

  Hej Gabriella!
  Ååå, det där med stress och att leva i nuet.. det är verkligen ett gissel för mig med.. jag har inga ”övernatten förändringar” att bjuda på, men kan tipsa om några saker jag tänker på (för att kunna stressa ner).
  1. Jag har börjat att INTE läsa mail/sociala medier el dyl, innan lunch. Då låter jag bli att fundera på hur andra har det, och tänker på hur jag/vi har det (och hur vi vill ha det).
  2. Jag börjar morgonen med att skriva upp 3saker jag är tacksam för. Stora, små, djupa, ytliga (olika varje dag).
  3. Sen skriver jag upp vad mina mål är för dagen. Både mjuka och praktiska mål. Då får jag lättare att ”se i vilken ordning” jag behöver göra vad. Jag är annars en expert på att alltid gå och småplocka, när jag hade kunnat använda lite av tiden till att göra något för själen/för min skull (tex träna).
  4. Jag avslutar dagen med att antingen skriva ner, eller prata med min sambo om vad som har vart det bästa med dagen. Vad har gjort mig extra glad💞

  Hopps att tipsen kanske kan inspirera dig på något sätt.
  Om du hittar något som fungerar för dig, något tips på hur du hittar balans mellan att prioritera både dig, familjen och jobbet, så dela gärna med dig!
  Vi är nog många som försöker hitt en balans med just det.
  Massa kramar 💞💞

 3. Peyzi

  Jag har skrivit om just stress i ett inlägg på min blogg, det heter ‘kartlägg din dagliga stress’ och ligger bara ett par inlägg ner. kanske kan de inlägget hjälpa dig lite! ☺️

  Hoppas du får en portsatt fin torsdag bästa du!

 4. Johanna

  För att varva ner: hitta något du kan pyssla med genom att använda händerna. Helst att ha båda händerna upptagna. Jag stickar och virkar, vilket förutom att det blir fina alster även är som att meditera. Målarböcker för vuxna, pärla…Jag vet det låter konstigt, men kolla Photopearls där man pärlar foton. Det bästa är om du kan ta fram något och börja med det direkt. Jag gillar att sy, men det kräver mer förberedelser. Mitt garn och virknål har jag på en armlängds avstånd 😉 Lägg mobilen i köket om du är i vardagsrummet t ex. Så gör jag för att varva ner 🤗

 5. Anna

  Promenader gör mycket för mig. Istället för att avsätta tid till olika projekt. Avsätt tid till att slappna av, och få sova!

 6. Maisa

  Det är väl jättebra att du hae börjat träna, ta ut mammadagae och bloggar mindre. Tror att det kommer minska din stress en del 🙂 det är så lätt när man är hemma så mycket att man ser allt som behövs göras så man städar och tvättar hela tiden men man måste säga till sig själv på något sätt att NEJ jag tar det imorgon, ikväll ska jag mysa och kolla på film. Usch stress är det värsta som finns 🙁 sedan så vågar jag knappt ha fler barn heller för att jag oroar mig såååå mycket hela tiden haha så dumt men usch vad man tänker

 7. Elin

  Ett tips, förutom att lägga bort sociala medier, är faktiskt att gå och prata med någon. Stress kan man tro bara handlar om ens vardag, men ofta finns den där av, en djupare anledning. Kanske behöver man 4 gånger, kanske behöver man 40. Men att hitta knutar i sitt liv och lösa upp dom ger väldigt mycket.

 8. Karro

  Tips är att googla, läsa på och göra en livskompass där man blir medveten om sig själv, sina värderingar och sin riktning i livet. Vilket i sin tur gör det enklare att välja hur man prioriterar i vardagen. Har fungerat jättebra för mig för att hitta tid och ha ro till att ta hand om mig själv 👌🏻 Mycket kanske man redan vet men just att få det så konkret framför sig gör mycket tycker jag ☺️

 9. Julia

  När jag har varit stressad länge och brukar kroppen reagera med huvudvärk och mängder med tårar. Jag brukar tillåta mig själv att gråta ut tills det jobbiga försvinner sen brukar jag lyssna på musik och ta en promenad. När jag färglägger släpper också stressen.

  prova att lyssna på musik i hörlurar så kanske lite stress släpper.
  kram och lycka till 🙂

 10. Sara

  Fundera om KBT kan vara ngt för dig. Jag har haft ordentliga stressproblem sen tidiga 20 års åldern. Kraschade i en sjukskrivning 1a gången vid 24. Har 2 sjukskrivningar bakom mig men lyckats undvika 3.4 och 5 genom att jag lärt mig mina signaler. KBT har varit jättestor hjälp för mig då jag även identifierade panikattacker utlösa av stress. Nu kan jag häva en panikattack när den kommer. Och jag har lärt mig att prioritera och leva mitt liv mer hållbart tackvare att jag lärt mig både vad som triggar samt vad jag kan göra för att undvika situationer. Terapeuter borde du kunna få via HC elr om du hellre vill gå privat. Annars är ju oxå stresskliniken i Umeå helt fantastisk. Men de har lång väntetid.

 11. Ida

  Hur går det i jakten på en gradvis brun utan sol? 😁 Jag håller på och letar jag med. Ska aldrig mer sola solarium!

 12. Kajsa

  Några saker jag brukar göra för att slippa stressen eller minska på den är att dricka te i lugn och ro. Speciellt på kvällarna, finns ett te som heter “Kvällsro” Brukar få mig att koppla av, och ett annat tips är att jag lyssnar på “ASMR”. Sök på youtube, det är dock inte för alla. Vet många som ogillar det, men jag älskar det och somnar med det nästan varje natt. =) <3 Överlag är det väl att bara prata med någon om hur man mår/om sin stress. Gör alltid det med min pojkvän, är 100% på att F lyssnar på dig också. <3

 13. Sophie Hedman

  Jag har precis separerat och har varit extremt stressad under en längre tid med allt som ska fixas med hem och barn och så. Jag började med kvällsyoga, avslappningsyoga med avslutande avkoppling och meditation. Själva yogan var mer som stretch för att släppa på spänningarna i ca 10-15 minuter och sen avkoppling med lugn musik och dör kunde jag ligga allt från 5-30 minuter. Oftast somnade jag till och det var sååååååå skönt för jag verkligen kopplade av och kände stor skillnad på morgonen. Testa!

 14. Jennifer

  Mitt bästa tips är terapi. Det finns så mycket fördelar. Att bearbeta sådant som varit, reda ut på djupet varför man är som man är och gör som man gör är så värdefullt. Att bli medveten om sina styrkor och svagheter, få möjlighet att jobba med saker samt att släppa saker man inte kan göra något åt. Tror alla människor skulle tjäna på att gå i terapi! Viktigt att hitta en bra terapeut man klickar med samt att hitta rätt sorts terapi.

 15. Isabelle

  Åh det är så fint.. Mina barn är 6 månader och 3,5 år och man kan bli alldeles tokig av att titta på dem. Känslan av en sådan stark och villkorslös kärlek hade jag aldrig någonsin kunnat tro att man kunde känna. Kan bli helt galen av tanken också på hur snabbt tiden går och hur stora de redan är, de föddes ju nyss?! Helt galet.

  Dina små verkar vara såå fina med varandra! Blir kul allt eftersom tiden går att se mina barns samspel också <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är helt GALET!! <3 Samma här!! Man känner så otroligt mycket. Det gör typ ont av kärlek i hela kroppen <3 <3 ja, dom är det! För det mesta iallafall. Ibland händer det att dom ryker ihop också, haha 🙂 <3 ja, det förstår jag. Njut fina du <3 kram

 16. Elin

  Skulle bli jätte glad om du ville tipsa om långärmade toppar till vardags/fest som man kan amma i. Du har ju så många snygga 🙂

Annons
stats