Hej finisar! | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Hej finisar!

Hej vänner!

En orolig mamma som kikar in här.. Egentligen kanske jag överreagerar men jag är ju alltid så nojig gällande saker som rör barnen. Dom är mitt allt och jag har lätt för att stressa upp mig när någon av dom inte mår bra.

Jason fick nu för någon timme sedan superont i magen och sedan dess har han haft diarré och haft ont i magen. Han fick somna nu (tror han kommer sova resten av natten) och jag tycker så synd om honom då han verkligen såg fram emot kvällen. Det är nämligen Lollo och Bernie trollerishow + disco och han har pratat om det sedan igår! Mammas älskling.. Nej huva. Gissar på att det är en klassisk “turistmage” men vi har inte ätit något konstigt, ätit enbart tillagad mat och bara druckit köpt vatten. Både jag och F tänkte att det kanske kan vara poolvattnet. Han har ju badat från morgon till kväll och svalt en del vatten. Vad tror ni? Har ni varit med om liknande? Hoppas verkligen det går över till imorgon.

Annars har vi det helt underbart här. Det är lagom varmt och det enda vi saknar är liiite mer värme i havet. Men det är bara om man ska vara lite klagosam. Det är underbart här och vi njuter. Barnen är så nöjda och glada och vi vuxna med. Det är fint att få den här tiden tillsammans och skapa minnen ihop.

Önskar er en fantastisk start på veckan. KRAM.

Och till något som kanske är lite ovanligt när man har semester… Vi har “stor”handlat idag. Vi bestämde rätt tidigt att vi skulle laga egen lunch och middag. Frukost har vi köpt här. Anledningen är väl mest för att vi vill äta lite mer hälsosamt. Tycker att det är mest kött och friterat som serveras utomlands på hotellens bufféer.. =) Klart vi äter lite chips och choklad +någon drink också här nere. Men ja, ni förstår.

Igår fick Jason träffa Lollo och Bernie och ser ni hans ansikte? Han var sååå lycklig!!! Älsklingen!

Vi har avnjutit två fantastiska frukostar såhär långt. Har mest ätit omelett, chiapudding, lite frukt, druckit så gott kaffe.. Mmmm! Är i himlen.

Jag och min älskade familj under gårdagen. Så fina dagar vi har haft. Ser fram emot resterande dagar. Vi stannar till på lördag. På Jolies ettårsdag bär det av hemåt.

Så kul med lite miljöombyte. Allt är så annorlunda här! Jason är så fascinerad och vi likaså.

Känna på vattnet är alltid ett måste!

Hotellområdet är väldigt mysigt. Precis som jag kommer ihåg det sedan jag var här sist med Tove.

Någon som är glad över sol och värme är också vår lilla Jolie! Hon är helnöjd och på fantastiskt humör hel tiden här.

Och så hänger hon på min höft en del också =) Min mystjej. Hon har ju fått sina första sommarskor här nere. Ett par vita kavat blev det. Och plötsligt blev hon ju bara så stor.

Denna gång har vi ett rum med uteplats och det gillar jag faktiskt mer än rum med balkong. Då kan vi sitta ute och ha mer yta + nyttja gräsmattan. Och så kan man enkelt gå in och ut via den utgången. 

Vill ni veta något heltokigt då? Jag dricker ju typ aldrig kaffe. Händer väl någon gång i månaden eller om jag blir bjuden när vi är iväg. Men på semester så gillar jag verkligen att dricka en kopp till frukosten. Någon annan? =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Åhh vad tråkigt stackars liten. Tror det beror på maten. När jag är utomlands brukar vi i familjen alltid äta en tablett om dagen som är gjorda för när man är utomlands. Har aldrig fått ont i magen, så kanske värt att testa? Hoppas det blir bättre!

 2. Charlotte Nivéa

  Så tråkigt när någon blir dålig under semestern.. 🙁 Något som bidrar till diarré eller lös avföring är frukt utomlands, där ska man vara lite mer försiktig. Även mat överlag om det är buffé, när maten ligger framme så hamnar och bildas det bakterier även om personalen är noggrann, sådant är oftast luftburet. Grönsaker och frukt sköljs i vatten och ni kan alltid fråga reseledare eller personal på plats om de sköljer sina grönsaker i deras vatten eller om de importerar det från grannländer. Sen får man alltid i sig vatten när man duschar.

  Hoppas han blir bättre snart så att han får njuta av Lollo och Bernie!!

 3. Jasmin

  Kan hända lätt att man blir dålig i magen av grönsaker och frukt som ni hade exempelvis handlat i affären eller på hotellet😢

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det kan ju vara så men tror knappast det då vi tillagat allt och tvättat frukten i köpt vatten noggrant, kram!<3

  1. Malin

   Min 4 åring vart jätte dålig i magen av att ha druckit vatten i duschen. Fasten vi sa åt henne att inte dricka vattnet. Men inte lätt för dom små att förstå. Men det gick över fort.

 4. JennyJenny

  Hoppas att det snabbt går över! Förstår verkligen din oro fö mår barnen dåligt är det ju så svårt att slappna av! Det ser i alla fall helt underbart ut på bilderna så hoppas ni alla kan njuta av det snabbt igen!!!

 5. Elin

  På min första utlandsresa så blev det samma sak med mig som Jason. Jag hade fått i mig för mycket av poolvattnet redan första dan vilket gjorde att jag mådde dåligt i några dar,men ett tips är att dricka mycket vätska det funkade för mig! ❤️

 6. Elin

  Jag blev också som Jason på min första utlandsresa vilket för mig var pga att jag fick i mig för mycket av vattnet i poolen. ❤️

 7. Fyrbarnsmamma

  Både bufféer och poolbad och att vistas med många människor (flyg, hotell etc.) är ju risk-ställen för att drabbas av magåkommor. Generellt är ju folk för själviska när de är på semester så det låter det egna barnet gå och äta frukostbuffé, leka på lekplatser eller bada i poolen dagen efter att det varit dåligt, utan att tänka på att andra barn (och vuxna) då blir smittade om det skulle vara något smittsamt (vilket en givetvis inte kan veta) och också får sin semester förstörd.

  Krya på J, och hoppas att ni andra klarar er och får en fin semester resten av dagarna!

 8. Emelie

  Åå stackare min son får oxå det varje gång vi är utomlands och det är pågrund av värmen. Men går över ganska snabbt 😃 vätskeersättning, gröt/välling och frukt gör gott för magen 😃 Ni är underbara!

 9. Angelica

  Stackars Jason 🙁 tänk på att aldrig äta frukt och grönsaker som är uppskurna utomlands på tex buffé och liknande då hygienen är bedrövlig om man jämför med Sverige. Och då menar jag personal som jobbar i kök och diverse restauranger. Tänk på att barn har lättare för att bli sjuka, ni kanske inte reagerar på tex frukten men barn gör. Har själv barn och vi rör aldrig frukt och grönt utomlands på bufféer, det finns så många smittor man kan dra på sig, jobbar inom vården och har sett så mycket som människor fått utomlands och då menar jag inte bara magsjuka utan också resistenta bakterier. Köp istället frukt i butik, skölj väldigt noga och skär upp själva.
  Jag menar absolut inte som kritik, utan skriver av välmening bara, eftersom du la upp en bild på just frukt, men tänkte att det är bra för er att veta. Hoppas eran vecka blir kanon.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hade ingen aning om det.. Vad tråkigt att höra 🙁 <3 Vi har köpt egen frukt och tvättat i vatten som vi köpt men han har ätit någon enstaka melonbit från buffén med,kram kram!

 10. Annica Gunnarsson

  Tror absolut att det är turistmage. Om ni inte redan gör det använd flaskvatten att skölja färska grönsaker i. Är inte ovanligt att man reagerar .

 11. Elin

  Så kul att känna igen sig när man ser era bilder från semestern! Vi var där i november. Underbar resa men tyvärr slutade det med att vår treåring snubblade i lobbyn och slog ut en tand när vi precis skulle åka hem 😭 Men det gick bra tillslut och hon längtar tillbaka och pratar om Lollo och Bernie flera gånger i veckan ☺️

 12. Lina

  Fy vad tråkigt att åka utomlands och handla mat för att äta nyttigt 😩 passa på att njut av allt vad buffé innebär!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vi känner inte så 🙂 mår jättebra av att äta bättre och så älskar vi att steka grönsaker och sådant!! Så det känns bara godare och fräschare än att trycka massor med friterat och pasta och pizza 🙂 kram

 13. M

  senast jag var utomlands blev jag så dålig i magen, utan att överdriva så sprang jag på toan 10 ggr på planet påvägen hem 😂😂😂 och det höll sig i typ 5 dagar. Men det var pga köttet som jag hade ätit enligt 1177
  Men eftersom ni inte äter kött så är det säkert pga poolvattnet .

  Krya

 14. Sandraslantliv

  Har ni med er vätskeersättning? Tänker på Jason om han är dålig att få i han tillräckligt med vätska så han inte blir uttorkad.♥️
  Går att göra på egen hand annars.

  Recept på vätskeersättning för barn över 1 år och vuxna
  1 liter vatten.
  6 tsk socker.
  1/2 tsk salt.

  Massa kramar och njut av värmen!♥️

 15. Mia

  Det kan ju bero på flera olika saker, men så länge han inte har feber eller extrema kramper är det säkert bara någon liten magbacillur som går över på ett par dagar även om det är jobbigt just för stunden ☺️ Vätskeersättning kan hjälpa till att stoppa upp magen lite, och även om det inte gör just det är det ju viktigt att få i sig när man är dålig och det dessutom är varmt på det, men det är jag säker på att ni redan har koll på ☺️ Hoppas att det går om sig snabbt, så han får fortsätta njuta av sol och bad ☺️

 16. Isabella

  Jag tror det definitivt är badandet!
  Det här är ju inget som är vetenskapligt bevisat, men många barn kan bli ”kalla i magen” när de badar mycket, speciellt om det är lite kallare vatten. Är det nästintill kroppstempererat vatten ”chockas” inte magen på samma sätt.

  Min dotters kusin reagerar jättestark på att bada i kallt vatten längre stunder, men det går över på bara en dag för henne.

  Ni märker ju om Jason mår sämre, ni är ju de som känner honom bäst så ni har ju full koll på honom ❤️

 17. Ronja

  Hej! Ja det är väldigt vanligt att man kan bli dålig i magen då.. Jag har en kollega vars barn blev exakt likadan. Hoppas han mår bra snart! Kram finaste du 🌸💗

 18. Jenni

  Min son blev magsjuk och fick feber andra dagen vi var i kreta, han fick några kallsupar första dagen som det antagligen berodde på ., hörde att de inte har lika mycket klor i vattnet så blir mer bakterier. Usch, halva semestern blev förstörd och läkaren fick komma flera ggr så dålig han var 😩 hoppas Jason kryar på sig snabbt!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men bläää 🙁 <3 förstår det.. Så tråkigt 🙁 hoppas det går bättre för oss nu då <3 kram

 19. Kristina

  Kan va poolvattnet men även frukt och glass kan ge turistmage. Ge honom vätskeersättningspulver och lite skonsam mat typ ris vitt bröd . Håller tummarna att han piggar på sig.
  Kram Kristina

 20. Sofie

  Min systerson blev likadan när vi var utomlands och vi listade snabbt ut att han fått i sig endel poolvatten när han badat och då kan de ju bli lite dåliga pga de 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det är så alltså? Hoppas det “bara” är det.. Han verkar helt utslagen men hoppas det är för att han är trött bara <3 han har bajsat på sig flera gånger också 🙁 Tycker så himla synd om honom.. Hoppas det inte är något allvarligt utan bara som du skriver, kram <3

   1. Sofie

    Jag hoppas att de är liknande för er lilla kille och förstår oron. Hoppas de går över❤️ prova ge lite blåbär för stoppande effekt 🙂 annars brukar ju ving ha möjlighet att ordna en läkare ifall de inte ger sig. Kram på er!

    1. Lisa

     Blåbär har en laxerande effekt så det är väl inte att rekommendera vid diarré.
     Hoppas det är något som går över snabbt!

Annons
stats