Frågor och svar, allmänt | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar, allmänt

Bad ju er att ställa alla era frågor på insta story då jag fått SÅ mycket frågor där på senaste. Tänker att jag samlar allt i ett inlägg här. Kommer ett eget inlägg med alla frågor och svar om resan imorgon. Säg till om ni undrar något mer. Och ett inlägg om våra resevagnar dyker också upp som önskat. Kram!

Vad skulle Jason och Jolie hetat om dom blev motsatt kön? 

Jason hade fått heta Nova! Det var mitt favoritnamn när jag var gravid med honom. Jolie hade vi inget killnamn till då vi visste att det var en flicka från RUL och det var efter det vi fundera på namn.

Hur många tänder har Jolie fått? 

Mellan åtta och tio! Kommer nya hela tiden nu.

Vad är det bästa med din familj? 

Att vi alla vet var vi har varandra, älskar villkorslöst och har så starka band till varandra. Vi är öppna om allt, skrattar mycket och hjälps åt.

Hur gammal var du när du fick dina barn? 

20 och 22 =)

Vad jobbar du med? Har du någon utbildning? 

Nej, bara gymnasieutbildning, Jag arbetar heltid med sociala medier just nu.

Hur ska man kunna vara stark när man får elaka kommentarer av folk i sin närhet? 

Man får skaka av sig. Jag tycker också att man ska utesluta allt det negativa ur sitt liv. Om någon i ens närhet får en att må dåligt och säger elaka saker så ska man ta ett snack med den personen. Om hen inte slutar så kan man ta avstånd. Livet är för kort för att må dåligt och fara illa av andras ord.

Skulle vilja veta hur allt började för dig med sociala medier – från start till nu? 

Jag började med min blogg för att jag ville skriva av mig och inspirera andra, samt bli inspirerad själv. Började på en portal som heter for.me och växte med portalen som då var rätt ny. Hade rätt snabbt cirka 3000 unika besök om dagen. Med instagram kom jag igång i samma veva och började lägga upp bilder som jag tyckte var fina. När jag blev gravid med Jason ett år senare så blev jag väldigt illamående. Jag blev sjukskriven från mitt dåvarande jobb och hade mycket tid över till att pyssla på med blogg och instagram. La större delarna av mina dagar på det då jag var så uttråkad hemma och mådde dåligt.. Fler och fler började följa mig och när Jason föddes så exploderade följarantalet. Så det är den vägen.

Hur får jag så fin kropp som du har? 

Du har en precis lika fin kropp redan nu så du behöver inte göra något. Vi är alla fina som vi är. Njut av att du är just du. Du är perfekt.

När blir Jolie ett år? 

Den 12e januari.

Vad skulle du göra om du inte kunde få barn? 

Resa jorden runt, upptäcka, leva mer i nuet, jobba på olika platser i världen. Vet faktiskt inte. Hade hittat någon form av passion i livet hoppas jag.

Gjorde du KUB-test under båda graviditeterna? 

Nej, bara med Jason i magen.

Vad hade du gjort om den du levde med inte ville ha barn? 

Lämnat personen direkt. Har man inte ens nästan samma tankar om livet och vad man vill ha ut av det så är man nog inte rätt för varandra.

Hur många barn vill ni ha?

Tre eller fyra säger jag. F skulle kunna ha hur många som helst tror jag. Men jag tror vi kommer få max fyra.

Ska ni resa något i sommar? 

Kanske i höst! Men inget är bestämt än. I sommar blir vi hemma och pysslar på i huset.

Har du bra tips på en varm och bra overall till en ettåring? 

Jag tycker att MOLO har jättebra overaller. Vi har en till Jolie därifrån. Även en från Livly. Jason hade en från Mini a Ture när han var ett år och så älskar jag Reima! Så finns mycket bra alternativ.

Har du ringt 112 någon gång? 

Nej!

Har Jolie lärt sig att gå? 

Ja, hon kan ta några steg. Men hon föredrar att krypa fortfarande.

Har ni någon favoritmaträtt i familjen? 

Vi alla älskar tacos och hemgjord pizza. Linsbolognese och lasagne är också två favoriträtter. Vi har rätt många favoriter. Böngrytor också! Så lätt att göra och så gott. Bara att steka alla sina favoritgrönsaker i olja när man hackat dom i bitar, tillsätta olika kryddor, salt, peppar och havregrädde eller krossade tomater. Äta med ris, pasta, potatis eller sallad.

Är ni vegetarianer?

Ja, det är vi!

Möttes du av någon negativitet i och med att ni gifte er och skaffade barn så tidigt? 

Nej, inte direkt till oss! Men säkert en del bakom våra ryggar kan jag tänka mig. Folk pratar ju alltid.

Varför valde ni just Myresjöhus att bygga hus med? Vad valde ni mellan för husföretag?

Vi valde Myresjöhus direkt för att vi vet att dom har bra hantverkare och snickare och då dom är så pass stora i Umeå.

Saknar du tonårslivet? Och vad kunde ni göra innan ni fick barn som inte passar nu?

Vi har ju aldrig barnvakt så vi kunde vara mer spontana och gå ut och äta, ligga och dega i soffan och se film när vi ville.. Vi gjorde egentligen inte så mycket annorlunda från idag så att få barn var inte något som förändrade våra liv drastiskt direkt. Och nej, jag saknar inte tonårslivet alls, haha. Det var en tid av förvirring och dåligt mående för min del.

Varför skriver du “F” och inte hans namn när du talar om din man på bloggen? 

En gammal vana bara =) Haha.

Vad har ni för golv i huset? 

Det kommer från BOEN.

Är du gudmor?

Nej!

Vad hände med hundarna? 

Läs om det HÄR.

Hur redigerar du dina bilder? 

I snapseed! Fixar ljus, kontrast och mättnad där. Sedan använder jag filter ibland i appen VSCO och då föredrar jag A5, A7 eller A8 =)

Hur nattar ni Jolie? 

Jag liggammar henne till sömns.

Hur många av dagens mål ammar du? Hur trappade du ner amningen? 

Tänkte inte så mycket på att trappa ner men hon började äta mer och mer och då började vi amma lite mindre. Hon ammar olika mycket varje dag men äter alltid frukost, lunch, middag med oss + cirka två mellanmål. Och så ammar hon däremellan också.

Vad äter ni om ni blir sugna på något sött och inte vill äta något med socker i?

Nyttiga äppelmuffins (se kategorin MAT här på bloggen för recept), dadelbollar eller frukt.

Har du opererat din näsa? Var i så fall? 

Nej, det har jag inte gjort.

Dina topp tre tips om hur man lyckas som influenser? 

– Hitta din egna stil och kör helhjärtat på det!

– Var aktiv och engagerad. Svara dina följare och engagera dig i det dom vill, ställ frågor och visa omtanke. Jag har ett genuint intresse i dom som följer mig och älskar dialogerna i kommentarsfältet.

– Håll en röd tråd på dina bilder och ditt innehåll och uppdatera ofta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katja

  Roligt att läsa alla svaren. Ville bara säga att sista bilden på dig och Jason när ni är ute och går är sååå fin! Ni ser så friska och glada och ett så varmt ljus i bilden.

 2. Emelie

  Alltså jag bara älskar att läsa och få följa dig i ditt liv 😍 och du och Fjodor känns som de där perfekta paret alla vill vara, så himla härliga och superfina tillsammans. Ni bara utstrålar så himla mycket kärlek till varandra i familjen. Och för att inte tala om era barn, så extremt söta ❤️ Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vad du är fin, tack!! <3 <3 du anar inte hur mycket dom där orden betyder för mig. Du är underbar, kram!! <3

Annons
stats