Just nu | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Just nu

– Håller på att piffa i sovrummet med lite tavlor och växter, har beställt en rad med krokar som jag ska måla in i samma nyans som väggen.. Köpte ett överkast också till sängen i grå sammet som jag spanat på ett tag. Kommer bli sååå fint där inne. Älskar att inreda och göra det mysigt. Har planer på att köpa lite eucalyptus och sätta i en liten vas med. Kliar i fingrarna!

– Vi går i tankarna kring ny bil! Mailade banken igår så vi får se hur allt blir men det hade ju varit så kul! Vi är ute efter en större bil och det blir mest troligt en sjusitsig. Det är det vi kikar på iallafall. Vi har en stark kandidat och vi ska testköra den så snart vi kan för att se om vi gillar den lika mycket som vi tror att vi kommer att göra.

– Vi firade Jolie här hemma med lite tårta i efterskott. Hon tyckte att det var sååååå gott. Hon åt en liten bit av den själv med händerna och sa “mmmmm” och klappade händerna, haha! Det måste ju ha varit ett mycket väl godkänt betyg. Tänk att min bebis är ett helt år!? Kan inte förstå..

– Har blivit lite väl sena kvällar igen för oss nu mot slutet.. Men det är ju så härligt att bara få den där “vuxna tiden” tillsammans när barnen väl sover. Och i och med att vi aldrig har barnvakt eller avlastning så blir den på något vis ännu mer värdefull. Igår gjorde F sen middag som vi åt när barnen hade somnat och sedan åkte han och köpte rostade cashewnötter och apelsiner som vi åt framför ett avsnitt av vår favoritserie.

– Många undrar hur det går med nyttigheterna och intaget av socker. Det går BRA! Äter lite socker ibland men absolut inte i samma mängd som förr. Samma sak gäller fruktsocker. Äter så otroligt mycket mindre sött över huvud taget och undviker dolt socker i bröd och annat livsmedel helt. Känns bra att veta vad jag får i mig och inte. Och så har jag fortfarande plockat bort större delen av allt mjöl. Min mage mår så mycket bättre utan! Är typ aldrig uppblåst längre vilket jag var nästan varje kväll förut. Äter mer kikärtspasta, sojaspagghetti, amarant, quinoa och andra alternativ. Även när vi äter “snabbmat” försöker vi göra nyttigare alternativ. Det kan ju vara hälsosamt och vara enkelt och supersnabbt med. Här nedan äter vi falafel från Anamma, spaghetti på sojabönor, surkål, ruccola och babyspenat, sötpotatis, blomkål och morötter i ugn samt en sås på gräddfil och sweet chili sås.

– Vi hänger mycket på biblioteket med barnen då Jason har ett så stort intresse för böcker och vi försöker involvera Jolie i det med. Han har ju som jag skrivit många gånger förr inte alls gillat att läsa men han fastnade för det nu när han blev lite större och kan nu läsa hur länge som helst typ.. Det är så kul! Vi lånade nya böcker och lämnade dom gamla för ett par dagar sedan. Jason får också vara med och välja böcker som han tror att Jolie hade gillat som vi också lånar hem.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Men goding, så gott med tårta 😍 Tycker Ni är helt fantastiska, fina familjen. Pågrund av igenkänning delux (!) går en vass tagg i hjärtat av att inte ha “avlastning/barnvakt”, ja du vet, men tänk vilket team ni (och alla andra) är, som alltid är med barnen och ger dom en stimulerande och meningsfull vardag. <3
  Hållet tummarna för banken och bil, alltid roligt med ny bil, och va lyxigt med 7sitsig. 😊
  Hur går det med ditt blodsocker? Du är ju jätteduktig med maten, hoppas att du mår bättre och känner att du får slappna av lite. Stor kram!

 2. Caroline

  Sorry för kommentar som inte alls har med inlägget att göra men minns att du skrev i höstas om hur din telefon hade sprucken skärm som du drog ut på att fixa och fick tips om inte kopia? Hur gjorde du tillslut med det? Är själv i samma sits och sååå seg på att ta tag i haha! Men lite rädd att kopia ska förstöra hela. Hade varit så snällt om du svarade ☺️

 3. Sarah

  Hej! Vad roligt med ny bil! Tyvärr så blir de nyare bilarna sämre. De är inte lika tillförlitliga och styrs av datasystem som det ofta blir något fel på…men hoppas ni hittar en bra bil! Jag undrar bara lite över varför ni vill ha en sjusitsig bil? Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vad tråkigt att läsa! Vad har du för källa på det? För att vi vill ha fler barn och även ha möjligheten att kunna köra andra än bara vår familj i bilen! Kram!

   1. Sarah

    Min pappa jobbar inom bilbranschen och det är flera bilhandlare som sagt det (även om de egentligen inte får berätta det för att sälja). Men det är säkert beroende på vilka märken men överlag så verkar de ”äldre” bilarna bättre. Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ingen har så pass bra relation med barnen då ingen har umgåtts med dom särskilt mycket tyvärr ;p och så erbjuder sig ingen och när dom väl erbjuder sig så blir det ändå inte av, kraaam! 🙂

 4. Snart mamma

  Hej! Eftersom att du har en väldigt stor blogg som är så pass familjeinriktad så antar jag att du får ganska mycket “mammapoliser” efter dig? Du vet sånna som ska tycka och tänka om allt. Jag väntar just nu mitt första barn och har redan blivit ifrågasatt varför jag och min sambo ska dela på föräldraledigheten (pappor kan ju tydligen inte vara hemma med sina barn enligt vissa), varför vi ska dela upp matningen och massor av annat. Blir nästan dömd av andra för att man vill ha det jämställdt! Härom dagen hörde jag en på jobbet prata illa om mammor som går och fikar utan sina barn, alltså att de lämnar barnen hemma med pappan.. Sånt ger mig så himla ont i magen, för jag kommer ju vara en sån mamma. Jag undrar om du har några tips hur man tacklar detta ständiga påhopp? Jag känner mig ganska osäker eftersom att det är mitt första barn.. Det känns oftast också som att det är jag som mamma som blir påhoppad medan pappan får en klapp på axeln. Min sambo blir såklart jätteledsen han med och backar upp mig.. Men dessa kommentarer och påhopp har börjat att ta på mig.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nja, det händer väl då och då men jag har ändå varit rätt beskonad som tur är! SÅ skönt <3 Så hemskt att höra det 🙁 tycker du ska skita i det bara, vad spelar det för roll vad dom tycker? Sen är man ju så mycket mer känslig när man är gravid och tar åt sig mer. Sedan när ni väl får er lilla så kommer du märka att du nog blir bättre på att skaka av dig och bara släppa allt sådant som tar negativ energi. Så var det för mig. Tycker du ska lyssna på vad folk säger men inte ta åt dig allt för mycket. Sedan blir typ ingenting som planerat heller när man väl får sitt lilla barn! Jag planerade såååå mycket hur vi skulle göra och allt blev typ tvärtom ;p så mitt bästa tips är att ta det som det kommer bara. <3 <3 <3 Och säg bara vänligt men bestämt att du inte vill ha mer tips, råd och liknande när folk börjar babbla. Du måste inte lyssna på något om du inte vill, kram <3

  2. Nira

   Hej!!! Jag blir så ledsen över att läsa din kommentar. Ja, folk kommer säkert ha åsikter om allt möjligt men jag lärde mig tidigt att JAG är den bästa mamman för just mitt barn. Och hans pappa likaså. Folk älskar att tycka och att trycka ner lite ”i all välmening” men försök lita på att du och din partner gör ert bästa och lita på att ni kan och känner ert barn. Det kommer gå superbra för er och jag hoppas ni får en fin start med er lilla bebis!
   Kram

Annons
stats