Torsdag | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Torsdag

Hej fina vänner.

Hoppas allt är bra med er!

Jolie fick feber igen igår.. Så himla jobbigt. Förstår inte vad det kan vara. Vi ringde 1177 och kommer febern tillbaka idag igen så ska vi kontakta vårdcentralen för att utesluta öron/lunginflammation och liknande. Så skumt att febern kommit och gått sådär. Aldrig varit med om det förut.

Igår la vi lök i skålar och hällde över kokhett vatten (många av er har tipsat om det) och gud så mycket bättre hostan blev! Skålarna fick stå i sovrummet hela natten och det har fungerat SÅ SÅ SÅ SÅ bra. Så alla som har missat detta, gör det! Om ni är hostiga eller har hostiga barn det vill säga.. Vi skar löken i ringar och i klyftor och täckte lite av löken med kokhett vatten =) Tips, tips! Och ni som tipsade, TACK för tipset! Hoppas det är okej att jag tipsar vidare, haha.

Önskar er alla en fin dag! Vi hoppas att sjukdomen lämnar vår familj snart! Kram på er.

Jason älskar riddarprinsessan Nella =) och när vi var förbi utförsäljningen på Toys “R” Us så var det 70% på detta set med allt man behöver för att bli Nella. Nu leker han med detta hela tiden så tror det är en av dom bästa leksakerna vi köpt till honom. Så kul! Tänkte först säga nej när han kom med det och ville att vi skulle köpa det men tänkte att det var en bra idé till slut då han gillar serien så mycket. Och så rätt jag hade!

Vi skippade eventet som vi skulle på igår på grund av att Jolie var så krasslig. Gjorde bananpannakor tillf frukost och så blandade jag ihop keso + sockerfri sylt att äta till.

Läste en stund för Jason =)

Sedan blev det en lång promenad!

Köpte färdiga vegobollar och pasta på väg hem och åt till lunch ihop med massor av sallad och rivna morötter. Blev faktiskt väldigt gott. Längesedan vi åt det. Jolie tyckte att förpackningen till “köttbullarna” var väldigt spännande.

Fixade mig lite och lämnade F och barnen själva för ett par timmar på kvällen. Tänkte först skippa det då Jolie som sagt är febrig och hostig men mannen pushade mig till att åka ändå och ha lite egentid. 

Mötte upp Tove och åt god middag!

Och sedan blev det var sin chailatte och massor med babbel =) Hade en hel del att prata ikapp om då vi inte umgåtts på en vecka på grund av all sjukdom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vernesa

  Influensa?
  Vi blev nyss friska , 8 dagae med hög feber som gick upp och ned. Var på vc 3 ggr blod prover hals öron allt kollades men nej det var inga bakterier uran virus

 2. Gabriella

  Vill bara säga att du är en så fin människa både på insidan och utsidan. Du är så jordnära och svarar alltid folk med så fina kommentarer tillbaka. Vet att många ”kända” leker kända och inte har sån kontakt med sina ”fans” på samma sätt som dig och det är så himla fint av dig. Du tror inte att du är bättre än oss ”vanliga” och jag tror det betyder mycket för folk.
  Du skriver alltid både de dåliga delarna och de bra och det känns skönt att veta att ingen har ett perfekt liv, såsom många framstår som på sociala medier.
  Du är så himla positiv och man blir inte annat än glad av att läsa din blogg eller se dina instagram inlägg. Följt dig i flera år och jag hoppas verkligen att du kommer fortsätta med det du gör – sålänge som det går, för när jag har det tufft ibland så kollar jag på dig och mår direkt mycket bättre. Att veta att man inte är ensam med att oroa sig över vissa saker, eller har dåliga dagar.
  Du är en guldvärd människa som förtjänar det bästa i livet. Du har en underbar familj och du är så himla stark.
  Tack för att du gör min/våra dagar bättre.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men alltså wow vilka underbara ord! TACK snälla du!! <3 <3 Nej, haha det är för att jag är VANLIG själv! Världens vanligaste människa verkligen 🙂 <3 Tack för så enormt fina ord, värmer hela vägen in i hjärtat. Ha en helt underbar helg <3 och tack för att du gjorde min dag!

 3. A

  Hej Gabriela,
  Gul lök hjälper om man inte har astma eller bronkit. Den gör att slem blir mer flytande så att säga men när man har astma luftvägarna är täta och slem kan inte komma ut.
  Tack för en fin blogg😊

 4. Lina

  Så synd om de små när de är krassliga! Hoppas verkligen det blir bättre snart.

  Nu på vintern blir inomhusluften torr, kan vara värt att prova använda luftfuktare i sovrummet. Mina barn har varit förkylda av och till hela vintern, när vi köpte luftfuktare slutade tvååringen hosta och bebisen slutade vara täppt i näsan. Magiskt bra!

  Det finns förresten vetenskapliga bevis för att en tesked honung innan sänggående lindrar hosta, så det kan man ju alltid prova till barn över ett år. Ganska kul med tanke på att hostmedicin inte har någon bevisad effekt.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack fina du <3 Smart, måste kolla upp det!! Ja, honung är ju en mirakelgrej på många vis verkligen 🙂 KRAM <3

 5. Sara

  Vad var det som var trasigt med er ”valen XL” soffa? Och vart beställde ni den ifrån? Går den att provsitta i någon butik vet du? ☺️😘

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det är grejer på undersidan som lossnat <3 vi beställde från Sweef 🙂 Ingen aning, men tror dom har en butik i Stockholm kanske? 🙂 KRAM <3

 6. Bella

  Hej Gabbi.
  Visst hade ni köpt en svart ”boll” lampa till vardagsrummet, men nu har ni bytt den? Var ni inte nöjda. Funderar nämligen på att köpa samma men oroar mig för att man lätt tröttnar på den🙈

 7. Denise

  Kanske är tänder på g? Feber är ju inget farligt och det är inte ovanligt att barn kan ha 40 graders feber i 5 dagar innan man får en läkartid. Så länge hin får i sig vätska och kissar är det ingen fara.

 8. Elsa

  Åh, ser att ni åt på rost! Älskar verkligen det fiket/restaurangen, så fräsch mat! Och livet är verkligen inte den samma sedan jag testade bananpannkakor för första gången, helt magiskt gott!!

 9. Madde

  Måste bara få fråga vad det är för “kulor” på salladen? Ser ut som glasskulor å hur god som helst ut.
  Önskar dig en fortsatt fin dag!

 10. I

  Min son hade feber i 8 dygn och hade allt i från ingen feber till att ha 40 grader med alvedon och till slut fick jag dom att kolla sänkan som då låg på 110(ska vara 0) så de var in med medicin och sen blev han bra! Så be dom kolla sänkan! Och säger som nej stå på er! Ett stick i fingret och sen är de klart!
  Lycka till

 11. Cissi

  Så bra att få det uppkollat för att utesluta något annat än enkel förkylning/feber. Men virus är luriga och håller ofta på så. Det kommer och går. Man tror barnen är påväg att bli friska men så poppar det upp symptom igen. Min jänta har sammalika nu med feber och nästäppa. Och ena pojken har haft magsjuka i 4veckor, symptomen dyker upp var och varannan dag men han mår helt ok däremellan. Enligt läkaren kan magsjuka vara i upp till 6veckor så vi härdar ut. Även iom magsjukan så har feber dykt upp typ var 3e dag. Febern är borta nu iaf och det är på bättringsvägen åtminstone.

  Lök i skål har vi testat men det gav inget resultat, luktade bara apa 😆 Har hört många andra som det funkat för dock 🤗 Vi hade dock problem med förkylningsastma under våra värsta hostperioder och det enda som lindrade hostan var luftrörsvidgande (airomir) samt upprätt läge. Jäntan fick sova i sittvagnen under nätterna i 2års tid innan skiten började “växa bort”. Ett tips är att hålla henne inne på dagarna nu, om ni har det lika kallt som oss (runt -19). Kylan retar luftrören och kan ställa till med hosta, om inte direkt så iaf senare under dagen. Det blir oftast jobbigast då de ligger ner. På natten 😞

  Krya på er!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det kan jag tänka mig 🙁 så himla jobbigt 🙁 stackars dina små <3 <3 Haha ja det stinker verkligen men för oss gav det resultat 😉 Tack för tips, hade ingen aning. KRAM <3 <3

 12. mia

  Hej. Fungerade det verkligen med löken? I stockholm är det inte kallt men massa snö. verkar som vi får plusgrader resten av månaden. Hoppasd. Ha det fint.

Annons
stats