Hur går det med maten? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Hur går det med maten?

Många frågar mig hur det går med vår kost! Vi slutade ju med socker helt drastiskt före jul. Tog bort allt vetemjöl (bröd, pasta osv) också utöver att plocka bort sockret. Det har gått jättebra och alltså WOW vad jag mår bra i min kropp. Nu har vi ju varit sjuka och jag har halkat efter med träningen men kosten har jag hållit rätt bra ändå. Träningen har jag också annars varit aktiv med sedan innan jul och jag mår så bra. Piggare, gladare och jag älskar min egna stund på gymmet där varken F eller barnen är med. Där jag är bara jag med musik i lurarna. Älskar, älskar, älskar!!

Men iallafall! För att hitta en hållbar lösning för oss gottegrisar (jag och F älskar ju allt som är sött, haha) så har vi kommit fram till en bra strategi. Vi har gjort så att vi skippar socker på vardagar. Har också plockat bort allt vetemjöl på vardagar. Upplever verkligen skillnad i hur svullen jag känner mig i magen när jag äter mjöl och inte. Blir så uppblåst och öm i magen varje kväll när jag har ätit bröd, pasta osv.. Är kanske bara känslig mot det men det känns bättre att skippa det i det stora hela. På helgerna är vi fria och äter vad vi vill. Har i helgen ätit semla, massor med choklad, ost och kex. Det känns rimligt för oss! Då kan vi längta efter gotta under veckorna och det motiverar oss också till att låta bli under vardagarna. På vardagarna försöker vi hitta nyttigare alternativ och så äter vi god och hälsosam mat som vi tycker om.

Jag är så glad över att leva såhär iallafall! Och såklart så unnar vi oss på veckodagarna med ibland om det är något särskilt tillfälle eller om vi VILL helt enkelt. Är ju inte direkt så att vi hindrar oss själva från att äta något onyttigare om vi vill någon dag. Men oftast vill vi inte och håller det till helgerna. Funkar toppen för oss =) Och vi mår så bra!

Detta underbara gottefat kalasade vi på igår! Mmmm! =) Önskar att vi hade haft gäster över för vi fyra hade ju inte en chans till att äta upp det. Fick spara i kylen så nu har vi färska bär till frukost och mellis ett par dagar framåt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Du måste seriöst göra Sveriges vackraste fruktfat Gabriella, ser så gott ut och jag blir alltid sugen på att göra ett själv.
    Kram ❤️

  2. Jennie

    Vete är så massproducerat och har under åren utvecklats så mycket för att ge större skörd på så kort tid som möjligt och det ska klara alla väderförhållanden osv. Där av är det ganska självklart att det är jobbigt för kroppen att bryta ned. Det är inte naturligt längre. Så tycker ni gör helt rätt i som lyssnar på era kroppar och försöker välja bort det i så stor mängd som möjligt 😊

Annons
stats