Tjänar jag pengar på mina barn? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Tjänar jag pengar på mina barn?

Vad tycker du att man som influenser tjänar pengar på sina barn? 

Vet inte riktigt vad du menar med frågan men jag gissar på att du menar att vi som jobbar med sociala medier och har barn samt skriver om dom delvis har barnen som inkomstkälla? Eller menar du mer i reklamsammanhang? I samband med ex. samarbeten och kampanjer där barnen syns på bilder? Jag tänker väl mest att alla pengar jag tjänar ger familjen något. Barnen får ut mycket av att jag jobbar med det jag gör. Det ger oss möjligheten till att leva som vi lever, resa, få mycket tid ihop. Vi sparar såklart åt barnen också..

Det är såklart en intressant fråga att ta upp och självklart är det ju delvis mina barn som ger mig min inkomst då många som läser är intresserade av just barnen och familjelivet. Att följa deras utveckling och läsa om hur jag tacklar föräldraskapet år efter år. Jag är ändå rätt noga med vad jag delar med mig av och skulle aldrig bjuda in i privata situationer eller små egenheter som bara vi som står nära tar del av osv.. Så för min del så tycker jag inte att jag delar med mig av särskilt mycket mer än sådant som man kanske pratar om med vem som helst i vardagen. Tycker i vilket fall inte att jag “säljer ut” mina barn utan att jag delar med mig av en del av deras utveckling och liv. Det som är mest privat behåller jag för oss själva. Är så mycket saker som händer som jag inte berättar eller delar med mig av när det kommer till just barnen.

Ja, svår fråga det där. Klart man tjänar pengar på sina barn som influenser om man bjuder in i barnens liv över huvud taget. Spelar ju ingen roll om det enbart är i bild eller text eller både och.. Men mitt huvudsyfte är ju inte att exponera barnen på alla sätt för att dra in så mycket som möjligt! Utan jag följer magkänslan och delar med mig av det som känns okej. Skriver om mitt liv och barnen är såklart den största delen i just mitt liv.

Men ja.. På tal om exempelvis Jolie och hennes hjärtfel. Där delar jag med mig enormt mycket av MINA egna tankar och känslor. Men jag skulle aldrig lägga upp exponerande och känsliga bilder på henne under undersökningar eller operationer, skriva utförligt om hennes läkarbesök och ultraljud osv. Det är så mycket som jag inte tar upp eller visar även om ni kanske tror att jag ger ut allt. För jag vet att mina inlägg är väldigt känslosamma och att jag verkligen bjuder in i mina tankar rejält. Men delar jag allt för det? Nej det gör jag inte, långt ifrån. Och jag ser skillnad på att dela mina egna tankar och att visa upp henne på bild i känsliga sammanhang, skriva utförligt om hennes undersökningar osv.. Och på bloggen känns det på något vis okej att dela med mig av just egna tankar gällande det hela då jag vet att det hjälper andra föräldrar som också lever med svårt sjuka barn, hjärtebarn etc. Men det handlar ju mer om vad jag känner än om henne.

Något som ni kanske inte vet är att ett tiotal tidningar hört av sig gällande att vi ska prata ut om Jolie och hennes hjärta. Men jag tackar alltid nej då det är något som inte känns bra. En av tidningarna är en av Sveriges större när det kommer till föräldraskap och dom ville till och med ha med oss på omslaget så länge jag bjöd in mer i allt detta med min dotters hjärtfel. Men nej, det tar stopp där. Vill inte dela mer än vad jag gör här. Allt jag skriver här känns annorlunda. För det är direkt från mitt huvud till er. Hade kanske egentligen varit samma sak om jag pratade ut i en tidning, vad vet jag.. Men det känns bara inte rätt. Inte alls. Jag vill bara inte göra en sådan grej av det hela. Det är för privat för mig. Kanske motsäger mig själv men någon kanske förstår vad jag menar. Min blogg är liksom MIN. Sedan ser jag inget fel i att prata ut om diverse saker i tidningar men jag vill bara inte göra det.

Ja, det där med att visa barnen i sociala medier över huvud taget.. Jag vet inte om jag gör rätt eller fel. Är ödmjuk i den frågan. Jag har ingen aning alls! Jag hoppas inte att mina barn ska hata mig i framtiden för att jag har delat med mig av en del bilder och texter om dom från när dom var små. Jag tror iallafall inte att dom kommer att göra det. Jag försöker alltid att utgå från mig själv när jag visar och skriver om barnen. “Hade jag varit okej med att den här bilden fanns på nätet?” “Hade jag varit arg på min mamma för att hon delade den här informationen om mig?” Det är en svår fråga iallafall. Finns nog inga rätt eller fel. Jag hoppas iallafall att jag gör rätt och att jag inte bjuder ut barnen för mycket. Ju äldre barnen blir ju mer kommer jag att fasa ut dom ur mina kanaler men här och nu är dom fortfarande rätt små. Ju yngre dom har varit ju enklare är det att dela med sig. Ju äldre Jason blir desto svårare är det att dela med sig. Ju mer han blir en egen människa ju mer personligt blir det. Men än så länge är han ju fortfarande rätt så liten. Har svårt att se att Jason över huvud taget kommer att synas på min blogg när han är typ sex år. Nej, då lär jag inte skriva eller visa honom så mycket. Men det är så jag känner idag. Jag vet ju inte hur framtiden ser ut. Jag går lite på magkänsla, bollar tankar med F osv. Jag har inga regler som jag följer utan försöker bara följa min egna känsla här och nu om rätt och fel och vad som är okej och inte.. Och pratar om det med barnens pappa såklart.

Har skrivit mer om ämnet HÄR om ni vill läsa mer.

I vilket fall så försöker jag alltid prata om barnen med värme och kärlek. För det är kärlek jag känner. Den största kärleken i mitt liv är mina barn. Finns inget som betyder mer för mig. Dom är hela mitt liv och hela min värld. Skulle göra precis vad som helst för dom utan att ens tveka eller tänka efter. Jag hoppas att dom ska kunna se tillbaka på mina texter och känna den kärleken rakt igenom. Jag hoppas att dom ska komma ihåg sin uppväxt och första tid som full av kärlek, trygghet och lycka. Dom mer personliga bilderna samlar jag i egna album som dom också kommer att få ta del av såklart. Så ja, jag delar som sagt långt ifrån allt.. Men det jag delar känns okej för mig här och nu och jag hoppas att dom ska känna detsamma.. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Herregud vilken fin bild. Jason tittar på dig med såå mycket kärlek! Bara där är ju bevis på att ni gör något rätt 🙂

 2. StrongMama

  Jag tycker det låter rätt fult att säga att man tjänar pengar på barnen, men skulle väl hellre uttrycka mig att man tjänar pengar på att dela sitt liv. Barnen är ju en del av ens liv, klart att de då kommer med i ens vardag. Precis som ens man, jobb, hus, vänner etc. Sen väljer man själv om man inte visars vänner, mannen eller barnen så mycket, men det är eget val och inte enbart det man tjänar pengar på.
  Så jag tror det är folk som tycker om att kommentera och pika och trycka ner eller vad det nu kan vara, för att det sticker i ögonen att du faktiskt kan tjäna pengar på att bara skriva om ditt liv. Ett drömscenarie för många. Men jag kan inte förstå hur man kan tro och tycka att det är något att vara avis på, bara att skapa sig det liv man vill ha herre gud. Unna andra att de lever bra, unna dig själv men sluta tryck ner liksom.

  Stå på dig, strunta i såna kommentarer. <3

 3. Fyrbarnsmamman

  Jag läste först: ”mitt huvudsyfte är ju att exponera barnen på alla sätt för att dra in så mycket som möjligt!” Alltså utan inte och tänkte att det var härligt ärligt. 🙊

Annons
stats