Gryta med sötpotatis, gräslök och kokosmjölk | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Gryta med sötpotatis, gräslök och kokosmjölk

Du behöver: 

2 sötpotatisar

4 små morötter

1 buljongtärning

2 och en halv tesked röd curry pasta

Salt

Lime

1 kruka gräslök

1 burk kokosmjölk

3 dl vatten

1 paket frysta sojabönor (250 gram)

1 röd lök

2 klyftor vitlök

Olja att steka i

Ris att äta till

Creme fraich eller gräddfil att äta till

Gör såhär: Börja koka ris. Skala och hacka rödlöken i valfria bitar, Stek den i olja. Pressa över vitlöken och stek tillsammans. Skala morötterna och sötpotatisen. Skär i små bitar. Stek ihop med löken. När allt har fått yta och blivit lite mjukt så häller du över vatten och kokosmjölk, slänger i buljongtärningen och röd curry pasta. Låt puttra i cirka 15 minuter. I med sojabönorna och smaka av med salt samt pressa över massor med lime (efter smak). Klipp/hacka i gräslöken. Servera med ris och en klick crème fraich/gräddfil/yoghurt. Sååå gott!

Detta fick bli gårdagens ljuvliga middag! Går så snabbt och supergott verkligen! =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Såg att du skrev gräddfil eller creme fraiche att ha till och rekommenderar verkligen isåfall att ni testar turkisk yougurt istället för det, myyyycket godare smak och lyfter verkligen upp rätterna! Ni verkar äta mycket grytor/sås mat och det passar så bra till just sån mat! Testa! Brukar ligga vid just gräddfilen och sånt i matbutikerna

Annons
stats