Varför blev jag inte uppvaktad på alla <3 dag? | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Varför blev jag inte uppvaktad på alla <3 dag?

Har fått några frågor om varför jag inte blev uppvaktad på alla <3 dag, haha… Först och främst.. Ni som har kommenterat vet ju faktiskt inte om jag blev det eller inte? 😉

Men ja.. Vi var ju i Stockholm hela dagen (från tidig morgon) och hade en supermysig resa. Barnen somnade i vagnen och vi åt middag ute (nästan helt barnfria, haha!) och sedan drog vi till hotellrummet och åt chokladkaka med grädde och drack te. Det hade vi köpt med oss från ett café. Hade en väldigt lugn dag och massor med kvalitetstid för oss i familjen. Mer kan jag inte önska! Sedan fick jag faktiskt inga blommor eller något sådant.. Jag och F har ju gemensam ekonomi och klart att det känns tråkigt ibland att inte kunna köpa presenter osv till den andra utan dennes vetskap. Men det går bra ändå! Ibland kommer han hem med blommor efter att han har varit och storhandlat liksom.. =) Eller kommer ihåg att jag älskar just den där chokladen och stoppar ner den i varukorgen.. Alla hjärtans dag är ju såklart en jättefin dag! Älskar kärleken! Klart den ska ha en egen dag.. Men samtidigt så är ju varje dag till för att man ska ta hand om sin kärlek och relationerna man har i sitt liv. Vi är rädda om varandra i vår familj, sätter varandra först, har respekt för varandra och trygghet i varandra. Jag behöver inga blommor eller chokladaskar den 14e februari varje år för att känna mig älskad.

När vi var yngre så firade vi faktiskt alla <3 dag lite mer! Minns att F köpte underkläder och blommor till mig någon gång och att jag förstorade upp bilder på oss och ramade in och skrev gulliga brev typ, haha! Den där fina nykära kärleken! Idag ser jag väl inget större behov i att förstora upp massor av bilder på oss för jag vet ändå inte var vi ska ha dom!? Men det var en fin tid i livet =) När man bara hade fokus på varandra och att vara pojkvän/flickvän. Idag har vi så himla mycket mer. Både kärleksmässigt och när det kommer till vad vi prioriterar och lägger fokus på. Kärleken finns på ett djupare plan och jag skulle inte byta den mot något i världen. Är så lycklig och glad här och nu och älskar var vi befinner oss i livet.

Klart att jag önskar många gånger att vi hade mer tid för varandra och för att vara just ett KÄRLEKSpar. Det glöms bort många gånger mitt i den hektiska vardagen med barnen. Man är ju mest mamma och pappa större delen av dagarna Men samtidigt så ser jag charmen i småbarnsåren och där vi är här och nu. Vår tid kommer sedan igen. Det viktigaste är att vi vet var vi har varandra, att vi ger oss själva, varandra och kärleken den där lilla tiden som finns mellan alla blöjbyten och lekstunder och inte glömmer bort varför vi är just VI. Vi påminner ofta varandra om att vår kärlek är så viktig just för att barnen faktiskt inte ens hade funnits utan den. Det är tack vare våra känslor för varandra som det finaste i våra liv faktiskt finns idag. Så tacksam. Sedan kanske varken egentiden, sexlivet eller just vår relation är på topparnas topp just nu. Det kan jag ju vara ärlig och skriva! Men vi har rätt mycket med barn, plugg, jobb, huset, minimalt med avlastning. Vi gör vårt bästa och kämpar på.. Och vi älskar varandra mer än mest. Jag är fortfarande så himla kär i min man. Han betyder mest i världen för mig och jag vet att jag gör detsamma för honom. Han är liksom den jag vill spendera resten av mitt liv med oavsett vad. Och att vi har tagit oss igenom så mycket tuffa tider ihop och klarat av det så förbannat bra gör mig bara ännu mer säker. Det är liksom vi, genom allt. Det bara är så!

Men ja.. Vi är väl helt enkelt inte så mycket för att överraska varandra på just alla hjärtans dag längre. Det har kommit bort lite med årens gång.. Kanske hittar vi det igen framöver men vi ser som sagt inte att den dagen är mer speciell än någon annan dag. Men det är klart det är mysigt att kanske äta någon extra god middag ihop, ta in på hotell eller gå på SPA om möjligheten till barnvakt finns.. Bara pyssla om varandra lite extra.. Ja, ni förstår.. Hur gör ni? Firar ni alla hjärtans dag? Tycker ni att det är viktigt med presenter, blommor och choklad just den dagen? 

Denna bilden var faktiskt en av dom som jag förstorade upp en gång i tiden! Haha! Minns att vi under våra första år faktiskt firade ALLA våra månadsdagar till och med. “Nu har vi varit tillsammans i 14 månader”, “nu har vi varit tillsammans i 22 månader” osv.. =) 

Här var vi pluttisar! 2010/2011.. Galet vad tiden går.. Vi var ju bara barn!

Det finaste i livet. Skulle aldrig vilja eller kunna leva utan honom! Får panik av bara tanken. Min fina älskling. Jag väljer dig! Alltid! Och varje dag.. <3

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa A

  Just alla hjärtans dag har vi nog aldrig firat med presenter eller blommor, utan vi lagar en god middag och köper (eller bakar) nåt gott fika osv. Jag firar hellre årsdagar lite mer, typ går ut och äter nåt gott hela familjen. Nu har vi en tioårig förlovningsdag som närmar sig och jag hade gärna gjort nåt extra då, men vi har en bebis på 11 veckor så det får bli en mysig kväll med familjen. Storebror på 5,5 år vill baka en tårta så det ska han få göra 💕

 2. Lisa

  Låter ändå som om du hade en helt underbart alla hjärtans dag och precis som den borde spenderas, med dem man älskar.

  Själv firade vi den knappt alls, va upptagna med hushållssysslor och att fixa inför Rs födelsedagsfika som vi skulle ha dagen efter. Hann i alla fall visa lite kärlek och säga hur mycket jag älskar min sambo men någon present fick han inte

 3. Sandra

  Jag och killen firar inte alla <3 dag, jag kan tycka att det är för hypat med den dagen, med att man ska köpa blommor och choklad osv.. jag tycker inte det blir någon ”överraskning” på den dagen då, för att ”alla” ska köpa det då eller vad man ska säga 🙂 jag blir mer glad om killen kommer med någon överraskning någon annan dag haha 🙂
  Kram <3

 4. Anna

  Vilket fint inlägg! Du sätter orden mitt på spiken, kan man säga så? Haha. Känner precis samma för min sambo. Vi har varit tillsammans 16 år snart. Och vi firade inte heller. En lugn stund tillsammans är värd guld när man har småbarn. Kram <3
  alwis.vimedbarn.se

 5. Louise

  Du skriver ibland om att ni inte har någon avlastning när det gäller barnen. Ni har aldrig funderat på att hyra in barnvakt/Nanny? Så ni åtminstone kan få komma iväg själva ibland och rå om er relation som ett par? 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vet inte om det finns här i Umeå och för mig är det SÅ viktigt att jag känner den personen väldigt väl.. Så tror inte jag hade vågat ha någon utomstående sådär. KRAM <3

   1. Mojgan

    Gabriella finns många duktiga fina människor där ute. Finns en grupp på fb barnvakt i Umeå och sedan finns det nanny företag. Ni kan ju umgås tillsammans tills det känns bra. Själv har vi haft förmånen att träffa världens finaste tjej genom fb hon skulle jobba som aupair och behövde två familjer att passa barn hos i 2 år några gånger i månaden. Idag arbetat Ida på förskola och börjar snart plugga till förskolelärare. Hon har följt med oss utomlands 2 ggr 😊 man kan verkligen träffa helt fantastiska människor bara man vågar släppa in dom.

 6. Sara

  Åh vilket bra inlägg, skönt med lite verklighet! Känner så igen mig nämligen. Har varit tillsammans med min pojkvän sedan jag var 14 år, nu är jag 30 och vi har barn. Kan skriva under på allt du skrev här, och håller så med dig 🙂

Annons
stats