Onsdag! | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Onsdag!

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er! Vi mår bra och igår hann vi med allt från hårfix hos frisören till utelek och knatteskutt. Jag hann också laga två olika maträtter att lägga i matlådor vilket är perfekt när man inte har energin eller tiden till att laga lunch. Älskar att ha mat redo för mikron!

Dagens planer: 

– Jag ska fixa naglarna! Gud vilka lyxiga dagar jag har nu! Både naglar och hår inom två dagar. Så skönt.

– Bankmöte gällande pensionssparande i bolaget väntar i eftermiddag.

– Vi ska besöka en färgbutik här i Umeå och försöka hitta den perfekta kulören för den inbyggda garderoben som vi ska bygga i hallen. Tror det blir en grå! Med silvriga knoppar. Kommer bli så fint och passa resten av huset. Vi ska också köpa lite träbitar och annat som behövs nu under dagen.

– Jag måste ringa placeringsenheten gällande Jasons förskoleplats. Tror vi har fått en heltidsplats fast vi ville har en 15-timmars…

– Tvätten ligger och glor på mig i tvättstugan så den ska jag ta tag i… Inte det roligaste men ändå ett måste som ska göras.

– Vore en dröm att få in ett gympass och en långpromenad idag också. Älskar att promenera i solen. Det gör mig så glad.

Önskar er en jättefin onsdag. KRAM!

Frisörbesöket gick jättebra och visst har dom SÅ fint på salongen!? Före/efter-bilder på håret kommer senare idag!

Blev en sväng till biblioteket igår igen! Barnen och F kom och hämtade mig med bilen efter frisörbesöket och då passade vi på när vi ändå var i stan. Jason ville verkligen dit också så var svårt att säga nej =) Försöker verkligen suga ut det sista av våra dagar tillsammans nu. Han börjar ju föris snart och trots att han ändå kommer att vara hemma väldigt mycket så är detta ändå den sista tiden han är hemma “på riktigt”.

Vi käkade lunch på stan! Kokos/ingefärssoppa med nudelsallad och mackor till. Jättegott. 

Fyndade också en pillerfikus för bara 50:- (!!!). Såååå nöjd över den! Vi har ju en i vardagsrummet nere men har velat ha en till allrummet uppe också. Hittade inte på Plantagen när jag var där i helgen men sprang på denna nu under gårdagen. Lycklig tjej, hej!

När vi kom hem så gjorde vi barnen i ordning och så gick vi ut och lekte innan solen gick ner.

Jag mådde sjukt illa av någon anledning.. Så F fick ta största delen av leken med barnen. Sedan drog Jason och F på knatteskutten medan jag och Jolie läste böcker hemma. Hon är så kul att vara med. Njuter av varje stund.

Hann också göra lite matlådor igår som sagt. Linsbolognese hittar ni HÄR och lasagnen finns HÄR. Två favoriter som vi äter väldig ofta här hemma. Här har jag kokat pasta på sötpotatis och linser till. Hälsosamt och enkelt samtidigt som det är fantastiskt gott. 

Träningen blev också gjord! Ser fram emot dagens timme på gymmet massor redan. Om jag nu hinner dit innan det blir allt för sent det vill säga. Hatar egentligen att träna på kvällen.. Blir så trött och omotiverad och vill hellre bara sova eller ligga i soffan, hehe.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Det där med förskola är så krångligt… iaf där vi bor. Finns ju inga platser!

  En liten reflektion bara – tänk på att många bankers “pensionsrådgivning” till småföretagare går ut på att sälja försäkringar. Jag gjorde en liten utredning på en kund till mig och han fick 600 % (!!!) bättre pension om han inte gick på bankens rådgivning. Bankernas företagsrådgivare har många gånger ett egenintresse i sin rådgivning. Dubbelkolla med er redovisningsbyrå!

  OBS gäller inte alla banker och inte alla banktjänstemän. Såklart 🙂

 2. Hanna W

  Angående förskoleplatsen, jag jobbar som förskollärare och i min kommun (Uddevalla kommun) så är det ej skillnad på 15-timmarsplats eller heltidsplats, det enda som skiljer är att vårdnadshavarna antingen betalar för en 15-timmarsplats eller en heltidsplats. Kan tänka mig att det är så i många kommuner😊
  När Jason i framtiden kanske går upp till heltid så ska möjligheten finnas att han får göra det och därför görs ingen skillnad mellan heltid och 15-timmars förutom summan dårå☺️
  Hoppas ni har det fint i Umeå🌸

 3. Mäl

  Alla förskoleplatser är i grunden en heltidsplats. Sen väljer du själv om du vill gå ner i tid. 😊

   1. Hannah

    Här betalar man för platsen, inte antalet timmar. Så summan är densamma hela tiden 🙂 Lycka till med förskolestarten!

 4. Louise

  Hej fina du! Jag och sambon väntar vårt första barn!! 🙂 Det ända jag gör om kvällarna just nu är och kollar barnvagn vilket är så himla kul! vi står mellan Stokke och bugaboo, vilken rekomderar du ? för visst hade ni stokke till Jason och bugaboo till Jolie? 🙂 KRAM

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh vad härligt 😀 bugaboon gillar jag mer. Mer stabil och sådär! Bra förvaring i sidokorgen och under vagnen. Stokken är väl mer smidig men går väldigt dåligt i snö och slask.. Den är dock högre och det är ju härligt att ha bebis nära. Men rekommenderar bugaboon mycket mer 😀 <3 kram kram! Stort lycka till <3

 5. Louise

  Vet inte om det är samma i Umeå som här i Stockholm men jag har sökt förskoleplats till min 3-åring i augusti och har också tänkt -5 h/vecka, vilket jag meddelade när jag sökte. Fick då höra att tiden inte spelar någon roll utan att man ändå ”tar upp en hel plats” och får säga sina tider och hur mycket barnet ska vara på förskolan när man blir erbjuden plats. Så här görs schemat efteråt. 🙂 Kram

Annons
stats