När inget blir som man har tänkt sig.. | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

När inget blir som man har tänkt sig..

Båda barnen har hög feber här hemma så det blir ingen resa till Stockholm för mig idag. Jolie har jättehög feber och känns som ett litet element och Jason likaså. Dock så blir jag såklart mer orolig för Jolie som ni ju förstår. Hon sover just nu och Jason sitter med mig i allrummet på övervåningen och ser på Greta Gris. F är iväg till affären för att inhandla allt som behövs till pannkakor (Jason önskade det till lunch) och lite gott att dricka, yoghurt och sådant som är lätt att äta när man är dålig.

Natten var okej fram till 01.00 ungefär när barnen vaknade och ville dricka, hosta, äta, gå på toa.. F sover ju som en stock när han är trött så vi rök faktiskt ihop inatt när jag väckte honom för 1999292 gången och bad honom hämta vatten till Jason. Han somnade om varje gång jag bad honom efter att han hade sagt “ja jag ska”… Sedan fattade han inte varför jag blev arg på honom och blev sur tillbaka. Men nu är vi vänner igen och allt är frid och fröjd. Fattar inte varför män i överlag har så svårt att vakna på nätterna? Eller är vi ensamma om det? Vi mammor har ju typ en inbyggd “vakna-reflex” varje gång barnen ens rör sig lite. Men karlarna kan sova genom allt.. Nej fy. Blir lika arg varje gång. Sedan när han väl vaknar till så tar han ju såklart sitt ansvar och det är faktiskt han som tar dom tuffaste nätterna när barnen väl faktiskt vill kliva upp eller inte kan somna om. Men när det kommer till att bara vakna en snabbis för att hämta vatten eller liknande så är det alltid ett sådant projekt att få liv i honom. Hur funkar det hemma hos er? Är ni lika snabba upp båda två nattetid?

Önskar er en fin dag. Här blir det mys hela dagen lång och till lunch så ska F göra pannkakor som sagt. Jag längtar typ lika mycket som Jason efter det. Han gör så sjukt goda, haha =) Kram på er.

Nu blir det frukost! Fiberhavregrynsgröt med bär, mjölk, äppelmos och kanel + löskokt ägg som vi blandat med lite örtsalt. Brukar ha chiliflakes i med, mmmm!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sabina

  Hur kommer det sig att du väckte/väcker honom för att hämta vatten när du ändå var vaken och bad honom göra det?

  Undrar bara då jag själv är som du å vaknar för minsta lilla när vår dotter är törstig på natten och tänker att jag låter sambon sova för han är så svårväckt och jag är ändå vaken.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   För att jag ligger och ammar en ettåring som är jättesjuk? Nej, jag tänker verkligen inte som du. Tycker han får lära sig att kliva upp då det verkligen inte bara är mitt ansvar att ta barnen nattetid. Vi är båda föräldrar och jag hade ALDRIG gått med på det, kram!

   1. Sabina

    Så sant! Ska stå på mig mer. Är ”för snäll” i många saker när de gäller vårt barn. Det är som du säger, båda är föräldrar. Tack för du delar med dig och ger mig pepp.

    Kram <3

 2. Viktoria

  Här hos oss är det min sambo som vaknar och inte jag, 🙈 Jag och Fjodor sover mog liks hårt för jag vaknar inte och har ingen inbyggd väckarklocka. Är snare min sambo som har det och vaknar för minsta ljud 😅

 3. Elin

  Sedan jag slutade amma mina barn sover jag som en stock på nätterna. Det är min man som vaknar och fixar. Han är bäst som låter mig få sova 😍🙌

 4. Karin

  Jag lägger mig och sover i ett annat rum, för då vaknar min man när han vet att han ansvarar….eller så somnar barnet själv om eftersom det inte blev någon respons🤪 från pappa!

 5. Ewelina

  Du är inte ensam. Vi är inne i sjukstugan just nu också med ena barnet. Hon har haft feber sedan torsdag förra veckan och tepmar än… bara att rida ut stormen enligt läkaren då det bara är en bakterie och det gör man inget åt. Men maken alltså… jag vaknar så fruktansvärt lätt och min man tror inte ens på mig när jag säger att jag vart uppe typ 4 gånger på natten, ena barnet vill på toa, andra vaknar och har febertopp osv.. han sover och sover. Jag kan vråla i tio minuter och han sover fortfarande som en sten. Han fick sig dock en tankeställare i helgen då hans telefon ringde med vibration, Han hade somnat nere i soffan med telefonen bredvid sig. Jag vaknar av det ljudet och försöker väcka honom och fråga vem som ringer. Han yrar och har sig och sommar lika snabbt igen . Dagen efter, på morgonen så frågar jag vem ringde i natt? Han tittar frågade på mig… och efter en stund frågar han hur jag ens kunde höra det då den var på.vibration och han låg nere… kontrade med “förstår du hur lätt jag vaknar då?” Han var rätt chockad 😂.. men jan vaknar inte lättare för det 😅

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh <3 Förstår dig helt!! Ligger själv och ammar hela nätterna vissa nätter och F (som ska ta Jason om han vaknar) snarkar på och märker inte alls alla gånger jag byter sida, Jolie gnäller, Jason vill kissa ;p men jag blir så arg så petar på honom tills han vaknar och då är han helt bortkommen ;p HAHAHAHA kan inte sluta skratta. Låter precis som F, kram <3

 6. Johanna

  Igenkänning till 100%! Jag tar i stort sätt allt på nätterna. Att väcka min sambo, få honom att fatta, och göra det man vill… Äh! Bättre att jag hoppar upp och fixar. Om det inte har pågått flera nätter i sträck såklart. Annars tar jag det.

 7. Ronja

  Min gubbe har narkolepsi och är typ omöjlig att få upp på morgonen. Och på natten. När han är själv går de bra (?!😂) men inte när jag är hemma. Så med våra 3 barn på 3år så tror jag han tagit 10 morgnar sammanlagt😂 Men vi kör lite på “den som lider minst” i vår relation. Jag är morgonmänniska och har inga problem att kliva upp. Han tar varje kväll och nattar alla barn och gör sista kvällsrundan hos djuren så jag får lägga mig eller göra det jag behöver. Vilket är grymt skönt. Han lider minst på kvällen, och jag lider minst på morgonen. 😊👍💞

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Exakt samma för F 😀 går sååååå bra när jag inte är hemma 😀 låter ju perfekt 🙂 <3 man ska hitta det som passar bäst och skita i alla "måsten" om hur man ska dela upp saker, kram <3

 8. Sabina

  Vi brukar göra så att den som vabbar dagen efter går upp med barnen på nätterna! Så att den som jobbar får sova! På helgerna brukar vi ta en natt vardera och en sovmorgon vardera! När jag var mammaledig gick jag upp på nätterna och när min man var pappaledig gick han upp! Nu när vi båda jobbar går den som vaknar först upp! Ibland ropar barnen efter mamma eller pappa och då går den upp 🙂

 9. Malin

  Hos oss har pappan också svårt att vakna, gav upp när sonen var 2 veckor, jag tar nattning, natt och morgon själv 🙈
  Det går bra, men de nätter när nattningen tar nån timma och sen typ 5 uppvak på natten då hade jag kanske velat ha liten sovmorgon iallafall, men tids nog kommer väl det när sonen vill sova halva dagen 🙈

 10. Lovisa

  Blir så fruktansvärt upprörd av att läsa detta. Varför kunde inte du ta den natten? Varför kunde inte Fjodor få sova och du gå upp för att ta vatten till barnen? Varför lägga skulden på honom? Ni är två i att vara föräldrar till barnen och man kan inte alltid göra allt tillsammans. Skaffar man barn så vet man att det kommer komma med många jobbiga nätter. När man dessutom läser din blogg så får man intrycket av att Fjodor faktiskt är den som gör det mesta hos er. Tycker det är så himla otacksamt av dig att hänga ut honom på detta sättet och skriva såhär.

   1. Karro

    Men om man har två barn med två olika behov på natten så hjälps man väl åt?! Gabriella hänger väl inte ut någon utan beskriver ju bara hur det var. Finns ju inget finare par än dom två! Skulle aldrig klara av att inte vara jämställda och hjälpas åt!

 11. Sindy

  Min sambo sover också som en sten. HELT omöjligt att väcka honom när han väl somnat.. :/ pufff:/ Verkligen väldigt irriterande
  Jag hoppas att Jason och Jolie blir bra snart.<3 För närvarande har jag två barn som lider av halsinfektion 🙁 Jag hoppas att allt går bra och att du har en chans att gå till Stockholm för samarbete. Kram

 12. Pia

  Jag är förvånad att jag inte vaknar när dottern vaknar på natten, min sambo som även jobbar heltid kliver upp och jag har inte ens rört på mig. Sjukt weird. Börja tro att han luras med mig och skrattade faktiskt de första gångerna han berättade att hon vaknat på natten lixom “driver du?” 🤔😂 Jag tycker ju såklart att det är en självklarhet att om man är, som jag, hemma hela dagarna ska ta nätterna men jag hinner ju inte ens vakna 😂🤷‍♀️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig! ;p nej, det är det ju inte alls <3 lika mycket heltidsjobb att vara hemma med barn nu 😀 man kan gott dela på nätterna, kram <

 13. Susann

  Här vågar jag inte väcka min kärlek. Han är lättväckt, men han får typ panik och rusar upp ur sängen. Tar typ jättelänge tills han vet var han är och att det är natt. Svamlar och pratar otydligt. Leos lekland åker vi inte till under vinterhalvåret, blir garanterat sjuk där. Värsta smittplatsen 😷

 14. Hanna

  Likadant här. Jag avundas verkligen min sambos förmåga att sova genom allt. Som när barnen börjar krypa runt och leka i sängen vid halv sex och han bara fortsätter sova. “Sov du också” säger han då.”Dom är ju nöjda med att krypa runt och gosa.” Men jag skulle aldrig kunna sova när barnen är vakna. Jag vaknar typ av att dom öppnar ögonen 😂

 15. Isabelle

  Här tar vi alla med varsitt glas upp på kvällen 😅 å tyvärr så är jag den som har svårt för att vakna på nätterna. Vet inte varför men har varit så sedan sonen var bebis att mannen vaknar av reflex men inte jag … nästan lite läskigt att inte ha den så kallade modersreflexen.

 16. Josefin

  Haha jag har gett upp att ens försöka väcka min sambo. Det tar mer kraft och energi att få upp honom än att bara gå upp och göra det som ska göras snabbt och barnen och jag kan somna om. Extra trötta mornar får han dock smaka lite på min bitterhet 😂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Du är grym! <3 förstår dig! Jag ger mig inte utan fortsätter väcka tills han vaknar ;p vore för orättvist annars, kram

 17. Martina

  Min BVC-sköterska sa att det är den i förhållandet som känner att den har mest ansvar för barnen är den som vaknar först (oftast mamman), Om pappan är föräldraledig efter mamman så kan det ändras till att pappan blir den som vaknar istället för mamman. Att den andra sover vidare beror på att den personen vet att den andra tar hand om barnen. Hon sa att så är det även i homosexuella förhållanden, så det har inget att göra med om man är kvinna eller man. Det hade gjorts nån studie på detta. Om det är sant eller inte vet jag inte, men det var så hon sa i grova drag (hon sa det i min mammagrupp för 3 år sedan). 🙂

   1. Jossan

    Intressant!! Tror detta stämmer för jag har en nyfödd och en 2,5åringen. Eftersom jag ammar den lilla har vi delat upp ansvaret att jag tar lilla ich sambon stora på nätterna. Jag vaknar till minsta pip hos nyfödda och trodde att jag vaknade av 2,5åringen också för det har jag alltid gjort, men nu såger sambon att hon kommit in till oss tre nätter i rad och jag har inte märkt detta???!! Är helt chockad haha

 18. Sanna

  Min man är omöjlig att väcka. Det jag gör är när sonen har feber är att preppa för natten. Tar fram Alvedon, våtservetter, blöja, vattenflaska, termometern. Då slipper jag väcka honom och bli irriterad. Ofta när sonen har feber sover han på soffan så får sonen sova bredvid mig, så att jag har honom nära. Mannen kan ju självklart sova bredvid men efteeesom att sonen har feber så är han redan varm som det är så att ligga mellan mig och pappa blir bara varmare, eftersom att min man är så varm i kroppen. Fungerar fint för oss 🙂

 19. Jossan

  Så skönt på nåt vis att läsa här att man inte är ensam om en hopplös karl om nätterna. Har försökt säga/pika honom om att jag faktiskt inte sovit en hel natt på 1,5 år.. och riktig sovmorgon har inte heller existerat då jag redan varit uppe och matat nattat om vid 4-6. Sen går mannen upp kl 7 och Låter mig sova ut till 9…. 🤦‍♀️ Då tycker han att han är duktig som ger mig sovmorgon.
  Vi har spjälsängen i vårat sovrum på övervåningen och flera gånger har jag somnat på soffan i vardagsrummet med flit. För att kunna sova ostört. Men jag blir ändå väckt av att ungen skriker och han sover som en stock bredvid!! 😠 så jag ändå lär gå upp och ta barnet i slutändan..

 20. Johanna

  Min sambo sover också som en sten. HELT omöjligt att väcka honom när han väl somnat. Typ en eller två gånger så har han vaknat men inte av att jag väckt honom utan snarare för att nåt av barnen skrikigt fruktansvärt.

 21. Miranda

  Tips är att alltid se till att ha en vattenflaska ståendes på nattduksbordet eller nedanför sängen, så man inte behöver gå upp om barnet/barnen skulle bli törstiga. Hoppas sjukstugan inte blir långvarig den här gången! Kram

   1. Ninna

    Ha glas ståendes i nattduksbordet och ta alltid en flaska färskt vatten så man har under kväll/natt😍 kom på det nu, ska göra samma sak. Kram

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Tack för tips 😀 tycker dom gott att han kan gå upp och hjälpa Jason när han ska dricka så vi får träna på det 😉 kram <3

 22. Matilda Wickström

  Åh, känner igen mig precis! Min man vaknar inte av något, inte ens om vår minsta gråter. Förstår inte hur de kan sova då, jag vaknar av minsta lilla. Det är väl inbyggt som sagt 🙂 Kan också bli så himla sur på natten eller tidig morgon om han behövs. What to do? 😊

 23. Sanna

  Samma här han sover som en sten när han väl somnat och tar 100år att få liv i… Han vaknade inte ens när sonen fick magsjuka och spydde på honom😂😂😂
  Han ställer dock klockan på morgonen för att jag ska kunna få sova lite längre då jag tar båda barnen på natten dom flesta nätter.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   HAHAHA 😉 döööör över att han inte vaknade när han spydde på honom ;p Ja, jag är den enda som får sovmorgon här hemma just av den anledningen. Han har inga problem att komma upp på morgonen och ta båda barnen, gå ner och göra frukost osv. Så får jag sova någon/några timmar själv <3 kram

 24. Elin

  Precis likadant här! 😴 Vi har en dotter på 6månader och jag har gått upp varje natt typ sedan hon föddes. Min sambo sover stenhårt och jag lessnar på att behöva tjata så jag går upp själv istället. 😣 Nu har vår tjej sovit jätte bra på nätterna så ska inte klaga men tycker ändå man ska hjälpas åt!

 25. Maisa

  Alltså åhhhh män alltså! Min vaknar inte aaaaalls, orkar inte ligga och väcka honom för tycker synd om dottern som då vaknat av någon anledning och vill hjälpa henne direkt. Men min sambo jobbar också typ må-sö 7-18/19 och jag jobbar bara ibland när jag själv vill så känns ändå inte så schysst att väcka honom just pga det hehe vet inte kanske är jag för snäll

 26. Zannah

  Jag måste vara ensam om att det är tvärtom här hemma? Jag sover som en stock genom allt typ. 🙈😂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha känns som att det alltid är någon som har svårt att komma upp om man är två <3 kram 😉

 27. Nathalie

  Här får man ingen som helst hjälp nattetid någonsin. Oavsett om det är vardag eller helg. Inte ens en sovmorgon.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men va!? Du får skälla ut honom!! <3 Så viktigt att man hjälps åt! Vilken superkvinna du är <3 kram

 28. Tina

  Igårkväll/natt fick vår son magsjuka. Han kräktes 1 gång i timmen hela natten. Mannen hjälpte till fram tills att han själv somnade, därefter vad jag ensam. Försökte få liv i honom någon av gångerna men när jag hörde sonen stå på toa och hulka orkade jag inte försöka väcka honom utan sprang såklart in till sonen. Suck, karlar alltså. Fattar inte heller hur dom inte kan vakna.

 29. Josefine

  Åh vad tråkigt med sjukstuga! Här är det samma sak, jag verkar har en inbyggd grej som gör att jag vaknar utav minsta lilla medans sambon behöver mer ljud och skrik om han ska vakna! Däremot är han bäst på att ta barnen när det verkligen är jobbigt och någon som är täppt vill sova på pappas bröst t.ex. Så man får ju uppskatta dom för det dom är bra på karlarna tänker jag 😉
  Kram och krya på er!

 30. Caroline

  Samma här! Jag har gett upp för längesen haha. Jag springer och hämtar vatten, går på toa med barnet flera gånger per natt. Jag vaknar för minsta lilla och tänker att jag kan lika väl fixa det. Så här vi haft det i 3 år nu.. Jag får väl skylla mig själv som inte väcker honom (som sover som en stock) men det känns liksom lättare att fixa det själv. Plus att mannen börjar jobba väldigt tidigt.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig HELT. Känner också att det hade varit lättare att lösa det själv men vägrar att göra det ;p så jag fortsätter väcka tills han vaknar. KRAM <3

 31. Annichen

  Här hemma är det tvärtom. Jag sover som en stock och vaknar inte av någonting och min sambo vaknar av precis allt 🙈
  Riktigt jobbigt när min sambo jobbat natt & jobbat med snöröjning, för då vågar jag inte somna för att jag varit rädd att inte vakna om barnen vaknat så jag har legat vaken måååånga nätter.
  Vet inte varför jag har så svårt att vakna på nätterna. Det är så jobbigt och jag typ skäms över det, men om jag väl sover, går det typ inte att väcka mig 😩

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej men guuud, skäms inte över det!! Alla är vi ju olika <3 man gör ju sitt bästa 🙂 KRAM <3

 32. Sandra

  Vi har tvillingar på ett år. Dom sover fortfarande oroligt och vaknar mellan 2-4 gånger under natten. Vi har sedan dag 1 alltid gått upp båda för att allt ska gå smidigare och snabbare. Dock har det hänt att jag ( mamma ) inte vaknat och han inte fått liv i mig 😂 Men jag försvarar det genom att jag är ganska sliten efter första året 😁💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha 😉 klandrar dig inte. Det är ju sjukt mycket med bara ett barn så kan knappt tänka mig hur det är med tvillingar 🙂 KRAM <3

 33. Louise

  Min man vaknar inte av någonting känns det som. Jag har alltid tagit alla nätter med båda barnen, för det kräver mer energi att försöka få liv i min man än att bara göra det själv. Han sover otroligt djupt så vi har aldrig kunnat haft barnen i sängen för då skulle han utan tvekan rulla över dom utan att märka det. Jag däremot, vaknar bara äldre dottern vänder sig i sitt rum tvärs över hallen..
  Kram!

 34. Linnea

  När minsta va nyfödd sov jag några nätter på soffan för att inte väcka storebror och pappa (vi samsover). Jag skulle ta lilla och sambon skulle ta storebror om någon vakna på natten, men ändå kom storebror på 2 år upp till vardagsrummet jätteledsen och sambon hade inte ens vaknat av det!! Vet hur frustrerande det är.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig helt! Jag hade blivit galen! Försöker alltid vara sansad men blir såååå arg då jag verkligen inte tycker att det är okej, kram <3

 35. Jenny

  Japp, exakt likadant hemma hos oss. Vi har som regel att det vi säger till varandra i stridens hetta nattetid räknas inte dagen efter😆.

 36. Madde

  Min sambo vaknar inte om inte barnen gråter eller skriker och då blir han arg för han blev väckt, ibland undrar jag hur de hade varit om vi mammor hade varit sim männen. Katastrof känner jag 🙈. Och om något barn är sjukt (just nu har dom magsjuka) så vill han knappt ta i dom för han är rädd att bli smittad. Blir lite irriterad ibland för jag får ta dom tunga passen och känns ibland som att man är ensamstående när man inte är de. Hoppas Jason och Jolie blir friska snabbt kryakramar ha en fin dag ❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha så sjukt! Du får sparka upp honom 😉 det gör jag! Jag ger mig inte oavsett vad och fortsätter peta på honom tills han vaknar och går upp ;p <3 Kram och tack fina du <3 <3 Du är en supermamma!

 37. Bina

  Min har alltid gått upp på nätterna behövde inte ens väcka han. Skulle jag behöva så hade jag ej blivit arg 🙂 finns värre saker bli arg över

 38. Felicia

  Det är exakt så som du beskriver hos oss också, min sambo tar dom värsta nätterna samtidigt som han aaaaaldrig vaknar om det är något så litet typ som att stoppa in nappen för 154 gången 😅

 39. Jonna

  Det skulle kunna köra en långtradare genom sovrummet och sambon hade inte rört en min. Han vaknar inte för något, så standard här hemma är jag får väcka honom oavsett tid på dygnet 527388392928282 gånger och bli så arg under tiden.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Hahaha 😉 jag hinner också oftast bli arg som tusan och han förstår absolut inte varför :p

 40. Matilda

  Det är precis samma sak här hemma! Min sambo somnar om och förstår sen inte varför jag är irriterad.. Tror definitivt att det finns någon slags mammainstinkt som gör att man vaknar lättare!

 41. Tine

  God bedring i huset 💗 jeg må forresten tipse deg om verdens beste chilli krydder da jeg har fått med meg at du nesten bruker det like mye som meg haha. Det heter chilli explotion fra Santa Maria. Det ER så godt, og jeg lover deg at du aldri vil gå tilbake til vanlige chilli flakes. 😅 Klem

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Våra vill dricka ur glas! Men annars är det jättesmart ju. Har en flaska vid sängen men Jason ber alltid om glas 🙂 Kram <3

Annons
stats