Frågor och svar från insta story | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar från insta story

Vad har du för upplägg när du tränar? Vad tränar du för något? Kan du filma? Hur ofta tränar du?

Alltså jag har faktiskt försökt filma men skäms ihjäl på gymmet när det är folk där och jag ska börja ställa upp telefonen och sådär. Men lovar att göra det nästa gång det är lugnt.. Brukar typ alltid vara en del folk där jag tränar tyvärr. Jag tränar mest ben och mage för att jag tycker att det är roligast. Är sämst på att träna överkroppen men jobbar på det och tvingar mig själv lite. Är man dålig på vissa övningar så är det ju så tråkigt att göra just dom.. Men jag kämpar på =) Försöker väl träna 4-5 gånger i veckan iallafall men pressar inte mig själv.

Vad tycker du om att vissa barn måste börja på förskola när dom är ett år? Med tanke på att du har haft dina barn hemma så länge tänker jag. 

Jag tycker väl ingenting. Alla föräldrar gör väl det absolut bästa för just sitt barn? Man kanske inte har råd eller tid att vara hemma mer? Jag tror att alla måste sluta oroa sig så mycket för vad andra gör och fokusera mer på sig själva och sitt egna liv! Jag personligen hade aldrig låtit mina barn börja på förskola när dom var så små om jag inte hade varit tvungen. Men måste man så måste man. Är glad över att jag har haft turen att ha mina hemma så länge. Det betyder så mycket för mig. Men alla är vi olika och det finns verkligen inga rätt eller fel. Jag dömer ingen.

Bästa tipsen för att dra ner på shoppingen? 

Oj, jag är helt fel person att fråga.. Är såå dålig på att hålla i pengar för det mesta. Vi sparar ju mycket och sådär men samtidigt så vet jag att vi hade kunnat spara ännu mer bara på att inte småhandla och shoppa onödiga saker. Om jag handlar online så brukar jag alltid göra en varukorg och sedan sova på saken. Dagen efter går jag igenom sakerna igen och oftast är det mycket som inte känns lika relevant längre. Så det är nog mitt bästa tips! Försök att verkligen tänka igenom dina inköp och planera. Dom veckorna som vi planerar bättre så ligger inköpen betydligt lägre i både antal och summa. Så planering är A och O. Och att verkligen fråga sig själv “behöver jag verkligen detta?”.

Skulle du kunna tänka dig att vara med i unga mammor eller liknande program? Du som själv älskar programmet! 

Jag fick faktiskt förfrågan om jag var intresserad av att vara med innan förra säsongen skulle spelas in.. Skulle i så fall spela in en liten video på oss och skicka in till att börja med. Jag funderade rätt länge men tackade till slut nej då jag vill välja själv hur mycket jag exponerar oss som familj och framförallt våra barn. Vill kunna välja vad jag visar/inte visar och skulle inte vilja att barnen råkade synas för lättklädda eller liknande. Man ska aldrig säga aldrig men som jag känner just nu så känner jag att jag inte skulle vilja vara med på något sådant.

Har ni några regler hemma? 

Nej, typ inte, haha.. Är så dålig på sådant. Vi har som regel att säga “jag älskar dig” så många gånger som möjligt på en dag tror jag 😉 Nej, skoja! Men känns lite så då vi säger det hela tiden till varandra och barnen. Jag tycker det viktigaste är att ge varandra kärlek, uppskattning och omtanke! Att se varandra och stötta varandra. Jag tycker att vi är bra på det i vår familj och jag mår så otroligt bra i mitt liv med F och barnen. Den enda regeln vi har är väl att vi inte ska lägga oss som ovänner. Tycker att känslan som man har när man går och lägger sig sätter standarden på hela nästkommande dagen. Så vi blir alltid sams innan läggdags om vi har tjafsat exempelvis. Gäller även om vi har tjafsat om något med Jason. Vi kramas alltid och “sluter fred”. Nej, regler är vi dåliga på. Men jag håller med Astrid Lindgren om att man bara ska ge ungarna massor med kärlek och att folkvettet av sig själv. Tycker att Jason är en helt fantastisk liten människa med ett enormt hjärta gjort av guld. Han är så snäll, rar och omtänksam så det är inte klokt. Så något har vi gjort rätt iallafall såhär långt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Så skönt att läsa ditt svar om regler. Det är samma hemma hos oss, rätt fritt och sällan bråk och skäll. Tror också att barnet lär sig mer genom att man visar kärlek än stränga regler. Vi brukar ignorera (eller avleda) sonens dåliga beteenden så gott det går, och istället ge beröm när han är duktig!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, så kör vi med 😀 klart vi säger ifrån ibland med men man måste ju inte ta alla strider.. KRAM <3

Annons
stats