gabriellajoss

Gabriella Joss

Så oinspirerad

Jag känner mig så otroligt oinspirerad just nu. Känns som att jag har varit instängd här hemma i flera månader typ, haha! Vet ju att det inte är så men får alltid samma känsla när barnen är sjuka. Jason är äntligen frisk nu och var nog det redan igår. Han är så bra på att återhämta sig. Jolie är fortfarande lite sjuk och varm om nätterna. Jag hoppas verkligen att det här är vår sista sjukdom på ett bra tag!

Så ber om ursäkt för tråkiga inlägg just nu, men har verkligen ingenting att komma med för tillfället. Blir nästan sjuk själv när barnen är sjuka? Blir typ extra seg, sliten och trött i kroppen, haha..

Idag ska jag ta mig till gymmet iallafall. Ska bli sååå skönt! Önskar er en fin dag. KRAM.

Mammas lilla hjärta. Gör ont i hela mig när hon är dålig. Vill typ isolera mig med henne och aldrig mer gå ut någonstans där hon riskerar att bli smittad av något eller någon men det går ju inte heller..

Jag och Jason pärlade igår då han ville göra pärlarmband till sina små vänner som bor här på gatan. Älsklingen!

Min bästa frukost just nu! Havregrynsgröt med äpplen som jag stekt i kokosolja med kanel och lite agavesirap. Och så lite havremjölk! Och så brukar jag ösa på massor med kanel över detta med men ville ta bild innan 😉

Fick besked igår om att vi återigen har tappat kontrollen över våra matinköp. När vi höll på att bygga huset så klarade vi oss många månader på cirka 4000:- så jag VET ju att det går när vi väl planerar. Måste komma igång igen och planera matlista. Gick ju så himla bra ett tag men sedan tappar jag det någon vecka och då skiter det sig helt av någon anledning. Har ni tips på god, enkel, billig vardagsmat som är vego? Eller icke-vego? Går ju att göra om dom flesta måltiderna och byta ut köttet till något vegetariskt alternativ. Tipsa mig!

Vi gjorde pannkakor på bovete igår. Jason hjälpte till!

F är grym på att bara slänga ihop något och så blir det så himla gott! Fattar inte hur han gör. Visst blev dom fina?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Vet att ni redan äter mycket linsgrytor men det är ju så enkelt billigt och gott! Generellt är det allra bästa att köpa råvaror efter säsong, både mer ekonomiskt och hållbart. T.ex. är rotfrukter, lök, citrus och svenska äpplen i säsong nu medans tomater, bär och liknande inte alls är det, måste importeras långt och kostar mer. Så goda grytor med rotfrukter eller ugnsrostade är ju perfekt nu! Ett supertips på en enkel och väldigt billig rätt är att rosta rotfrukter (typ potatis, morot, betor, lök, palsternacka) med olja, örter och vitlök i ugnen. Till det kan man rosta kikärtor i stekpanna tills krispigt med chili, spiskummin, paprikapulver, timjan och salt och toppa rotfrukterna med. Man kan också ha lite smulad fetaost på och/eller en klick yoghurt och blanda i färsk spenat.

 2. Kajsa

  Jag måste bara tipsa om ett Instagram konto: Hopemalin
  Super duktig på att laga mat, går alltid in där och kikar när jag behöver tips. =)
  Dock är mycket av rätterna kött, fisk/skaldjur, men jag tror att ni kommer hitta mycket där ändå. Jag tänker att de måste kunna gå att byta ut det mesta mot vegetariskt/veganskt. <3

 3. Sanna

  Hej! Ramlade in av en slump, tänkte att jag kanske kan komma med några tips… 🙂 *Rotfruktswraps (älskar!)
  Eller allmänt wraps, man kan ju fylla med typ falafel eller vad man vill.
  *Rödbetsbiffar/ärtbiffar/linsbiffar
  *Linsfärssås (röda linser eller belugalinser tex) och ris/pasta
  *Chili sin carne
  *linsgryta
  *Gratänger av olika slag, själv älskar jag vegansk moussaka

  Vet inte om du kollat in https://undertian.com, där finns massor av recept på billig vegomat. Huvudfokuset är just att det ska vara billigt, men man kan ju alltid inspireras och lägga till grejer om det känns för “avskalat”.

 4. Jenny

  Åååh har massa tips! Mina snabba vardagsfavoriter:

  • Spenatsoppa och vitlöksbröd (fryst hackad spenat, vitlök, salladskrydda, salt, creme fraiche/vegan alternativ, några potatisar för mättnad, bara koka sedan mixa + rostbröd in i ugnen med lite smör/vitlök/salt på) = min sambo äääälskar!
  • Vegetarisk lasagne (2dl röda linser, passerade tomater, tomatpuré, vitlök, lök, salladskrydda, liten nypa socker, bara puttra tills linserna blivit något fluffiga. Varva sås, riven ost, plattor sen i ugn typ 30min på 200grader ish) = fancy fredagsmiddag räddad!
  • Veganska ”fiskpinnar” (ett block hård tofu, kostar under 30kr för 400g, skär i fiskpinnesize, doppa i mjöl, sen havregrädde, sen panko/ströbröd, gärna kryddat med salt/örter, stek tills gyllenbruna och servera med potatis och massa grönsaker) = ”jag gillar inte tofu” jo NU gör du det! Haha 😉

  Har många fler snabba recept på lager men viktigast tror jag är att man utgår från vegetariskt protein utöver det vi idag hittar i frysdisken, dvs qourn/soja/köttimitationer. Satsa istället mer på bönor, linser, tofu etc. Vi gick från att spendera 600kr/veckohandling till 400kr/veckohandling (två personer då). Blir mycket sparande i längden! Dessutom är sån mat så himla god. Typ chili sin carne med svarta bönor, nachos och avokado, alltså hallå… Har aldrig tyckt om bönor men i ett sånt sammanhang blir det plötsligt vad jag föredrar. Älskar vegetarisk mat!

  Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men mmmmmm så gott, tack för alla toppen tips!! 😀 låter ju hur bra som helst!! 🙂 <3 och ja, visst är vego BÄST! Älskar det, kram <3

 5. Sabina

  Har inga bra tips, men 8000 är väl inte så mycket? 🙂 Vi har ett Coop kort och det är alltid mellan 10-12k kr! Skulle aldrig klara oss på 4000kr med två barn! Ska dock bli kul att läsa tipsen 🙂

 6. Bea

  Hejhej!
  Älskar mat och inspireras mycket av hur man kan minska kostnader och miljöpåverkan genom att t.ex. äta vegetariskt, minska matsvinn och äta efter säsong. Jag vill tipsa om boken portionen under tian som lanserades ganska nyligen. Tjejen som har skrivit den har även ett instagramkonto med samma namn 🙂

 7. F

  Kan VARMT rekommendera boken Plåtmat, som är skriven av @tuvessonskan på instagram! Enkla, snabba vegetariska middagar som kostar lite men ofta känns lite lyxiga. Tror jag och min kille lagar rätter därifrån typ tre dagar i veckan, så gottttt allt!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åååh tack för tips! Följer henne redan ser jag men har inte kollat så mycket i hennes flöde 😀 kram <3

 8. Linnéa

  Älskar att göra snabba rätter när man har två små så här kommer två mat tips;
  1 påse fryst spenat, 1 burk krossade tomater, lite olja, ca 3-4 dl vatten, pressad vitlök, salt och peppar. Bara att koka upp allt och serveras med valfri pasta!

  2 burkar vita bönor, 2 burkar krossade tomater, en skvätt grädde, ingefära, vitlök, gurkmeja,salt och peppar. Serveras med ris

  Dessa två gör jag väldigt ofta då de går så fort att göra och inget man behöver “passa” 😄 hoppas något av de lockar! Älskar även alla era recept, jag är själv inte vegetarian men äter vegetariskt väldigt ofta så dina tips uppskattas 😊 hoppas ni får en fin helg!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh tack snälla för tips!! Sååå gott 😀 tack för så fina ord, blir hur glad som helst <3 <3 kram kram! 🙂 och hoppas du har haft en fin helg :);

 9. Hilda

  Rekommenderar dessutom Willys, alla varor är flera kronor billigare än på ICA, vilket i slutändan gör hela matköpet hundratals kronor billigare!

 10. Hilda

  Portionen Under Tian, undertian.se har jättebra recept, de flesta är vegetariska och dessutom nyttiga. 🙂 rekommenderar särskilt kikärtscurryn som finns där, den är såååå god.

 11. Lisa

  Tipsar om kokboken “Portionen under tian”! 🙂 Vet inte om ni köper mycket färska grönsaker osv, men det är ju billigare med frysta och konserver tex. Tycker själv det är sjukt tråkigt att snåla in på mat, men det är sjuukt vad dyrt det kan bli!

 12. Elin

  Har inget tips på recept, men kan tipsa om att kolla upp olika matbutikers erbjudanden varje vecka. Har aldrig brytt mig om sånt förut utan bara handlat sånt jag vill ha när jag vill ha det men bestämde mig för ett tag sen att faktiskt använda mig utav aktuella erbjudanden, och herregud vad pengar jag har sparat på det! Det blir ju lite pyssel och planerande men är så värt det! Iaf för mig. Finns ju roligare saker att lägga sina pengar på.

 13. Sofia

  Måste bara tipsa om under tian om du är ute efter goda och billiga vegorecept! Såå god mat verkligen! Kolla in själv på undertian.com, jag tror du skulle gilla recepten. Själv älskar jag dem😊😋

 14. Hannele

  Min man är också duktig på att göra pannkakor och jag har 0 tålamod, håller mig till våfflor 😂

  Ha en trevlig helg och krya på er 😊

 15. Emma

  Kan tipsa om recept från https://undertian.com/
  Hon lägger ut 300 kr veckor och har bara vegetariska/veganska recept som ska är bra för kroppen, plånboken och miljön. Mycket säsongsbaserat.
  Lagar själv massor därifrån och allt jag smakat har varit supergott! Min favorit är belugalasagnen 😊

 16. Sofia

  Har ni testat keso lasagne? Googla keso lasagne arla…. Supergod…. Med lite sambal oelek blir det perfekt!!!
  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, jag har kört en variant med spenat och keso 😀 så gott! Ska spana in den du tipsar om med, kram <3

 17. Elin

  Hej!

  Vi brukar göra ”egen” falafel av kung markattas falafelmix! Bara att blanda med kokande vatten och steka i olja, sen ha dem typ i tacobptar med sallad och ugnsrostade grönkålchips (det är ju förövrigt gott till ALLT). Typ min favvo snabbmat hemma som tar max 30 min att slänga ihop 😍😍 Känns ju ganska hälsosamt också!

  Sen ett gröt-tips jag har snöat in mig på är att riva äpplet och ha på gröten! Låter kanske lite märkligt men alltså det blir SÅ gott?! Och sen ösa på med kanel som du också verkar göra heh🙈 Blir så så gott, du måste prova!

  KRAM!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Muuuums 😀 tack för tips!! Åh, det brukar vi faktiskt göra!!! 😀 det är sjukt gott, kram!! 🙂 <3

 18. Louise

  Åh du måste köpa kokboken ”portionen under tian”!!! Den har revolutionerat vår matlagning!! Allt är vego och supergott!! Dessutom har våra matkostnader sjunkit radikalt!

 19. Martine

  En veldig god veggetar middag er couscous med, pinjekjerner (ristet), Stekt løk i karrikrydder, stekt eplebiter med karrikrydder. Hilma godt! Blande alt sammen og spise salat til 🙂 Man kan legge til kylling om man vil.

 20. Annika

  Hej! Vad har ni i pannkakorna förutom bovetemjöl? Jag gör pannkakor med ägg, kokosmjölk, banan, kokosolja och bovetemjöl till mig och yngste sonen men 8-åringen här hemma gillar inte banan och de blir inte goda utan med detta receptet så letar efter något annat gott men nyttigt recept. Vad har ni för mjölk i och övriga ingredienser?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ägg, kokosolja, havremjölk, lite mandelmjöl, bovetemjöl, lite salt 🙂 tror det är det han brukar köra! <3 kram!

 21. Amanda

  HUR får han så fin färg på pannkakorna? När jag gör blir dom rätt bleka 😂🙈 har han inget smör i pannan utan bara i smeten?

 22. Josefine

  Hej Gabriella!
  Ett tips är att köpa kokboken ”portionen under tian”, är massor goda vegetariska och veganska recept! 😀 Hon har även en instagram där det finns endel recept. Krya på er och ha en bra helg 🙂

 23. Linnéa

  Ica har ett jättegott recept på halloumi stroganoff med bl.a. bönor, linser, morot och timjan. Supergott! 🙂

 24. Nicole

  Flygande Jacob med halloumi eller bakad sötpotatis med fetaostkräm, rå lök och jordnötter! Ha en fin helg 🌸

 25. Maria

  Hej Gabriella, ja visst är det jobbigt när de små är sjuka men ju mer de utsätts för olika virus och faktiskt blir sjuka ibland ju bättre immunförsvar bygger de upp och klarar av att stå emot virus de senare kommer utsättas för. Hoppas Jolie kryar på sig snart 😊
  Kram

 26. Lisa

  Måste fråga om ni kom fram till vad det var för knöl bakom örat på Jason?
  Upptäckte precis en på min lille. Lite längre ner och någon cm bakom örat, man blir ju alltid lite nojig..
  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Typ en vätskeknöl sa läkaren.. Men vi ska ha koll på den år för år 🙂 men inget farligt alls så länge den rör sig lite och inte är för hård, kram <3

 27. E

  Hej! Ni verkar ju redan ha bra koll och jättegod mat redan tycker jag 🙂 men måste tipsa om den här soppan! Vi älskar den och barnen älskar den! Sök på rostad blomkålssoppa på Ica.se! Den är sååå god! 😊

 28. Rebecka

  Hej fina, jag har svarat på mailet kring fotografering. Hoppas du fått det <3 stor fredagskram med massa pepp, styrka och inspiration <3

 29. Linda

  Vårat matkonto ligger på 5000 i månaden. I den summan ingår även blöjor till ett barn, hygien och Välling. Vi äter inte veg men får mycket älgkött!
  Det enda tipset jag har är att köpa efter vad som finns på extrapris och planera maten utefter det. Så gjorde vi när jag var mammaledig och sambon pluggade. Köpte extra mycket av billiga varor frös in det som gick. Vi frös in mycket frukt som vi hackade i småbitar och kunde ha i tex smoothie. Tycker det är lite utav en sport att komma så billigt undan som möjligt 😅 Även fast vi nu har betydligt bättre ekonomi.

 30. Emma

  Vi äter inte vegetariskt. Men kollar veckans erbjudanden och handlar mycket efter det som är erbjudanden på. Köper på oss extra om det är något som är billigt. Äter mycket köttfärs, gör köttfärssås, tacos, lasagne, köttbullar osv. Även kyckling och korvstroganoff. Brukar ha ris, potatis eller pasta till maten. Har en 11 månader hemma och lagar all mat och fruktpure själv. Vi är två vuxna och bebis och lägger ca 4000-5000 i månaden på mat, då ingår blöjor, städprodukter och hygienprodukter. Vi äter utemat max 1 gång i veckan och fikar väldigt sällan ute.

 31. B

  Potatis och purjolökssoppa, zuccinibiffar, fried rice med massa goda grönsaker, auberginegratäng och quinoasallad är mina förslag på nyttiga vegetariska billiga rätter 🙂

 32. Penny

  Har reagerat på era mathandlingar. När du lägger ut bilder typ nu har vi storhandlat. Allt är ju de finaste märkena och ekologiskt. Inte så konstigt egenkligen….. prova Ica basic, eldorado å Garant ibland. Håller med om att allt inte är gott i de märkena. Men en del råvaror som man ändå blandar ihop och smaksätter går det finemang med.🙂🤗

stats