När vuxna mobbar barn | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

När vuxna mobbar barn

Igår när jag gick in på min instagram och skrollade bland meddelanden så fick jag ont i magen.. Hade fått en kommentar på en video som jag la upp där man såg båda mina barn:

“Haha, alltså din son verkar så efterbliven och kan ju knappt prata. Han pratar sämre än min ettåring! Sök hjälp för hans tal snabbt”. 

Jag tänkte först att detta var ett anonymt troll för vem tusan skulle skriva såhär om någon annans BARN? Jag gick in på personen i fråga och detta är alltså en MAMMA som inte alls är något anonymt troll utan skriver såhär från sitt vanliga konto.

Ibland så blir jag rädd för människor.. Jason är sen i talet JA. Men han är inte efterbliven. Och vad spelar det för roll om någons ettåring pratar bättre? Det är väl inte alls relevant och man ska ju aldrig jämföra människor. Framförallt inte barn. Alla är olika och utvecklas olika. Jason var jättetidig med allt det motoriska och framförallt finmotoriken. Och han börjar komma ikapp jättebra med talet. Mycket är fortfarande otydligt men han pratar såååå mycket nu, gör jättefina meningar och använder allt svårare ord. Klart det är lite grötigt , vissa saker han säger.. Men vad gör det? Han är världens finaste och bästa kille. SÅ klok och omtänksam. Till skillnad från den korkade personen som skrev detta meddelande till mig. Och logoped har vi redan träffat.. Hon tyckte att Jason var jätteduktig och gjorde sig förstådd superbra. Att han var otydlig med vissa ord men att han inte alls var svår att förstå utan att han är fantastisk på att kommunicera. Så hon skrev av remissen direkt.

Blev så ledsen och fick ont i magen av denna mamma iallafall. Inte för att jag tog åt mig eller kände mig dålig på något vis. Utan bara för att det faktiskt FINNS sådana här människor där ute.. Tycker det är skrämmande.

Jag förstår allt mer varför barn mobbar andra barn. Har man en sådan här förälder så är det ju SJÄLVKLART att barnen blir likadana. Jag lär mina barn att leva precis som jag lever själv “har man inget snällt att säga så säger man inget alls”. Vill bara slänga in en liten påminnelse såhär en söndagskväll om att det är så viktigt att vi är snälla mot varandra. Speciellt vi som är vuxna och föräldrar. Om inte vi är snälla mot vår omgivning så kommer inte våra små att vara det heller.. Och det är redan ett så pass hårt klimat som det är på nätet och i verkliga livet. Vi behöver stötta varandra och överösa varandra med fina ord, kärlek och positivitet. Vi har ett sådant stort ansvar. Det är vi som formar framtiden genom våra barn. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Herregud jag blir så upprörd. Alla barn är ju olika! Jason verkar ju oerhört inkännande, kärleksfull och kommunikativ på sitt eget sätt. Han spenderar massor med tid med er, ni läser böcker och är med varandra och är närvarande. Är superfina föräldrar. Tydligt tal kommer med tiden. Kanske redan i och med förskolestarten där han kommer omges av andra barn och vuxna och lära sig massor i leken. Bra förstås att ni ändå tagit upp det med logoped men nu tar det med ro. Fattar inte hur man kan kalla ett barn efterblivet på det där viset. Inte för det är något fel att vara det som klassas som efterbliven men att uttrycka på det sättet? Nej fy. Skönt att ni inte tar vid er. Kram kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är han verkligen!! <3 tack för så enormt fina ord!! JA, det är ju verkligen så!! Helt sjukt att en vuxen inte vet bättre än så 🙁 Kram och tack för pepp!<3

 2. Sophie

  Nej men fy fan! Blir så otroligt illa till mods. Hur fan kan man ha samvete till att säga så om ett BARN?! Och TILL mamman?! Avskyr dessutom när man använder “efterbliven” som ett skällsord. So what om han nu hade varit “efterbliven”? Han hade inte varit mindre värd och mindre bra som han är för det. Usch, det är ju bara att hoppas att barn till såna föräldrar har åtminstone en förälder som kan lära dem rätt och fel.

 3. Helén

  Åh herre gud. Men så säger man väl inte. Oavsett om du känner familjen i fråga eller inte. Då skulle hon ha stört sig på att min svågers ena son knappt kan tala och han blir 5. Medans hans kusin som är lika gammal pladdrar på bra. Men alla barn är olika

 4. Christel nilsson

  Fy farao vilka gräsliga människor det finns.
  Kräks på att människor kan bete sig och göra så.
  Du har 2 helt fantastiska barn ❤️
  Kram från en 3barns mamma

 5. Maria

  Vad fruktansvärt! Man kan inte tro att sånt händer!!! Hur kan man uttrycka sig så om någon, och dessutom ett barn <333

 6. Amanda

  Fy vilka människor det finns, ser dom tyvärr även på jobbet här och där (lärare). Ibland märks det på barnen och ibland undrar man hur dom kan ha blivit så underbara TROTS sina föräldrar!

  Min son är lika gammal som Jason och har också varit tidig med motorik och finmotorik men efter i talet. Det har verkligen lossnat mer och mer här men vi förstår det mesta. Det är nån gång ibland när vi pratar med utomstående som man kan märka att vissa saker han berättar inte är så uppenbara för andra😅 (dock mest för att han tjattrar om helt random saker som andra inte är insatta i)

 7. Sunnydance

  Hatar verkligen sånt. Som att det skulle vara någon tävling. När barnen är tonåringar kommer man inte veta vem som gick först, prata först, hoppade på ett ben först… och föräldrar undrar varför deras barn är så taskiga idag, ja föräldrarna lägger ju ribban.
  Heja dig Gabriella ❤️

 8. Anne-Charlotte

  Fy fasiken! Att den där ”mamman” ens använder ordet efterbliven som det vore ett skällsord bevisar ju bara hur ointelligent och osympatisk hon är. Det får mig att bli oroad över hennes barn.. Kram på er och era fina barn❤️❤️

 9. emma

  man blir mörkrädd, jag har också 2 barn, varav äldsta är snart 3år, hon kunde säga flera ord vid 1års ålder, och göra sig förstådd, tutte mamma pappa titta lampa osv, sen har jag även en son som är 1,5, han grymtar bara, han säger inte ens mamma eller pappa, det är så himla olika från barn till barn så att denna mamma ens klämmer ur sig en sån sak förstår jag att man tappar hoppet om mänskligheten.. herregud!

 10. M

  Alltså folk… jag har ett barn som utreds pga sen grovmotorik etc. Började gå först vid 22,5 månader men talade tidigt och satte ihop 2 ordsmeningar vid 15 månader. Nu är hon 2 år och säger långa meningar på ibland 10 ord eller mer.
  Hade en bekant då när vi hade det som jobbigast med ovisshet vad hon hade för fel och allt gick långsamt med grovmotoriken och vi tränade henne många timmar varje dag. Vi visste inte då om hon nånsin skulle gå. Av denna person fick jag höra “vilken tur att ni inte gjorde kub testet när du var gravid. Då kanske inte hon funnits idag!”. Jag kände typ alltså what? För det första så hade inte hennes problem synts på ett sånt test, sen vad hade det ens gjort för skillnad. Och för det andra, vem säger så? Då hade vi som sagt en av våra jobbigaste perioder med träning och sjukhus. Vi har ingen kontakt idag kan jag tillägga….
  Håller med dig. Har man inget snällt att säga kan man va tyst!
  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det är SÅ olika ju! <3 Men alltså SKOJAR DU!?!?! Vad svarar man på en sådan sak liksom? Får ont i magen.. Sjuka sjuka människor.. 🙁 <3 kram

 11. Åsa

  Fy vilken otäck människa! Detta är inte ok någonstans, måste vara en mycket trasig människa som kan skriva något sådant.

 12. Elin

  Vad hade det gjort OM han hade varit efterbliven? Det är inget skällsord, det är det gamla ordet för utvecklingsstörd. Det finns många barn som är det, och de förtjänar respekt ändå. Hon borde verkligen skämmas som skriver så. Ta inte år dej, vi är många som har barn som är sena med talet.. <3

 13. Ann

  Min äldste son, nu 28 år, var väldigt sen med talet, lärde sig läsa sent och en lärare sa när han var 12 åratthan inte skulle klara svenskan.
  Nu, ett antalår sedan Jan vi konstatera att i 9:an gick han ut med MVG i svenska. I gymnasiet hade han högsta eller näst högsta betyg i alla svenskakurser. Har senareklarat av en juristexamen och jobbar nunchucken använder sig av talet oerhört mycket. Inga problem.

 14. Anna

  Usch vilken otäck person, man kan inte må bra om man känner att man behöver vara elak.

  Tycker så synd om de barn som faktiskt inte har föräldrar som lär sina barn hur man är en snäll person, och vad som är rätt och fel.
  Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Därför är dina barn fantastiska och kommer så förbli! KRAM <3

 15. Becca

  Men fyy det är ju inte normalt att skriva så.. tyder på att den personen inte mår så bra? Kanske är avundsjuk på ert mysiga liv tillsammans? Och väldigt okunnig när det gäller barns olika utveckling❣️

 16. Sofie

  Blir så arg när jag ser att mammor pratar så till andra mammor. Vi ska väl för tusan hålla ihop? Stötta varandra? Mion (nu 8-åring) var också sen i talet. Dessutom skånsk så du kan ju tänka dig hur grötigt det lät 😉
  Det är ingen tävling med barn. Alla tycker ju att ens egna barn är de finaste och bästa och det i sig är väl ingenting konstigt. Men att tävla om vem som är före och efter i utveckling skrämmer mig. Vi ska ju vara deras förebilder. Stor kram till er! Era barn är fantastiska ♥️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej, det är ju VERKLIGEN INTE en tävling.. Sjukt att så många verkar ha missat det. Och du har så rätt i det du skriver. Detsamma!! KRAM <3

 17. Elin

  Nej fy, blir så ledsen av elaka människor! Måste vara så hemskt att man har så mycket ilska och bitterhet i sig… och är så sååååå less på att folk ska jämföra och kommentera barns olika egenskaper och utseenden. Usch!

  Ni verkar ha uppfostrat världens goaste kille, och tjej också såklart! Tycker ni är fantastiska föräldrar <3

 18. Frida.S

  Fy fan vilken idiot! Min son var oxå jätte den med talet. Och är inte ett dugg efterbliven! Måste man vara de för man är sen med något?? För han kom det igång ordentligt när han var runt 3 år ca. Nu blir han snart 5 år. Och min minsta som nu är 15 mån han pratat inte heller.
  Bryr dig inte vad andra säger ❤ dina barn är bedorande!

 19. LOUISE

  Som du säger, man blir ju rädd. Att det finns sånna hemska människor. Usch! Alla är olika. Utvecklas olika osv. Jason & Jolie har tur som har er som föräldrar & förebilder. Ni är så fina & har så bra värderingar. ❤️

 20. Emilia

  Fy va vidriga människor. Barn är olika och utvecklas olika. Min son på 2 säger inte så mycket men hans kusin pratar massor. Dina barn är fantastiska och så himla goa och snälla😍 håller med dig i att det sjuka i detta är att folk ens kan säga sånt 😱 kram på er

 21. Therese

  Fy vad elakt. Min äldsta som idag är 11 pr va jättesen mes talet vid fyra års ålder kunde han prata massa och man kunde börja tyd va han sa men innan det va ser kroppsspråket som. Va hans tal han gav sig inte förrän han fick det han ville ha. Men det släppte mer o mer. Jason kommer komma ikapp och sen kommer ni inte få. Tyst på gan istället haha

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är SÅ olika! <3 Haha det kan jag tänka mig 😉 är redan lite så ;p Babblar hela tiden om allt! kram kram!

 22. Jenna

  Du ska inte ens behöva förklara, den mamman kan inte ha alla hästar hemma. Man skriver inte sådär, chockar mig att hon är en mamma faktiskt. Dessutom. Min son är lika gammal som din och han fick diagnosen “expressiv språkstörning” innan jul för han va 3 och kunde inte säga annat än just “mamma, pappa, hej, hejå” ja, de vanliga och “lätta” orden som ett litet barn brukar börja med. Tror han tom pratade mycket sämre än Jason. Men nu efter jul och nyår så verkar en spärr ha släppts. Nu pratar han jätte duktigt helt plötsligt. Det är fortfarande lite ord han har svårt att uttala, men de va som att han bara hade lagrat på innan han vågade.

  Jason är jättefin. Och inte alls fel på honom överhuvudtaget. Barn utvecklas olika. Min äldsta son började gå när han va 16 mån, de fick jag jämt höra “Va? Har han inte börjat gå än, ska du inte kolla upp de?” Folk måste sluta! Blir så trött.

  Kram på er!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Du har så rätt <3 Men vad härligt att höra att det har släppt. Det är så underbart när det gör det och man blir ju så lycklig som förälder. Alltså SJUKA människor det finns.. Man blir så förbannad! Kram <3

 23. Jonna

  Tänk vilken osäker själ man är om man känner att man måste trycka ner barn för att kunna må bra själv! Barn som inte ens kan försvara sig!

  Nej det var då en väldigt sorglig individ som måste må väldigt dåligt i sitt liv för att tycka det är okej att skriva sådär.

 24. e

  Fy så vidrig kommentar om din son.
  Jag kanske inte håller med dig i allt du skriver om, men dina barn är hel goa och verkar väldigt fina!
  Man skriver inte alls så om någon annan, speciellt inte om barn som själva inte kan försvara sig!
  Den sk vuxne mamman måste ha en skruv lös. Alla är ju olika! Min dotter har en språkstörning och hon närmar sig tonåren men nu börjar det bil bättre med hennes tal tack vare mycket träning. Så man ska ge tusan i att jämföra med ålder och något man kanske tror är fel, utan att man vet något! Usch!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh tack <3 ja, man behöver ju inte hålla med alla eller älska alla! <3 Du har så rätt, kram!

 25. Andrea

  USCH!!! Förstår verkligen inte hur fan folk kan tro sig ha rättigheter till att kommentera andras barn!?😩 så jävla tröttsamt!!
  Min svägerskas son är 5år och han pratar ganska otydligt, men pratar väldigt mycket och fulla meningar. Logopeden där finner inget fel alls och är inte alls orolig heller. För han bara är sån med talet. De kommer bli bättre.
  Så att inte alla bara, (speciellt!!), föräldrar kan förstå att olika barn är olika, det är tragiskt 🙁

 26. Josefin

  Jag är mållös. Vilken normalbegåvad person skriver/säger så om ett barn? Särskilt med tanke på att personen i fråga själv är en förälder. Herregud.
  Min son på 3,5 år är också sen i talet och jag vill inte veta hur jag hade reagerat på om någon annan sagt så om honom. Fruktansvärt respektlöst och elakt skrivet.
  Stor kram till er och framförallt Jason ❤️ Han duger precis så som han är!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja man undrar ju.. <3 man blir så otroligt ledsen. Ja, verkligen. Det gör vi alla <3 kram fina du

 27. Sofie

  Men fy 🙁 OM han nu skulle vara sen i talet är han inte efterbliven för det! Det är ärligt talat en funktionsvariation att vara sen i exempelvis talet och kan tyda på språkstörning och det är fan ingenting att mobba någon annan för! Min lillebror, snart 10 år, var sen i talet och det visade sig att det rörde sig om en språkstörning så han går i språkklass nu, med andra barn som också har det. Om han hade gått i ”vanlig” klass är jag SÅ rädd för att han skulle blivit mobbad med tanke på vilka föräldrar det finns! Usch och fy!

  Kram

 28. M

  Har bvc någonsin pratat om att utreda Jason för autism pga det sena talet? Menar INTE att han är autistisk. ❤️

  Anledningen till att jag frågar är för att min son också är sen i talet och bvc pratar om att utreda för autism. Hon baserade det enbart pga talet, inget annat. Det fick mig att tänka att det kanske är något alla barn som är lite senare i talet får göra? Tycker att våra söner är väldigt lika vad gäller utveckling och personlighet och tycker inte att någon av dem verkar vara autistiska så jag känner mig lite förvirrad 😅

  Tycker att Jason är superduktig dessutom, wow vilken utveckling alltså! 😍 Och vad spelar det för roll om han skulle vara lite sen med något, man kan ju inte vara tidig med allt?! Blir så stressd av alla kommentarer, kan inte barn bara få vara barn utan att hela tiden behöva prestera?! 😔

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej, inte alls.. <3 Jason är jättesocial och utåtriktad, söker jättemycket kontakt och närhet. Så kanske därför dom inte har utrett det. Nej, autistisk är han inte utan snarare tvärtom skulle jag säga <3 sent tal kan ju bero på så mycket mer, ex. språkstörning eller helt enkelt att man bara är just.. SEN med det. Konstigt att dom säger så om din son.. <3 du får stå på dig om du känner att dom är ute och cyklar!! Du har så rätt. KRAM <3

 29. Millie

  Men på riktigt?? Va tänker denna mamma med? Tappade typ hakan… Jag tycker i alla fall att man ska sprida kärlek och Jason är en helt otroligt duktig å fin kille av alla youtube klipp jag har sätt. Självklart hans syster med. Älskar att följa erst liv <3
  Bry dig inte om dessa personer, detta säger ju allt om vilken person hon är.
  Kram!!!!

 30. -Jenny-

  Är det sant?! Vuxna människor!!!
  Min stora var också väldigt sen med talet men är nu som 6-åring väldigt kommunikativ och snarare i framkant. Min lilla har istället var extremt tidig. Barn är olika. Människor är olika. Allt är okej.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh underbart 😀 ja, det kan ju förändras snabbt. Känner redan att det gör det med Jason. Han pratar SÅ mycket och allt mer tydligt. Du har så otroligt rätt. KRAM

 31. Anna köhler

  Blir så förbannad av sånt här min 5 åring har nyligen börjat få fram sina ord men finns många gånger man inte förstår honom alls så han är sen otroligt med talet
  Håller med dig att barn mobbar andra barn har med hur föräldrar beter sig

 32. Karin

  Jag håller helt med dig om att det som är värst med sådana kommentarer är att man inser att det finns människor som tänker sådär och beter sig därefter. Ibland tänker jag att jag är känsligare än alla andra för att jag kan ta åt mig då mycket av elakheter och hemska saker i världen, men det är väl inte nåt man ska vänja sig vid och acceptera, Nä, kind is the new cool, är mitt nya motto. Som nån annan så klokt kommenterade så har alla sina kamper och sorger och vi behöver finnas där för varandra istället för att döma och trycka ned andra för att vi tror att vi ska må bättre då. Kram på dig och alla andra där ute!

 33. Åsa

  Så ledsen jag blir, men inte förvånad. 😢 Jag har fått frågan om min son är idiot, och har blivit anklagad för att själv ha orsakat hans kromosomavvikelser genom att dricka Fun Light under graviditeten. Jag drack inte Fun Light, och avvikelserna är en mutation som uppstod i befruktningsögonblicket, och alltså sånt som “bara händer”. Vi har fått reda på att han förmodligen aldrig kommer prata, men vi ger inte upp hoppet, även om vi försöker lära honom att använda tecken och bilder. Oavsett så kommer han alltid att vara vår skatt, han kommer alltid att vara älskad och jag kommer alltid att vara stolt över honom!
  Men vissa vuxna är tyvärr fruktansvärt elaka!
  Eftersom ni hela tiden har märkt en utveckling av Jasons tal, tror jag att han kommer att prata som vem som helst snart!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men alltså va!? Helt sjukt.. Vad är det för fel på folk? Gör ont i mig av att läsa.. KRAM <3 och ja det tror jag med <3

 34. Jennifer

  Usch ! Förstår dig … min 2,5 åring säger alla är efter i talet , alla jämför med sambons dotter , som är 9,5 månad äldre än min dotter . Hon är super duktig på att prata . Min dotter kan massor med tecken (dom lär sig på förskolan) och kan kommunicera jättebra fysiskt , BVC är inte oroliga MEN alla dessa som påpekar det hela tiden gör mig ledsen och otrolig .. varför kan man inte bara inse att alla barn är olika ? ..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men alltså va? Så himla tråkigt att läsa 🙁 du har så rätt. STÅ på dig. Alla barn ÄR olika <3 kram!

 35. Nathalie

  Min som va precis som Jason tidig med precis allt utom talet och otroligt utvecklad med allt annat från väldigt väldigt tidig ålder, jag blev oroad självmant och gick till en doktor som sa lugn det kommer. Och pang sa det när han va ca 3.5 så kom det så många ord, så många vuxna ord som han snappat upp och lagt på minnet. Och idag pratar han otroligt ” moget ” för sin ålder. Så att denna kvinna uytryckt sig såhär får det att klumpa sig i magen! Barn lär sig olika och barn väljer själva vad dom vill lära sig först. Styrka till er och heja Jason!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen visst, det slår bara till och sen babblar dom hela tiden!! Du har sååå rätt <3 kram till dig fina!

 36. Izabelle

  Hur kan man skriva så.. gjorde så ont o läsa det. Man blir helt paff!
  Alla barn är olika och lär sig i olika takt.
  Tur att dina barn har en så klok och snäll mamma som dig:).

 37. Booo

  Jag blir mörkrädd! Vi har en pojke som fyller 3 år i sommar. Han pratar sämre än en 1 åring. Ska han också kallas efterbliven? Och om det är så får man inte vara med för att man har funktionsnedsättningar? Håller rmed dig helt, barn lär sig av sina föräldrar och i detta fall något väldigt dåligt, att reta för personen inte är som en själv.

 38. Kajsa

  Amen herregud.. Jag själv var jätte sen med mitt tal, började inte prata ordentligt förens jag var 3 år gammal, och sedan bara tog det fart! Lovar att det är samma sak med Jason. <3 Jag menar, vi hör ju i dina vloggar att han visst kan prata en del. =) Ta absolut inte åt dig, denna kvinna har själv grova problem. Det är inte friskt att säga såna saker, speciellt inte om barn.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Det är sååå olika! Ja, han babblar massor nu 😀 kram och tack för pepp <3 du har så så rätt<3

 39. Stephany

  Fick också väldigt ont i magen och blev så himla arg av den kommentaren! Helt oacceptabelt!!! Vilken vidrig person. Hur kan man skriva så om ett litet barn?

 40. Adriana

  Bara att inse att folk har för lite fritid nu för tiden.. Istället för att hon ska lära sina barn vad som är rätt eller fel skriver hon istället en onödigt ful kommentar till dig.. Usch trött man blir på folk!! Att vuxna människor beter sig så är helt sjukt

 41. Tove

  Fy tusan så elakt och hemskt sånt där är! Alla barn är olika! Vi har två barn och våran älsta pratade extremt mkt mer när hon var 2 år än vår 2 åring gör i samma ålder! Men vår 2:åring förstår mycket mer och förstår också papps språk mer (pappa är kurd), hon har varit stabilare och snabbare med annat. Man ska inte jämföra barn, dom tar det i sin egen takt och är perfekta precis som dom är!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så!! Jolie pratar JÄTTEmycket nu och hon är bara ett år.. Jason sa typ ingenting när han var såhär gammal. Men alla är olika <3 kram! 🙂

  2. Maria

   Blir så ledsen, över att det finns såna vuxna. Iof är det vuxna som är roten till allt ont, krig, våld, kränkningar mm. Vuxna är ju dom som ska skydda och forma våra barn till kloka kärleksfulla individer. ❤

 42. Ulrika

  Fy vad det gjorde ont att läsa detta inlägg! Tycker jag aldrig slutar förvånas över vad folk skriver till andra. Men det här var en helt ny nivå när man ger sig på ett barn. Stackars barn till den mamman 🙁 du har två helt fantastiska barn <3

 43. N

  Blir upprörd över vilka idioter det finns på vår jord. Kan inte för mitt liv förstå hur man kan vilja göra någon ledsen med flit.
  Jason är jätteduktig. Av det lilla jag har hört honom prata så har han utvecklats massor. Han tar det bara i sin takt.
  Kram på er fina ni ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Verkligen 🙁 känner samma sak! Ja, han är jätteduktig!! Han börjar verkligen komma igång rejält med talet 🙂 KRAM tillbaka <3

 44. Emilie

  Inte ok! Min son är född Nov-15 och han är också efter i talet men superduktig på att kommunicera och lär sig för varje dag. Så underbart att se, man blir så stolt! Jason är som du skriver jätte duktig på annat. De hinner i kapp sen. Den kommentaren är bara en typisk momshaming 😡

 45. Linnéa

  Det värsta är ju att dom själva är föräldrar och påverkar sina egna barn som riskerar att bli lika hemska själva. 🙁

 46. Li

  Håller så med dig, att klimatet är så hårt iaf. Vi behöver vara snälla mot varandra, i hemet, i relationer och på jobbet, Alla kämpar med något man inte ser eller vet och livet blir roligare för alla om vi är snälla. Klyscha men sant.

 47. Leoni

  Det var bland det dummaste jag hört! Men man mår ju inte bra inombords när man tycker att det känns okej att säga/skriva något sådant. Spelar ingen roll om Jason har talsvårigheter som 3,4,5,6 eller 15 åring – Han är 100 gånger snällare och klokare än den vuxna mamman och kommer att behandla sina medmänniskor 100 gånger bättre än hon, det är det enda viktiga. Vidrigt också hur hon uttrycker sig ang att vara ”efterbliven” som om det skulle vara något osmakligt och mindre värd, nej fy vilken elak människa…! All kärlek till dig och familjen, må Jason alltid fortsätta att vara den han är <3

 48. Sofie

  Så fruktansvärt elakt 😡 och finns ingen sanning i det heller ! Håller helt med dig .. har man inget snällt att säga så kan man vara tyst ! Usch för sådana människor !

  Älskar era vloggar och att få följa eran mysiga familj

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är så hemskt att det faktiskt är VUXNA och föräldrar som går på små barn.. Kram och tack för så fina ord 😀 blir jätteglad! <3

Annons
stats