Mina två | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Mina två

Mina älskade ungar. Som älskar att sova nära varandra och nära mamma och pappa. Att samsova är det bästa vi har gjort och vi får alla sova och får samtidigt massor med närhet och trygghet från varandra. Gruvar mig redan för den dagen som Jason vill flytta till sitt egna rum för gott, haha =) Han väljer faktiskt att sova i sitt egna rum vissa nätter. Vi frågar honom alltid var han vill sova och ibland säger han “stora sängen” och ibland “på mitt rum”. Oftast väljer han fortfarande stora sängen till vår glädje.

Jag har fått så mycket skit för att vi har valt att samsova. Tycker det är helt orimligt! Jag skulle aldrig hoppa på någon som väljer att ha sitt barn i eget rum eller egen säng. Alla är vi olika! Sedan kan man ju tycka att samsovning är konstigt och fel men då får man ju göra det. Jag tycker personligen att fem minuters metoden är gräslig men samtidigt så är ju det upp till var och en. Man får ha sin åsikt utan att döma eller trycka ner någon annan tycker jag. Så resonerar jag kring det allra mesta i livet. Man får göra som man vill så länge det inte skadar någon annan! Och man får ha sin åsikt så länge man inte gör illa någon annan med den eller trycker upp den i någon annans ansikte som det enda alternativet. Vi är alla SÅ olika, vuxna som barn. Så viktigt att respektera varandra och varandras olikheter, känslor och åsikter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Katrin

  Sedan 6 månader tillvaka så har sonen som är lika gammal som Jason sovit hos mig och pappan sover i sonens säng. Frågar alltid vart han vill sova och får alltid till svars ”hos mamma”. Tyvärr rymt vi inte hela familjen i samma säng pga för liten säng men samtidigt så är det en fas för barnen. Den går över förr eller senare, bara att respektera.

 2. E

  Samsovit sen dag 1! Finns inget bättre i världen! Sover än idag med vår 3åriga tjej och 1,4år gamla pojke. Bebbe nr 3 är beräknad om 18dagar.. och denne ska få sova i spjällsängen som vi tagit bort ena sidan på pch lagt längs med sängen, så vi fortsätter med samsovningen här hemma till 3åringen känner sig 100% redo att börja sova själv 😊

 3. Sandra

  Det är ju det mest naturliga man kan göra, samsovning är jättevanligt i stora delar av världen. Vi samsover fortfarande med vår treåring, för att det fungerar bäst för oss. Tänk om man på stenåldern sa “Nu Pelle är du ett år gammal, nu får du sova själv i grottan där borta.” Människan är flockdjur. Skit i alla som säger något annat 🙂

 4. Cassandra

  Innan jag fick barn var jag en av dom som inte förstod varför man hade barnen i sängen. Tyckte bara det lät trångt och farligt så var bestämd med att vår lilla inte skulle sova i vår säng. Men.. så kom den lilla och vägrade sova någon annanstans än nära mig, och jag fick uppleva det där med att vilja ha mitt barn nära! Så vi köpte oss en 2.10 säng så vi får gott om plats och jag har inga planer på att flytta på den lilla nu 8 månader gammal haha. Har nu åsikten att hon ska få sova hos oss till hon är mogen till att sova i egen säng 🙂

 5. Timmie

  Samsovit med alla mina 4 😀 just nu är det jag och minsta på 6 veckor. 1.5 åringen nattas i sin säng men kommer ibland på nätterna och 2.5 åringen sover ibland i sin ibland i min, och så 8 åringen i sin säng.
  Så himla mysigt! 😀

 6. Linnea

  Att man ens kan få skit av att samsova eller amma för den delen.. Helt bisarrt 😄 Här har du en till långtidsammare och skulle inte ens kunna somna utan mina barn nära mig

 7. Jossan

  Hej! Jag har aldrig förstått varför det finns personer som alltid måste gnälla och klaga? Vi får följa med och se en liten del av er vardag, men det betyder inte att vi har rätt att kritisera och gnälla över era val. Vi samsover med våra två barn också. Det är såå mysigt och tryggt! Den stora är 5 och den lilla är2,5. Och vi tänker fortsätta med detta tills de väljer att sova själva. Det är vårat val. Vår familj.

 8. Emma

  Vi börjar natta våran son i spjälsängen där han somnar, men senare på kvällen eller natten flyttar vi över honom till oss. Jag ÄLSKAR det! Längtar nästan till att han ska vakna så vi kan sova bredvid varandra <3

  Gillar att du är så ödmjuk i tankarna! Är själv likadan. Är däremot också väldigt öppensinnad. Exempelvis angående fem minuters metoden som jag ALLTID tyckt varit fruktansvärd och aldrig någonting som vi kommer prova i våran familj. Dock så har jag fått mer förståelse kring metoden nu, än när jag väntade barn. Detta för att ingenting funkar för att få våran ettåring på några som helst rutiner/läggning/nattning/sova bra etc.

  Vet inte varför jag berättar det här? Kanske bara ville hylla din ödmjukhet lite 😉

  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig!! SÅ mysigt <3 men gulle du, tack!! 🙂 Ja, jag är ödmjuk i typ alla frågor för allt passar inte alla och alla är så olika!! 🙂 KRAM :)<3

 9. Emma

  Vi sover på det sätt som ger alla mest sömn- just nu med varsit barn. Maken tycker det är bra att slippa bli väckt pga hans snarkningar 😂

 10. Donna

  Jag tycker du gör rätt i att samsova med barnen om det är vad de vill..finns absolut inga nackdelar..tvärtom dem får trygghet,självsäkerhet o så mycket mer..Förstår inte varför det har blivit en grej..Att barnen ska sova själva så fort som möjligt att de ska ha egna rum. Man liksom “tävlar” så mycket nu om hur o vad ens barn kan o ska göra..så så fel. Tycker du är modig som är så uppriktig och ärlig med vad du tycker😊 fortsätt så kram🤗

 11. Sarah

  Jag samsover med min nyblivna 1 åring också, skulle inte vilja ha det på något annat sätt 🤗 Han känner sig trygg och jag får sova liiite mer tack vare liggamning 🙌🏼😂 Men så klart så ska alla göra vad som känns bäst för dom ☺️Såg nånting fint skrivet på fb om samsovning, minns inte exakt men nånting sånt här ”bara människor som lägger sina små ungar i egna sängar och tänker att dom kan sova helt själva. Inte direkt så att djur lägger sina ungar under en gran och själv går och lägger sig under en annan gran” 😍 Kram!

 12. Erica

  Jag tycker det verkar vara så himla mysigt att samsova. Dock är det ingen i våran familj som kan det för då sover vi jättedåligt allihop. Men det är något jag kan sörja över ibland.

 13. Andrea

  Alla får såklart göra som de vill och i vårat fall är det obekvämt och bökigt att samsova då vi inte får någon sömn 😅 visst det är mysigt när det väl går bra! Men om man tänker på ditt och Fjodors samliv.. känner ni inte att ni vill ha tid för er själva i sängen?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vi ligger aldrig i sängen ;p som tur är så har vi ett stort hus där vi kan hålla igång samlivet lite här och var, haha 🙂 kram

 14. Evelina

  Skulle aldrig heller få för mig att testa den metoden. Samsovning är det bästa som finns, tryggt, kärleksfullt och otroligt gosigt! Älskar att du är för det också <3

 15. Linda

  Fortsätt vara den underbara mamman du verkar vara. Tycker du är så sund i amning och relationen med dina barn! Tänker att alla påhopp beror på personens egna problem eller samvete över saker man inte gör men kanske velat göra annorlunda! Alla får vara som dom vill men inte säga vad man vill till andra!!! Kärlek till dig!

 16. Marika

  Vi samsover också, våran tjej (som ju är lika gammal som Jason) sov i egen säng tills hon var 10 månader sen åkte sambon till USA i tre veckor och då fick hon flytta över till mig och sen blev hon kvar. 🙈😁 Jag har även läst att barn som samsover får bättre självkänsla. ☺️
  Alla gör det som känns bäst för dom och för oss är det att samsova iaf!
  Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men så mysigt 😀 <3 känner att vår samsovning verkligen har skapat en stor trygghet i våra barn iallafall <3 så det kan nog ligga något i det, kram! 🙂 Och ja, du har så rätt att alla gör som dom vill!

 17. M

  Men alltså… förstår inte varför det ens är en grej? Trodde typ alla samsov? Tydligen inte. Vi samsover också med vår son som är lite äldre än Jolie och vi får hela tiden tips på hur vi kan få honom att sova i egen säng. Förklarar alltid att han är ett barn som behöver mycket närhet och trygghet när han sover och att vi inte behöver tips.

  Han rör sig väldigt mycket på natten, snurrar runt och slänger med armar och ben så jag sover dåligt med honom, MEN så länge han behöver sova mellan oss föräldrar för att känna sig trygg och komma till ro så kommer han att få göra det. Skulle aldrig kunna träna honom till att sova själv om han inte är redo. De är ju så små så kort tid, man får passa på att mysa och sova ihop så länge de vill! 😍❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men sååå mysigt!! Ja, det är magiskt att få tryggheten och närheten. Och du har ju SÅ rätt i att dom bara är små en kort tid 🙂 Kram <3

 18. Jennie

  Åh vad jag önskar jag kunde njuta så av samsovning som ni verkar göra 🙈 men när min dotter kommer in och sover hos oss kan jag verkligen inte sova över huvud taget! Så jag är glad att hon ändå trivs i sitt rum och sällan sover hela nätter inne hos oss 🙈

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår helt!! Men allt passar ju inte alla!! <3 det är härlig att få sova själv med 😀 kram <3

 19. Olivia

  Våran dotter som snart är två år har alltid velat sova mellan oss och ligga och klappa på mig medans vi sover. Men nu har vi en liten lillasyster på 6 dagar och vi vågar nu inte ha båda i samma säng så vi får dela på oss. Känner mig så ledsen och hemsk mot min ”stora”. Har du några bra tips på hur man göra?😘

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår helt! Vi gjorde så i början att vi sköt in sängen mot väggen och så låg Jolie längst in mot väggen och sedan låg jag bredvid och jason på andra sidan av mig och F längst ut på kanten. Och nu när Jolie är så stor kan dom sova bredvid varandra och vi vuxna på var sin sida <3 kram! 🙂 stort grattis till bebis!!

  2. D

   Precis som Gabriella skriver gjorde vi också när vi fick vår andra men istället för att skjuta in sängen till väggen köpte vi ett sängskydd, hur smidigt som helst och vi alla sover jättebra!!

 20. Åsa

  Åh, jag gillar verkligen att du inte dömer ut något bara för att du och din familj gör på ett annat sätt! Så borde alla tänka (så länge det inte handlar om något skadligt såklart)! Vi samsover inte då det helt enkelt inte fungerar för oss.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är SÅ viktigt att inte döma tycker jag. Alla är vi olika och ALLT är lika rätt!! KRAM <3

  2. Maria

   Ååå samsova är det bästa❤️ Gör vi åxå alltid! Ibland blir det lite för trångt då får mannen sova i killarnas rum så katten åxå får plats med oss😂🙏🏽

 21. Marie

  Vi samsover 😍 har nästan alltid gjort! Lite trångt ibland men så får det va! Ibland vill stora tösen sova i sin säng! Men det känns så skönt att hon vill de av egen vilja 😍 trygghet är a och o!

 22. Nea

  Tycker samsovning verkar så tryggt och mysigt! Kommer ju själv ihåg känslan att somna mellan mamma och pappa efter en dålig dröm eller när man var ledsen. Trygghet deluxe. Förstår att ni väljer att göra så, kommer prova det i framtiden med mina barn då ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen visst <3 det är ju så!! Sedan är allt upp till var och en men man har ju rätt att välja själv utan att få påhopp, kram <3

 23. Ida

  Har en liten på 4 veckor och dom två första veckorna hemma så sov han i vaggan bredvid våran säng men så var det en natt som jag valde att natta i våran säng istället då han var lite kinkig, och det är SÅ underbart!? Både han och jag sover så mycket bättre och det är så skönt att bara kunna liggamma, så jag är väldigt glad att jag “gick emot” mig själv för jag ville från början inte att han skulle sova i våran säng😅😊

Annons
stats