Några små drömmar jag har | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Några små drömmar jag har

– Jag skulle vilja ha ett litet växthus i min trädgård. Odla egna tomater, gurkor och annat smarrigt! Jag kan ingenting om växthus men när jag var liten så hade min mormor ett sådant på sin gård. Och jag minns den där magiska känslan av att gå in där och se allt som växte. Detta är kanske inte ett projekt som jag vill ta mig an precis här och nu men om några år när jag har mer tid och lite äldre barn så vore det ju magiskt!

– Minns ni att jag skrev för ett tag sedan att jag hade velat öppna ett litet café? Här i Umeå så har vi ju verkligen iiiinget brunchställe som serverar sådana där lyxiga smoothies, amerikanska pannkakor, milkshakes, avomackor och allt sådant där som man vill ha när man ska ut och käka något extra lyxigt vid lunchtid en helg.. Hade ju varit så roligt att öppna ett sådant ställe. Problemet är ju bara att jag varken har tiden eller lusten till att stå och laga allt som ska ätas själv och då ska man ju ha anställda osv. Vilket projekt det hade varit. Men häftigt och roligt. Kanske i framtiden – vem vet? Har redan planer på hur inredningen ska se ut! Och menyn! Haha!

– Hur mysigt vore det inte att ha en stuga vid havet, ett eget ställe som gör en lycklig och lugn? Nu känner jag så om vårt hus och där vi bor här och nu men att ha ett ställe längre söderut hade ju varit en dröm! Så det är helt klart något som finns på min “om jag får drömma helt fritt”-lista.

– Just nu drömmer jag mig iväg mycket kring mitt blivande kontor. Snart ska jag sätta mig in i det projektet och jag vet att det kommer att bli så himla bra. Är så glad över att jag snart kommer att ha ett helt eget rum i vårt hus där jag får jobba med just detta, det jag älskar. Ser så mycket fram emot det och jag kommer såklart dela med mig av allt från målning av väggar och bokhyllor till större möbler och mindre inredningsdetaljer.

– En resa för bara mig och mannen! Ibland drömmer jag mig iväg tills när vi är äldre och barnen är större. Dock så skrämmer den tanken mig också och jag vill typ att mina barn ska vara små för alltid.. Vill alltid att dom ska bo hemma, vill ha dom nära och älskar verkligen livet med dom här och nu. Dom båda är inne i en sådan fin ålder just nu så jag njuter. Men ja, tänk när vi är runt 45 och barnen är vuxna! Vilken fantastisk tid det kommer att vara om vi får vara friska fram tills dess och om kärleken finns kvar. Jag hoppas och tror det men man har ju faktiskt ingen garanti på något. Men OM det skulle vara så så vore det ju otroligt fint att göra utflykter bara vi.. Resa och utforska, njuta av bara varandras sällskap och uppskatta vår kärlek som har gett oss allt det fina i livet. Åh, vad jag hoppas att vi alla ska få må bra längs livets gång. För i så fall så har vi ju enbart det bästa framför oss.. Men nu njuter vi av nuet <3 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabell

  Känner igen det där! Vi har två barn nu men innan vi fick vårt andra barn så åkte vi ensamma på en 4 dagars resa till Kroatien, som en mini smekmånad i samband med vårt bröllop. Det var hemskt att lämna honom och saknade honom så det gjorde ont – men wow så mysiga dagar! Det må vara fantastiskt mysigt och roligt att resa med barnen, men tanken att få resa på tu man hand är då inte fy skam heller. <3 Så jag förstår dina drömmar om framtiden. Livet är verkligen guld.

  Älskar din blogg!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men ååååh så mysigt!! Kan tänka mig att det var en DRÖM <3 kram till dig och tack för fina ord 🙂

 2. M

  I höstas reste jag och mannen bort i 4 dagar själva utan barnen. Barnen var då nyss fyllda 6 och lillen var 16 månader och detta låter så hemskt men det var dem
  bästa fyra dagarna i mitt liv 😂 Vi har aldrig någon avlastning då mina föräldrar bor 350km bort. Och detta var så skönt. Jag kunde lyssna på poddar, läsa en bok, äta mat, SOVA men viktigaste njuta av varandra ❤️ Jag hade inte en gnutta dåligt samvete över barnen just där och då (men det var för att jag visste att dem hade det bra o var super trygga hos mina föräldrar)
  Jag kom hem och var mycket glad och utvilad.
  Så resa iväg på en lång weekend själva är mitt tips till alla trötta småbarnsföräldrar, om man såklart vill och har råd❤️

 3. Therese

  Vi har inget växthus men pallkragar och brukar sätta morötter, rödbetor och smultron så gott.
  Min dotter är snart 4 och hon älskade det förra sommaren. Kolla vad som kommit och plocka lite smultron.

 4. Mj

  Jag kan verkligen rekommendera att skaffa ett växthus! Det är magiskt att plantera och greja ihop med barnen! Min son är i samma ålder som Jason och han älskade det i somras! Att få gå ut och hämta grönsaker är så mysigt! Man behöver inte kunna så mycket och sen är det ju väldigt fint också!

Annons
stats