Då och nu | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Då och nu

– Precis när jag hade blivit vegetarian så mådde jag SÅ dåligt när jag såg folk som åt kött.. Ville inte ens vara vän med människor som åt kött.. Idag bryr jag mig faktiskt genuint inte om vad andra äter. 

– När vi hade flyttat till Göteborg så var jag övertygad om att vi aldrig någonsin skulle bo i Umeå igen. Idag har vi bosatt oss här och byggt ett hus i staden som vi aldrig trodde att vi skulle återvända till.

– När vi byggde huset så var jag stensäker på att jag aldrig någonsin skulle vilja ha något annat än vita väggar hemma. Eller jo, i barnens rum men aaaaldrig i något annat rum. Idag är jag skittrött på dessa vita väggar och vill måla om NU. Tänker mig någon grå eller greige nyans kanske. 

– “Jag ska ha kvar alla mina vänner när jag får barn. Ingenting kommer att förändras”. Jo tjena.. Idag har jag bytt ut hela min vänskapskrets och umgås bara med andra som har barn. Det är smidigare, enklare och man får en förståelse som man inte hade kunnat få av någon som inte har barn. Visst kan folk vara förstående ändå men att umgås med en annan mamma gör att man kan slappna av på ett annat sätt. Så är det för mig iallafall. Sedan har jag god kontakt med många av mina vänner utan barn med och det är inte så att jag stött bort dom just för att jag fått barn. Det har bara blivit så naturligt.. Att vi glidit ifrån varandra mer och mer på grund av hur olika liv vi lever här och nu. 

– För några år sedan kollade jag på min kropp i spegeln och kände jämt att jag inte dög. Ville alltid ha lite större rumpa, plattare mage osv. Idag ser jag mig i spegeln och tänker att “wow vilken kropp jag har”. Klart att jag (precis som alla andra) har hjärnspöken och ser ner på mig själv ibland. Men jag försöker alltid trycka bort dom tankarna. Jag duger. Jag är fin som jag är och min kropp är så jäkla häftig som har burit, förlöst och ammat två barn.

– !Jag ska börja jobba igen efter sex månader!” När jag blev gravid med Jason så hade jag ett annat jobb också (jobbade inte med sociala medier på heltid) och jag var heeeelt övertygad om att jag skulle vara tillbaka på jobbet efter ett halvår och att F skulle ta resten av föräldraledigheten. Idag skrattar jag lite åt den tanken, haha.. Klart att vissa kanske gör så men det hade INTE passat mig. Vill vara hemma med mina barn så länge jag bara kan och skulle aldrig kunna lämna över en sexmånaders till den andra föräldern för att börja jobba. Som sagt, alla är olika och gör man så är det verkligen INTE fel SÅKLART. Men jag hade aldrig klarat det och därför blir jag så full i skratt åt att jag faktiskt tänkte i dom banorna då. 

– När jag väntade Jason så var jag helt säker på att jag inte ville amma men när han kom så ändrades allt. Idag är han 3,5 år och jag vet att jag kommer att vilja amma alla framtida barn. Ammar fortfarande lilla Jolie som är 16 månader och Jason ammade jag i hela 23 månader. 

– När jag var liten så ville jag har 12 barn. Idag vill jag nog inte ha så många, hehe =) Men tre? Eller fyra? Mannen kan tänka sig typ sex stycken, hehe. Men så många blir det nog inte.

Bilder av Katya

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Fina Norrland. Saknar när man åkte upp typ en gång i månaden 💕(sambon bodde i Luleå när vi träffades o har en son där så vi åker upp ibland) 😍

 2. Emma

  Jag tycker det är så svårt med ålderskillnad på syskon, vad som är bäst. Tänker att ju närmare de är varandra i ålder ju mer nöje har de av varandra. Vad tycker du är den bästa ålderskillnaden? Har en kille på 13 månader och börjar längta efter syskon, känner mig så kluven längtar efter att ha en liten bebis och det mysiga med att vara gravid. Samtidigt som jag inte längtar efter att vara gravid då jag mådde illa och hade fog lossning. Och längtar inte efter sömnbristen som en liten bebis innebär, i alla fall om nästa bebis blir som storebror på nätterna :p Samtidigt så blir nästa barn troligen sista då min man inte vill ha mer än två barn, och då vill jag vänta på det för nästa gång blir sista gången och vill på något sätt inte att gravid och bebistiden ska ta slut heller. Så jobbigt när man har så mixade känslor.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tycker vi har jättebra åldersskillnad på våra barn just nu 😀 skulle vilja ha alla barn med två års mellanrum så att dom verkligen kan få utbyte av varandra till 100%. Jason och Jolie har precis börjat leka med varandra på riktigt och alltså WOW vad kul det är att se!! Så rekommenderar verkligen nära i ålder trots att det stundvis är tufft och man kan ha dålig samvete för att man inte alltid räcker till, kram

 3. Camilla

  Har du tips på hur man lär känna andra mammor? Under snart 1,5 år med min dotter, har jag lärt känna 1 mamma. Vi båda var rätt nyinflyttade och kände därmed inte så många andra, medan det kändes som att alla andra redan kände varandra. Hur lyckas man lära känna andra, när de redan sitter i en grupp och pratar? :/

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Gå på öppna förskolor, kolla ex. rullavagn.se, besök lekland och lekparker i området <3 våga!! Det händer liksom INGENTING farligt om man säger hej och börjar småprata om barnen eller vad det nu kan vara 🙂 förstår verkligen att det är läskigt men dom flesta är ju så snälla och är dom inte det och fryser ut dig så är det ju DOM det är fel på! Så prova <3 kram

 4. Vikki

  Hej. Tycker verkligen det är sorgligt att det naturligt blir att man har en annan umgängeskrets. Men visst blir det så! Dock, vart tillhör jag? Som förlorat mitt enda barn 1 månad gammal. Man passar inte in någonstans.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men fina du.. <3 skickar största kramen!! Du hör till överallt. Beklagar verkligen din sorg 🙁 kan inte ens föreställa mig.. 🙁

 5. Mamma18

  Ni är så fina, en helt fantastisk familj💖😊älskar att följa er. Ni ger mig så mkt tips, positivitet och pepp. Ser verkligen upp till er, ni är grymma. Jag väntar mitt andra barn nu. Hade vart kul att läsa hur omställningen blev för er. Från ett barn till två🥰massa kramar

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla du, blir så glad 😀 <3 tror jag har skrivit om det förr men kan absolut skriva igen framöver. STOR kram till dig <3

 6. Julia

  Minns att du förut typ alltid umgicks med ”steffi” (tror det var så hon hette?) Vad hände med henne?:)

 7. Therese

  Haha vilken kul lista! Jag har också massor av saker jag sa innan barn. Som inte stämde såklart! Jag skulle bla aldrig muta mina barn ( de får en isglass varje gång jag klipper deras naglar 1 gång i veckan, annars är det gap o skrik) jag skulle bara servera god mat från grunden, nu är jag ensam så många kvällar då mannen jobbar kväll så det är ofta halvfabrikat ( men mat som mat tänker jag nu, huvudsaken alla är mätta, belåtna och det är lite variation) barnen skulle sova i egna sängar tidigt, jo tjena visade sig att vi alla älskar att samsova och har gjort det så länge alla varit bekväma med det och det gör vi fortfarande ibland och stora sonen är 3 år. Ja det finns säkert massor av saker jag gjort trots att jag inte tänkt göra det. Man lär så länge man lever helt enkelt ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha men ellerhur 😀 så kul att man sa så mycket innan man fick barn som man kan skratta åt nu efter 😀 haha kram!! <3 <3

Annons
stats