Jag var tvungen att gå från gymmet | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Jag var tvungen att gå från gymmet

Alltså igår var jag med om en sådan obehaglig sak.. Vi hade hängt hos vänner hela dagen och så skulle jag träna på kvällen. Tror klockan var runt 20 och jag var helt själv på gymmet förutom EN man som var jättekonstig.. Gömde sig bakom maskinerna, sprang runt, runt i cirklar och gjorde olika saker på olika ställen på gymmet och tittade på mig hela tiden. Sedan gick han iväg mot omklädningsrummen och var borta en lång stund och kom sedan tillbaka och gömde sig (?) bakom maskinerna igen och typ “tittade” fram och såg lurig ut. Han hade för övrigt varken skor eller strumpor och helt bar överkropp + jeansshorts.. Så himla skum! Jag fick sådan panik att jag ringde F som fick hämta mig och så SPRANG jag ut från gymmet. Vet inte varför men fick bara sådana obehagskänslor och var så rädd att bli typ.. våldtagen? Sedan slog det mig att det är så sjukt att man som tjej ska behöva känna så.. Var man än är! För jag gör typ det.. Är jag ute och går på kvällen så vågar jag knappt ha på mig hörlurar med musik för att jag är rädd att någon ska hoppa på mig bakifrån typ.. Nej huva.

Nu var ju typ denna kille på gymmet väldigt konstig och jag tror att han kanske inte var riktigt frisk i huvudet med tanke på hur han var och betedde sig.  Men ändå.. Det är så himla läskigt att man som kvinna ska känna sig rädd så ofta. Blir så arg och ledsen över att det är så det är för att det är ju inte vi kvinnor som ska ändra oss eller göra något annorlunda.. Klart man ska kunna vara på gymmet sent eller ta en promenad genom skogen och känna sig trygg? Eller är det bara jag som känner såhär? Dela gärna tankar!

Så läskigt att min dotter förmodligen också ska växa upp med precis samma känsla. Tycker i allmänhet att jag känner mig rätt maktlös i min roll som mamma till en flicka till skillnad från hur det känns att vara mamma till en pojke. När jag tänker på framtiden så är jag så otroligt mycket mer orolig för Jolie just för att jag vet hur mycket man kan klanka ner på sig själv som tjej, hur man blir nedtryckt av både killar och andra tjejer, hur man kan bli utnyttjad sexuellt av killar osv osv osv. Det är bara så himla läskigt och jag hoppas att jag kan stärka henne så mycket som det bara går så att hon klarar det tuffa livet som ung tjej som (tyvärr förmodligen) väntar. Den fina bilden är tagen av Englén Photography.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Jag känner mig alltid väldigt otrygg när jag är själv ute t.o.m på dagtid. Vi bor ju tyvärr i ett riktigt våldäktsland där förövare knappt straffas heller om det ens blir någon utredning. Jag är glad att jag inte har någon dotter därför, även fast jag alltid önskat mig det innan. Fast jag är rädd för mina söners skull. Dels att de också kan bli utsatta men även rånade på väg hem ifrån skolan vilket blivit vanligare att barn i ung ålder råkar ut för och att det är mer våld mot pojkar i skolan.

 2. Ninna

  Så bra ämne att ta upp. Obehaglig känsla och det har hänt att man blivit vettskrämd när man är ute själv. Jag går aldrig ut på kvällar, inte ens slänga sopor. Sjukt att man ska behöva leva på det viset. Män och killar har ju många fel i hjärnan om de tycker det är okej att våldta en tjej. Såna människor ska bara sitta inspärrade resten av sina liv. Och det med att man har en dotter gör en extremt nojig för vilken värld hon kommer växa upp i..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Kände precis samma när jag bodde i lägenhet.. Vågade INTE gå sent till sophuset eller tvättstugan 🙁 ja, du har så rätt och det är så hemskt och vidrigt, kram!

 3. Sandra

  Så obehagligt! Hade också sprungit iväg i den situationen. Jag har tyvärr blivit mer rädd ju äldre jag blir, speciellt sedan jag blev mamma. Det är så illa att jag inte vågar gå själv med barnen, ens på dagen, där det är ödsligt som t.ex. i skogen eller motionsslingor. Jag är så arg på mig själv för att jag låter mig och även mina barn begränsas men min rädsla är tyvärr större. Jag brottas också med tankar och oro inför vad min dotter kan tänkas känna och uppleva under hennes liv, jättetufft och sorgligt att det ska vara så.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig HELT! Du ska inte vara arg på dig själv utan tvärtom på samhället och männen som gör att vi är rädda! För jag känner likadant men det är inte vårt fel <3 kram

 4. Sara

  Hemskt att du behövde känna dig hotad. Förhoppningsvis så var det ju helt ogrundat och att mannen bara som du skrev kanske inte var helt frisk. Men oavsett att behöva känna paniken! Borde inte behöva vara så.
  Jag har tre döttrar som ska ut i detta samhälle och jag kan inte säga att jag känner mig helt lugn inför det. Men att vara rädd kommer jag försöka låta bli, rädslan skapar bara mer rädsla och då får ondskan ännu mer plats! Jag vet inte hur man ska förbereda dem på det som väntar? Jag försöker lära dem att lyssna på magkänslan och följa sitt hjärta och hoppas att det kommer hjälpa dem på deras väg!! Sen tränar de faktiskt karate, inte för att de ska slåss men att ha lite kroppskännedom och trygghet i hur de kan försvara sig känns bra 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, visst är det så.. 🙁 kram på dig och vad härligt att dom går karate!! SÅ viktigt att kunna försvara sig <3

 5. Åsa

  Jag tror att det är bra att lita på sin magkänsla – killen du beskriver låter ju minst sagt obehaglig. Samtidigt får en inte glömma att gärningsperson och offer känner varandra i de flesta fall av övergrepp.

 6. Isabell

  Så sjukt beteende att man blir tokig! Jag har varit med om liknande. Var själv på gymmet och så kommer en man in och byter om inne på gymmet (!?), framför mig och söker hela tiden ögonkontakt. Jag skyndade mig också snabbt som tusan därifrån. Jätteobehagligt!

  Delar både dina känslor och åsikter i inlägget! Kram

 7. Sofie

  Du är inte ensam om att vara rädd! Händer för ofta att jag blir rädd eller känner mig obekväm i en situation, kommer på mig själv med att skynda på stegen, gå med nycklarna i handen osv… vissa saker eller ställen undviker jag om jag är ensam eller om det är på kvällen. Har ingen dotter än, men hoppas på att få, samtidigt som det är så läskigt att hon då kommer växa upp i detta samhället med denna rädslan. Det gäller pojkar också, är så rädd att min son ska bli misshandlad eller något när han är äldre och ska ta bussen hem själv. Varje vecka är det bråk vid busstationen i vår kommun och jag som vuxen undviker att åka buss därifrån… vi får hoppas att något vänder tills vår barn är så stora och att de slipper den rädslan vi bär på <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Galet att man ska behöva känna så 🙁 men huva.. Så sjukt att det är bråk så ofta där.. Ja, den där oron och rädslan är ju verkligen fruktansvärd. KRAM

 8. Anonym

  Jag brukar träna på morgonen när det inte är så mycket folk och det är alltid samma folk där varav en gubbe som beter sig väldigt konstigt, Det känns som han förföljer en och han ska hela tiden köra maskiner som är precis bredvid en. Ibland tränar jag även med en kompis och han gör precis likadant då. Har varit med om många såna gubbar på gymmet och det är så sjukt obehagligt, man vet inte vad man ska göra… 🙁

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   MEN VA!? Alltså fy.. Det är ju nästan så att man borde säga till honom på skarpen 🙁 fy! Kram

 9. Maria

  Ush va hemskt känsla!
  Men du kanske kan fråga personalen om dom vet vem personen är och om dom känner han?!
  Kram till dig

 10. Johanna

  Jag har blivit våldtagen, mannen blev dömd i tingsrätten till 2 års fängelse och skadestånd men hovrätten friade pågrund av att ingen sett själva våldtäkten, trots att min vän möter upp mig direkt efter då jag ringt henne och skrikit i panik när jag skulle ta mig därifrån(vi var på en gemensam plats men olika ställen) och trots dokumenterade skador, då jag enligt förövarens advokat ”kanske gillade hårt sex”.
  Detta har ärrat mig för livet, jag mår bättre och bättre för varje dag (6 år sedan detta hände) men den känslan att gå själv när det är mörkt oavsett var jag går, räcker att gå från där vi bor till vår parkering så ökar min puls till 1000. Min man är lika orolig han för att något ska hända pga hur samhället ser ut idag och vad jag varit med om. Jag förstår din rädsla men det är så jävla sjukt att man som kvinna ska behöva ha det. Kram på dig

  1. Ella

   Kanske gillar hårt sex?! Herregud. Det kanske du gör – med någon du vill ha sex med. Fyfan säger jag bara. Du är stark ❤

  2. M

   All styrka till dig! 💕 Fyfan vilken vidrig värld vi lever i och det är verkligen hemskt vad vissa av oss ska behöva lida igenom för att andra är helt jävla gränslösa! Blir så arg!

  3. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Skojar du!? Alltså mitt hjärta blöder för dig 🙁 så jävla hemskt och fruktansvärt att jag inte ens vet vad jag ska skriva.. Herregud vad stark du är som tagit dig igenom detta och jag blir så otroligt ledsen och ARG för din skull och för alla kvinnors skull 🙁 att detta ens kan hända!? Jag tänker på dig och du ska veta vilken superkvinna du är som ens vågar dig ut bland folk efter det där 🙁 och svenska rättsystemet är verkligen under all kritik 🙁 fy så hemskt 🙁 största kramen <3

 11. Linda

  Hej Gabriella!
  Jag skulle jättegärna vilja komma i kontakt med dig. Är en otroligt driven tjej som nyss startat eget företag, och vill egentligen bara bolla lite tankar och idéer om det är möjligt? 🙂

  Jag mailar dig jättegärna, om inte du vill maila mig då jag antar att du ser adressen 🙂

 12. M

  En gång var jag själv på gymmet och då kom städaren in och det var en man, han var normal men jag vet inte varför jag fick panik, tänkte att nu fan blir jag våldtagen. Stängde av musiken och var så fokuserad på vad han gjorde. Hatar mig själv för att jag dömde honom bara för att han var en man men ibland tänker jag att det är bättre att döma någon än att själv bli ett offer. Hur som helst han gjorde bara sitt jobb och jag skämdes som en gris.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, jag tog också bort all musik och började se mig om efter saker som jag kunde använda i självförsvar.. Sjukt ändå att man ens ska behöv tänka i dom banorna 🙁 kram

 13. Lotta

  Fy vad obehagligt!!!
  Tycker absolut att du ska kontakta gymmet i morgon. Antar att man tar sig in på gymmet med en bricka. Då kan de se i sitt system vilka som varit där & kanske agera.
  Även om han var/är sjuk så är det inte ok att han var där och gjorde dig rädd.
  Hoppas du slipper uppleva detta igen.
  Kram ❤️

 14. Maisa

  Åh det är dels pga hur skrämmande världen blivit som jag inte vill ha fler barn. Även när jag lämnar på fsk är jag inte 100% trygg. Förr kunde ungarna leka medan mamma lagade maten, idag får dom titta på tv/iPad istället vilket inte är så konstigt pga rädsla. Finns en skog som är så mysig och en park i närheten men väljer att inte gå dit ensam med dottern då jag inte vill ta den risken, promenerade alltid där förr OCH lyssnade på musik samtidigt. Hemskt….och jag minns inte sist jag gick ut nånstans efter 20 själv, jag gör bara inte det

 15. Annika

  Jag var och simmade i simhallen med min fästman. Det kom in en sjukt konstigt gammal gubbe som vandrade runt i sina badkläder. Han stod vid ett stängsel i typ 15 min. Jag märkte att varje gång en kvinna var uppe och gick så stirrade han på dem. Efter en stund kom han och simmade. Tog sina pauser för att kolla på kvinnor. Min fästman tyckte han var väldigt konstig också. När jag ville gå upp till bastun så ville jag gå upp medan gubben simmade för att undvika hans stirrande. Dock bestämde jag mig för att kolla bakåt innan jag gick in till kvinnornas duschar och han står fan där och stirrar rakt på mig från bassängen. Rös över hela kroppen.

 16. Rebecka

  Jag vågar inte springa i mitt favorit-skogsspår om jag inte har min kille med mig, det är ju så tragiskt… Inte ens på ljusa dagen känner jag mig trygg… Och då ska vi inte ens tala om löprundorna på vintern. Springer bara tråkiga stadsrundor där jag vet att folk kan se mig, för att jag känner mig mest trygg då…

 17. Hanna

  Kan inte du göra ett mer detaljerat inlägg om er nya bil? Vad valde ni för tillval osv? Vore så roligt att veta för oss som gillar bilar! Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha jag är så ointresserad och har sååå dålig koll 😀 vad är det du vill veta mer exakt? Bara tillval och sådant eller? KRAM <3

 18. J

  Fy alltså! Jag är livrädd när jag är ute och går och ser män, och det är helt jäkla sjukt att man ska behöva bli det! Vill tillägga att jag alltid är ute och går mitt på ljusa dagen men är ändå rädd och slänger ett öga bakåt 😓

 19. Johanna

  Tänkte när du postade den att jag hade varit rädd att vara där själv (videon på insta). Tur du gick! Kontakta ditt gym om den personen.

  Kram <3

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men gjorde du!? Så sjukt att man ska känna så.. Ja, det var så sjukt läskigt så jag bara SPRANG därifrån till slut.. 🙁 Ja, jag ska göra det!! KRAM

Annons
stats