Frågor och svar | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Frågor och svar

Hur mycket sparar ni till barnen varje månad? 

Barnbidraget sparar vi till dom!

Skulle du fortfarande kunna tänka dig att bygga nytt? Ni var ju inne på det ett tag.

Ja, vi skulle lätt kunna tänka oss att bygga nytt hus igen men samtidigt så känner jag bara “NEJ!”, haha.. Har ingen ork för att gå igenom den processen igen och det finns ingen bra tomt i Umeå som lockar heller.. Så vi blir nog kvar där vi är länge till då vi älskar området, tomtläget och huset. Men tror att vi kommer att bygga ut i framtiden då vi vill ha större. 150 kvm kändes så stort när v i byggde men nu känns det rätt trångt när man har mycket folk över. När det är bara vi och vår familj så känns det dock perfekt. Men vi har mycket vänner och vill också ha fler barn i framtiden. Så huset lär alltid vara fullt vilket är mysigt! Men vi vill därför också få mer plats när det kommer till sociala ytor. Och kanske ett större badrum!

Vad är det bästa med din man? 

Att han är omtänksam, lyhörd, har ett hjärta av guld och alltid sätter mig och barnen i första hand. Att han är glad, rolig och snäll är ju också ett plus! Och snygg med! =)

Vad kostade er nya bil? Är ni nöjda med den såhär långt?

Lite under 400.000 =) Typ 380.000 tror jag det var med alla tillval osv. JÄTTENÖJDA!!! Dock så gick den typ sönder i bagaget (?!) när vi hade vinterdäcken där så vi ska redan byta ut lite delar och sådant.. Så tråkigt men tur att vi blev tagna på allvar och fick så bra hjälp när vi kom in och påpekade felet samma dag som vi hämtade ut bilen!

Bästa tipset för att söva en bebis? 

Nu kan jag bara tala utifrån mig själv och mina egna erfarenheter men mina barn har alltid somnat lätt av att amma! Ett annat tips är white noise (sök på google så kommer det upp). Och vagnen eller bilen brukar ju också funka många gånger om allt annat känns omöjligt men för mig har det ofta räckt att bara promenera runt och guppa lite försiktigt upp och ner samtidigt som jag ammar =) Det har alltid varit en nödlösning när inget annat funkar!

Tycker du att alla ska ha rätt till fri abort?

JA! Alltså verkligen JA! Är det ens en fråga? Tycker det är SJUKT att det inte är så på många platser i världen. Det är ju HEMSKT att en kvinna inte ska kunna bestämma själv över sin egna kropp!? Måste dock vara ärlig och skriva att jag inte tyckte såhär förut. Vet inte ens varför men tror att det var för att jag blev övertygad om att en bebis verkligen är en bebis redan från start i magen. Hade några vänner som var extremt emot abort på den tiden. Men jag var typ 17 år när jag kände så =) Tur man blir äldre och förändrar sitt tankesätt och syn på saker.

Hur går tankarna kring fler barn? Försöker ni nu? 

Försöker och försöker.. Har ju varken fått tillbaka min mens eller ägglossning då jag ammar så mycket fortfarande. Men händer det så är det otrolig välkommet =) Vi skyddar oss inte med andra ord men försöker inte ligga vissa dagar eller så för att bli med barn. Vi bara tar allt som det kommer och är så glada över dom två vi har!

Här var jag gravid med Jolie i magen! Bild av: Sandra Rogers

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Bra att du lyfter abortfrågan! Det är därför det är så viktigt att alla går och röstar i EU-valet, både SD och KD har krafter som vill ta bort kvinnors rätt till sina egna kroppar. Sverige är ett litet land men varje röst räknas och den lilla möjligheten vi har att stå upp för kvinnors rättigheter bör vi ta! Haha, blev en liten politisk kommentar här nu men kände att det är värt att påminna:)

 2. Aria

  Jag älskar din blogg och kommer alltid läsa den men jag har blivit så ledsen när du skrev om abort. Tror du inte att barn alltid kan göra sitt liv bättre? Även för dem som har svag ekonomi, hälsa eller relation? Och ja, varje kvinna har rätt att bestämma om sin kropp och därför borde hon inte ha haft sex i första hand. Jag tror att du hade bättre åsikt om det när du var 17. Jag menar att jag inte tror abort bör förbjudas men jag tror bara att ingen ska göra det.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Håller inte med dig alls och tycker att du ser på det väldigt ålderdomligt och konstigt.. Orkar inte argumentera men jag anser iallafall att du har fel. Kram!

 3. Sabina

  Haha! Bäst kommentaren hittills! Men kan inte gör båda?Bara för man sparar pengar betyder inte det att barnen får en klumpsumma som de kan göra vad de vill med! Klart msn sparar till sina barn om man kan! Om 5, 10,15 eller 20 år kanske du inte har råd! Du kanske för, blus sjuk eller arbetslös! Då är det väldigt bra att ha reserv när barnen önskar sig en cykel, följa med på skolresa eller behöver körkort! Korkat att inte spara, så länge man har råd!

 4. Christina

  Till L – vilken ohövlig ton du har i dina frågor! Min fråga till dig; blir barn bortskämda om man sparar till dem på banken!? 🤔 Det var ju ngt nytt….
  Till dig Gabriella; första gången jag kommenterar men fin blogg du har! Stor kram Christina 💓🌷

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack snälla Christina!! <3 <3 vad snäll du är! Och ja, du har så rätt. Tror knappast barnen blir påverkade av det i nuläget, haha ;p kram <3

 5. L

  Varför sparar ni pengar ? Ska inte era barn lära sig att jobba för att förtjäna att få pengar ? Eller ska ni göra de bortskämda kanske

  1. Anna

   Åh vilken spydig kommentar. Att de väljer att spara till sina barn är väl helt upp till dem. Man kan lära ut goda värderingar och samtidigt ge sina barn goda förutsättningar i framtiden om möjligheten finns. Är väl jättefint att de använder barnbidraget att spara till barnen, De får ju pengarna för att de har barn – alldeles ypperligt att spara pengarna till dem då istället för att spendera det på annat.

   Kram till dig Gabriella som verkar vara en helt fantastisk mamma på alla sätt ❤️

  2. Louise

   Haha vilken underlig kommentar. Det är väl inte ovanligt att spara pengar till sina barn om man har möjlighet att lägga undan? Barn kan utan tvekan lära sig värde av pengar och hur man tjänar ihop dom trots att dom kanske får någon summa när dom blir myndiga eller så. Jag sparar också pengar till mina barn som kan hjälpa till med ett körkort när det är dags, eller om dom vill studera någon termin utomlands. Kan ju vara lite vad som helst. Däremot skulle jag nog inte godkänna att dom brände allt på en Magaluf-resa exempelvis, men en hjälp till framtiden är ju bara jättesnällt!

  3. Ebba

   Fast om man har möjlighet ör det väl toppen att spara till barnen? Det gör vi också och de flesta jag känner. Har man inte möjlighet till det så har man inte och det är inget att skämmas för. Tror inte att det innebär att man inte lär sig att man behöver arbeta för att få pengar och kunna göra/köpa saker. Däremot en fantastisk möjlighet som kanske innebär att man har insats till en första bostad. Set är i alla fall vad vi tänker att det vi sparar ska gå till.

  4. Wilma

   Det handlar inte om att man är bortskämd eller inte. Det är oftast till framtiden t.ex. dagen barnet ska flytta hemifrån osv…

  5. My

   Va är de för fråga? Kan man spara pengar till sina barn så är det väll jätte bra?? Så dum fråga så det va inte sant!

  6. Bella

   Det är många som sparar pengar till sina barn som de sen får när de blir 18 eller tar studenten har jag förstått, det är en fin grej att göra, mina gjorde aldrig det men vi hade det sämre ställt ekonomiskt.
   Det är ju schysst att ge barnet gods förutsättningar för vuxenlivet.

  7. Bella

   Det är ganska vanligt om man har ekonomisk trygghet att spara pengar till sina barn som de sen får när de blir 18 eller tar studenten! Mina föräldrar gjorde aldrig det för att de helt enkelt inte hade möjlighet, men det är en jätte fin grej att göra som ger barnet en start i vuxenlivet.

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Tack alla för pepp och uppbackning gällande barnens sparande <3 tror vi alla bara kan konstatera att L är ett troll som vill ha uppmärksamhet ;p kram

  8. Ida

   Jag brukar aldrig kommentera men denna spydiga kommentar gjorde mig så irriterad! Menar du på riktigt att det ena går hand i hand med det andra? Varför inte spara till sitt barn om man vill och har möjligheten? Min mamma hade inte mycket men sparade månadsvis till mig och mina syskon. Detta fick vi sedan som ”startkapital” när vi skulle flytta hemifrån och det gjorde att jag inte behövde ta några studielån under tiden jag pluggade. Att min mamma gjorde detta för mig kommer jag vara evigt tacksam för. Det har om något gjort mig till en mindre bortskämd människa som förstår värdet av pengar och att spara kan göra skillnad. Jag kommer göra exakt samma sak för mina barn. Jag säger som Astrid ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”

  9. Sab

   Till L:
   Varför skulle man inte spara till sina barn? Jag sparar också barnbidraget till mina barn. Bara för stt man sparar så blir ju inte barn bortskämda. Utan bortskämdheten kommer ju hur man som förälder gör som under barnens uppväxt. Mina barn får idag veckopeng inte så gamla äldsta är yngre än Jason. Men han lär sig at mn kan inte köpa om man inte har tillräckligt pengar så om jag ger han 1 mille eller inga pengar alls då han blir 18 så betyder inte det att man är / blir bortskämd.

  10. Sabina

   Till L:
   Varför skulle man inte spara till sina barn? Jag sparar också barnbidraget till mina barn. Bara för stt man sparar så blir ju inte barn bortskämda. Utan bortskämdheten kommer ju hur man som förälder gör som under barnens uppväxt. Mina barn får idag veckopeng inte så gamla äldsta är yngre än Jason. Men han lär sig at mn kan inte köpa om man inte har tillräckligt pengar så om jag ger han 1 mille eller inga pengar alls då han blir 18 så betyder inte det att man är / blir bortskämd.

  11. Sabina

   Till L:
   Varför skulle man inte spara till sina barn? Jag sparar också barnbidraget till mina barn. Bara för stt man sparar så blir ju inte barn bortskämda. Utan bortskämdheten kommer ju hur man som förälder gör som under barnens uppväxt. Mina barn får idag veckopeng inte så gamla äldsta är yngre än Jason. Men han lär sig at mn kan inte köpa om man inte har tillräckligt pengar så om jag ger han 1 mille eller inga pengar alls då han blir 18 så betyder inte det att man är / blir bortskämd.

  12. Daniela

   Svar till ”L”
   Vi sparar minst 650kr / månaden / barn.
   Tvivlar på att dem blir bortskämda för det.
   Mina föräldrar sparade till mig, min mans föräldrar till honom… inkl våra syskon… vi vet mycket väl att man måste arbeta för pengar.

   Jag skaffade mitt första extra jobb som 16åring. Och en vecka efter studenten hade jag en tillsvidare anställning. Aldrig varit arbetslös utan arbetat varje dag.

   Bara för att man sparar pengar betyder inte det att man inte förklarar värdet av pengar och att pengar inte ska sättas sprätt på. Utan man kan investera dem smart.

   Att hjälpa sina barn att spara från början ger dem möjlighet att köpa boende, möbler, bil… eller vad det nu kan vara.

   Vi har gjort upp regler om vad som är okej eller inte. Meningen är ju inte att supa upp pengarna… eller shoppa.

   Jätte konstig idé du har om pengar o sparande…

   Kan man spara till sina barn så är ju det jätte bra! Sen kanske inte alla kan, och det är skit tråkigt. För det är dyrt med boende osv. 😊

   Anser du att vi gör barnen bortskämda för att vi beslutat att om dem studerar vidare så behöver dem inte betala hemma om dem bor hemma och att vi uppmuntrar dem att INTE ta csn lån utan istället skaffa sommarjobb / extra jobb för att köpa böcker osv? 🙄

  13. T

   Alltså vilken kommentar! Jag tillhör de som fick pengar av mina föräldrar när jag fyllde 20 år. Det gjorde att jag fick en trygg start på vuxenlivet. Men jag har ändå jobbat från 13-årsåldern och uppåt och tjänat mina egna pengar. Att få en extra skjuts på vägen gör inte en automatiskt bortskämd. Jag har nu två egna döttrar och sparar 500 kr var till dem varje månad. Planen är att de ska få det totala beloppet på deras respektive 20-årsdag. Jag älskar att jag och min man har den möjligheten! Sen kanske inte alla kan spara 1000 kr i månaden men en 100-lapp kan nog de flesta avvara?

  14. Anna

   Vilken dryg kommentar? Att man vill spara pengar till sina barn är inte för att göra dom bortskämda, snarare att man vill skapa en ekonomisk trygghet till dom då dom blir stor nog att tex köpa en lägenhet, ta körkortet eller vad det nu kan vara.

  15. J

   Så himla onödig kommentar. Att man sparar pengar betyder inte att man skämmer bort dem. Vi har 3 barn och sparar hela deras barnbidrag till de. De pengar kommer gå till något vettigt och vi bestämmer när de ska få de.

  16. Louise

   Men du L, vad är det för kommentar egentligen. Otroligt tråkig ton.

   Det är väl jättebra att spara till sina barn om man kan. Finns ju inget som säger att de inte kommer lära sig tjäna pengar på egen hand sen. När jag och mina syskon flyttade hemifrån fick vi alla var en summa på 30 000 som våra föräldrar sparat till oss. Den summan gjorde så jag slapp ta studielån hela min studietid och det är guld värt. Men vi har alla sommarjobbat innan vi flyttade hemifrån och fick lära oss värdet av pengar av både jobb och våra föräldrar. Det ena utesluter ju inte det andra.

  17. Kajsa

   Haha vilken kommentar!? Jag hade gärna sparat åt mina barn om jag hade haft möjlighet till det, vilket jag nu inte har. Tror verkligen inte att Gabriellas barn kommer vara några översittare eller bortskämda barn bara för att hon och F sparar åt dom. Har dom den möjligheten så banar dom ju verkligen en väg för deras barn att kunna utvecklas så mycket som möjligt.
   Jag fick ca 18.000 när jag blev 18 av mina föräldrar(dom har fem barn) som jag köpte det jag behövde till min första hyresrätt.
   Av det Gabriella sparar så kanske inte barnen behöver ha ett studielån eller bostadslån.

   Orka va så negativ L!

   Ni känns som en genom härlig familj Gabriella med barn som är lyckliga.

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Kajsa <3 tack snälla du!! Ja, vi tänkte försöka hjälpa dom ut på bostadsmarknaden och då behövs ju en del pengar 🙂 men tanken är såklart också att lära dom pengars värde och självklart vill man ju skämma bort till viss del men inte behöver man väl bli otacksam eller liknande för det? <3 kram och tack för dina fina ord <3

  18. Camilla

   Hahaha, antar att du själv inte har barn. De allra flesta föräldrar sparar en slant till sina barn 😏 Tror du att barnen slipper jobba för att de fått sitt barnbidrag sparat? 😂 Att ha möjlighet att kunna hjälpa sina barn med ett bidrag till körkort, lägenhet eller liknande är ju guldvärt.

  19. Astrid

   Seriöst, tror du deras barn vill köpa en första egen sak först då de är 15 eller? De kan ju inte precis börja jobba då de är 7… Och bara med att sommarjobba från att man är 15 till 18 kan det svara svårt att få in pengar för att sedan kunna flytta, försörja sig osv. Det är ju alltid lite lättare om man har lite extra pengar. Det betyder inte att de kommer skämma bort dem. Och om gabriella och fjodor ändå har pengarna kan de väl lika bra spara av dem åt sina barn så de ska få en bra uppväxt och ett bra liv utan att ha problem med ekonomin, och barnbidrag är ju till för just barn. Tänk efter före du skriver!

  20. Astrid

   Seriöst, tror du deras barn vill köpa en första egen sak först då de är 15 eller? De kan ju inte precis börja jobba då de är 7… Och bara med att sommarjobba från att man är 15 till 18 kan det svara svårt att få in pengar för att sedan kunna flytta, försörja sig osv. Det är ju alltid lite lättare om man har lite extra pengar. Det betyder inte att de kommer skämma bort dem. Och om gabriella och fjodor ändå har pengarna kan de väl lika bra spara av dem åt sina barn så de ska få en bra uppväxt och ett bra liv utan att ha problem med ekonomin, och barnbidrag är ju till för just barn. Om inte du har något snällt att säga behöver du inte säga det alls.

  21. Astrid

   Seriöst, tror du deras barn vill köpa en första egen sak först då de är 15 eller? De kan ju inte precis börja jobba då de är 7… Och bara med att sommarjobba från att man är 15 till 18 kan det svara svårt att få in pengar för att sedan kunna flytta, försörja sig osv. Det är ju alltid lite lättare om man har lite extra pengar. Det betyder inte att de kommer skämma bort dem. Och om gabriella och fjodor ändå har pengarna kan de väl lika bra spara av dem åt sina barn så de ska få en bra uppväxt och ett bra liv utan att ha problem med ekonomin, och barnbidrag är ju till för just barn. Tänk efter före du skriver! Dessutom har du inget med deras liv att göra.

  22. Johanna

   Men vilken otrevlig kommentar! Varför slänger du ut dig detta när du inte har en blekaste aning om hur Gabriella och Fjodor planerat i framtiden för sina barn? Det är jättemånga föräldrar som sparar pengar till sina barn av många olika anledningar, tex för att barnen ska kunna ta körkort samt kanske köpa en bil, för att kunna flytta hemifrån vilket är jäkligt dyrt oavsett om det är köpes eller hyres. Jag önskar själv att mina föräldrar hade sparat åt mig, men det fanns inte utrymme i deras ekonomi för det, vilket gjort att jag har fått slita som ett djur för att kunna göra något efter 18 års åldern.
   Jag tror mycket väl att gabbi och F kommer lära sina barn värdet i pengar, att man måste hjälpa till hemma för att få en vecko peng och även förklara när de är tonåringar att pengar inte växer på träd.
   Med tanke på att gabbi jobbat från 15/16 års åldern (kanske något år yngre) och hon har förklarat här på bloggen hur hon och F hade det ekonomisk när dom var yngre, ingen dans på rosor kan man läsa.

   Har du inget bättre att komma med så tycker jag att du kan lämna denna bloggen och gå och göra något nyttigt istället! Att du har mage att sitta här och kommentera som du gör..

   Jag hoppas innerligt att ni (Gabbi, Fjodor, Jason och Jolie) har en jättetrevlig minisemester och njuter till fullo, det förtjänar ni! Ni gör ett superbra jobb som föräldrar till era 2 små, ni är dom bästa föräldrarna till just dessa barnen! 🧡
   Önskar er en fortsatt trevlig kväll och semester, kör försiktigt på hemresan 😁

   1. gabriellajoss
    gabriellajoss

    Johanna, håller helt med dig!! Och tack för så himla fina ord. Blir så rörd! Största kramen!! <3 <3

  23. Emma

   Men snälla, tyst. Tror nog att en vettig människa lär sig att man får pengar genom att jobba även om man får lite pengar av mamma o pappa.

 6. Jenny

  Hej! Läste ett inlägg där du gjort ögonbrynstattuering. Jag har gjort ögonbrynstattuering och blev väldigt missnöjd. Ser att du gjort tattueringen två gånger.Hur lång tid tog det för dig innan färgen började blekna?
  Är du nöjd med din tattuering?
  Hoppas du har tid över att svara skulle vara väldigt tacksam att få läsa hur det gått för någon annan 🙂
  Mvh Jenny

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men vad tråkigt 🙁 <3 Jag är jättenöjd men typ allt mitt har försvunnit nu! Tog kanske ett halvår innan det började blekna lite, kram <3

Annons
stats