Att rulla ut gräsmatta | Gabriella Joss
gabriellajoss

Gabriella Joss

Annons

Att rulla ut gräsmatta

Fick lite frågor om gräsmattan och om jag inte kan skriva mer utförligt om hur vi gjorde, vad det kostade, var vi beställde osv.

Gräsmattan kostade oss ganska precis 30.000:- =) Och så behövde vi någon som kunde lyfta ner alla pallar från lastbilen som kom med gräset och det kostade cirka 1000:-. Sedan behövde vi gödsel och det minns jag inte alls pris på men det finns väl olika. Fs mamma köpte en gödselspridare (heter det så?), vattenspridare och rejäl vattenslang åt oss så det behöver man nog också. Supersnällt av henne! Arbetskraften fick vi ju gratis av F och vänner, min lillebror och Fs mamma som var här.. Men det hade nog varit rätt dyrt annars då det är ett ordentligt jobb att göra. Var ju cirka 800 kvm att rulla ut.

När man rullar ut så ska man se till att ha gjort ett ordentligt förarbete och F hade rensat bort allt ogräs och krattat jorden ordentligt. Och så vattnade vi den massor innan med. Tror man kan gödsla innan också men vi gödslade efteråt då vi blev rekommenderade det från dom som vi köpte gräset från. Och nu när gräset är på plats så är det bara att vattna, vattna, vattna =) Och gödsla och hoppas att vi får lite sol på det med!! Tror det kommer bli himla bra. Är så nöjd redan med vårt fina gräs!

Och så till en dryg fråga som jag fick igår… Varför rullade inte jag gräs? Orkade inte ens svara på den kommentaren kände jag men jag gör det iallafall lite kort. Jag tog hand om barnen, ordnade med mat, disk, städning.. Det tar tid det också. Nattade alla barnen, badade dom efter att dom hade lekt ute massor.. Och jag hade dessutom hjälp av en vän för det var mycket att göra med alla barn som vi hade här under tiden som gräset rullades ut. Så då vet ni som undrade =) Det var ju inte direkt så att jag satt i soffan och tog det lugnt under tiden. Hade vi haft barnvakt så hade jag såklart rullat jag med! Alla får hjälpas åt och dra sitt strå till stacken och det gör man på helt olika vis. Så är det väl ändå med allt i livet?

Barnen tyckte att det var spännande med gräsmattan!

Vänner och vänners barn var här hela dagen och hjälpte.

F hittade en groda i en av gräsrullarna.

Blev pizza och cola till kvällsmat till alla hungriga!

Jolie och jag hängde inne en hel del på förmiddagen. Byggde duplo och myste. Visst är hennes tröja från ZARA fin!?

En lunch på stan blev det också mitt i kaoset =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Ni har gjort ett kanonjobb!! Hälsningar från en som jobbar med mark och anläggning och vi har tre barn tillsammans 😂 när vi rullade ut gräsmatta då jobbade karln med just det och jag fixade marktjänsten inne med barn, mat, vätska och städning. Been there done that! Så hatten av till dig gumman! Kramar ❤️❤️❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju GALET vad man ska ordna!! Det är ett ständigt arbete!! :)Tack och detsamma fina du <3 <3

 2. Annelie

  Jag får också alltid höra att min man är sååå duktig som renoverar allt här hemma. “Han har ju gjort ALLT!” Det folk glömmer av är att vi har 2 små barn och 1 hund Detta brukar dock min man alltid påpeka när folk öser beröm över honom.

 3. Marie

  Coolt att ni köper pizza med kött till de som föredrar det! Inte alla dom är så öppna för andras preferenser! (Går ju åt båda håll såklart) Ni verkar vara så fina människor ❤️

 4. Sofia

  Hej! Vi har tvä barn, 3,5 och 1 år, i helgen målade vi om vårt hus, eller rättare sagt det var mannen som målade. Jag tog hand om barnen och hushållet, gissa vem som var helt slut efter den helgen? Jag! Det är inte lätt att renovera och greja på med småa barn hemma och att rodda hela det livet på egen hand är minst lika arbetsamt som att måla :-). Med det sagt menar jag bara att jag inte förstår varför det ifrågasätts varför du inte hjälpte till… någon måste ju vara med barnen?! O det ”jobbet” ska inte undervärderas. Bra jobbat båda två! Tycker ni är duktiga som har så många järn i elden medan barnen är så små. Kram fr mig

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   DU såklart!! Ja, det är ju nästan enklare att renovera och hålla på 🙂 att vara med barn gör en SÅ trött hur kul det än är också! 🙂 du har SÅ rätt. Detsamma till er. Största kramen och du anar inte hur glad jag blir för så fina ord <3

Annons
stats