gabriellajoss

Gabriella Joss

Ännu ett läkarbesök..

Den där febern som aldrig ger med sig. Jag är faktiskt rädd, just för att Jason har varit så olik sig i perioder sedan han blev sjuk första gången. Han har alltid varit ett barn som blir friskt jättesnabbt oavsett vad han har haft för sjukdom men detta har varit så långdraget och när vi väl tror att han är frisk så har han ändå varit rätt hängig trots att han varit feberfri i typ två dagar.. Och så bryter det loss igen från ingenstans och febern är tillbaka. Igår hade han ju varit feberfri i ett par dagar och när vi vaknar på morgonen så är han jättevarm igen + sa att han hade ont i öronen. F ringde BVC direkt och vi fick läkartid. Fick träffa en jättebra läkare som verkligen tog sig tiden att titta på honom och var lyhörd till vad vi sa. Han sa att han ser lite blek och sjuk ut men att han också faktiskt är väldigt rodnad i halsen och i öronen vilket innebär att det mest troligt bara är ett långdraget virus som vägrar att ge med sig. Han sa att det ska gå mot det bättre nu och att vi ska höra av oss direkt om han får hög feber igen.

Mot eftermiddagen så var Jason plötsligt helt feberfri igen och jättepigg.. Han började leka, hoppa studsmatta och ville hitta på något. Vi åkte och köpte ett förstoringsglas till honom och så letade vi efter insekter i trädgården, lekte i sandlådan här hemma och bara myste. När barnen sov en stund (Jason brukar ju inte sova dagtid men nu när han varit krasslig så vill han gärna göra det) så fick jag och F tillfälle för en egen, sen lunch också.

Nej, nu hoppas vi på att vår kille får bli frisk! Tycker att det är obehagligt att han har varit så slö och olik sig nu på slutet. Men det  känns bättre efter läkarbesöket igår. Läkaren sa för övrigt att det går mycket sådant här just denna sommar av någon anledning. Just det där att barnen blir sjuka och friska, sjuka igen osv.. Någon annan som har känt på det nu på senaste med era barn? 

Vi åkte också och kikade på marksten till framsidan och nu har vi äntligen bestämt oss för vad vi ska ha + beställt det! Kan ni gissa vad vi valde för sten!? =)

Så god lunch!

Jolie ville låna brorsans keps igår! Hon som vägrar huvudbonader annars, haha. Så söt!

Middagen åt vi också när barnen sov! Varje gång vi gör det säger vi att vi borde göra det oftare. Dejta lite i vardagen och käka efter att barnen har gått och lagt sig. För vilken förälder känner inte igen sig i att man SLÄNGER i sig maten för att hinna äta själv när man har två barn att mata och se efter också..? Nej, från och med nu blir det mer vardagsdejter har jag bestämt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Min 1.5 åring har haft en tuff sommar! Allt började typ i maj! Förkyld en vecka, sen fästibgbett, sen blev han storebror vilket blev en stor och jobbig omställning, sen blev det feber igen, förkylning, han va ok i typ 1vecka..för att vakna upp med feber igen en dag. Paniken kom dock när hans ena ansiktshalva svullnade upp en morgon och ena ögat geggade! På akuten sa dom att det bara va en förkylning, något virus.. så hem igen och “vårda” med en massa suppar. Men eftrrsom han va så extremt utslagen under onsdagen och torsdagen valde vi att åka in till akuten igen (trots råd att avvakta). Då fick vi höra att det var en öroninflammation och en ögoninflammation och en förkylning.:(
  Fick antibiotika ..men som pricken över i.. så visade det sig att han är allergisk mot den pencilinen han fick. Han fick nässelutslag över hela kroppen och huvudet.. men nuuu så har vi en pigg och glad kille sen i söndags. dock så har ögoninflammationen speidit sig till resten av familjen. Både pappan och mamman i huset är även väldigt förkylda sedan två veckor tillbaka. Livet ibland-.- Ursäkta romanen

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår 🙁 så himla jobbigt 🙁 ja, det är hemskt ibland.. när allt bara “går fel” sådär i sjukdomsväg under lång tid.. KRAM till er <3

 2. Malin

  Likadant hos oss, här avlöser vi varandra med förklingar och feber och de verkar inte finnas något stopp.. tröttsamt såhär under sommaren. Krya på er och hoppas ni får en fin sommar❤️

 3. Wenke Andersson

  Hej. Tråkigt med eran fina son. Hoppas att han blir bra nu. Har samma sak med min son (2 1/2 år) Sjuk i en vecka sen är han frisk och går på förskolan i 2-4 dagar sen är han sjuk igen med feber och förkylning. Så har det varit hela våren. Nu ligger han förkyld igen och har haft närmare 40 grader i feber. Dottern har inte varit så farligt med under våren. Hon är 5 år i augusti. Men dom säger att det är mycket sjukdomar när dom börjar på småbarnsavdelningen sen när dom kommer upp till syskon blir det bättre. Lycka till så mycket ❤️❤️❤️ Du och din familj är en sån förebild ❤️❤️❤️ Trevlig sommar ☀️🍓💐😊❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh så tufft att ha det så 🙁 stor kram till er!! <3 och tack för så fantastiskt fina ord. Ha en magisk sommar <3

 4. Ida

  Har haft samma här. Visade sig vara körtelfeber hos vår 3,5 åring. Men nu är vi tillbaka o friska igen 🤗 Krya på er!

 5. Jennifer

  Inte barnet, men jag! Herregud, har varit förkyld sedan början av juni. Vissa dagar känner jag mig frisk men sedan kommer återigen täppt näsa, ont i halsen och frusenhet… Verkar aldrig gå över!

 6. Johanna

  Verkar inte bara vara barn som fått detta långdragna viruset! Jag och min sambo har fått liknande och det är så fruktansvärt störigt och jobbigt det sitter i så länge. Man tror hela tiden att det börjar gå över men i stället tar man ett par steg tillbaks 🙁
  Kommer ihåg att det var ett liknande virus sommaren 2016, många var förkylda och febriga länge då. Jag var en av dom, låg sjuk i ca 6 veckor med halsfluss, ögon- och öroninflammation.
  Ni får ta och kämpa på, Jason kommer bli frisk så småningom och bli sig själv igen när viruset försvunnit 😁 ha en fortsatt trevlig dag och kom ihåg att du gör ett jättebra jobb med bloggen, alltid lika kul att klicka sig in här 🥰

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Huva så jobbigt 🙁 krya på er!! <3 <3 stor kram!! Och tack för fina ord, du anar inte hur glad jag blir!! <3

 7. Angelica

  Precis samma som min son på 3,5 år. Känner precis igen symptomen! Han har haft feber och varit hängig sedan förra måndagen 🙁 Nu äntligen är han feberfri sedan igår men inte riktigt samma energi så håller tummarna att det vänder! På vårdcentralen sa dom att det är något som går just nu både på barn och vuxna.. vi bor i Sundsvall. Krya på! Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   🙁 så jäkla jobbigt men skönt att höra att vi inte är ensamma 🙁 kram och krya på er <3

 8. Sandra

  Om det inte går över så tycker jag att ni ska stå på er om att få ta blodprover så ni vet att det verkligen är ett virus. Tror du att han kan ha fått nån fästing ni inte sett som han kliat bort eller liknande?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Vi har knappt fästingar här uppe så tror inte det <3 men vi ska såklart kontakta vården igen om det inte går över, kram! <3

 9. Sanna

  Vår son på 2,5år hade så under en två månaders tid. Han hade feber varannan vecka. Var hon läkaren lika ofta. Till slut visade det sig att han hade RS-viruset 😞 Därför det var så långdraget. Eller de tror att det började med en vanlig förkylning som sedan andra omgången blev smittad med RS viruset.

 10. Madelene

  Har ni kollat om det är körtelfeber? Min son hade det o han hade feber från o till i flera veckor, väldigt hög feber. Hoppas han kryar på sig ❤

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej, läkaren sa att det inte skulle vara det så litar på honom till att börja med <3 kram till er <3

 11. Matilda

  Vår dotter har haft vad vi tror två eller tre olika förkylningar med feber och hosta på kort tid. Nu sista febervändan ville jag nästan åka till akuten för man skrämmer upp sig själv. Men upplevde också att hon blev så olik sig själv och ville knappt äta ens.
  Nu är hon sen några dagar tillbaka sitt vanliga pigga och matglada jag igen. Så tacksam! Grät nästan en skvätt igår för jag är så glad att hon är sig själv igen ❤️
  Hoppas er fina Jason också piggnar till helt snart! Stor kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh 🙁 förstår det!! Samma för oss!! Visst är det så läskigt och obehagligt och man blir så rädd!? 🙁 kram till er och tack snälla!! <3

 12. S

  Dessvärre är förkylningar ofta mer långdragna(dock inte lika kraftiga) om de kommer sommartid, just för att man tänker att det är varmt ute och då inte skyddar sig ordentlig med kläder osv som man borde göra.

 13. Emelie

  Exakt samma med vår fyra-åring! Långdragen förkylning med halsont och feber som kommer och går. Nu också hosta… Nu feberfri och hoppas på att han slipper mer av det. Krys på er!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Huva!! Vad är det dom går nu!? Så obehagligt att dom aldrig får bli helt friska riktigt.. Kram <3 KRYA!! <3

 14. Johanna

  Båda mina som är 3 och 1,5 år har haft feberperioder i omgångar i flera månader. Får en klump i magen varje gång febern är tillbaka. Men vi tog infektionsprover på våc som bara var lite förhöjda, så troligtvis något långdraget virus. Men det är obehagligt, förstår precis hur du känner!

 15. Malin

  Vi skolade in på förskolan och då kom självklart massa förkylningar med ögoninflammation osv. Men en dag blev det väldigt obehagligt när vår lilla kille på 1,5 inre kunde gå….han har gått sedan han var 10 mån.. det var som om han var yr och, ursäkta men, onykter??? Fick paaanik och ringde 1177 och fick då råd att åka in med honom till akuten. Väl därinne så tog de massa prover osv, trots att han då verkade pigg igen och gick. Var så skönt att bli tagen på allvar!! Men sedan pratade vi med läkaren om provsvaren och de sa att det troligen rörde sig om en förkylning som satt sig på balansnerven. Så sjukt obehagligt?! Förkylningar verkar som sagt väldigt starka och långvariga i år…stackars Jason, hoppas att han snart blir bättre. Håller tummarna för er ❤ så fin familj och så underbar blogg att läsa. Du är nog den enda bloggerska som skriver att du inte kommer fortsätta med detta för evigt, men det är typ dig man vill följa för evigt?!😂👍 massa kramar!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men gud 🙁 så läskigt!! <3 Vad mycket man kan dra på sig som man inte ens har hört talas som förut! <3 🙁 Tack fina du för så fantastiska ord! Blir så otroligt glad och du gjorde verkligen hela min kväll. TACK!! Största kramen till dig <3 du får mig att vilja blogga för alltid, haha! <3

 16. Anna

  Min dotter på 4 år vart sjuk i början på juni. Då hade hon också feber som kom och gick under ca 2 veckor. Hon fick till slut behandling med antibiotika mot öroninflammation och har sedan varit frisk. De sa att febern kan gå upp och ner sådär vid vissa virusar. Jättejobbigt, och förstår verkligen din oro! Hoppas han blir helt bra snart 😘

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh 🙁 skönt att behandlingen hjälpte iallafall!! Tack för förståelsen och omtanken. Stor kram <3 🙂

 17. Caroline

  Precis samma här! Vår tjej hade några veckor med feber lite varannan dag, kunde ha jättehög feber på morgonen, feberfri kring lunch, hög feber på kvällen, feberfri typ två dagar, feber igen (upp och ner under dagen)…

stats