gabriellajoss

Gabriella Joss

Sex år som gifta!

Vi firade hela sex år som gifta i lördags! Många frågade mig på instagram om jag gifte mig som 17-åring så tänkte räta ut era frågetecken. NEJ, det gjorde jag inte! Men jag gifte mig två månader efter att jag hade fyllt 18 år. Vanligaste frågorna om vårt bröllop och oss över huvud taget när det kommer till vårt förhållande: 

När träffades ni? 

– 2010

Har ni tatuerat varandras namn? Varför? 

– Ja, för att vi var små och förlåt men dumma i huvudet. Hade bara varit ihop i typ två år när vi gjorde det! Tur vi inte har gjort slut än 😉

När flyttade ni ihop? 

– Ganska snabbt! Jag var 16 och F var 18 om jag inte minns helt fel. Vi bodde först i en etta på 20 kvm och sedan en tvåa på cirka 55 kvm. Sedan flyttade vi till Göteborg.

Har du alltid velat gifta dig tidigt? 

– Nej, verkligen inte! Det blev som det blev!

Har du inga bilder från bröllopet? 

– Nej typ inte! Lite bilder men dom flesta känns privata. Anledningen till varför är för att vi gifte oss så intimt och litet.

Vilka var med på bröllopet? 

– Bara jag och F och prästen, musikern och vaktmästaren, haha! Det var verkligen bara VÅR dag.

Är ni religiösa eller varför gifte ni er så tidigt? 

– Nej, inte det minsta. Av ren kärlek! För att kunna se tillbaka och tänka “vi var ju bara barn då” =) Och precis så tänker jag idag. Vi var ju sååå kära i varandra (älskar att jag skriver VAR, haha!) och ville ha varandra på alla vis som bara gick! Och så var det ju en kul grej med som sagt. Hur sjukt det än låter. Tycker vi är så knäppa som bara gjorde det. Visste ni att vi cyklade till vårt bröllop? Till en kyrka som låg på andra sidan stan!

Vad hette du innan du gifte dig: 

– Hansson!

Vad står det i era ringar? 

– Genom allt, föralltid. Och så datumet!

Hur gamla var ni när ni gifte er? 

– Jag var 18 och F var 20

Kommer ni att förnya era löften? 

– Ja, om fyra år är tanken att vi ska ha en stor fest med alla som vi älskar. Har inte planerat några detaljer men jag ser fram emot vårt tioårsjubileum

Var det ett gemensamt beslut att skaffa barn? Båda gångerna? 

– Ja, vi båda önskade barn! .Båda gångerna, ja! Men F har blivit gladare än mig varje gång vi fått plus på stickan, haha. Varför vet jag inte =)

Ska ni ha fler barn? 

– Ska och ska.. Vet inte! Kanske inte ens kan bli gravid igen. Nu på slutet har jag känt att jag är nöjd av flera olika skäl.. Men F vill ha fler. Har sagt nu att jag vill ha ett till barn men det är typ NU i så fall så att det är tätt mellan barnen och så att vi kan “göra bort” småbarnsåren direkt. Vill absolut inte ha en sladdis eller så. Kanske mycket för att vi har typ noll avlastning och det tar rejält på krafterna att få ihop livet med hus, hem, vänner, ekonomi, jobb och plugg. Allt som hör livet till.. Det är så roligt och vi båda älskar att ha barn och alla åldrar har en helt fantastisk charm.. Men att dra hela lasset själva med typ noll hjälp ÄR tufft. Verkligen skittufft många gånger. Det tär på både vår relation och oss som individer. Men det är det värt. Våra barn är vårt allt och dom får 100% av oss båda varje dag. Vi älskar dom mer än allt i världen, går inte ens att beskriva.

Har ni varit nära på att separera någon gång? 

Ja, det har vi. Och att vi var gifta där och då tror jag räddade oss då båda kände att nej, vi ska kämpa för det här – vi har ju fasiken lovat varandra. Och så kändes det jobbigt och omständigt att ansöka om skilsmässa med. Så för oss har det varit väldigt positivt att vara gifta även i våra värsta perioder och kriser. Det har på något vis varit en påminnelse om hur mycket vi älskar varandra och att vi faktiskt är villiga att kämpa för vår kärlek. För det är vi verkligen båda två.

Ångrar jag att vi gifte oss så tidigt då? Nej och nej. Hade jag gjort om det idag så hade jag velat ha det helt annorlunda. Stort och pampigt. Och det kostar ju skjortan och jag vet att vi hade prioriterat våra pengar på annat = inget bröllop. Så hade vi väntat hade vi nog fortfarande inte varit gifta utan säkert väntat tills vi haft en rejäl summa att lägga på det. Och med husbygge och allt fix där omkring så hade det säkert dröjt tills vi var 35! Jag är glad att vi är gifta för barnens skull, för att vi alla ska ha samma efternamn, för trygghetens skull och det juridiska. Det känns fint att kunna säga att vi varit gifta i hela sex år trots att vi bara är 24 och 26 idag. Så nej, jag ångrar ingenting. Jag är evigt tacksam och jag är också evigt tacksam över att jag har världens bästa människa vid min sida. Fjodor, tack för att du är min och jag är din. Du är den absolut viktigaste människan i mitt liv och jag är inte halv utan dig.. Jag existerar typ inte. Tack för att du lyfter mig, stöttar mig, peppar mig, tror på mig och alltid håller mig om ryggen oavsett vad. Tack för att du är så varm, omtänksam, trygg och ser på mig varje dag som om det vore för första gången. Jag är oändligt tacksam för att du kom in i mitt liv precis när jag behövde dig som mest och visade mig vad äkta vänskap och kärlek är. Och tack livet för att jag fick en man med det största hjärtat i världen. Tänk att han inspirerar mig till att bli den bästa versionen av mig själv varje dag och fy vad jag önskar att jag hade dom egenskaperna som han besitter. Jag älskar dig, nu, då och för all framtid. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Jag vet exakt hur det är med noll avlastning. Vi har också två barn, hus och heltidsjobb. I sommar har vi kämpat från tidig morgon till sen kväll med fasadbyte, ommålning av hus, ta ner träd, gräva bort uteplats och fixa ute. Samtidigt som vi har tagit hand om barnen och försökt få en så bra sommar som, möjligt för dom. Det ÄR tufft att inte ha avlastning. Både för förhållandet och för vardagen. Men ni är grymma! Nu gör ett jättebra jobb och det är helt okej att tycka det är tungt ibland. På alla plan.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh herregud, SÅ grymma ni är!! <3 Ja, det är sjukt tufft men man klarar det ändå. När vi ser tillbaka så fattar vi typ inte hur vi har orkat allt HELT själva men på något vis har det ju löst sig och vi hjälps åt hela tiden med precis allt. Största kramen till er, ni är fantastiska <3

 2. L

  Ångrar ni att ni har tatuerat in varandras namn och isåfall varför? Fick den känslan när jag läste ditt svar nämligen. 😅

 3. Linn

  Tycker ni är fantastiska föräldrar till era barn! Följt dig sedan innan du blev gravid med Jason och man märker verkligen att ni gör ALLT för era barn, så fint! Skulle va intressant om du kunde skriva lite mer om ni får ihop vardagspusslet mm? Är själv nybliven mamma till en tremånaders och känner redan oro hur det ska bli när min dotter är äldre. Tänker mig lämning, hämtning, förskola, jobb, ja du vet allt sånt. Finns det några av era släktingar dom hjälper er med vardgarsgrejer eller passar barnen ibland? Föriövringt tycker jag du och F är ett himla bra team. Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du <3betyder så mycket för mig att få läsa det! Förstår det. Det är klurigt att få ihop men det löser sig alltid! Nej, vi har ingen hjälp alls tyvärr vilket gör det lite mer klurigt. Men det går!! Oroa dig inte, allt kommer bli bra <3 största kramen!

 4. Therese

  Åååh nu vill jag också gifta mig med sambon sen 6 år tillbaka 😭❤️ Men hans slänt är så stor så det kommer kosta massa pengar och först vill jag/vi köpa husvagn 😂😂
  Förstår det där med 0 avlastning, vi har samma situation och vi orkar ”bara” med 2 barn.
  Men då är jag 15 år äldre än dig och har mindre ork haha. Ville också ha tätt så det är 1,5 år mellan våra grabbar. Vi är så nöjda med två och det passar oss perfekt. Hade vi haft tillgång till avlastning ( funderar på sån nanny-tjänst då det faktiskt sliter på ett förhållande där man har 0 egna dejter som partners) men vi är liiite fega där med okända människor. Iaf nu när barnen är så små ( 3 år och 1,5år). Väntar tills de blir äldre och iaf typ kan ringa oss om det är något 😄
  Tack för en mysig och underhållande blogg! ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha förstår 😉 Ja, det tycker jag verkligen att ni ska unna er! Det behövs! Men förstår er med fegheten, känner preciiiis samma 🙂 Ja, det låter ju perfekt!! Smart 🙂 Kram till dig och tack för så fina ord <3

 5. Ninna

  Det där med avlastning alltså. It takes a whole village to raise a child, ett gammalt sägen. och det är så sant! Jag tror det är så mkt tuffare idag att uppfostra barn, hålla ihop äktenskap, vänner och jobb och allt annat. Man har bara två händer, och det är verkligen tufft många ggr. Tror jag kollapsar ibland men man hittar tillbaka till sig själv och till meningen med allt ändå. Jag skulle så gärna vilja ha fler barn men det går ju inte. Dessa två räcker, vi vuxna har bara vardera två händer och vem skulle hålla om den 3e? Ngn skulle alltid bli utanför. Visst är det lättare när barnen blir större men då ska alla barn på träning, match, träffa kompisar, sova över, ha skjuts hit o dit och ju fler barn man har desto fler sysslor och utan avlastning kommer man kollapsa. Jag vet inte hur andra får ihop det😂 all eloge till alla kämpande föräldrar.

   1. Lisa Guled

    I feel you! Vi har en 1åring och en 2åring, det är 13månader mellan dem och givetvis är det roligt att de är nära i ålder men vilken ansträngning. Vi har väldigt lite hjälp och många dagar försöker vi endast överleva och längtar tills detta extrema med två blöjbarn som typ aldrig sover passerar. Längtan till att få sova med min man, att inte behöva arbeta i skift för att vi ska få ihop sömn överhuvudtaget. Att ha en som trotsar och utsätter sig för livsfara medans den andra lär sig gå och har tandsprickning. Ja det är minst sagt intensivt och utmattande. Nu kommer en höst med inskolning och förmodligen ett lass med VAB, och ingen nattsömn med arbeten som parallellt ska klaras av. Jag som chef och min man som lärare men tiden passerar trots allt och med sinnesro om att det blir lättare gör allt lite mer hanterbart. Men här känner vi också tvärstopp, ett till barn skulle nog inte bara göra att äktenskapet dör ut utan också att någon eller båda får en utmattningsdepression så tack men nej tack 😂😅

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Förstår verkligen!! Det är väldigt utmattande att ha barn och speciellt vissa perioder i livet och när man knappt har hjälp! GRYMMA ni är!! Skickar världens största kram!! Och kämpa på!! <3 <3

stats