gabriellajoss

Gabriella Joss

Lite svar på frågor jag fått på senaste tiden

Kan du inte berätta mer om er vagn? Ryms Jason i den? Kan du dela med dig av för och nackdelar med den?

Vi ÄLSKAR vagnen! Ser inga som helst nackdelar med den. Den är snygg, enkel att köra, smidig, lätt att bygga ihop/isär till och från en syskonvagn. Alla tummar upp! Jämför man med vår Stokke så känns den mer rejäl också. Jason ryms inte riktigt i den längre men det går om man verkligen vill. Ibland åker han fortfarande i vagnen om vi ska promenera långt men den är inte riktigt bekväm för honom längre.

Varför har ni inte ansökt om bygglov för carport/garage ännu? 

Vi har gjort det! Men nu har vi ändrat oss totalt med hur det ska se ut, hur stort det ska vara och placeringen. Så jag är glad över att vi inte bara körde utan faktiskt väntade lite med att bestämma oss.. Så vi måste skissa upp på nytt och skicka in.

Tror du att ni kommer att bo kvar i ert hus hela livet? 

Fy så svår fråga. Det vore ju en dröm men jag vet inte. Jag är så spontan och tycker att det är kul med förändring medan min man är tvärtom.. Så frågar ni honom så ska vi bo kvar, haha.. Svårt att veta! Men man ska aldrig säga aldrig. Vi trivs just nu iallafall.

Vad har ni byggt för/lagt in i huset och allt omkring såhär långt? 

Oj, jag har tappat räkningen. Allt kostar ju massor.. Men kanske mellan 4,6-4,7 miljoner totalt med allt.. Och då har vi inte ens carport/garage eller marksten ännu…

Vad faller du för hos en kille? 

Helheten och utstrålningen. Alla som jag har tyckt om har varit så olika så det går nog inte att säga något specifikt. Jag har inte haft någon speciell typ som jag har fallit för! Men ska jag vara ytlig så gillar jag stora muskler och skägg =)

Bästa sättet att gå vidare när man har förlorat någon som man älskar? 

Åh, det är SÅ svårt.. Finns nog inga bra lösningar eller svar på det tyvärr. Min pappa dog ju när jag var liten och det tog rätt många år innan jag faktiskt förstod vad som hade hänt och det var inte förrän då jag faktiskt blev ledsen. Man brukar ju säga att tiden läker alla sår men det tycker jag nog inte. Ibland är det sjukt tufft och ibland “glömmer” man bort det för en stund. Mitt bästa tips är nog att tillåta sig själv att vara hur ledsen man vill men avsätta tid för det. Så att man inte begraver hela sig själv i sorg totalt. Att man bestämmer att “nu får jag vara ledsen halva dagen” och resten av dagen så gör man saker som får en att må bra och unnar sig extra mycket. Tänk positiva tankar och dröm dig bort till gemensamma minnen. Försök att komma ihåg att du inte kan förändra det som har hänt.

Hur ser hösten ut för er? 

Jag har fullspäckat med jobb och har redan några resor till Stockholm inbokade. Har ett större samarbete med Hemtex som jag är så peppad inför och ska också vara med på omslaget av en tidning och det känns såååå spännande. Mer om det senare! Och så börjar mannen plugga, Jason börjar föris igen.. Kommer nog att bli mycket pusslande för att få ihop allt som måste göras gissar jag.. Men det går nog bra!

Vad har ni för “tak” på er pergola?

Segelduk från Ikea! Billigt, smidigt och så fint!

Var får du all inredningsinspiration ifrån? 

Jag älskar inredning! Instagram, tidningar, bloggar, verkliga livet Köper allt som jag tycker är fint och går på känsla och då blir det oftast bra =)

Nämn tre konstiga saker med dig själv: 

1. Jag ÄLSKAR att städa och tvätta och göra rent. Det är typ bland det bästa jag vet och jag blir så satisfied av resultatet sen med. Och så ska det lukta gott överallt, mmm!

2. Jag har tagit hål i naveln kanske tre/fyra gånger, haha..

3. Jag kan bli sååå sugen på bacon ibland (det var typ det bästa jag visste när jag åt kött) men skulle aldrig vilja äta det ändå.

Ser du dig själv som känd? Vad är det bästa/sämsta med ditt jobb? 

HAHA NEJ! Verkligen inte!  Jag blir alltid lika chockad när någon kommer fram och hälsar. Jag älskar mitt jobb! Det bästa är NI!!!! Utan tvekan. Och arbetstiderna som har givit oss så mycket möjlighet till att ha barnen hemma länge och få tid med dom. Alla möjligheter som jag får på grund av jobbet som jag har. Har fått göra så mycket kul, resa, möta så mycket olika, inspirerande människor, knutit kontakter..  Och lönen! Sämsta då? Alla nättroll och elaka människor som vill en illa, anmäler en till socialtjänsten för att vara dryga, skriver taskiga saker.. Man blir så trött och less av det. Men det är överkomligt och man lär sig att filtrera bort och se förbi det. För två år sedan tog jag åt mig men idag är jag mer tålig. Man lär sig att hantera det! Hur hemskt det än är att det ska behöva vara så.

Blir det någon utomlandsresa i höst? 

JA! Iallafall om allt är okej och stabilt med Jolies hjärta. Vi får se!

 

Lite blandade bilder från tre resor till Gran Canaria, en resa till Barcelona och en till Grekland. Vilket sug jag fick nu! Vill iväg! Blir nog Grekland igen om vi åker i höst!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej Gabriella,

  Min fråga har inget med inlägget att göra, jag undrar var marmorknopparna på er tv-bänk i allrummet kommer ifrån? Dom är sååå fina!! Tack och önskar er en jättefin vecka <3

  Kram Sara

 2. Carina

  Hej var i Grekland åker man med småa barn ??? Har du något bra tips att ge ? Har aldrig varit där tänkte boka en resa till hösten

 3. Rebecka

  Hej,

  Jag ska på en weekend i höst med min sexåring, Jag tänkte att vi skulle åka till Umeå ( vi bor i Luleå, så lagom sträcka att åka för att det ska kännas som lite semester men ändå slippa flyga). Hur som helst så tänker jag att det skulle vara kul om du ville göra ett inlägg med tips om roliga saker att göra med barn i Umeå. Typ allt från badhus och resturanger till sånt som kanske är svårare att komma på om man inte känner till staden jättebra.

 4. A

  Nu blir jag ändå lite ledsen. För några dagar sedan skriver du om din klimatångest och ändå planerar ni semesterresa. Nej, en behöver inte flyga på semester för att må bra, trust me, vi har också sjukdomar i familjen men hittar andra sätt att ”fly” vardagen då och då. Nej EN flygresa kommer inte förstöra jordklotet, men genom att posta fina bilder från en pool i Grekland kommer hundratals andra också börja drömma om flygresor utomlands osv osv. Vi föräldrar måste göra allt vi kan för att rädda våra barns framtid, att visa dem alternativ till flygsemestrar och därigenom skippa flygresor är en så viktig (och enkel) del!

 5. Hanna

  Du måste testa eldorados vegobacon!! Stek i mjölkfritt smör så de blir knapriga. Äter direkt ur pannan hahaha. Även gott att ha på pizza, till pasta och amerikanska-pannkakor 😀

 6. Rebecka

  Har du testat Eldorados vegobacon?! Från en vegetarian till en annan, let’s be honest, man har smakat dåliga baconsubstitut. Men Eldorados ÄR ju så goda, och smakar läskigt likt bacon, tycker till och med min kille som fortfarande äter kött då och då… Men man måste steka dom riktigt knapriga 😉

 7. Liv

  Du MÅSTE testa Eldorados bacon som är vego, ser inte alls gott ut men steker man det hårt blir det som knaperstekt bacon SÅ gott!!!

stats