gabriellajoss

Gabriella Joss

Direkt från livet

Ett ärligt inlägg direkt från livet då.. Har varit så tveksam på om jag verkligen ska dela med mig men jag känner ändå att jag vill göra det. Jag har ju varit lite off sociala medier på slutet och det har ju varit mycket med dopet men det har också varit en tuff tid i vår relation. Vill inte gå in på detaljer och det är inget speciellt som har hänt, det har bara varit jobbigt för oss att leva tillsammans av många anledningar. Inte nödvändigtvis att vi har bråkat men vi har verkligen hamnat i en kris och har haft rätt svårt att ta oss ur. Vi har ju varit ett par sedan 2010/2011 och vi har haft en hel del kriser genom tiderna. Men denna är nog den största någonsin skulle jag säga. Så ja, utan att skriva eller dela för mycket så vill jag ändå bjuda in er och vara ärlig. För det vet ni att jag alltid är med er! Jag vill dela med mig av allt som hör till livet och allt är inte alltid rosa fluff fluff, glädje och kärlek. Det finns så många fler delar av livet och jag tror att det är så viktigt att man vågar visa dom och dela med sig. Det finns liksom ingen skam i att man har det dåligt, att man mår skit eller för att man inte känner sig glad hela tiden. Livet är ju så långt och man hinner gå igenom så mycket olika känslor, tankar och faser. Jag tycker det är så viktigt att vi som är stora på sociala medier tar ansvar och visar hela livet, inte bara det fantastiska i det. Vet själv hur lätt det är att känna ångest när “alla andra har det såååå bra”.

Men nu vet ni. Och som sagt så är det verkligen inget speciellt det gäller. Det bara är som det är och känns som det känns. Vi gör vårt bästa för att räcka till och småbarnsåren har tagit lite på oss kanske man kan säga.

Tack för att ni orkade läsa. KRAM <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanja Bromic

  Känner väl igen mig. Jag och min partner har varit tillsammans ett tag, vi har två barn varav ett är sjukt. Just nu krisar vi rejält. Jag kan vissa dagar titta på honom och ba “är det du jag ska leva med i mitt liv? Hjälp!”. Vi bråk-bråkar inte men det finns en konstant irritation och det känns som mina varma känslor för honom är på pause.. Jag vill ju känna samma som förr, Men ja.. Jag vet inte hur detta ska sluta. Jag önskar er all lycka oavsett hur livet blir. <3

 2. JV

  Det du skriver är det garanterat 4/5 föräldrar som går igenom under småbarnsåren. Jag har själv tre barn (5,3 och 9 mån) och det har väl aldrig varit så stormigt i perioder sedan vi fick barn. Alla skriker efter uppmärksamhet samtidigt som man utvecklas genom åren och att bara få ihop vardagspusslet tar en hel kväll av diskussion ovh planering. Min mamma brukar alltid säga ”klarar ni att vålla ihop under småbarnsåren så klarar ni allt”. Styrka till dig- du är inte ensam ❤️

 3. E

  Tror nog att de flesta par har kriser då och då, även om man nu vill få de att se ut som tvärs om. Jag o min man firar 20 år i dec. De kan jag säga har inte varit lätt. Men nu “ger vi inte upp” så lätt längre, vi kan varandra utan o innan. Jag tror det är bra för förhållandet ibland att “bråka” men ja inte bråka ändå. Få ut sina känslor och visa hur man mår mm.
  Man kanske behöver gå o prata med nån utomstående ibland. För att få någon annans syn på saker och ting.
  Iaf önskar er lycka till med allt! Ni är en fin familj!

 4. Helena

  Tack Gabriella! ❤️ Det här inlägget kom precis i rätt tid för mig, det var exakt vad jag behövde höra! ❤️❤️

 5. Carro

  Tråkigt att läsa. Men vet hur det är. Jag och min sambo har varit tillsammans sen vi var 19 år. Idag är vi 35. Tre barn, 8,4 1,5 och en till i magen. Livet är tufft. Lusten kommer och gr. Men skulle aldrig tänka mig ett liv utan han. Gräset är inte grönare på andra sidan så håll it. Allt kommer bli bra. ♥️♥️♥️

 6. E

  För ungefär ett år sedan fick vi reda på att jag var gravid med barn nummer två våran lilla kille hade inte fyll 1 år. Allt var bra först men sen helt plötsligt kom sambon och sa att han inte ville längre och att jag var tvungen att flytta. Detta är min bästavän och vi har gjort allt ihop sedan 2013.. Jag flyttade alla mina saker till min mamma men hann bara sova där i några nätter innan hennes husdjur fick en smittsam sjukdom som kunde smitta våran son. Fick därför flytta tillbaka tillfälligt igen, det blev dock inte tillfälligt för nu lever vi ihop igen precis som innan. Det jag vill komma till är att ibland blir det kriser och Sålänge man bara försöker och vill att det ska bli bra så gör det de men det kan ta tid. Vi bodde ihop i ca 6 månader innan vi gemensamt tog beslutet att det var vi igen, vi sa heller inget om min graviditet pga allt detta, inte förens jag var så längt gången att det skulle synas . Styrkekramar till dig!

 7. Mojgan

  Nu låter jag som värsta creepy stalker 😂
  Kan gärna passa Jason & Jolie så ni får gå ut och äta en kväll. Leta upp min adress på hitta och dyk upp. Har 4 barn varav 2 stora & 4 eller 6 spelar är bara roligt. Kram ♥️

 8. Mel

  Känner igen mig och stort av dig att dela med dig ärligt! En grej som är en del i det tror jag är att ett projekt som ett nybyggt hus är så roligt men tar massor av tid och energi! Bor i nybygge själv och hela sommaren har min man själv byggt garage. Har i princip varit ensamstående med 2 barn. Är så otroligt trött av det just nu, flera veckor ensam med barnen trots att jag älskar dom mest! Mannen är också trött och irritationen kommer som ett brev på posten och småbarn, lite tid ihop! Kan bli så otroligt bitter på att mannens föräldrar är pensionärer men väljer att avlasta hans två syskon med familj massor men inte oss. Men vad gör man?! Hoppas att ni hittar tillbaka till varandra och kanske till och med får chansen till lite barnvakt!💚

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jamen visst är det så <3 man pysslar på heeeela tiden med något och ja, man blir så trött och utmattad många gånger. KRAM och heja er!! <3

 9. Anna

  Du och Fjordor är så otroligt fina ihop, er kärlek verkligen lyser igenom och känns så äkta och genuin! I perioder är livet tufft, men för det mesta kommer man ur starkare än någonsin, jag tror på er för ert känns så himla starkt och fint!💕
  Jag och min sambo har varit ett par sedan 2008, har hund och barn ihop men vårat liv har alltid varit väldigt upp och ner. Och egentligen mest bara ner sen vår pojke föddes 2016.
  Jag älskar denna man något otroligt mycket, men jag börjar tro att vi gör varandra mer skada än stärker varandra. Speciellt nu när vår pojke börjar förstå så otroligt mycket.
  Jag har sagt att jag vill lämna detta och kanske att vi i framtiden hittar tillbaka eller finner lyckan någonannastans. Men tanken på att vara själv och bara få ha min älskade son på halvtid sliter sönder mitt hjärta fullständigt..
  Även att se sorgen i min sambos ögon knäcker mig. Men med alla de ord han kallar mig och trycker ner mig med gör att jag inte orkar vara stark för min son längre..
  Förlåt för en brutalt ärligt kommentar från mig. Men ångesten äter upp mig!

  Stor kram till er!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Fina du, tack!! <3 Förstår det 🙁 Stor kram till er och hoppas att allt löser sig! Testa parterapi? KRAM!

 10. Jeanette

  Det här kommer nog lite konstigt, men ibland fastnar det saker som jag bara vill göra för er. Jag drömde alltså att jag var er nanny, haha. Jag fick kämpa för att du kunde känns dig lugn i att lämna ifrån dig dina barn. Jag har jag jobbat i 10 år på förskola, så jag själv var väldigt lugn i detta, haha. Jag ville så gärna att ni skulle få avkoppling och tid till att rå om varandra 😊 Kanske låter lite creepy men jag läste din blogg precis innan så det kan ju vara därför.
  Ni gör ett fantastiskt jobba!! Stor kram till er!

 11. Veronica

  Inget förhållande är perfekt även om det kan kännas så när det enda man ser i sociala medier är att folk hyllar sin partner. Man har kriser, bråk och tjafs. Det är inte enkelt att leva med en annan människa alla gånger, men förhoppningsvis tar ni igenom även detta. 🙂

 12. Lisa

  Vi har tre barn, 14, 12 och 7år gamla.. jag vet hur tufft man kan ha det och känna sig bortglömd och ofta missförstådd under småbarnsåren.. Men det blir (oftast) Bättre …! För oss började kärleken liksom om på nytt för Typ ett år sen, man måste inte alltid passa nån eller titta på att de inte äter sand och man Bär inte alltid runt på nån! Känns som om vi hittade tillbaka till det vi var innan vi var Bara mamma och Pappa i Flera år. Att vi Ser varandra igen! Det blir nog ofta så. Hoppas att allt löser sig ❤️

 13. Emma

  Fina, ärliga och öppna du! Brukar av någon anledning inte kommentera men kände att jag idag ville det, glad att få följa dig i både bra och dåliga stunder, det gör dig unik på många sätt! Stor kram!

 14. lollo_2

  Mailen som står på din presentation kan man maila dit ? Kollar du den , haha alltså tänkte om man vill skriva något som man inte vill att (alla) ska läsa ….. kram ta hand om dig ! <3<3<3<3

 15. Birgitta Moberg

  Det syns inte på bilderna du lägger upp allt verkar så gulligull. Jag har tänkt att avfölja dej för det verkar så tillgjort allting. Men du kanske är bra på att dölja. 🤔

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Haha ja vad skulle jag lägga upp för bilder för att det skulle vara med ärligt? När vi bråkar eller? Jag skriver alltid ärligt från hjärtat och delar högt som lågt och bilderna visar bara en liten del av mitt liv 😀 kram <3

   1. K

    Haha var bara tvungen att kommentera detta.. undrar också vad för slags bilder som du Gabriella skulle lägga upp för att det skulle vara mer äkta.. du får ta fram kameran mitt under ett bråk som.du skrev och plåta på 😂😂 skämt åsido, tack fina Gabriella för att du delade med dig och för en mycket inspirerande blogg. Och att du verkar så fin mot dina läsare ❤

 16. Johanna

  Blicken Fjodor ger dig säger allt. Det ligger så mycket kärlek bakom.

  Allt ordnar sig alltid men bland tar det lite tid. Och den där tiden kommer utveckla er och göra er ännu starkare. 🦋🦋💎

 17. E

  Ang ensamtid, alridg frågat vänner om ni kan ha deras barn en natt och tvärtom eller under dagen, gynnar ju alla vet att du sagt att ni har noll avlastning

 18. Ann

  Starkt av dig att skriva även om jobbiga saker.
  Vi har varit ett par sedan -98, har 3 barn, varav 2 tätt och 1 med speciella behov.
  Vi hade aldrig barnvakt, tror det var 2ggr på 6 år( när vi var bjudna på bröllop).
  Många, många gånger var det skittufft. Nåt som gav mig energi många gånger var att vi inte bara var föräldrar utan vi hade andra jobb, inga karriärsjobb, men sådana jobb som gav många andra intryck och en liten paus från allt hemma. Sen hemma så har vi prioriterat att umgås mycket med varandra.
  Ursäkta för ett lite vimsigt inlägg.

 19. Louise

  Älskar att du är så öppen och ärlig. Tycker det är viktigt att våga prata om att det inte alltid är en dans. Du är grym. Jag undrar även om byxor och tröja som du hade på dig på din instastory. Såg ut som ett mjukisset vart är det ifrån? Kram på dig

 20. Lollo_2

  Det är det här som är det vackra med dig din ärlighet och ditt mod som människa /kvinna. Det är ingen fantasi värld på nätet speciellt kändare influenser man fattar ju det , men som du skriver vissa tror ju det ! Man aja jag håller verkligen tummarna för er Gabriella . Försök få 1-2 dagars barn ledigt var inte oroliga ge d till någon du litar på . Så kan ni prata ostört och ordentligt . Lycka till vännen 😉:*tror på dig ! Kram

 21. Britt mari

  Försök och ta det lugnt sista veckorna innan allt drar igång. Bara va det behöver väl inte hända något hela tiden. Ta vara på varandra. Resten med allt stök som du vill ha gjort låt det vänta det blir klart. Dom säger att skaffar man sig ett hus blir man aldrig klar.

 22. Caroline

  Det lyser igenom dina inlägg och jag har tänkt på att det kanske var något sådant. Starkt av dig att dela något så privat. Hoppas ni hittar en väg tillbaka. Hoppas någon/några i er närhet läser detta och dyker upp hos er som barnvakt så att ni kan åka iväg en kväll eller en övernattning och bara få tid att prata ut. Det tror jag verkligen att ni behöver.

 23. Milla

  Tack för att du delar med dig, känns så skönt att höra att fler är där jag är just nu. Vi har också 2 barn tillsammans 3 och 1 år och renoverat hus sedan i våras och har i stort sett ingen avlastning med barnvakt. Det tär något otroligt på förhållandet när man aldrig får tid, om det bara så är en lugn kväll i soffan, men jag vill tro och hoppas att det vi kommer starkare tillsammans ur detta, om det just nu känns långt bort…

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men visst <3 man är långt ifrån ensam och det ÄR tufft med allt man går igenom i livet. Stor kram till er, hejar på er. Ni är grymma <3 kram

 24. Carro

  Trogen läsare av din fina blogg! Har nästan känt på mig detta (låter säkert konstigt) men så är det iaf. Relationer är inte lätt och med småbarn blir det ännu svårare emellanåt!
  Tror att det avslöjades på att ni skulle gå i parterapi bara för att förebygga och sen har du börjat träna ännu mera och helt plötsligt är utgång och dans och alkohol intressant!
  Ett mönster som du inte annars brukar ha, plus tveksamheten till barn nr 3.
  Ett råd till er som par, lämna bort barnen till några av era fantastiska vänner (även om det så är på en fm eller em) och umgås du och Fjodor endast och prata inte barn (om det n ens går) hur som helst tror på er och detta fixar ni ❤️ Bara en liten dipp
  Kram

 25. Amanda

  Känns så skönt att du delar med dig av detta. Alla har sina grejer och det kan vara uppfriskande att höra. Man är inte ensam med sina problem och det är inte ni heller. Önskar er all lycka ❤

 26. Jessie

  Fina Gabriella, tack för ett inlägg från hjärtat. Har själv en fyraåring och en bebis på väg, så vet mycket väl hur småbarnsåren sliter på såväl en själv som ens relation. Jag håller mina tummar för att du och din man finner en väg ur krisen. En varm kram ❤️

 27. S

  Åh, vi är som er mitt i vår största kris just nu. Fast hos oss ligger otrohet som grund till allt… önskar inget annat än att vi tar igenom det trots allt. Jag älskar ju honom och vill leva vårt liv tillsammans livet ut. Jag hoppas att rådgivning gör att vi får redskap för att ta oss igenom detta så jag kan förlåta. Livet är tufft och går upp och ner!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh 🙁 ja, jag minns ju dig och att du skrev det för någon vecka sedan. Hoppas allt löser sig <3 kram

 28. Michelle

  Åh Gabriella! Jag och min sambo hade en så himla tuff period ganska nyligen också, Var ingen specifik händelse som inträffade eller så men vi hade också precis som du skriver ”svårt att leva med varandra”. Vi störde oss på minst lilla som den andra gjorde, pussades/kramades inte och kunde gå en hel dag utan att ens prata med varandra. Minns att jag tänkte ”jaha, är det här slutet på våran kärlekshistoria?” För just där och då kändes det som att vi aldrig skulle få tillbaka den där gnistrande kärleken till varandra. Ens partner (speciellt när man varit tillsammans så länge) är ju det närmaste man har och när man är stressad, arg, ledsen eller liknande så blir det lätt att man tar ut det på varandra för man ser en trygghet i varandra. Kärleken övervinner allt och jag tror faktiskt genuint att det är nyttigt med jobbiga perioder för då uppskattar man verkligen varandra och blir starkare när stormen blåst förbi. Jag och min sambo är sådär löjligt nykära igen och det var jag livrädd för att jag inte skulle känna igen under våran hemska period. Ni kommer också hitta tillbaka, det är bara en jobbig period inte ett jobbigt förhållande. Försök få in små dejter i vardagen, prata och försök sätta ord på vad det är som är jobbigt och hitta lösningar ❤️ Stor kram till er

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh vad fint att läsa det där. Blev till och med tårögd.. TACK för att du delade med dig!!! Största kramen till dig och all kärlek <3 <3

 29. Emilia

  Jag ÄLSKAR detta med dig Gabriella. Din ärlighet, ödmjukhet men också sättet du skriver på. Jag blir så lugn och harmonisk av dina inlägg. Tack för att du är du för du är helt fantastisk ❤️

 30. Karin

  Hej! Så starkt och modigt av dig att dela med dig av det som är svårt. Jag önskar er all lycka och tror på er. Kram!

 31. Linn

  Ni är inte ensamma om att ha det tufft i perioder. Vi hade en tuff vår, men gick till en familjerådgivare och pratade i juni och det hjälpte oss mycket. Vi har precis som ni ingen direkt avlastning. Funderat på att ta in hjälp? Hemstäd, nanny några timmar i veckan? Vet att du vill vänta med att skola in Jolie, och att Jason går få timmar på förskolan. Kan Jason kanske gå några timmar mer? Du jobbar ju, och är ju inte föräldraledig på heltid. Kanske ha nanny ibland till Jolie och vid tillfällen för båda barnen så du och F får lite mer tid tillsammans?

 32. Matilda Wickström

  Du är inte ensam. Känner precis likadant just nu, min man och jag träffades 2010 och har varit gifta i fem år, två barn och livet i sig gör att relationen hamnar i obalans. Så svårt att ta sig ur tycker jag. Det blir bara en ond spiral och jag är så jäkla envis och småirriterad HELA tiden så det är svårt att komma fram till något vettigt.
  Tack för ett ärligt inlägg, det är lite lättare när en vet att man inte är ensam.

 33. Ulle

  Fint att du delar med dig hoppas det vänder snart 💕 och ja det lyser ofta igenom på en blogg, jag har förstått att det är något som inte riktigt är som det ska. Lycka till med livet framöver💕 du är grym

 34. Emma

  Känner verkligen igen mig, ibland undrar man bara varför man fortsätter kämpa och om det ens är någon idé. Men så kommer de där fina stunderna när man inser att man verkligen älskar varandra och hur fint man faktiskt har det som gör att man orkar kämpa vidare. Men förhållandet med småbarn är verkligen ingen dans på rosor.

 35. annonym

  Som min kära mor brukar säga livet händer just nu, relationer förändrats, till de bättre och till det sämre. Men ifall man älskar varandra så brukar man alltid finna vägen tillbaka till varandra och komma tillbaka starkare. ❤️ Jag och min sambo är nånstans där just nu, vi bråkar inte, men vi pratar, älskar varandra men allt relationen är inte som den har varit bara sådär ifrån ingenstans.. och det jag har gjort för att pigga upp mig är att försöka träffa mer vänner, göra roliga saker med mina vänner. Lixom sova över hos dom, en tjej kväll, weekend. För att man ska längta efter varandra. Du verkar världens finaste människa. Klart du och fjord kommer hitta tillbaka till varandra. Du är inte ensam det vill jag komma fram till.. håll ut, det blir bättre. Kram

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Väldigt fint sagt <3 Kul att läsa, ja det är ju så!! Man behöver du! KRAM och tack för fina och peppande ord <3 <3 betyder så mycket!! 🙂

 36. Johanna Woll Hansson

  Åh kära ni! Blir så berörd när jag läser detta, dels för jag varit med er så länge och sen som du säger att det är inte negativt att dela med sig av ”hela sig själv”. Jag blir ibland stoppad av nära och kära att jag är för öppen om saker och ting och det gör att jag ibland backar fast jag inte vill.
  Jag tycker ni är helt fantastiska som kämpar och byggt upp eran fina familj som ni har idag. Önskar er all lycka och skickar massa styrka till er alla! Kramis❤️❤️❤️❤️

 37. Ellen

  Fint att du delar med dig! Tror alla som haft en längre relation och speciellt med småbarn kan relatera och känna igen sig. Finns det ingen som kan ha barnen 1 natt så ni kan åka iväg på spa? Eller att barnen har playdate hos några vänner så ni kan få åka iväg och äta en god middag själva och vara bara ni. Tror och hoppas att det kommer att lösa sig och bli bättre med tiden, det är okej att inte alltid vara på topp! Kram

 38. Hilda

  Vi har 3 pojkar. De är i åldrarna 6, 4 och 1 år gamla. När man levt i småbarnsåren så länge så blir man trött. När vår yngsta var 4 mån flyttade vi till hus och i samma veva hade mannen mkt på jobbet. Jag var hemma själv mkt med barnen. Hela förra hösten och vintern var jag o maken helt slut. Ingen utmattning men mkt stress och lite avkoppling. Nu håller vi på skolar in den lille på förskolan o jag ska snart tillbaka till jobbet. Det ska faktiskt bli skönt! Vill inte ha fler barn och längtar till den lille blir mer självgående. Ni kanske ska vänta med att skaffa fler barn just nu? Ni fick ju barnen ganska tätt. Jag vet att du vill ha barnen hemma mkt men du har ju faktiskt ett heltidsjobb. Ni kanske ska ha Jason lite mer på förskolan. Kanske även Jolie? Ni vet ju själva bäst såklart. Ni har ju som fler skrivit vara hemma mkt ihop. Ni kanske behöver spendera dagarna lite på olika håll. Vi har mina svärföräldrar nära som kan ta barnen ngn gång ibland men även de jobbar heltid så det blir inte mkt avlastning.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår HELT!! <3 <3 Ja, vi ska nog inte ha fler som det ser ut just ni 🙂 KRAM till dig och tack för all pepp och kärlek. Och för att du delade med dig av er historia lite. Betyder så mycket för mig. Kram!! <3

 39. Anne

  Förstår hur det känns. Vi träffades också unga, och har varit tillsammans i 17 år, fyra barn. Vi har också en svacka nu. Jag upplever att när det är så mycket som behöver fixas och roddas med hela tiden ( vilket det ju alltid är med många barn) blir man trött och grinig och missunnsam mot den andra. Som när vi kommer hem efter semestern, då åker han och tränar direkt medan jag matar barn och bebis, städar, packar upp med ledsen bebis runt benen. Dagen efter finns det massor kvar att städa, han fixar sina saker och jag övriga fem personers. Jag fixar alla barns presenter inklusive presenterna från hans föräldrar ( de swishar). Tagit alla nätter med alla barn i alla tider. Konstigt att man inte är glad och kåt liksom?

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Förstår dig 🙁 största kramen till dig.. Ååååh 🙁 nej, det är ju så!! Du har så rätt i att det sista man är är glad och kåt då!!

 40. Jeanette

  Jag vet hur det är! ❤️ Och rätt var det är vänder det bara helt av sig självt. Jag brukar tänka på relationer med andra som med relationen till sig skälv: vissa dagar är man stark, känner sig snygg ochbäst. Vissa dagar tycker man att man är världens pinsammaste person och bara fel. Så är det me relationen till andra också. Det går upp och ner. Man är två stenar som ska slipas mot varandra. Ni har ju varit mkt ledig ihop och hjälps åt me allt. Nu kanske det varit mer press me dopet, en ska plugga osv och vardagen märks mer och det märks också i relationen tycker jag. Kämpa på, snart vänder det ❤️

 41. Linnea

  Åh hade kunnat varit jag som skrev det här inlägget. Det ÄR tufft med familjelivet. Har också en jämngammal med både Jason och Jolie och vet hur det är.. Relationen till sin partner hamnar liksom i utkant utav allting annat och får liksom inte plats på samma sätt? Vi är ett TEAM precis som du och F verkar vara, livet flyter på och man älskar varandra och familjelivet.

  Men det är jobbigt periodvis, och vi har också haft sjuka jävla svackor där vi tom pratat om vi ens borde fortsätta eller inte. Uppenbarligen har vi valt att fortsätta kämpa då vi aldrig separerat än (levt ihop i 5 år och har 2 små barn). Tufft är det.. Förstår dig helt och hållet! Även fast vi inte är gifta. Verkar vara vanligare att man separerar än inte med småbarn..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju så!! <3 Tror också att det är så. Man är grym som kämpar på!! Men såklart också lika grym om man faktiskt väljer att gå isär. Det viktigaste är att man mår bra och är lycklig, kram <3

 42. M

  Tror du nån kompis med barn kan passa era små så att du och F får tid till varandra? Vet att ni har svårt att få barnvakt men kanske nån vän kan ställa upp om ni behöver lite kvalitetstid? Hoppas ni löser vad det nu är som känns off 😊

 43. Josefin

  Så fint att du är så ärlig, det är viktigt tror jag för många eftersom man känner igen sig i er situation. Jag känner igen mig. Spelar ingen roll hur mycket man älskar varandra, men att leva med småbarn är förutom helt fantastiskt, också så krävande på ens relation. Ibland blir det som ett infekterat sår, som behöver läka. Jag och min man fick 3 barn på 4 år, vi har också varit där. Ibland tröttnar man, men så inser man att kärleken är starkare. Man tar sig igenom den jobbiga perioden. Det är ok! Jag hoppas ni finner kraft av er kärlek och tar er igenom krisen. Återigen, så fint att du delar med dig. Stor kram ❣️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du <3 Du har så rätt i det!! Stor kram och tack snälla du för så peppande och stärkande ord. Betyder så mycket att få så fin förståelse. STOR kram <3

 44. Ninna

  Känner igen mig där. Ett par sen 2008 och så många kriser och ibland hamnar man verkligen i en grop som är svår att ta sig ur. Vi är människor och vi går igenom olika faser i livet konstant. Vi utvecklas, personligt, ekonomiskt, psykiskt och fysiskt. På alla sätt. När man då delar livet med en person som kanske själv också går igenom olika faser och känslor så kolliderar allt, uppfattningar, missförstånd och allt annat med ens egna tycke och mående.

  Det måste väl vara den allra svåraste relationen att vårda, någon man bor med och hänger med dag in o ut. Kanske man behöver en paus, tid att reflektera. Jag är sån iaf, och jag älskar att umgås med mina vänner även om vi knappt ses.. För mig räcker det att vi umgås hemma hos ngn av dom eller mig, eller tar en fika ute. Är absolut ingen som gillar att festa eller dricka och finner inga svar ute i sådana miljöer. Det skulle dessutom skada mitt förhållande och jag personligen skulle inte tycka det var roligt om min man ville festa på egen hand med vänner i en sådan miljö. Med mig, ja absolut. Även om jag inte alls trivs i sådana sammanhang. Vi är alla olika o med det sagt är det Inget fel med att man festar eller så utan det skulle bara inte funka för oss.

  Jag o min man har alltså varit tsms i över 11 år nu och vi är totalt olika som människor, vi har olika intressen, olika syn på saker o ting och verkligen tolkar saker o ting oftast olika. Det är en konst att få en balans i livet när man är olika.men det kan också vara en fördel i många situationer. Med två små så glömmer man att vårda sitt förhållande, ibland, man kke känner sig ignorerad, inte kan kommunicera på en normal nivå, två barn som kräver allt av en. Ens tid, energi, tålamod och nerver. Det är så lätt att glömma vad man har framför sig och ta det för givet. Ibland kanske det inte ens är värt att kämpa för men oftast är det det, Jag skulle lätt önska vi gick i terapi tillsammans och även själva. Vi alla skulle ibland behöva någon att prata med, då menar jag inte bara vänner. Utan någon som verkligen kan gå til djupet av ens känslor och mående. Ge en verktyg att jobba med sig själv o sitt förhållande. Så lätt att hamna i en ond sprial..
  Hoppas ni löser det och allt blir bra för er❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju så!! Exakt så verkligen 🙂 Håller med dig helt! Tack för att du delade med dig. Ja, terapi är nog något som alla bör gå i. Tror inte det finns några nackdelar alls med att göra det 🙂 och särskilt om man faktiskt har kommit in i en ond spiral. STOR kram <3

 45. Evelin

  Ååh… vet hur det känns. Är i exakt samma läge med min kille. Vi har också varit ett par sen 2010. Jag blev ju sjuk i något som heter utmattningssyndrom, har haft det sen 2016 och kan säga att tiden efter det inte har varit bra alls. Kämpar varje dag för att komma tillbaka till det vi hade ☹️ men det är såå svårt

stats